Bistro Süd

Redaktion 18:29 23 Mar 2009

Det är svårt att tala om Bistro Süd utan att nämna en av Stockholms kroginstutitioner, PA & Co, som numera driver även denna krog. Ett par element har tagits med från Riddargatan: liksom på systerkrogen hänger menyn på väggen, och delar av personalen har tagit sig från citystimmet till lugnet runt Mariatorget

Bistro Süd är just en bistro, interiören går i svartvitt med röda inslag och de enkelt dukade borden står nära varandra. Vilket underlättar tjuvlyssnandet på den dramatenstjärna som äter entrecôte vid bordet bakom, eller för den delen sneglandet på rockditon som sitter med mössan på strax bredvid.


Menyn erbjuder en mängd val för både kött- och fiskälskaren. Patén är en generös skiva vars kärna av anklever tillsammans med cumberlandsåsen ger sötma som fint bryter av mot den robusta köttsmaken. Carpaccion är en enorm tallrik tunt skivat och vältempererat kalvkött med gigantiska parmesanflarn och ruccolasallad. Den plommonspäckade grissidan är härligt mör och har som följeslagare några kamben täckta av en gucka på plommon, hickory och grov senap. Senapen tillsammans med surkål bjuder syrligt motstånd mot de söta plommonen och purén på gröna ärtor och potatis. Lutfisken långa för ofta en anonym tillvaro utanför julbordet. Här bakas den med lök och kummin vilket är en fullträff tillsammans med beurre blanc och vad som får beskrivas som en skaldjurs-kåldolme.

När det är dags för efterrätt välsignar man det faktum att man har en extra dessertmage. Äppelpommes (sic) är friterade äppelstavar som tillsammans med en ljuvlig kanelglass och äppelcurd är en skön presentation av en klassisk smakkombination. Crème bruléen är, för att låna personalens ord “precis vad det är”. Den smakar som den ska men kunde ha plockats ur kylskåpet lite tidigare. Och ja, det går att få PA & Co:s klassiska Gino. Servisen guidar genom hela middagen med fast och vänlig hand och fegar inte utan rekommenderar rött vin till fisken utan att blinka. Från Bistro Süd går man nöjd och trind och då det inte verkar som att söderborna invänder mot de, för just de här kvarteren, ganska höga priserna lär det finnas tid att återvända fler gånger i framtiden.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!