Hej då Nöjesguiden! Bloggen flyttar till www.pontusdewolfe.com/blog.

Pontus de Wolfe 15:42 22 Oct 2012


Farväl du gamle domänplats! Nu flyttar jag till min egen adress och smälter således samman min blogg med mitt artistjag ytterligare, vilket tiden känns mogen för. Nojesguiden.se är en sajt som ser ganska annorlunda ut nu mot när jag började blogga här för 1,5 år sen ungefär. Blogglistan som då utgjordes av 10 individuella nöjesguidare har succesivt bytts ut och smält samman till en stark och mångfärgad fläta, en kör som sjunger om rättvisa och jämlikhet, vilket förmodligen är nyckeln till att de idag går bättre än någonsin för den. De gör dessutom något så ovanligt för ett gäng bloggare som att ses på fritiden och umgås.
   Jag känner nu att det är dags för mig att gå vidare, inte tillhöra en fläta eller en hårtest som slitit sig. Jag experimenterade med tanken att flytta till någon annan tidning eller så, men kom fram till att; äh! Det slutar ju ändå alltid med att jag vill göra allt på mitt sätt i slutändan, utan blickar över axeln eller undermedvetna dragningar till att passa in från min egen sida.
   Mer plats för osminkad dramatik, utspel och snusk med andra ord! Och ni finner det på:

 

www.pontusdewolfe.com/blog

 

Ta gärna vägen via hemsidan, www.pontusdewolfe.com, så får du med hela bilden om du inte fått det förr! Feedbacka, kritisera och följ mig så lovar jag att göra mitt för ett underhållande och rikt innehåll.

 

Puss,

 

P

Helgen är en fest.

Pontus de Wolfe 13:35 21 Oct 2012


Jag befann mig i fredags på en kyrkogård ute i Vaxholm och försökte känna vad jag kände förra gången. Det är ett år sen vi begravde vår far, till 'Moonlight Serenade' och passande engelskt väder. De tre gånger jag varit och hälsat på vid graven har varit väldigt olika varann; första gången såg man tydligt hur gräset växte lite långsammare där hålet för urnan varit. Man kollar att allt är ok, att det här kan bli viloplatsen man går till för att minnas. Check, bra.
Andra gången gråt, heldlös och välkommen. Koppla ihop, åka tidsmaskin, göras mjuk. Handen på cirkeln på marken där gräset brukade växa långsammare och tänka bara på honom.
Tredje gången lättare, märkligt. Minnet ligger i vädret som är detsamma som för ett år sen fast snällare. Jag går en bit ifrån och tittar från där jag stod och tittade på min familj runt graven. Just det, så där såg det ut när vi sa farväl till vår barndom. Den här platsen kan vi sätta som ett säkerhetsbälte runt den så att den aldrig försvinner eller gör sig illa.

 

På en grusgång som går genom kyrkogården går några mellanstadiebarn. Jag vet att de är det eftersom jag jobbade som musiklärare ett år på skolan de kommer ifrån. Jag hör först bara suddiga konturer till ord, men de återkommer väldigt ofta till det familjära ordet "knulla":

- Vadå? frågar den yngsta av dem. Säger man bara "Ska vi knulla", eller?

- Nä, kolla; man frågar såhär: "Ska vi knulla eller ska vi knulla?".

Jag tänker att det var ju förfärligt som de går och pratar på en kyrkogård, dagens ungdom.

Jag tänker sedan att döda människor förmodligen har mer kul nu.

Jag tänker sedan att jag troligtvis är lika gammal som de tre ungarna tillsammans.

Jag tänker sedan att om det här är ett tvärsnitt på hur ungar exponeras för sex i vårt samhälle så har absolut ingenting förändrats de senaste 20 åren.

Jag tänker på porrtidningar i skogen.

 

Kassören på Systembolaget frågar leg på mig och min fru. Jag blir smickrad med tar numera varje sånt tillfälle som om det vore det sista. De på festen bara garvar.

 

P

 

Fler inlägg från Pontus de Wolfe

Pontus de Wolfe

Prenumerera: RSS-flöde

Pontus är trettio år klok och bor vid Mariatorget i Stockholm med sin fru Elsa. 
Under 2011 kommer Pontus att släppa sitt debutalbum, sin debutbok samt dj:a sönder varje skivspelare söder om Solna på sina klubbar. Han kommer att ta med bloggen bakom kulisserna till konserter, bokmässor och en massa andra angelägna scener året kan komma att utspela sig på. 

Eventuellt får vi får se honom i en ny hatt efter 5 år i den nuvarande. Spännande!

Vill du nå Pontus är du mer än välkommen att maila honom på music@pontusdewolfe.com

Följa Pontus via RSS!

 

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!