Zhala - I'm in love

Kakan 17:40 19 Sep 2014

skarmavbild_2014-09-19_kl._17.23.39.png

Ja jag är också in love med Zhala. och framför allt så jääävla glad, lättad och stolt över att äntigen släppa videon till denna fantastiska låt. Grundidén kom faktiskt lilla jag på en natt och ba Roxy såhär ska Zhalas video va. By that time var det oerhört luddigt. Jag hade en idé av massor av kvinnor i ett rum som flätade varandras hår, som en fysisk förlägning av systerskapet, det taktila i att höra samman. Roxy, som jag gjorde The Knifes video till A Tooth For An Eye ihop med, förverkligade idén och mycket mer ihop med bla Johanna Friedman som var scenograf här. Min grej e inte att göra musikvideos för att vara ärlig, jag har inte tålamodet, jag har ideér och konstnärliga visioner, en övergripande önskan, men också detaljjusteringar. Men proffset, det är Roxy Farhat. Jag har vetat sen jag lärde känna henne att hon kommer go hard och go big. Aldrig träffat en mer skicklig konstnär i hela mitt liv, hon är så genomarbetad och genomtänkt. 

Kolla!!! Där sitter hon i egen hög person och hoppar in i videon, medan jag stod och skrek och räknade. OBS bakom henne sitter Lawen Mohtadi <3

skarmavbild_2014-09-19_kl._17.22.09.png

Såhär skriver Dazed.com som Zhala premiärade videon på, om videon:

Every so often, Swedish pop has a crossover moment. Back in 2007, Lykke Li and Robyn had breakout albums of individualistic electropop – and those artists have had a great 2014, but a new breed's begun to take over. Tove Lo's "Habits" (and squiffy Hippie Sabotage remix) have dominated European radio all summer, Mapei's "Don't' Wait" was rightly acclaimed, and artists like Frida Sundemo and SVE have emerged as exciting new voices.

Meanwhile, Robyn has introduced the first singing to her label Konichiwa Records: Stockholm nativeZhala, who supported her co-headlining tour with Röyksopp this summer and has a look that falls somewhere between Frida Khalo, FKA twigs and Princes Leia. She also might be one of the wildest new pop voices we've heard all year. Following the ravey "Prophet", her rhythmic and addictive new single "I'm In Love" marries her exuberant vocal with the steel pans of "Pass This On". In the video above, Zhala braids hair with "family, cousins, friends, new friends and people I admire." It was directed by Roxy Farhat, who also did The Knife's "A Tooth For An Eye". "We wanted to make a homage to the love and understanding there is between women," explains Zhala. "I often feel like there's a commercial picture of women competing with each other but my relationships with women are the most comforting thing I have in my life. I have a great team, they all help me to make my vision reality."

Just nu har Roxy precis spelat in en musikvideo med GNUCCI som hon beskriver som action/sci-fi/girlpower. Den kommer förmodligen inte vara speciellt dålig. 

ps här Zhalas video:

Singelsläpp: Nadya är mer än Sveriges M.I.A. när hon tar sig an rasismen

Svante Allmungs 14:35 19 Sep 2014

Efter ett av vår tids mest underliga val och dagar där normalisering av rasism fortsätter så är Nadya här för att röra om med nya singeln Refugee. Även ifall attityd och ljudbild kan rimma lika så missta inte denna gamla punkare för en svensk pseudo-M.I.A. – detta är något mycket dödligare. Rap samt elektroniska avarter faller för att möta Duvchi i skärselden och återuppstår sedan som något helt unikt.

Utanförskapet färgar låten när Nadya tar ställning med en svart krona som svensk pops mest spännande namn. Om rasister bär järnrör har hon här ett helt eget arsenal redo med sin självutnämnda genre middle eastern heavy bass. Behöver ni mer övertygan än så?

Aftonbladet Plus fast i teveformat

Frans 14:31 19 Sep 2014

Här kommer min första krönika för Arbetarbladet! Den går att läsa här också om man vill njuta av bylinebilden och spegla sig i min blänkande panna.

"Häromveckan blev det offentligt att TV3 spelar in ett nytt program som de beskriver som "en fulkulturvariant av Stjärnorna på slottet". Nu behöver man alltså inte längre ha varit skådis på Dramaten i hela sitt liv för att få gratis herrgårdsvecka med all inclusive på tevekanalers bekostnad!

Det är inte ofta man vrålar "Äntligen, precis vad Sverige behöver!" över en dokusåpa på TV3, men jag tror verkligen på det här! Inte för att vi behöver ett till program där kändisar äter middag och bryter ihop varje kväll, men för att en fulkulturversion av Stjärnorna på slottet skulle göra cirkeln sluten och ge både oss själva och deltagarna ett avslut så att vi kan gå vidare med våra liv. Vi har väl alla legat sömnlösa och funderat på vad Robinson-Robban gör just nu. Vad hände sen? Det här programmet känns som artiklarna i Aftonbladet Plus fast i teveformat för analfabeter.

Exempel på profiler som ska vara med i programmet är Martin Melin, Robinson-Zübeyde, Paradise Hotel-Samir, nån gammal bonde från Bonde söker fru och Gunilla Persson. Det säger väl egentligen det mesta om vad vi har att förvänta oss. Gunilla Persson slänger trånande blickar efter Samir, Martin Melin bryter ihop när han talar ut om sitt förhållande med Camilla Läckberg, bonden börjar grina för att han saknar kossorna hemma på gården.

De flesta känner till att dokusåpor kan bli ihopklippta lite hur som helst för att få deltagarna att framstå på ett visst sätt, men jag hoppas att det här programmet kommer låta deltagarna prata till punkt. Vi behöver reda ut vad som hände när ingen filmade. En dokusåpa spelas ofta in i flera månader, och det är bara en bråkdel som visas på teve. Tänk vad mycket vi missar! Det här programmet täpper till luckorna och ger oss informationen vi inte visste att vi behövde.

Jag vill veta ALLT skvaller som deltagarna kommer att dela med sig av. Gunilla Persson kommer äntligen få tala ut om hur ond hon tycker Maria Montazami är, och det blir säkert kul för Zübeyde och Martin Melin att träffas under lite mer ordnade förhållanden där inte båda luktar svett och torkar rumpan med grus.

Programmet håller på att spelas in just nu utanför Flen. Ni kanske hörde tidigare i veckan om jordskalvet som drabbade stora delar av Mellansverige, och jag skulle tro att orsaken till det var ett raseriutbrott av Gunilla Persson.

Det är fortfarande hemligt när programmet kommer ha premiär, men jag vet att jag kommer sitta redo i soffan med en flaska överprisat kändisvin när dagen kommer."

Beatrice Elis nya låt

Soraya Hashim 13:37 19 Sep 2014

Beatrice Eli har precis släppt sin nya låt Moment of ClarityiTunes och Spottan. Det är en av mina absoluta favoritlåtar från den kommande debutskivan Die Another Day. Jag hörde den för första gången på hennes Way Out West-spelning i somras. Ni vet när man hör direkt, ca 30 sek in i en låt, att man kommer älska den och att den komma finnas med en in i evigheten (amen!), SÅ kändes det med den här.

Allt det Hall and Oates gör helt fantastiskt med Maneater (som.jag.ähl-skar) gör Bea ännu bättre. Och texten, åh så hjärtskärande! Hjärtskärande text + peppig melodi = det enda jag behöver i lajf.

Så nu har jag tjatat tillräckligt. Lyssna nu!!!! (och längta ihjäl till videon kommer)

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!