På trailerfronten: Oscarsracet är officiellt igång!

Svante Allmungs 07:54 1 Sep 2014

Det är första september och sommaren har kanske officiellt nått sin ände? Höstdepressionen börjar sakta men säkert närma sig men tur nog finns det ett sista hopp för filmälskare. Nu när månader av storslagna och påkostad blockbusters är förbi kan vi äntligen se framemot att vägen till Oscarsgalan har tagit sin början. Det betyder att det sakta men säkert kommer börja regna trailers för en rad spännande filmer och under den gångna veckan landade några av de första.

Foxcatcher

Åh jisses ifall Steve Carell inte tar hem en Oscars för sin insats i Foxcatcher så lär i alla fall de bakom hans make up få höja en gyllene gubbe. Den 40 år gamla oskulden är främst - om inte endast - associerad med hjärtevärmande komedier vilket gör hans roll i detta becksvarta drama hemskt spännande. Här kan vi se honom i rollen som den smått psykiskt instabila miljonären John Eleuthére du Pont - först och sista gången jag skriver ut hela namnet - vars ohälsamma fascination för brottning kommer vända upp och ner på Channing Tatums liv. Capote-regissören Benneth Miller har tagit hem Oscars förr och med ännu ett verklighetsbaserat drama verkar han bli en av favoriterna för nästa års gala.

Rosewater

Ännu ett verklighetsbaserat drama - denna gång i Iran - som akademien säkerligen lär vurma för. Mästersatirikern Jon Stewart tog förra sommaren ledigt från The Daily Show för att spela in sin regidebut Rosewater och ja slutresultatet verkar lovande. Det finns även en risk att historien om journalisten Maziar Baharis 100 dagar långa tid i isolering endast kommer bli en känslomässig överdos men låt oss hålla tummarna för att Stewart fixar detta.

Whiplash

När Whiplash gick upp i Sundance kallades den för en Full Metal Jacket möter Juilliard och ja det finns väl mindre smickrande liknelser? Här ser vi den unge uppstickaren Miles Teller i vad som kan bli en karriärdefinierande roll när han stöter ihop med JK Simmons dikatator till jazzlärare. Hurvida Simmons kommer bli en Hartman för 2010-talets musikanter återstår att se men han har ändå en del skrämmande roller i sin portfolio - Spider-Man filmerna halvt inkluderade. Filmen har överösts med lovord vilket gör detta till en av höstens allra mest spännande premiärer.

Gilla:
upp
4 röster

Säkraste platsen i Stockholm just nu

Frans 22:17 31 Aug 2014

Tidigare idag så tyckte vi att de som stängde in sig i Big Brother-huset var dumma i huvudet. Några timmar senare så konstaterades ett misstänkt fall av ebola i Stockholm, och plötsligt så känns Big Brother-huset som den säkraste platsen i stan att befinna sig på? Så går det när man fördömer dokusåpadeltagare! Typiskt att man måste ställa upp i Big Brother för att inte riskera att dö i ebola.

Nu kommer folk att ställa sig på kö för att få komma in i huset. Allt pekar mot att Big Brother-gänget förmodligen kommer att överleva oss alla. Tur att de verkar vara ett så vettigt gäng som kan föröka sig med varandra när alla vi andra har dött och utgöra grunden för den nya civilisationen. Känns som en stabil grund att bygga vidare på! 

 

Gilla:
upp
19 röster

Bäst med bästa

Kristin Zetterlund 21:45 31 Aug 2014

Hemma i Stockholm igen efter den bästa helgen på läääänge. Som sagt var jag utanför Ockelbo i en bästa väns stuga, med två till bästa vänner + bästa killy, hela helgen och vi hade kräftis, käkade marängswiss stor som en gratäng och lyckades på nåt jävla vänster dricka upp den skrattretande mängd alkohol vi köpt med oss. "Bättre att det blir över än att köpa för lite!!" öööööhhh visst vi kämpade på till sex på morgonen men nog fan tog den slut ändå................................. Nedersta bilden är den sista jag tog inatt och ni ser ju modet där hahahahha. 

Vi spelade brädspel (jag har utvecklats till en ok förlorare men vinner jag är jag HELT olidlig tyvärr), lärde killarna discodans och skreksjöng Whitney tills rösterna inte orkade med längre. Och idag är tröttman beyond okej, jag kommer sova som en bebis inatt!!! Det är tur att jag sällan går in så här hårt längre, det KÄNNS betydligt mer nu än det gjorde för några år sen om vi säger så.  Och nu ska tanty kolla Big Brother tills ögonlocken slår igen...............................

PUSS O KRAM hoppas ni haft en ägig helg <3

Gilla:
upp
15 röster

Står och drömmer om en rättvis värld

HanaPee 21:38 31 Aug 2014

Jaha, här står jag och drömmer om en rättvis värld........... Gick rätt så bra idag trots att jag fatiskt var lite nervös (HAHA vadå "faktiskt"??? vem försöker jag vara???) Dock glömde jag säga till sminkösen att jag ville ha ögonbryn. Här ser ni det.

ANNARS DÅ????? Jo, nu har Big Brother börjat igen. Mitt absoluta favoritprogram genom alla tider. Sist hade jag 24/7-varianten och var ohälsosamt besatt. Grät när Marcello var otrogen mot Annica osv. I år konstaterar jag att huset är så sinnessjukt fult. Ser ut som att Ty från Extreme Homemakeover har inrett med surfar-färger och amerikanskt trä. Men ja, ändå härligt.

Nä, nu måste jag koncentrera mig. Puss!

Gilla:
upp
23 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!