Ett något försenat öppningsdatum ledde till öppning på det smått magiska datumet 070707. Att jämföra med millennie-skiftet är givetvis att överdriva men hypen lät ändå inte vänta på sig, Göteborgs klarast lysande hotellstjärna Avalon hade öppnat.
Den ständigt betraktade och betraktande takpoolen var plötsligt på allas läppar. Alla ville ta del av det nya designhotell som öppnat i Göteborg. Det hela började redan 2004 när en grupp människor beslöt sig för att göra någonting bättre av den plats som finns kring Kungsportsplatsen – de beslöt sig för ett hotell. Men de fokuserade inte bara på att resa runt i världen för att se, jämföra och testa olika rum på olika hotell, nej de fokuserade lika mycket på att äta och bedöma olika hotellrestaurangernas mat. Resultatet blev en självklar mötesplats för alla olika människor. Och maten fick också en prägel av designhotellets tanke på form. I början kanske något väl mycket. Då var maten upplagd och ”designad” på tallriken så att man knappt vågade sticka gaffeln i den. Trevligt, men något pretentiöst. Till och med en äppelkaka var skapt som en kopia av det lutande tornet i Pisa.
Men numer är maten tack och lov mer rustik och närproducerad. Fina luncher med Wallenbergare och à la carte med bra lokala skaldjur, eller som nu en julmeny bestående av hjortinnanlår, torskrygg, carpaccio på älg och havskräfta. Väldigt gott alltihop.