Två sorters R&B jag älskar

Vad blir det för rap 15:43 5 Mar 2015

ymtk_rnbass.jpg

Jag har alltid föredragit kvinnlig R&B framför manlig R&B. Min diskriminering av R&B-män har dock minskat de senaste åren, kanske framförallt på grund av all fantastisk DJ Mustard-låtande R&B från västkusten, där dudes som Eric Bellinger, Derek King, TeeFlii och Rayven Justice gjort några av de låtar jag dött mest för under typ 2013 och 2014.

En annan västkust-dude är YMTK, som gör vad jag kanske tidigade skulle dissat som "hipster-rnb" eller "indie-rnb". Jag har verkligen haft svårt för den där "moderna" formen av R&B som alla hyllat så jävla mycket. När det kommer till R&B är jag liksom en hiphop-gubbe, det är en obekväm sanning, men det minskar tyvärr inte sanningshalten i detta faktum. Aja. YMTK har gjort en sång som jag verkligen _ÄLSKAT_ sönder senaste tiden. HANS RÖST. TITELN. _ALLT_ med denna är reeeeen perfektion.

SÅ SEXIG LÅT????

Okej. För att visa på min nya breda R&B smak (hahahaha) tänkte jag även dela en annan typ av sexig låt. Pretty Ricky är tillbaka, och inte mig emot... Pretty Ricky är liksom R&B-världens svar på Plies, och jag har verkligen en.... speciell relation till Plies. Hela denna låt liksom... osar sex, elgitarren (!!!) på slutet kan inte beskrivas som annat än "porrig".

Visst låter den lite som den här gamla klassikern?

Idé till ny tinderbio: "Sökes: that one splackavellie".

 

SLUTSAT: VAD VORE LIVET UTAN R&B???

Äe nu

HanaPee 15:10 5 Mar 2015
Har en huvudvärk som är helt otrolig. Tror jag åkt på en rejäl bihåleinflammation, längesen jag var såhär jävla sjuk alltså. Min älskade vän Linso kom förbi med allt detta tidigare idag, så himla fint :') I morgon ska jag till doktorn. Får hoppas att hen har någon supermedicin till min direktsändning på lördag...... .... .. ..

Ni kan inte tro vad som hände med Priceless Da Rocs karriär

Vad blir det för rap 12:41 5 Mar 2015

 

...den fortsatte typ som väntat. Yiken blev ingen megasuccé (men fortfarande underhållande) men Priceless Da Roc verkar ha skaffat sig en karriär ändå. Syskon-dansen yeet och yeetens fanbärare The Ratchets har för övrigt också mot alla odds lyckats skapa sig en karriär trots att det inte blev nåt mer av yeet (ni hör exempel på det i ännu osläppta avsnitt 86).

Priceless Da Roc har varit en av dom rapparna i bukten som inte riktigt platsar som medlem i HBK, men som gjort så pass intressanta grejor att DJ Carisma släppt hans tape. Det är typ som att Priceless var en restaurang som precis missade att få en michelin-guide-stjärna (aka platsa i HBK som Micke Boman) men istället fått en offentlig rekommendation av typ Gordon Ramsey. Det är allstå fortfarande rätt jävla bra.

I veckan släppte han alltså sitt nya tape Forever California som presenteras av DJ Carisma. Hämta det från livemixtapes här och kolla några av sångerna som har videos nedan (de gamla yiken-sången hör ni här). 

 

H&M's första "High Fashion" visning

Amanda Mann 12:20 5 Mar 2015

H&M AW15

Dag nummer ett av Paris modevecka (igår) tog klädjätten H&M sin "high fashion"-visningsoskuld.

H&M som brukar efterapa de trender som dyker upp på visningarna under de internationella modeveckorna är alltså nu ironiskt nog med och initierar trenderna. Att detta sker (att göra high-fashion för massan) blir som en enda stor ifrågasättning av hela modesystemet och den tillhörande trickle-down teorin.

