Stop right now, thank you very much

Soraya Hashim 17:10 2 Sep 2014

Jag förstår inte hur jag kunde vara så sen på Spotify-radiobollen men det var jag, nu behöver vi inte prata mer om det. Men tjena vad jag har hittat guldgruvornas radiostation. Den är baserad på Des'rees Life (Life oooh life! Oooh laahaaahaaajf oh laaajf! <--Lorentz innan Lorentz). Och det är i princip bara genimusik som dyker upp. Liksom Sugababes, All Saints, Charles & Eddie (would I lie to you baby - would I lie to yoooou), Toni Braxton, Whitney, George Michael och den här:

Mina kollegor hatar mig eventuellt för nu kände jag att det var läge att låsa in mig i ett mötesrum efter att de har hört samma låtar två hundra gånger på några dagar. Eller mer för att jag sitter med stora lurar som läcker ljud och piper till på var femte ton.

Förlåt alla. ET phone home osv.

 

Gilla:
upp
4 röster

Alla Star Wars-nördars liv peakar när vi får spela det här

SPEL – Michael Gill 16:09 2 Sep 2014Om det bara fanns ett enda användningsområde för Oculus Rift, och det var att få känna på hur det är att svinga en lightsaber, så skulle det vara nog för att jag skulle köpa den färdiga produkten. ALLA dagar i veckan. Nu har jag visserligen någon slags erfarenhet av vad det kan krävas för att få ett system med kropptrackers som direktöversätter IRL-rörelser till spelet (utan lagg och liknande). Det är ingen lätt uppgift. Och därför förhåller jag mig skeptiskt tills det att jag själv fått testa OR-demot.Men det ser ju heeelt fantastiskt ut. En pojke måste få drömma.Tipstack till Rirreblol!

Gilla:
upp
9 röster

Om partierna haft realityserier

Frans 15:18 2 Sep 2014
Se alla artiklar om: 

Idag presenterade Miljöpartiet en helt ny satsning inför valspurten den kommande veckan, som går ut på att partiet har gått och skaffat sig själva en helt egen realityserie!

Wow vad hippt! Hoppas att fler partier följer efter och spelar in sina egna teveserier också, för att ge oss väljare en inblick i hur deras liv och vardag egentligen ser ut bakom kulisserna. Det skulle göra partiledarna mer mänskliga och få oss väljare att förstå de är precis som oss själva egentligen! Såhär tror jag att typiska scener från de olika partiernas realityserier skulle kunna se ut.

1: Gustav Fridolin tar en shoppingtur på stan för att inhandla rekvisita. 
Med en ekologisk närproducerad smoothie i handen glider Gustav Fridolin runt på Stockholms gator och inhandlar kolbitar, prinsesstårtor samt vindkraftverk i naturlig storlek att ta med sig inför nästa partiledardebatt i tevehuset. En riktigt härlig och lyxig shoppingrunda precis som i The Hills. Avsnittet slutar med att Gustav gasar iväg mot solnedgången i en nercabbad elbil.

2: Annie Lööf tar en fika på Espresso House med en kvinnlig entreprenör inom vårdbranschen. 
Annie Lööf pratar hela tiden om alla dessa entreprenörskvinnor med egna företag inom vårdbranschen som brutit sig fria från de ondskefulla landstingen som inte vill något annat än förstöra för Sveriges kvinnor. I Annie Lööfs värld så verkar det finnas lika många entreprenörer inom vården som det finns sjuksköterskor, och vi skulle gärna vilja se ett möte mellan Annie och en livs levande entreprenör inom vårdbranschen! De skulle t.ex. kunna skvallra om elaka landstingsdirektörer och rabiata vänsterfeminister som inte förstår att riktig feminism är att kunna driva sitt egna äldreboende i privat regi för statens pengar.


