Svinet
Lilla Nygatan 5, tel 506 400 84, djuret.se
Djuret är restaurangen som inte kompromissar med köttet, utan serverar en art i taget där varje styckdel tas omhand med kärlek. För detta fina förhållningssätt tilldelades de Stockholmspriset 2009 för bästa krog. I sommar tar Daniel Crespi med sällskap konceptet ett steg längre, fjuttar igång träkolsgrillen på innergården och inviger sommarrestaurangen Svinet. Som namnet antyder handlar det om gris. Gris och inget annat. Menyn i sin helhet bygger förutom gazpachoförätten och jordgubbsdesserten på styckningsdetaljer från sagda djur. Alltifrån karréer och kotletter till filéer och korvar. Rejäla stycken dubbelstyckas, kryddbakas i vakuum, grillas och serveras med Münchensallad, rostad vitlöksmajonnäs och Chimichurri. Den 1 juli slår portarna upp för Svinet som sedan håller öppet fram till slutet av augusti. Under samma period håller Djuret stängt. Restaurangen kommer att hålla öppet i mån av väder och tar dessvärre inga bokningar.
Svinet öppnar den 1 juli och har öppet mån–lör 17–23. Entré via Victory Hotel.