SoHo

Carl Reinholdtzon Belfrage 15:15 27 Jan 2006
Det tog lång tid innan jag upptäckte maten på SoHo. Under mina första besök var jag alltför upptagen med att flitigt utnyttja vinbaren. Den är enorm, väl utvald och förbaskat trevlig. Vinbaren blev ett hett ämne i Sverige för ett par år sedan och det skrevs en hel del artiklar i ämnet, men sedan hände inte så mycket mer faktiskt. Björn Persson på Kock&Vin gjorde ett väldigt fint försök att ge staden vin på glas, men jag vet inte riktigt om göteborgaren var riktigt redo för sådana utsvävningar. Soho känns nog lite mer rätt i tiden. Det är ett himla vindrickande på Soho. Sju dagar i veckan. Och det finns säkert många anledningar till att Soho lyckats där andra gått bet, men en anledning som jag tror är avgörande är att de klart och tydligt satt upp de olika vinerna de erbjuder på glas mitt i blickfånget i baren. Vinerna är också markerade med pris per flaska och glas. Man får alltså helt enkelt ett ansikte till varje vin istället för den lite anonyma och ibland svårforcerade vinmenyn. Det är bra. Det enda man kan klaga på är att SoHo något oftare kunde variera sitt sortiment. Maten då? Ja, det finns faktiskt en hel del. Sallader, pasta, fisk och kötträtter. Och det är kanske deras största triumfkort att ett stort sällskap kan dinera och finna sina olika favoriträtter. Kokkonsten är habil, men det slarvas lite här och där. De har lite svårt för vad som är medium och vad som är rare. Men på det stora hela är SoHo en utmärkt restaurang att slänga sig in på för ett par glas och en och annan smårätt. Bonustips: den fina lilla paviljongen längst in till vänster är fantastisk att gömma sig i med en flaska rödtjut under ett par timmar. Öppet: mån-tis 11.00-22.00, ons-tors 11.00-23.00, fre 11.00-01.00, lör 10.00-01.00 och sön 11.30-18.00.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!