Jag funderar på om jag skulle kunna rädda en hund

Hej Sonja 21:08 29 Mar 2015

Ni vet i filmer när människor typ kastar sig in i en aktiv vulkan för att rädda sin hund? Jag har aldrig förstått det beteendet. Det började med att prins Eric försökte rädda sin jävla hund från ett brinnande skepp och sen har min ofröståelse bara fortsatt. Djur lever sällan särskilt länge och sen dör dom, det vet varenda jävel, det handlar om totalt grundläggande kunskap om naturen. Visst kan det vara sorgligt när dom dör, men så himla svårt är det inte att gå vidare i livet efteråt. 

Men...

11026800_10152678713762001_3950354672595651077_n.jpg

Jag har börjat tänka om. 

Ja jag vet inte om jag exakt skulle riskera mitt liv för henne.. Att jag skulle rädda små djur från brinnande lägenheter tillhör inte min självbild. Och jag har barn som behöver mig som sin mor. 

Men det känns inte helt omöjligt att jag skulle kunna slänga mig ner i en älv för att rädda henne ur vattnet till exempel. 

Q&A - Stora Serieinlägget!

Kristin Zetterlund 18:52 29 Mar 2015

asså ge mig dina bästa serier, tack. har total torka på den fronten. Olive Kitteridge verkar ju hur bra som helst. GIMME! Bella

Okej ska vi göra detta!!!! Ska jag ba radda dem opp liksom. Såna som jag sett ändå någorlunda nyligen, alla genrer typ?? Obs ej reality då skulle inlägget hålle på forevur. Hmmmm de kommer här utan inbordes ordning utan typ i ordningen jag kommer på dem bara:

- The Jinx. J A denna dokumentära miniserien är värd att se, den är rätt bra genomgående men sista avsnittet är då du kommer FE-LIPPA med en puls på 720. Handlar om filmteam som intervjuar en anklagad mördare och som följer hans fall och så händer lite grejorrrrrr......

- Olive Kitteridge. Copy paste av min snabbrecensionMiniserie i fyra avsnitt som berörde mig mer än något annat den senaste tiden. Verkligen en perfekt liten serie på alla sätt och vis, så välspelad, storslagen men lågmäld, ovanlig, smart, lagom skruvad och vacker. 

- Looking. Supermysig liten serie som följer ett gäng homosexuella män i San Francisco! Finns bara två säsonger och så blev den precis nerlagd nu så vettefaaan vad som kommer hända tyvärr :// Hoppas de ändrar sig eller att någon annan plockar upp, tycker den var väldigt bra.

- Unbreakable Kimmy Schmidt. Tina Feys senaste skapelse (och hon gästspelar i sista avsnittet i en hiLARIOUS roll) som följer en tjej som lyckas fly efter att ha varit fången i en domedagssekt i 15 år under jord. Väldigt kul fast typ mest bitvis? Skrikskrattar ibland, men vissa avsnitt var typ max fniss. Lite ojämn kanske?? Men så har jag ju helt och hållet orimliga krav på Tina också :((

- Broad City. Följer roliga tjejorna Abbi och Ilana som hänger runt i NYC mest. Andra säsongen kom nu tidigare i år och det är fortfarande kul!! Extremt feta gästspel denna säsong också, blev typ paff i varje avsnitt verkligen. 

- The Wire. Jöööö jag har sett denna kultserie först nu. Handlar om kriminalitet i Baltimore och polisväsendet. Tar ca hundra år att se pga många säsonger och långa avsnitt men fan vad värt det har varit!! Verkligen så smart och bra.

- 30 Rock. Min nog nr 1 roligaste serie of all time!!! Vi får följa teamet bakom SNL-aktiga serien TGS och deras shennanigans. Även denna av och med Tina Fey! Denna sitter jag liksom ensam hemma och klappar händerna åt och gråter av skratt till.

- Parks and Recreation. En av mina roligaste serier också! Följer en myndighet som jobbar med parker och............. sånt därnt. Mer mysig än 30 Rock som är mer skruvad och larvig, men P&R bjuder nonetheless på ASG (ni minns va??).

