Jag är Hugo Rask

Nanna Johansson 02:55 25 Oct 2014

Jag är Roy Andersson. Det är jag som är Hugo Rask i Lena Anderssons roman "Egenmäktigt förfarande". Det är dags att ta bladet från munnen, för jag tror att jag talar för alla killar som bara vill Skapa när jag säger:

Måste Lena Andersson vara så brudig? Alltså seriöst, måste hon vara så krävande, kvävande? Herregud, jag har väl annat att göra än att vara en "royboy" åt alla kvinnor som springer efter mig. Jag gör Stor Film. Min nya heter "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron". (Undertitel som inte fick plats: "Sen kom en tjejduva och störde honom med kärleks-SMS".)

Fler exempel på Spännande Saker jag gör: 1) Tänker Avancerade Tankar. 2) Dricker lite vin i ateljén. 3) Äter franska delikatesser. Dagsfärska baguetter som jag slukar i en enda tugga. Mörsar in dem på tvären tills ansiktet liknar en rugbyboll. Ja, vadå då? Vi killar håller på med sådana saker. Det enda vi inte håller på med är känslor (eller som jag så skämtsamt brukar kalla dem: "menslor").

Har jag förresten sagt att min nya film heter "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron, och hux flux kom Lena Andersson och beskrev hans geni i en roman"?

Nej, jag är inte intresserad av att läsa den där boken, "Allsmäktig filmskapare" eller vad den nu hette. Den lockar mig inte! Dessutom har jag så god fantasi att jag utan problem kan föreställa mig vad det står: "Där låg han, stark som ett sjölejon, vacker som en renässansmålning i morgonljus, et c." Men det var kul för henne att hon fick Augustpriset. Duktigt! Fast vi får inte glömma vem priset är uppkallat efter. Tror du att den killen svarade på SMS inom loppet av en timme? Nä, just det. Lite får man faktiskt offra för Konsten (t ex tjejer). Det fattar hon ju egentligen, Lena. När hon är analytiska Lena och inte buhuhu!-drömprinsen-vill-inte-bli-ihop-med-mig-Lena. 

Fan att alla brudar alltid blir kära i mig :( :( :(

Nä men hon är ju skarp, det får man ge henne. Synd bara att hon måste vara så jävla needy. Som en hundvalp som nån råkat stänga in i en bil mitt i högsommaren. Bara stirrar på en med stora ögon och flämtande tunga, kräver uppmärksamhet. Förebrår en för att man går förbi, visslande, svingande dagens DN, på väg mot nya spännande filmprojekt. 

Vad hände med den härligt knulliga stämningen? När blev allt så komplicerat? Vad vill ni kvinnor ha av mig? Det finns inte tillräckligt av The Royster för att det ska räcka åt alla!

For the record har även JAG vunnit priser. Fem (5) guldbaggar hittills. Fler är på väg, det känner jag när jag slickar på fingret och håller upp det i vinden/rövhålet.

Jag är Hugo Rask. Jag är Roy Andersson. Jag gör egensinniga, konstnärliga filmer. Ni missar väl inte min nya? Den heter "En duva satt i en bil och berättade att han är huvudperson i en bok som han inte orkat läsa".

3 x rött

Kristin Zetterlund 21:05 24 Oct 2014

Och vad gör ni denna fredayskväll mina hjärtys?? Själv kollar jag Kobras avsnitt om mens och göttar mig med smörpopcorn i de mysigaste av myskläder! Men kolla in det avsnittet när ni har möjlighet tycker jag bestämt (= jag bestämmer att ni gör d nu ok?), det finns HÄR på SVT Play :)) And while ur at it borde ni köpa och läsa Liv Strömquists senaste bok Kunskapens Frukt som också är helt MAGISK. And while ur at it 2 så kan vi väl bestämma oss en gång för alla att skita i tamponger och sånt därnt va?? Ni minns att jag försökte menskoppa kanske?? Ja men det går ju så klart alldeles utmärkt (efter lite träning) och det är något jag vill uppmuntra precis ALLA att göra. Kanske bästa uppfinningen nånsin och det är ett Häpnadsväckande Mysterium för mig att det inte propsas som det främsta och mest självklara valet för tjejer att använda som skydd. Mer kopps åt folket!!!!!

jaha det var alltså en fredagskväll jag valde att menspredika för er?? allrighty nämen nog läggsdags för mommo snart för IMORN ska jag faktiskt (!!) vara en lajbans tjej och ha fest hos mig. Så det så, jag kan inte vara Upplysaren Av Bra Grejer För Din Nani, Hjärta och Hjärna dygnet runt tyvärr :((

Come away with me

Emelie Thorén 14:39 24 Oct 2014

Hörrni, jag har sommar i lurarna fastän det är Smaugs ödemark där ute! Peppad? Lyssna på Childish Gambino!

Donald Glover är hans riktiga namn. Jäkla multitalang ändå. Skådespelar i Community, skrev för 30 rock, gör bra musik. Han är inte direkt slagen med fulkäppen heller. Om en säger.

Sex problem när jag ska måla naglarna (lista!)

Hej Sonja 14:19 24 Oct 2014

large-1.pngAv naglar kan man göra mycket, och då menar jag inte att man kan klippa av dem och spara i en burk utan då menar jag mer manikyrgrejer. Jag är något av en expert på det sistnämnda men jag möter alltid samma utmaningar när jag ska fixa.

Här är en lista på grejer som jag tycker innebär problem när jag ska fixa mina naglar

1. Det är jättesvårt att få rätt mängd lack på penseln. Endera tar jag för lite så att det blir ränder, eller så tar jag för mycket så att det blir stora klumpar/avlagringar som aldrig torkar. I fall då jag tar för lite brukar jag försöka "korrigera" det efteråt vilket brukar resultera i kaos. 

2. Jag brukar försöka måla på själva nageln men det lyckas jag sällan med. Lacket hamnar överallt på hela handen. 

3. När jag väl har applicerat lacket är det sedan en gigantisk utmaning att inte stöta in med fingarna i något. Och när har det torkat egentligen? Efter två minuter, fem minuter, en kvart? Ingen vet. Det känns bara som en bisarr gissningslek alltihop. Petar man på lacket för tidigt förstörs det.

4. När jag väl har avklarat de tre första punkterna är det dags för topplack. Det innebär samma problem som punkt tre, bara det att det blir ännu jobbigare om man råkar fucka upp allting, för då måste allting göras om. Detta innebär stress. Jag har inte tid med sån här skit.

5. Även om jag lyckas på alla punkter ser det ändå alltid förjävligt ut. Det gör att jag börjar ifrågasätta min självbild som Den Stora Nagelkonstnären, och det innebär så klart smärta. 

6. Och efter alla dessa prövningar har jag högerhandens naglar kvar, vilket jag måste utföra med vänster hand vilket i princip är omöjligt såvida man inte har en savanthjärna. 

_qgtadsswfs7py5mfu67b0nmorndsldts1oxfptcyoe.jpg

De här naglarna "gjorde" jag igår.  Har aldrig lyckats bättre, är riktigt nöjd, kan inte sluta stirra på fingrarna. Blir hypnotiserad. 

Och då undrar ni kanske: är det värt det? 
Jag brukar fråga mig själv detsamma. Men som Tyra Banks brukar säga: "Wanna be on top?" och på det svarar jag "JA!" och då måste jag göra vissa uppoffringar. 

Har dock börjat dressera barnen till att lacka naglar så så småningom kommer jag inte behöva göra skiten själv.  

large-1.png

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!