Den menylösa restaurangen Gastrologik har efter mindre än ett år öppnat ännu ett ställe. Speceriet är beläget vägg-i-vägg med restaurang Gastrologik och en något mer avslappnad variant av sitt syskon. Tidigare under våren har Speceriet smygstartat med bruncher, men nu på tisdag blommar krogen ut som en regelrätt kvarterskrog men ny inredning.
– Vi vill erbjuda en lättillgänglig och opretentiös bakficka till Gastrologik där man inte behöver boka en månad i förväg, säger Jacob Holmström som tillsammans med Anton Bjuhr är grundare till de båda krogarna.
Med Speceriet strävar Jacob och Anton efter att bli en mer personlig kvarterskrog, och kombinera enkelhet med högklassiga råvaror.
– Jag var exempelvis ute i skogen i helgen och hittade jättefina kantareller som vi sedan tillagade genom att steka med schalottenlök och vitlök och serverade med en äggula. Svårare än så behöver det inte vara.
Speceriet nyöppnar tisdag den 21 augusti och ligger på Artillerigatan 14.