- Veep. Men det ÄR ju så kul att skratta och då finns det få som hjälper oss med det bättre än Julia Louis-Dreyfus som här spelar vice president i USA!

- Jordskott. Så jävla läskig, snygg och SKITKONSTIG att jag inte kan få nog. Minns inte sist jag kände så här för en svensk serie!!

- Game of Thrones. Denna utgår jag från att alla ser??? Hahah men förlåt jo

- House of Cards. Har ICKE hunnit påbörja säsong tre ännu, men första och andra var ju så feeeeeta att jag vet inte vad. Handlar om politikern Frank Underwood men reason to watch är faktiskt 100% hans fru Claire som är en av de bästa tv-karaktärerna där ute just nu.

- Breaking Bad. När jag såg denna serie så LEVDE jag för den. LEVDE verkligen. Men den här har ni väl också alla kollat hoppas jag?? Skolläraren Walter White börjar koka meth för att försöja sin familj när han får reda på att han är döende blablabla SE.

- The Sopranos. Joo denna klassiker är också värd att se. Maffiakillar blabla ofta så jävla vidrig ibland att en knappt orkar.

- Arrested Development. Sååå konstig, smart och rolig kultserie som följer familjen Bluth som hamnar i money trouble och måste försöka lösa det. Alla karaktärer är såna jävla unikum, finns inget liknande.  

- The Honourable Woman. Briljanta Maggie Gyllenhaal spelar Lady Nessa (asså en ÄKTA sån adlig lady inte bara laydee som vi alla är ni vet) som genom sin position försöker medla fred i Israel-Palestinakonflikten. SÅÅÅ smart och snygg och spännande.

- Homeland. Ja om ni gillar att få puls och svettas av spänning kan ni ju titta på denna. Aldrig en lugn sekund för Carrie Mathison när hon bossar runt i CIA!!

- Hit the floor. Gillar ni Gossip Girl kommer ni gilla denna!! Exakt samma typ av DRAAAHMAAAHH fast denna utspelar sig mellan cheerleaders och NBA-spelar. Nu hör ju!!

- Twin Peaks. Världens bästa serie PUNKT! Så läskig att jag är forever scarred men det är det värt på nåt vis. 

Bebisgos en stormsöndag

Kristin Zetterlund 17:37 29 Mar 2015

HAPP vilken pessy dag med storm och spöregn??? Då gäller det att göra det mesta utav'ett, tex unna sig en go' frukost och fika med en bebis!!!!!

Lilla Lo kom till världen för inte jättelänge sen och nu var det äntligen min tur att träffa henne!! Så vi var ett glatt gäng som träffade opp mamma Klaudia och pappa Mange för en gossession. NÄSTAN lika pepp för det var jag även för att äntligen få köpa bebikläder!!!! Jäääävlar vad härligt det är att dona runt bland alla miniatyrgrejor, känslan är ju magisk. Vi bestämde oss slutligen för en regnbågsninja-outfit till Lo som vi tyckte var ball, men Lo sa inget alls när hon fick den?? Vi ba okej......... varsågod liksom............. :PP

Och as I type sitter jag här med mina coola glajor fram dattan och dattar loss med er! Vilken grej va!! Minns knappt sist jag bar smink en söndag men vad gör jag inte för att impa på en bebis tydligen? 

Veckans bästa texter, vecka tretton

Greta Thurfjell 17:30 29 Mar 2015Äntligen veckans bästa texter-dags!


Vi har publicerat så mycket bra denna vecka att urvalsprocessen var närapå omöjlig, men till slut har juryn (jag) lyckats fatta mitt beslut. Here goes.1. Seinabo Sey sprider sina vingar (över internet)
En månad har gått sedan vi hade sönder internet as we know it med Joy-omslaget – nu har vi gjort det igen, den här gången med GUDINNAN Seinabo Sey. Magisk intervju av Amat, magiska bilder av Daniel Stigefelt, och magiskt ihopsatt av vårt sajtgeni Robin. Nä, hörni, jag blir rörd.

