Rubriken är naturligtvis lika korrekt som missvisande. Kock och Vin tilldelades i år en stjärna i Guide Michelin och blev den senaste i en rad av nu fem restauranger i Göteborg som kan stoltsera med denna utmärkelse.Rubriken är naturligtvis lika korrekt som missvisande. Kock och Vin tilldelades i år en stjärna i Guide Michelin och blev den senaste i en rad av nu fem restauranger i Göteborg som kan stoltsera med denna utmärkelse. Men vi som känt restaurangen sedan den slog upp sina portar är inte särskilt förvånande; maten och vinet har ständigt varit i toppklass, vare sig Björn Persson kniper ett stycke sällsynta vita Châteauneuf-du-Pape från ett konkursbo, eller charmar oss med en anklever i en liten rånstrut.
Senaste åren har dock våra besök minskat drastiskt, en annan krog har effektivt stoppat oss från att gå upp för den lilla trappan till matsalen, nämligen Björns egen bar, en av våra absoluta favorit-slink-in i stan. Men nu har äntligen en Kock och Vin-klassiker, Sinnenas meny, intagits och allt är, mycket tack vare ett pocherat ostron, som vanligt igen.