För de som inte känner till trickle-down teorin så handlar den helt enkelt om hur mode rör sig neråt från någon slags elitistisk grupp till massan (gemene hen). Då modet görs tillgängligt för massan är det inte längre av intresse för den elitistiska gruppen och den måste skapa nytt mode- det fungerar alltså som ett slags oändligt upp och ner för en rulltrappa.

I samband med framväxten av internet och vad som där gjorts tillgängligt har rulltrappan börjat röra sig snabbare och snabbare. Det elitistiska modets trender har gjorts tillgängliga att snappa upp för den som äger en dator, men att konsumera trenderna i form av de faktiska fysiska plaggen har fortfarande (av ekonomiska eller geografiska skäl) endast kunnat göras av den där lilla gruppen högst upp i rulltrappan.

MEN nu i och med H&M's tillträde till den elitistiska gruppens plattform- rör vi oss möjligtvis mot en utplåning av skillnaden mellan high fashion och modet för massan?

En tumblr har funnit kopplingen mellan rap och medeltida konst

Svante Allmungs 12:12 5 Mar 2015

Kanske har rap och medeltiden alltid varit gjorda för varandra? Även ifall många rappare helst odödliggör 1900-talets gangsters så finns det ingen tvivel inom mig att flera känd gestalter från historien skulle fungera inom rapscenen. Till exempel den ökände kungen Henry VIII i en Migos-video? Varför inte, så länge någon informerar honom om att varken vapen eller bödlar är tillåtna på inspelningen. För att sedan inte tala om Kanye West — den självbetitlade guden — som verkar vara på ett nästintill religiöst korståg mot modebranschen, vilket kanske speglar en viss medeltida tvist.

Ja finns det ett outtalat sammanband mellan rap och medeltiden? En tumblr vid namnet B4-XVI — eller Before Sixteen om du nu inte var vaken under mellanstadiet och studerade den romerska slangen — tror sig nämligen ha funnit det. Cecilia Azcarate som bedriver denna fascinerande studie ser nämligen parallelerna mellan rap och konst från medeltiden — och ännu längre bakåt — som vi tidigare har stått blinda inför. Nedan kan ni ta del av ett mindre smakprov av det hon har grävt fram.

 Henry VIII by the studio of Hans Holbein the Younger, 1540-1550 / Right: Rick Ross

"Fuck a tutor get a shooter." Kan Rick Ross diss på Walkin' on Air ha varit riktad mot Henry VIII? Kanske inte då de ändå verkar dela samma passion för mode. Fast om Rozay nu skulle välja att beefa med den gamle kungen så lär han ha i åtanke att Henry har bödlar istället för shooters — samt att den forne kungen är död sen över 500 år tillbaka.

 Portrait of Henry the Pious, Duke of Saxony by Lucas Cranach  - 1514 / Right: Takeoff from Migos (thanks nightjuiceshop)

Att vara en polsk greve är kanske så långt ifrån en migo du kan komma men Henry II och Takeoff verkar ändå vara en vänskap som sträcker sig över århundranden — låt Takeoff bara få flexa med det där svärdet nu.

 Future

1400-talets spanjorer älskade uppenbarligen snapbacks och reups.

 2 Chainz

Med två ringar och två kedjor fann konstnären Quentin Massys medeltidens föregångare till 2 Chainz. Någon borde informera Good Music-rapparens kompanjoner om detta konstverk inför hans nästa födelsedag, endast en sådan present kan toppa den sedvanliga upplagan av Kanye West-regisserad Big Booty-galor.

 A. Durer Praying hands (removed from background) 1508 / Right: Drake 6 artwork 2014/2015 

Här är kanske den mest självklara. Albrecht Dürer förutspådde redan år 1508 att Drake skulle ha lika många låtar samtidigt på Billboard som The Beatles en gång hade. Önskar bara att han kunde ha förvarnat oss om Kanyes överflödiga samarbete med Paul McCartney.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!