”Hur säger man, jag har my heart on my sleeve. Jag blir kär i någon ny varje dag och tänker prata om det, jag orkar inte hålla saker hemliga. Och eftersom jag har dålig fantasi kan jag inte hitta på.”2. "Det blir automatiskt en komedi när en transkvinna är med"
Maria Ramnehill, denna stjärna. I veckan skrev hon om filmen En ny flickvän, den sedvanliga problematiken i att män alltid får spela transkvinnor, och varför dessa transkvinnor alltid betraktas som ett humoristiskt inslag även om filmen i övrigt inte förväntas bjuda på ett enda skratt. När ska filmbranschen (och världen, huh) lära sig?

”Jag kan känna igen att det är svårt att veta hur en klär sig ’lämpligt’ – men jag tvivlar på att någon transkvinna skulle tro att en laxrosa jävla balklänning är en diskret outfit för en shoppingdag.”3. X-Files återvänder
X-Files är tillbaka! Skrek rakt ut när min kille, bless his soul, smsade mig denna jubelvärda nyhet. Fatta att David Duchovny ska vara med, Gillian Anderson ska vara med, Chris Carter ska vara med och att det kommer hända inom en inte alltför avlägsen framtid. *i want to believe*
Svante gissade hejvilt på vad denna miniserie kommer att handla om, det var kul:

”Tvingas Mulder göra comeback på fältet när en hackergrupp inte bara hotar att läcka hemlighetstämplade Area 51-dokument, utan även något som utgör en fara för vår egensinniga agent — hans monumentala porrsamling?”4. Varför älskar kulturen att romantisera sektlivet?
Vi har en ny praktikant! Han heter Hateff, jag råkade inleda vår relation med att ofrivilligt reta honom för hans sotarmössa, och första dagen skrev han en mycket bra text om popkulturens fascination av sekter och, framför allt, sektavhoppare.

”Mormonboyz.com – ett suspekt porrnäste dedikerat till ’hot mormon missionairies’. Trots snusket kan man någonstans tycka att det är ett ärligare angrepp på sektföreteelsen än den smygande exploatering som kulturjournalistiken annars sysselsätter sig med.”5. "Jag känner bara kärlek för chick lit"
Veckans Valerie, som vanligt nothing short of en truth teller. Om chick lit som en framtida subversiv kraft, en kulturform som bara kvinnor gillar, och främst: ett förstklassigt tidsfördriv.

”I ett liv som är fyllt av långtråkighet är det kul att fantisera. Om dessa drömmar nu involverar rika killar i escalades, elaka modechefer, eller att gråta iklädd en tunn cashmerekofta på Chateu Marmont – är det egentligen så farligt?”

Bubblare: Är 2015 landsortsföraktets år?, Rihanna – Bitch Better Have My Money, "Jag är inte redo
 för en fullskalig invasion av tentakelförsedda Cthulhu-monster för tillfället. Jag har precis skaffat katt."

P.S. Dessutom har jag skrivit min allra första filmrecension för Nöjesguiden! Den gällde Svenskjävel och om den tyckte jag såhär. D.S.

Dröm-tv

Soraya Hashim 17:23 29 Mar 2015

Sak som var way över förväntan:

Min Stora Sorg i Go'kväll igår. Alltså, jag har - tro det eller ej - har gillat Go'kväll tidigare, och jag vet inte om det var just det här avsnittet eller om det generellt blivit ett.. plattare program? Men när Anso ställer sig i allas face och dansar som att ingen ser - det var det ägigaste jag har sett på länge. Vsg för dröm-tv:

 

Sak som var under förväntan:

Jinx (en serie på HBO som handlar om en skitrik man som verkar ha kommit undan med mord, antagligen pga att han har så mycket makt och pengar). Förlåt, jag vet att den är så megahypead och alla älskar osv, men Zzz... Ungefär som jag kände för Serial-podden. Det tillförs inte tillräckligt mycket ny och relevent info i varje avsnitt för att det ska vara värt ytterligare ett helt avsnitt. Det ger inte en fördjupning som känns värd tiden. Alls.

Snälla serieskapare, lär er sortera och rensa i råmaterial. Tack mvh.

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!