*50 frågor i brist på annat*

HanaPee 23:36 23 Nov 2014

<3 YES! Äntligen en kul lista. Hittade det hos mina gamla sajtvänner Flickpingis <3

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till? - Päschon! Eller korta namn som typ Lo alternativt dubbelnamn! Det borde bli hett igen? Eller Elsa efter farmor. Elsa-Lo. Kan man heta det? OBS DEN SOM SNOR DET SKALL DÖ. I övrigt blir jag GLAD av att tänka på att få en dotter. Shit alltså. Tänk om man får en son som växer upp och blir sådär lång med stora fötter och mycket fotsvett. Förlåt alla söner, men det känns bara så.... främmande.

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex? - Sexlek ;)))))) *packar upp Antons gagball ur min lilla portfölj*

3. Vilken var den senaste filmen du såg? - Johnny English 2...... den gick på teven.... skrattade JÄTTEmycket när han satte sig på en katt.........

4. Har du bra självförtroende? - Ja jag tror det?? Fast blir blyg ibland. Men kan ärligt säga att jag tycker det blir bättre och bättre med åren. Det senaste året har det liksom bara kommit?

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? - Kunna knyta skorna utan att behöva sätta mig ner pga slemfyllda bihålor. 

6. Nämn tre saker på din att-göra-lista? - Göra körschema inför onsdag, förbereda Portkods-galan på Nalen på tisdag, fika med Anton.

7. Beskriv ditt drömutseende.. - Vore kul att ha ett ansikte som inte alltid har en dunkande ömmande inåtfinne.

8. Skriv namnet på någon du ser upp till - Lena Dunham

9. Någon du har kysst - En trettonåring när jag var sexton.... var full och tog fel på person 

10. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? - Typ inte då mamma har ett maniskt släng-beteende. Men det här halsbandet hittade jag hemma för nåt år sen:

 bild_2011-02-10_kl._15.52.jpg

 

(Hanna, 6 år)

11. Den du senast sov över hos - Svärisarna i Sundsvall lörd-sönd! ÄLSKAR att sova där.

12. Vem skrev du senast med på Facebook? - Filippa Malmberg

13. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? - Ja, har precis bytt till en med mig och Anton så att alla ska tänka att vi har ett perfekt förhållande *skenet bedrar*

14. Vad väljer du, godis eller chips? - Godis!!!!! HATAR CHIPS

15. Pinsammaste minnet från skoltiden? - När jag kissade på mig på bussen hem i åttan. När bussen äntligen stannade vid min väg så satte jag mig i en snödriva utanför och fortsatte kissa och minns hur jag blundade och LOG för att det var så skönt. Sen kom skammen.

16. Hur uppvaktar man dig? - Skrattar åt mig, ger mig komplimanger i enorma mängder plus att man själv är en person som KAN saker.

17. Har du rykten efter dig? - Ja.... att jag kom till världen genom ett jättelikt ägg. För nåt år sen fick jag också höra att jag kallat nån Frida från Sundsvall för "hora" ??? Så jävla märkligt och obehagligt rykte som jag kände låg ca 1000 ljusår från mig

18. Din absolut sämsta egenskap? - Rastlös och rädd för konstiga saker

19. Din bästa egenskap? - Gullig.......... kommer undan med grejen??? TROR JAG??? Kanske bara jag som tycker det iofs och då blir det en dålig egenskap

20. En låt du är beroende av? - Future Island - Seasons (Wainting on You)

21. Vad stod det i ditt senaste sms? - "Godnatt *emojis björn och en bebis* du och Bo" (till Martin)

22. Vem skulle du ta med dig till en öde ö? - Anton. Men absolut inte pga kär, utan av den anledningen att han är bra på: Att behålla lugnet, hugga grejer, bygga grejer, veta vad man kan äta och inte, simma, göra eld, skjuta djur, slakta, tillaga mat av konstiga grejer och andra saker som jag tror behövs på en öde ö.

23. Kan man vara vän med sitt ex? - VET INTE???? Har inget riktigt ex

24. Har du kysst en kompis? - Ja, men längesen nu :-/

25. Hur ofta dricker du alkohol? - För ofta, men konstaterade nyss att nu var det en hel vecka sen?!??! (minus en liten liten öl i fredags förstås.....)

26. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? - Att det är fullkomligt SÄMST med missbruk, men kan ju samtidigt förstå den där verklighetsflykten och hur den kan börja. Missbruk av droger är ju ofta ett symptom på att själen lider på något sätt.

