Förstår varför tvn blev succé men vissa saker är inte så bra

Hej Sonja 23:30 25 Oct 2014
Den här kvällen har jag sett Så mycket bättre. Himla mysigt. Kan förstå varför tv slog igenom och blev så stort där nån gång på 70-talet. Sen började en film, "whats your number", som handlar om en tjej som blir ihop med sin sexmissbrukande slusk till granne i slutet. Förlåt om jag gjorde en spoiler nu men för det första var det ganska obvious och för det andra kan du skatta dig lycklig över att slippa se filmen. Såg du filmen ikväll eller nån annan gång så kan jag bara beklaga.

Visst har tv sina fördelar men jag har svårt för att lita på en apparat som ger ifrån sig högfrekventa ljud som skär genom väggar, är helt statisk och dessutom sänder ut så mycket skit. Sportevenemang till exempel. Folk snackar om att lära sina barn att inte svära men jag ska lära mina barn att inte titta på sportevenemang.

Så mycket bättre - Orups kväll

Pelle Tamleht 21:25 25 Oct 2014

Mitt första möte med Thomas "Orup" Eriksson var backstage på Rocktåget i Sundsvall i början på 90-talet. Han hade nyligen förlorat mot Tommy Nilsson (och Alexander Bard) i Melodifestivalen och tvekade först över att skriva på min autografkeps där Tommy tidigare hade skrivit. Efter lite övertalning plitade han dit sin kråka och rufsade om mig i håret. 

Sedan dess har artisten en given plats i min pophistoria med alla dåtida och nutida hits han legat bakom. Såg faktiskt Orup och Lena på Chinateatern bara för några år sen och kunde då glatt konstatera att värdigheten var intakt. Därför var det extra kul att få luta sig tillbaka och njuta av Orups dag. Såhär var tolkningarna. 

betyg: 2 Kajsa Grytt - Magaluf
Det stora plustecknet kommer av att hon tog from det sorgsna i texten. I övrigt inte en superimponerande version. Gillade dock ångestvrålet i slutet.

betyg: 4 Love Antell - Från Djursholm till Danvikstull
Här glimrar Love till de gånger han byter till sitt övre register, och jag hade gärna sett honom göra det lite oftare både under denna och förra veckans framträdanden. Fin Stockholmsskildring, men VARFÖR gjorde han inte just Stockholm?

betyg: 4 Carola - Sjung Halleluja (och prisa gud)
Programseriens mest förutsägbara tolkning? Ja. Men rösten? Ja rösten.

betyg: 3 Ola Salo - Trouble (Trubbel) 
Alla låtar låter på gott och ont som The Ark när Ola sjunger. Jag hade faktiskt gärna hört honom göra denna på svenska men men.

betyg: 5 Familjen - Regn hos mig
Oerhört vågat att redan i andra programmet gå utanför sina egna musikaliska ramar och göra en ballad. Big up för detta, och för att resultatet faktiskt blev riktigt bra. 

betyg: 6 Amanda Jensen - Diggin for gold in the USA (När vi gräver guld i USA)
Ni andra kan gå hem nu. Amanda Jensen sopar FULLKOMLIGT banan med denna veckas startfält. Gråtfest? You bet. En given repris i duettprogrammet. 

 

Whatsupallihop med veckans kändisbarn

Frans 19:30 25 Oct 2014

Insåg att jag glömt bort att berätta för er att jag var med i What's Up Allihop på SVT i torsdags! IGEN! Man ba kom med något nytt. Jag och min haggiga solbränna som jag kämpat med under så många ASJOBBIGA dagar på franska rivieran. Som ni märker så hade min hand dött på bilden och jag ser helt nerdrogad ut, det vill säga precis som vanligt. Tyckte det var så mysigt att sitta bredvid Paradise Hotel-Aina! 

Jag har ju mitt stående inslag "Veckans kändisbarn" i programmet, och den här veckan var det Alicia Keys son Egypt. Typiskt bra namn. Jag vill också vara döpt efter ett land. Tycker t.ex. att "Kongo" hade varit jättegulligt att heta! 

