Nöjesguiden ❤ Tommy Myllymäki

Redaktion 13:15 9 Jul 2012

Vad är nästa stora mattrend?

– Mer grönsaker på tallriken. Och snabbmat med ett modernt tänk, det kommer att explodera. 

Vad har du i ditt kylskåp?

– Smör.

Det äckligaste du har ätit:

– Jag fick testiklar i Moskva för tolv år sedan. Vet inte från vilket djur men konsistensen var hemsk.

Det godaste:

– Kall zucchinisoppa med gambas från Alain Ducasse i Monaco

Om du hade jobbat med något annat, vad skulle det vara?

Musikskribent, jag var väldigt mycket brittpop från början under Oasis- och Blur-eran. Men nu är jag lite mer allätare. 

Detta lägger du på engångsgrillen:

– Korv.

Det här beställer du i baren:

– Ofta en öl men om det ska vara en blandad drink tar jag whiskey sour.

Vem är den mest intressanta personen i matsverige just nu?

– Jag tycker att Björn Frantzén, och hans jakt på en tredje stjärna, är fascinerande.

Vilken låt kan du lyssna på om och om igen?

– Fleetwood Mac – Everywhere, den gillar alla. Jag spelar skivor ibland på de ställen jag driver.

Skådespelare som gärna får spela dig i filmen om ditt liv:

– Val Kilmer. Han gjorde en väldigt bra roll som Jim Morrison.

Vem eller vad vill du återfödas som?

– Adolf Hitler, men som en snäll person istället för dum. 

Hur ofta googlar du dig själv?

– En gång i veckan. 

Favoritfärg?

– Svart, tråkigt med sant. 

Pryl du inte klarar dig utan:

– Tyvärr måste jag säga min telefon. 

Vilken är den vackraste platsen i världen?

– Jag tycker att den franska Rivieran är fantastisk, kanske inte vackrast men otroligt fin och rogivande.

Tommy Myllymäki, 34, bor i Jönköping och är kreativ chef på Riche, Sturehof och Teatergrillen. Just nu syns han för andra säsongen i matlagningsserien Mitt kök där han flamberar pepparstek och grillar karré på engångsgrillar.

Stad: 
Kategori: