Kort om en förlossning som ägde rum för nio år sen

Hej Sonja 20:26 22 Oct 2014

Idag är det nio år sen som denna bild togs: 

tvuerdfcvpwg8xhfhikazthvzc29ygz5uizn0-dmjjk.jpg

Det har alltså varit min förstföddas födelsedag. 

Minns när jag skulle föda henne. Hur ont jag tyckte att det gjorde. Tid och rum upphörde (jag såg ingenting, jag svävade fritt i mörker) och jag trodde på allvar att jag hamnat i helvetet. Jag minns att jag blev chockad över hur fruktansvärt hemskt helvetet var. Det var värre än min värsta fantasi. 

Men nånstans i helvetet kom ljuset. Det kom till mig och jag förstod att jag inte var ensam . "Se in i ljuset och du kommer få svar på alla frågor" var det någon som sa, typ telepatiskt? För vi hade inga kroppar. Jag såg in i ljuset, och mycket riktigt fick jag svar på alla frågor som någonsinn ställts. Jag minns att jag skrattade "inombords" (hade som sagt ingen kropp). Svaret på alla frågor var så vansinnigt komiskt minns jag att jag tyckte. Det var så enkelt att minsta småbarn kan förstå det. Ändå fattar ingen! 

Efter jag vaknat till kunde jag inte komma ihåg vad svaret på alla frågor var, tyvärr, för det var större än ord, det var större än kroppen, det var en upplevelse, men skulle jag sammanfatta det till ord så var det: "allt är allt, och allt är ett". Vad betyder det ens? 

Kom tillbaka till förlossningen. Tror ingen ens märkte att jag var "borta".  Sköterskan sa åt mig att känna i skrevet för "barnet är nästan ute nu!". Jag sträckte ner handen mot skrevet och kände där en mjuk, hårig fontanell och jag blev så förskräckt att jag ryckte till mig handen igen. Så äckligt!

Och efter ytterligare utdragna minuter av brännande smärta runt det sprickande fitthålet rann hon ut. 4035g och 51 cm lång (tror jag hon var).

Mitt liv var förändrat.

Roma sista dagen!

Kristin Zetterlund 20:09 22 Oct 2014

 

men HEEEEEJ

jag var totalt däckad igår när jag landade på kvällen och NEJ då var tyvärr inte ni on top of my to do list :( PARCERMONIIIIIIIIII skrek jag när jag klampa in hemma och killy ba men nej älskling det är tisdag, så då kunde jag pusta ut i ungefär en sekund då. Men snart!!!!!!! så

Vad är det för jävla utbåt som härjat här hemma som jag missat?? LOl så var det nån gubbe som ba "det var bara mina jeans" eller hahahaha har jag typ läst två olika saker och monterat ihop dem i min hjärna? Ajaa oavsett verkar saker inte ha varit så jävla heta här medan jag varit borta

Sista kvällen i Rom och jag POSADE "LITE". Den som inte gillar det det, äee we can't chill. Hade köpit en stickad typ 60-talsaktig klänning på Zara (asså de har ju noll shopping i Rom? Men en ska väl "göra annat" där antar jag zzz) men jag ordnade typ en lite matchande frilla till tror jag? Vet inte men det kändes bara RRRRÄTT

Den som gillar marmor kan ju bara traska in i första bästa sketna lil'kyrka i Rom för där är det marmor i alla färger och mönster, prick från golv till högsta tornspets!!!!! Här i nån random kyrka på litet torg liksom

Alla dem golliga restauranger, nä jag har väl aldrig ätit så gott i hela mitt liv?? Roligt att alla italienare tyckte vi åt så XTREMT lite? All pasta e ju bara "mellanrätt" där i princip och då ändå lika stora som en varmrätt (tycker jag och lil'mami iaf). Så när vi ba "the truffle pasta please!" så blev det alltid en konstig konstpaus när de ba....................... yes?? and?? hahahaha och vi ba........... ANOTHER BOTTLE OF WINE?? hahha helt otrooooligt hur de kan äta så mycket verkligen. På tal om wine var vi för övrigt helt själva på nån fet vinbar och ba ???? så insåg vi att klockan var 14 en måndag :PPPP det är vad jag kallar semester <3

Här skulle vi strax flyga hem och det var det sämsta vädret på hela resan - jag var ändå tre lager för varmt klädd och svetten rann?? Bara att det inte var strålande sol konstant men var ändå lätt 24 grader typ. Vi gick runt och sistaminuten-beundrade/garvade åt allt som alla cillar byggt genom tiderna :))) va :)) helt otroligt vad duktiga ni varit! Mamma berättade att det var en cillcejsare typ ÅR MINUS TIO som fick fnatt ba "jag måste ha den där obelisken som finns i Egypten och är 1200 år gammal fast här i Rom på nåt jävla torg". Asså jag tror jag skratta så jag grääääääääät. Fy fan va ni fått hålla på i ALLA TIDER va?? Det är ju helt sjukt. Och alla ba ok absolut. Tänk att frakta en 30 meters hög 1200 år gammal obelisk från Egypten till Italien ÅR JÄVLA MINUS TIO och typ utan att den går sönder helt för då lär han halshuggit alla!!!!! Nä ni, nu får det faktiskt vara nog med cillhistoria på ett bra tag, det var ju verkligen det absolut enda som gick att inta under hela resan.

Jaden Smith kärlek för Kylie Jenner är fokuset i ny musikvideo värd att ta på allvar

Svante Allmungs 20:03 22 Oct 2014

Säg vad du vill om Jaden Smith — Twitters största hobbyfilosof tillika Will Smiths son — men den 17 år gamla rapparen har under månaden höjt en rad ögonbryn med imponerande musik. Det hela började med låten Blue Ocean, en melodramatisk rapballad vunnen ur ungdomens virvelvindar av kärleksproblem. Känslostormen speglades väl över en produktion vunnen ur vemodiga strängar i form av en Justin Timberlake-sampling för att sedan nå sitt mål med assistans av lillasystern Willow och ett resultatet som kan komma att bli soundtracket för en nostalgiska scrollning genom sommarminnen på Instagram.

I ett parallellt universum som skulle kunna liknas med någon dyster Fresh Prince-teori från Reddit finner vi nu en musikvideo. När Blue Ocean får sin visuella tolkning blir det en kollektion av suddiga fragment ackompanjerat av Jadens kärlek Kylie Jenner —även känd som den systern kapabel nog att hota Kim Kardashians världsdominans.

Tillskillnad från Jaden Smiths flummiga funderingar på sociala medier är detta ett något udda verk värt att ta på största allvar. Om inget annat så tonar det hela ut till ett montage från Kim och Kanye Wests dotters födelsedagsfest vilket borde göra alla Kimye-fanatiker nöjda.

  

Livesänder om en kvart

HanaPee 18:50 22 Oct 2014
JAHA. Så sitter man här igen. I sin lilla soffa i studio 21 på svt. Förra veckan hade vi en killduo i form av Sigge och Alex här, den här veckan besöker en ny killduo oss.... Nämligen... ISON OCH FILLE!!! Vill ni chatta direkt med mig och dem? Gå in på mvh.svt.se kl 19.00. PUSS.

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!