Här ser vi hur det går när barnvakten ställer in och man får följa med mamma Alicia Keys till jobbet. Det var inte en optimal lösning, men kändisar har också problem med livspusslet precis som alla oss andra. Tycker dock att det är härligt att se att Alicia är så bra på att kombinera moderskap och karriär på en och samma gång. Precis som Charlotte Perrelli! 

Det är även viktigt att tänka på mindfulness fast man är ett spädbarn. Därför så tycker Egypt om att utöva yoga flera gånger i veckan. Man kanske sitter där nerskiten och luktar bajs med en solkig blöja, men man har iallafall ett lugnt och harmoniskt sinne och det är det som är det viktigaste. 

HÄR ser ni hela programmet! Minns knappt vad vi pratade om men hoppas att det var roligt. 

5 saker du som vit svensk kan klä ut dig till på halloween utan att vara rasist

Björn Werner 18:58 25 Oct 2014

Det är förvirrande, det här med kulturell appropriering. För ungefär femton år sedan approprierade Sverige den amerikanska traditionen Halloween. Femton år senare har vi också approprierat den amerikanska diskussionen om kränkande kostymer på Halloween, varpå raseriet blivit stort. Ska man inte få klä ut sig till vad som helst i det här landet längre? Svaret är nej. Nu är det så att vi en gång för alla slagit fast att kulturella uttryck aldrig mer får traderas över landsgränser. Det leder bara till elände och förnedring.

För den som identifierar sig som vit svensk och är angelägen om att minimera kränk är det därför viktigt att hålla sig till 100 % svenska uttryck. Här kommer därför en lista på garanterat svenska outfits som inte trampar andra kulturer på tårna och dessutom Bevarar Sverige Svenskt. Hurra!

1. Viking

Ah! Viking! Dina förfäder som handlade i öst och härjade i väst. Mäktiga hjältar. Stolt pumpar deras vikingablod fortfarande i dina ådror. Gör dig fri från skrivbordsslaveriet och gör som Gustav Skarsgård - släpp lös din inre bärsärk. GRR!

2. "Patriot"

För dig som inte vill vara en viking, men vill se ut som en som vill vara en viking men inte är en viking - testa den klassiska, helsvenska 90-talslooken "Patriot". Låt den svenska flaggan vaja för ditt inre!

3. Nynazist

För dig som ändå vill leka lite med kulturella uttryck är nynazist ett edgy val. Ingen kommer tro att du är något annat än svensk, men innerst inne vet du ju att du lånar friskt från både Tyskland och Österrike. 

4. Folkdräkt

"Folkdräkt är också en högtidsdräkt" säger du och gör små grodorna för dig själv. Alla skrattar igenkännande. Så svenskt!

5. Rasbiolog

 

Lyft upp en spännande bit historia från ett av de ämnen Sverige varit absolut världsbäst på: rasbiologi. Med dina roliga instrument för att mäta skallar blir du festens givna mittpunkt!

 

 

Ji vs Gwen

Kristin Zetterlund 17:13 25 Oct 2014

Men här har ni nåt jag helt och hållet missat???

Gwen Stefani släppte för ett par dagar sen en ny låt och jag tänkte väl inte mer på det men så i samma veva började folk länka till en annan låt, av svenska Ji Nilsson, och att Gwens låt skulle va en redig jävla kopia på den. Hade aldrig hört Jis låt innan men: 1) de är ju XTREMT lika, verkligen lawyer-up-lika om ni fattar 2) Jis låt är ju dessutom en miljard gånger bättre?? En rent av megafet låtjävel??? Som jag nu är besatt av :)))

Såååå............. tack Gwen för att du introducerat mig till en ny grym artist?! Men buu för att dina producenter verkar blivit lite "väl" inspirerade av henne. Dock who can blame'em nästan?? Den nivån av bra. Och eftersom Ji nu finns på min radar upptäckte jag även att hon precis nyss släppt en till låt som OCKSÅ är megafet!! Tack Ji!

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!