Vad är nästa stora mattrend?
– Mer grönsaker på tallriken. Och snabbmat med ett modernt tänk, det kommer att explodera.
Vad har du i ditt kylskåp?
– Smör.
Det äckligaste du har ätit:
– Jag fick testiklar i Moskva för tolv år sedan. Vet inte från vilket djur men konsistensen var hemsk.
Det godaste:
– Kall zucchinisoppa med gambas från Alain Ducasse i Monaco
Om du hade jobbat med något annat, vad skulle det vara?
– Musikskribent, jag var väldigt mycket brittpop från början under Oasis- och Blur-eran. Men nu är jag lite mer allätare.
Detta lägger du på engångsgrillen:
– Korv.
Det här beställer du i baren:
– Ofta en öl men om det ska vara en blandad drink tar jag whiskey sour.
Vem är den mest intressanta personen i matsverige just nu?
– Jag tycker att Björn Frantzén, och hans jakt på en tredje stjärna, är fascinerande.
Vilken låt kan du lyssna på om och om igen?
– Fleetwood Mac – Everywhere, den gillar alla. Jag spelar skivor ibland på de ställen jag driver.
Skådespelare som gärna får spela dig i filmen om ditt liv:
– Val Kilmer. Han gjorde en väldigt bra roll som Jim Morrison.
Vem eller vad vill du återfödas som?
– Adolf Hitler, men som en snäll person istället för dum.
Hur ofta googlar du dig själv?
– En gång i veckan.
Favoritfärg?
– Svart, tråkigt med sant.
Pryl du inte klarar dig utan:
– Tyvärr måste jag säga min telefon.
Vilken är den vackraste platsen i världen?
– Jag tycker att den franska Rivieran är fantastisk, kanske inte vackrast men otroligt fin och rogivande.
Tommy Myllymäki, 34, bor i Jönköping och är kreativ chef på Riche, Sturehof och Teatergrillen. Just nu syns han för andra säsongen i matlagningsserien Mitt kök där han flamberar pepparstek och grillar karré på engångsgrillar.