Krogguiden Malmö

11:42 26 Jul 2005
[B]Plötsligt är allt så[/B] lätt, så självklart. Jag älskar dig, Maria Sharapova. Jag förstår det nu. Du springer runt där borta och vinner med ditt tennisrack medan jag sitter här framför Eurosport och tittar på med en Pernod i handen. Så vår relation står kanske och stampar lite just nu Maria. Känner du vad jag känner? Vi måste ta förhållandet till nästa nivå. Du är säkert precis lika trött som jag på mysiga hemmakvällar och skogspromenader. Det märker jag när våra blickar möts genom satellitrymden. Vi kan harpunera svärdfisk från en båt och dyka nakna efter sjöborrar i Italien. Du har säkert en fin tennisplan på din datcha. Där kan du hjälpa mig med min skraltiga ryska och min skeva backhand. Om du vill kan jag gå omkring i likadana 18k guld Nike som du har. Ingenting ska få komma mellan dig och mig nu. Ingenting. Mitt favoritvin just nu är Puligny- Montrachet. Tycker du också om det, min lilla Maria? Vi kan börja dra upp de bättre årgångarna redan nu på fredag, jag har bokat bord för två på Colombe D'Ors terrass i St Paul-de- Vence. Jag sätter mig där och väntar på dig. Det är du och jag nu, fröken Sharapova. Bara du och jag till världens ände. Det känns så skönt att vi båda äntligen känner likadant. Vår sommar tillsammans kommer aldrig att ta slut. [B]1. ATMOSFÄR[/B] [I]Fersens väg 4, 040 12 50 77[/I] I'm lovin it! Öppet: Tis- Lör 17.00-22.00 [B]2. SALT & BRYGGA [/B] [I]Västra Hamnen, 040 611 59 40[/I] Visst är det lite präktigt med KRAVmärkning och ekologiskt odlad mat. Men jag tar av mig hatten. Resultatet blir förbluffande bra på Salt & Brygga. Eftersom jag bor runt hörnet brukar jag slinka ner här och be Björn Stenbeck öppna något trevligt vin och ställa fram antingen bouillabaissen för 245 kronor eller cheeseburgaren för 105 kronor. Inga roséviner men massor av fina röda och vita som de söta flickorna gärna hjälper mig med att välja. Öppet: Månfre 11.30-14.00, tis -lör 17.00-22.00 [B]3. TEMPO S[/B] [I]Skolgatan 30, 040 12 60 21[/I] Jag är så trött på gamla statyer. Stortorgets hästburne krigare orkar ingen minnas vem det ska föreställa och den på Möllevångstorget måste nu nomineras till den fulaste och mest depressionsframkallande. Dags alltså för lite moderna hjältar i brons. Personalen på Tempo, någon? Öppet: Alla dagar 18.00-01.00 [B]4. RÖDA KRAN[/B] [I]Lilla Torg, 040 30 54 55[/I] Under en sommar för några år sen var jag tillsammans med en tjej på franska rivieran. Vi åt langoustiner med pastismajonnäs och älskade på hennes gjutjärnsbalkong med utsikt över Cote D'Azur. Hennes morbror hade helikopter och en hotellkedja i Israel. De lärde mig allt om de bättre rosévinerna från Bandoldistriktet. När dofterna av rosévin idag når min näsa framkallas fina minnesbilder på min näthinna. Bilder av fyrverkerierna över bukten, av de dyra transvestiterna på Hotel Carltons terrass och av den där laddade tågfärden till St Raphael. Den här sommaren kommer bilderna lättast tillbaka till mig med hjälp av den mångfacetterade vinlistan på Röda Kran. Öppet: Mån 17.00-01.00, tis-lör 12.00-01.00 ,sön 17.00-01.00 [B]5. MISO VEGOKÖK[/B] [I]Brogatan 11, 040 30 66 63[/I] Jag vet inte hur många veganer det finns i regionen. Jag vet heller inte riktigt om jag vill veta, men många av oss som inte är det kommer ändå gärna till Miso för att äta av den kärleksfyllda maten. Syskonen Magnus och Tekla kan det här med snitsig mat så oroa dig inte, ge dig hit om du inte varit här på ett tag. Dryckerna är också mycket noggrant utvalda så ställ gärna kniviga frågor om kombinationer, det tycker de är extra roligt. Öppet: Tis-lör 18.00-24.00 [B]6. 1 ROK[/B] [I]St Pauli kyrkogata 11, 040 30 20 24[/I] Om vi ska vara petiga så är det inte bara ett rum och ett kök. Det är även en uteservering, en välfylld vinkällare, en skärpt och kunnig personal och en fantastisk atmosfär. Namnet är bara en liten uppvisning i svensk anspråkslöshet. Öppet: Mån-ons 18.00-22.00, tor-lör 18.00-22.30 [B]7. VOLYM[/B] [I]Kristianstadsgatan 7, 040-12 45 20[/I] Här kan du dricka mörk Staropramen på fat. Maten är faktiskt rolig, oväntade kryddkombinationer och fina råvaror till bra priser. Tjata lite på personalen så kanske de börjar servera drinkar så småningom. Husets viner på tavlan tycker jag att du ska undvika till förmån för något från listan. Men du bestämmer ju själv vad du tycker om. Till exempel hur det känns att ha en dj i örat istället för en stråkkvartett när du äter. Öppet: Mån-lör 18.00-01.00 [B]8. JOHAN P[/B] [I]Landbygatan 3, 040 97 18 18[/I] Ok, det är lite dyrt och kanske inte riktigt så perfekt som en gång i tiden. Men var äter man annars fisk och skaldjur i Malmö? Lite tragiskt är det att det känns som om Johan P är enda alternativet. Du kan alltid sitta ute och äta vaktelägg och iransk kaviar eller bara ta en liten fisksoppa. Chardonnay-vinet på glas från Navarra är trendriktigt oekat och ljuvligt gott. Öppet: Mån-lör 11.30-23.00 S [B]9. KANÖRS FISKRÖGERI[/B] [I]Hamnen i Skanör, 040 47 40 50[/I] Det finns en fin liten raksträcka ända fram till Rögeriet i Skanörs hamn. Med en bra bil kan man göra 180 innan man måste motorbromsa framför restaurangens entré. Det är de små, små ljuva lekarna som är de bästa aptitretarna såhär i sommarvärmen. Väl inne gör du bäst i att prova skaldjursterrinen och de rökta musslorna. All mat här kommer från havet och det mesta är rökt. Men inte särskilt dyrt. Öppet: Alla dagar 12.00-23.00 [B]10. GAZPACHO[/B] [I]Västergatan 16, 040 12 09 08[/I] Tapas i Spanien brukar vara ganska enkla. Något man petar i sig med lite sherry på sena eftermiddagar innan man går nån annanstans. I övriga världen är det fortfarande lite exotiskt och ibland gourmetbetonat. På Gazpacho hittar du tapas med marinerat ankbröst och pumpapesto. Eller Monte Enebro med nötsås och honung för 48 kronor. Be kocken att duka fram sin stora favorittallrik för 165 kr och chansen är stor att det även blir din favorittallrik. Öppet: Alla dagar 11.00-15.00, 18.00-23.00
Stad: 
Lokal: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!