27. Vad hatar du? - Att va sjuk, ungar som skriker, sega teknikprylar, nariga nagelband, för stora skor, grabbig stämning, dåliga krönikor, pepparrot, mensfobi, att frysa, kissa på sig på bussen..... osv.

28. Hade du kunnat ha distansförhållande? - Nu när Anton jobbat i en annan stad de senaste 10 veckorna så känner jag: nja. Visst, det är inte så jobbigt i stunden, men när jag tittar tillbaka på det så ser jag ju hur mycket det tär på vår relation. Jag tror att jag är en person som måste vara fysiskt nära personen jag är ihop med.

29. Vad handlade din senaste dröm om? - Flög helikopter och låg på moln. Riktigt crazy feberdröm.

30. Vad väger du? Som en väldigt väldigt kort men bred person

31. Hur lång är du? - Som 172 äpplen som är 1 cm höga styck

32. Vilken är den bästa svenska filmen? - "En kärlekshistoria" ...som den här musiken är till (ps. bröllopslåt-tips!!) :

33. De bästa svenska skådespelarna? - Kan ingen? Säger Happy Jankell & Fanny Klefelt pga e mina kompisar!!

34. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? - Zzzzzzzzzznork

35. Ditt humör för tillfället?- Sjuk och LESS plus stressad och lite ångestfylld. 

36. En vacker person? - Hon i videon ovan!! 

37. Har du instagram? - Mmmm... och jag är jättekul. Fast här var jag mest bara falsk + höll på att tappa en lösögonfrans *classy*

skarmavbild_2014-11-23_kl._23.28.41.png

38. Vem kramade du senast? - ...ur en bajsguck

39. Vem träffade du senast? - En otroligt sur man på tåget ner till Stockholm som absolut inte kunde byta plats med Anton (så att vi fick sitta med varandra). Vad jag gjorde? Snöt och hostade på honom hela resan som STRAFF.

40. När slog du dig senast? - Har ett jättestort blåmärke på låret från att jag kastade mig i soffan RAKT på tv-dosan...... HAHAHAHHAHA sån jävla lat-skada 

41. Någon du vill träffa? - Robin Hood (räven) för att han är sååå snygg

42. När grät du senast? Haha igår på min gamla gymnasieskola två gånger: 1. för att jag tyckte så synd om mig som var sjuk 2. när min kompis Sara sjöng

43. Sminkar du dig varje dag? - Nä, men rätt ofta ändå.

44. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? - Samma huvudform som morsan och kropp som farsan

45. Är du helsvensk? - mmm skall nu gå och köpa en t-shirt med "100% svensk" på

47. En artist du inte gillar? - Scooter

48. En artist du gillar? - Rihanna

49. Vad är det bästa som hänt dig? - Födelsen

50. Vad vill du bli när du blir äldre? - Rik, trygg, förälder, kattägare och en som känner mycket mening med alltihopa

 

Tack Berlin!

Kristin Zetterlund 23:30 23 Nov 2014
Efter en hel helg av all play and no sleep (och en del karaoke) är jag i ett minst sagt förvirrat tillstånd om är LYCKLIG för jäääävlar vilken helg Berlin bjöd på. Världens roligaste helg med världens roligaste personer i en helt sjuk stad! Landade nyss och ska upp imorgon när jag kom hem inatt - och då gick jag ändå och la mig tidigare än andra i crewet?? Ser inte asmycket fram emot väckarklockans ringande imorgonbitti men det får det fan ha varit värt!! Min bästa person i världen har fått livets firande och jag vill aldrig mer se en Jäger :)))

Frågor om Kakan, fortsättning och olidligt spännande.

Kakan 22:50 23 Nov 2014
21. Sover du med eller utan kläder på dig? 
Alltid naken. Kränkt om jag måste trycka på mig ett nattlinne för att folk är obekväma med nakenhet. Men väl på kan det va ganska mys.
 
