Göteborgspriset 2014: Krog

Redaktion 18:13 17 Dec 2014



Här är det absolut bästa Göteborg hade att erbjuda under 2014 inom kategorin Krog. Se alla nomineringar till Göteborgspriset 2014 här.



Restaurang Atelier

Äntligen finns det en anledning att ta sig till Brunnsparken. På Hotell Pigalles högsta våning ligger Atelier som i ett exklusivt framförande serverar lokala och regionala läckerheter till göteborgspriser. En sann njutning att titta på kockarna som sliter i det öppna köket längst in i den härliga lokalen.



Koka
Det börjar bli lite tröttsamt, men Björn Persson har gjort det igen. Kock och Vin har blivit Koka och håller fortfarande en fruktansvärt hög nivå trots att priserna är betydligt lägre. Riktigt fine dining en gång i månaden även för den halvtomma plånboken? Jo, man tackar.



Folk
På nästan ingen tid alls har Folk förändrat en i princip död plats vid Järntorget till någonting som kommer att bli legendariskt. En helt vegetarisk finrestaurang med naturviner och har öppet till tre. Det låter som en saga för kulturarbetaren men är 2014 års sanning.

Emma Kolback, delägare – grattis till nomineringen! Hur känns det?
– Vi är jätteglada såklart. Det känns som vi fått ett stort genomslag direkt i Göteborg, som att stan är redo för både naturvin och vegetariskt.
 
Handen på hjärtat, tyckte du att tofu var gott första gången du smakade det? 
– Det smakar inget, så kan inte säga att jag var stormförtjust. Men konsistensen har jag alltid gillat. Min favorit är tofu och salami så för mig är det inte vegetariskt betonat.
 
Kött i allt mer obskyra styckningar dominerar fortfarande på restaurangerna. När kommer den vegetariska trenden ta fart egentligen?
– Nu eller jättesnart. För bara några år sedan hade det inte gått att öppna Folk tror jag. Men nu fyller vi ett hål i Göteborgs restaurangvärld. Gästerna är inte rädda för vegetarisk mat längre, branschen har fått upp ögonen och alla är trötta på köttkoma. Vegetarisk mat har förändrats de senaste åren också, blivit godare helt enkelt. Kockar lägger gärna krutet på tillbehören istället för steken.

Samtliga nomineringar finns att hitta här
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!