Folkbaren öppnar vegetariskt i Folkteaterns foajé

Redaktion 16:44 20 Aug 2014

I slutet av september öppnar gänget bakom hyllade Dubbel Dubbel en helvegetarisk krog i Folkteaterns lokaler på Järntorget. Restaurangen som går under namnet Folkbaren kommer också att ha ett gediget utbut av naturviner, lokalproducerad öl och ekologisk sprit. 

– Det gröna köket är något annat idag än för bara några år sedan, säger Emma Kolback som är en av krögarna bakom satsningen. Det finns massor av inspiration att hämta från hela den gastronomiska världen. Alla lagar vegetariskt men det finns få vegetariska restauranger.

Folkbaren kommer att samordna restaurangverksamheten med teaterns ordinarie sådana så att teaterbesökarna kan beställa mat och dryck före, under och efter föreställningarna. Krogen kommer utöver detta även att hålla öppet föreställningsfria dagar. Bakom satsningen ligger förutom Emma Kolback även Lars Olsson, John Wigelius och Erik Sundfelt. 

Folkbaren öppnar i slutet av september och kommer att hålla öppet varje dag från 17 till sent. 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.