Vassa Eggen Steak House

Redaktion 17:09 6 Mar 2009

Christian Olsson och Kristofer Sandström har drivit fine dining-krogen Vassa Eggen i snart ett helt decennium. Lagom till tioårsdagen har de nu sadlat om, lagt till ett suffix och blivit Vassa Eggen Steak House.

Borta är goyozan på pilgrimsmussla, ankvariationen från Hagby gård och de rökta köttbullarna. In på menyn har istället minst sagt rejäla köttbitar gjort entré. Vi inleder dock denna session med små finurliga strutar serverade på ståltrådsträd. Inuti strutarna gömmer sig några fullkomligt utsökta aperitifer med bas av svart kaviar, anklever respektive hummer. Och att äta något kraftigare än dessa till förrätt vore idiotiskt, något vi blir varse om när huvudrätterna strax därpå trancheras vid bordet. Proteiner i form av härligheterna nebraskabiff, flat iron-stek och lammdito kommer alla i väl tilltagna portioner och ackompanjeras av tre såser samt sideorders i form av haricot verts, potatispuré och ljuvligt frasiga pommes frites för att nämna några. Framför allt nebraskan och lammet står ut som klara vinnare men både huvudrätter och sides håller överlag hög klass.

Ska man hitta småsaker att klaga på så är bearnaisesåsen lite dåligt slagen och key lime-pajen som efterrätt tämligen trött. Men alla som följer Dexter vet ju hur svårt det är att hitta ett perfekt exemplar av sistnämnda. En annan aspekt är att musiken från baren tenderar att läcka in lite väl mycket till restaurangdelen. Överlag känns det dock som att Vassa tagit ett steg i helt rätt riktning för en huvudstad i lågkonjunktur och sannolikheten att den ständigt överfyllda baren lyckas slussa in fler gäster i restaurangdelen torde vara mycket större nu med ett brett spann på varmrätternas priser som spänner mellan två- och fyrahundra kronor. Detta att jämföra med den tidigare avsmakningsmenyn som förvisso var strålande men i saftigaste laget prismässigt och knappast något gemene man spontankäkar efter after worken. Som lök på laxen har matsalens väggar dekorerats med konstverk signerade Christian "Fienden" Saldert vilket ger lokalen en livligt spännande karaktär.

Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!