22. Hur många kuddar har du i sängen? 
Fyra. True story, la undan mitt sista gosedjur för ca två år sen.

23. Hur många landskap har du bott i? 
Fyra!

24. Vilka städer har du bott i? 
Lund, Skogsby, Göteborg och Stockholm, lite San Francisco.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? 
Skor, helst toffla. Alltid toffla inomhus. Tar med tofflor när jag går bort (förutom om jag ska till en iranier, då finns det tofflor där)

26. Är du social? 
Jag

27. Vilken är din favoritglass? 
Polka och lakris. 
 
28. Vilken är din favoritefterrätt? 
Jag gillar nästan alla efterätter, några ostar passar också bra. 

29. Tycker du om kinamat? 
Men vem skrev denna frågestund. Ja.

30. Tycker du om kaffe?
Ja.
 
(Pausunderhållning av en go konstnär, Jenny Holzer. Jag älskar hennes konst)
jennyholzer_1.jpg
 
1. Vad dricker du till frukost?
En god kopp té
 
32. Sover du på någon särskild sida? 
Höger
 
33. Kan du spela poker? 
Nej, jag bryr mig alldeles för lite. Går in för högt och satsar allt. Men morfar försökte lära mig spela om sockerbitar.
 
34. Tycker du om att mysa/kela? 
ja
 
35. Är du en beroendemänniska?
 
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? 
Oh Ja, Stina, Birre, Sofia, Mattias.
 
37. Vill du ha barn? 
Gärna igår.
 
38. Kan du några andra språk än svenska? 
Engelska, ok tyska och lite persiska. 
 
39. Har du någonsin åkt ambulans? 
ja med en gammal samboende. Hon hade ätit mango och var allergisk. Men det sjukaste var att ambulansmännen hette Björn och Bjarne, och väl inne på sjukhuset hette läkaren Björne. True freakin story!!!!
 
40. Föredrar du havet eller en bassäng? 
Hafvet, jag är ju sjöjungfru.

 

Bland det obehagligaste jag har sett

Amanda Mann 20:41 23 Nov 2014

Det här är så obehagligt på så många olika nivåer. Mår dåligt.

1: Victoria's Secrets modevisningar är ett praktexempel på skevheten med vår samtids syn på kvinnlig skönhet och kvinnor generellt. Modevisningarna handlar till 100% om hur kvinnor ska se ut för att vara tilltalande för den manliga blicken inklusive hur de ska bete sig för att vara tilltalande för mannen. Visningarna kan ses som en slags blixtbelysning av vårt patriarkala jävla samhälle, den perfekta konstruktionen av en kvinna vandrar längs med visningspodiet som någon slags utställningshund.

2: Videon om castingprocessen är en koncentrerad version av allt det skeva med Victoria's Secrets visningar.

Viktigt meddelande! Sök estet!

HanaPee 19:10 23 Nov 2014

HEJ!

Det blev en snabbvisit i Sundsvall då jag är på väg hem nu. Är supersupersuperförkyld och lever ut den förkylningen genom att vara ett mycket ynkligt barn mot Anton. Igår bet jag ihop och var konferencier på min gamla gymnasieskola! Sista timmen spelade jag skivor för en klunga gärls som va så BRA. Alltid så himla att träffa härliga läsare/podlyssnare!!

I övrigt vill jag säga det här: tydligen är det jättefå sökande till estetlinjen nu. Och det gör mig så otroligt ledsen och framförallt förvånad. Kanske är det nån slags effekt av Björklunds åtta år av skolpolitik där estetämnen värderats lågt? Jag själv läste tre år teater på Skvaderns gymnasium - en linje som både var kreativ och rolig men också studieförberedande. Att läsa estetisk linje innebär med andra ord att du självklart KAN plugga på universitet efteråt. Jag gjorde det och behövde inte ens läsa till något ämne.

...Om du vill läsa vidare till läkare där många naturorienteradeämnen önskas, så behövs det såklart läsas till ämnen, men det jag vill poängtera är att om du är estetisk intresserad men känner att du kanske vill jobba med något annat i framtiden: sök estet! Jag gick ut med rätt bra betygssnitt trots enorm skoltrötthet pga att jag fick blanda tråkiga ämnen som matte och historia med roliga teaterlektioner. Det gjorde att jag orkade.

Så ja, det är ett tips från mig till er som gillar estetiska ämnen och står inför ett gymnasieval. Känn med hjärtat och försök välja linje efter det ni tycker verkar KUL. Hjärnan och därmed ens person utvecklas ju så enormt mycket mellan 16 och 18 år, så att få plugga en linje som ger en utrymme att ORKA med alla dessa förändringar är viktigt. För mig blev det alla fruktansvärt roliga teaterlektioner (ett till plus är ju att en ofta kommer väldigt nära sina klasskamrater när en läser teater eller musik, man tvingas liksom vara nära och samarbeta på ett helt otroligt sätt). 

PUSS!

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!