Phil’s Burger är en av stadens senaste öppningar i dinersegmentet. Menyn är extremt kortfattad och består mer eller mindre av tre olika modeller av hamburgare – en signaturrätt, en cheese double samt en vegetarisk. Vi fastnar föga förvånande på den dubbla med ost vilket visar sig vara ett alldeles strålande val. För lika kort som menyn är, lika djup är dubbelburgaren i smak och lika länge är de medföljande pommes fritesen friterade. Anrättningen som kommer in är nära perfektion. Burgaren, som dryper av köttsaft, är välkryddad men precis på rätt sida om gränsen att slå över till för stark. Stekgraden är perfekt utan att vi har sagt till. Och brödet är något sötaktigt och alldeles lagom svampigt. Allt serveras lite käckt i engångsförpackningar liknande gatukökens, och gärna med en stor fatöl till.
Det låter enkelt, eller hur? Men ofta kan just det enkla och avskalade vara det absolut svåraste att sätta när det kommer till moment inom mat och dryck. En sådan osäkerhet ser vi inte tillstymmelse av på Phil’s Burger. Det här är – helt enkelt – förjävla bra.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2014.