I slutet av september öppnar gänget bakom hyllade Dubbel Dubbel en helvegetarisk krog i Folkteaterns lokaler på Järntorget. Restaurangen som går under namnet Folkbaren kommer också att ha ett gediget utbut av naturviner, lokalproducerad öl och ekologisk sprit.
– Det gröna köket är något annat idag än för bara några år sedan, säger Emma Kolback som är en av krögarna bakom satsningen. Det finns massor av inspiration att hämta från hela den gastronomiska världen. Alla lagar vegetariskt men det finns få vegetariska restauranger.
Folkbaren kommer att samordna restaurangverksamheten med teaterns ordinarie sådana så att teaterbesökarna kan beställa mat och dryck före, under och efter föreställningarna. Krogen kommer utöver detta även att hålla öppet föreställningsfria dagar. Bakom satsningen ligger förutom Emma Kolback även Lars Olsson, John Wigelius och Erik Sundfelt.
Folkbaren öppnar i slutet av september och kommer att hålla öppet varje dag från 17 till sent.