World of Goo

Johan Hallstan 18:09 15 Jan 2009
Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 

Du och jag blobben. Tills döden skiljer oss åt.2D Boy-kollektivets hårda arbete har burit frukt i form av charmerande World of Goo. Ett ömsom fängslande, ömsom småquirky pusselspel, med stänk av såväl Jhonen Vasquez (Invader Zim) som Hayao Miyazaki och Danny Elfman.
World of Goo får sin form av små elastiska kladdfigurer som med fantasin som fond växer till broar och torn för att övervinna spelets utmaningar. En lika genial som simpel idé som stärks av ett förträffligt litet samarbetsläge och 2D Boys till synes bekymmerslösa förmåga att återuppfinna konceptet flera gånger om.

Fler spelrecensioner

80 Days

SPEL – Michael Gill 17:01 27 Aug 2014
Stad: 

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

SPEL – Michael Gill 16:59 27 Aug 2014
Stad: 

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.

 

The Last of Us Remastered

SPEL – Michael Gill 16:57 27 Aug 2014
Stad: 

the-last-of-us-remastered.jpg

Apokalypsen kom med svampsporerna. Ett av förra årets allra mäktigaste spelupplevelser får sig ett ansiktslyft i och med Playstation 4-släppet. Och även om högre upplösning och mjukare bilduppdatering är ett plus är det här kanske mest en chans för nya spelare att upptäcka skönheten i undergången.

 


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!