3: Fredrik Reinfeldt bråkar med Filippa om barnen. 
Fredrik är en frånskild pappa precis som många andra män i Sverige. Hur ser egentligen relationen med exet Filippa ut? I en exklusiv scen från Moderaternas nya realityserie (inspirerad av Katie Price och Peter Andrés kaotiska liv) så får vi se ett infekterat bråk mellan Fredrik och exet, där Carl Bildt med sin unika konfliktexpertis får ta en paus från krisen i Ukraina för att stiga in som medlare i relationen. Avsnittet slutar med att Filippa Reinfeldt lägger upp en bild på Instagram med texten "What doesn't kill you makes you stronger" och en smiley som bildtext. 


4: Stefan Löfvén söker koalitionspartner. 

En realityserie inspirerad av Bonde söker fru, där Stefan Löfvén får dejta olika personer från partier på vänsterkanten för att se om någon gnista uppstår i jakten på Det Trovärdiga Regeringsalternativet. Programmet avslutas med en parceremoni á la Paradise Hotel efter valet där Stefan får välja vem han vill fria till.

Jag hade absolut följt samtliga partiers realityserier. Vissa politiker borde verkligen börja överväga att spela in realityserier på riktigt, eftersom de förmodligen kommer behöva något annat att försörja sig på om de förlorar valet. 

Gilla:
upp
19 röster

Peppar inför Xbox One-släpp med Xbox-trivia, del 1!

SPEL – Michael Gill 14:06 2 Sep 2014


På fredag blir den nya hårdvarugenerationen fullständig när Microsoft så ÄNTLIGEN släpper Xbox One i svenska spelbutiker. Det här, som vi är uppriktigt peppade på, firar vi på Spelbloggen med ett par inlägg med Xbox-tema.


Föreställ dig det här: året är 2000 och spelbranschen domineras av tre stora hårdvarujättar: Nintendo (Nintendo 64), Sony (Playstation 2) och Sega (Dreamcast). Två stycken klassiska tv-spelsikoner, om än på glid, och en hyfsat ny aktör (Sony) – som pumpat in lite attityd i branschen. Och alla tre lika japanska som spelmediet varit de senaste 15 åren. Och in valsar Microsoft. Den tidens ondaste mjukvaruföretag vars främsta produkt är ett påtvingat och fruktansvärt osexigt operativsystem.

14 år senare är Microsoft en självklar aktör på spelmarknaden. Inte alltid helt stabil, men ändå med två lyckade konsoler bakom sig – och en tredje precis just nu på väg ut i handeln. Men vägen hit har inte alltid varit välartad.

För att fira att Xbox One äntligen är på väg att lanseras i Sverige följer här en bloggserie i två delar om Xbox-saker vi gärna fnissar åt.


Xbox – ett bra namn? Vänta tills du hört alternativen


Prototypen för original-Xbox. En silvrig gigant med en Windows-PC i.

Xbox kommer ur ”DirectX box”, som är en passning till Microsofts grafik-API. Men det var inte helt säkert att den skulle heta så. 11-X/Eleven-X var ett alternativ länge. Det och FACE, MARZ, M-PAC och MIND. Namngivning har förstås alltid varit en akilleshäl för Microsoft (Lex Zune). Jag menar, har någon försökt sticka hål på logiken i att köra ”Xbox”, ”Xbox 360” och sedan ”Xbox One”? Men föreställ er vad som kunde ha hänt. ”11-X 360” eller ”Face One”. Wow (fast åas, är det sämre än ”Xbone”?)

Oversized-problemet

Obs, bilden är fejk. Tror jag.

Minns ni originalhandkontrollen till Xbox? Den som var så stor att den liksom måste ligga i knät för att ingen dödlig människa kunde hålla upp den i luften och samtidigt fokusera på spelandet? Microsoft bestämde sig för att designa om kontrollen till den japanska marknaden. Men missräkningen var ju global. INGEN har så stora händer att Controller S inte funkar bättre. Det lustiga är att till och med de interna, amerikanska, utvecklarna använde Controller S innan konsolen var släppt. Men det var för sent för att dra tillbaka jätteoriginalet. Kanske var det också därför The Rock fick vara med och presentera konsolen när den först visades upp.  


Har du roligare Xbox-trivia? Dela med dig!

Gilla:
upp
13 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!