Lite moderiktigt våld

Amanda Mann 22:38 23 Apr 2014

Det är inte bara Game of Thrones som kan det här med våld och våldtäkter:

Karlar som funderar över att utföra en gruppvåldtäkt.

Karlar som har bytt om till lite ledigare kläder för att inleda en gruppvåldtäkt.

Snubbar som har inlett en gruppvåldtäkt.

En karl som haft ihjäl en kvinna och planerar att gräva ner henne.

En karl som tvingar sig på en brud.

För ytterligare bildmaterial, slå upp valfritt modemagasin.

Gilla:

Fruktstund

Transfrans 20:06 23 Apr 2014
Måste sluta kalla min afterwork-sangria i solen för "fruktstund"? Precis som på mellanstadiet! Ja alltså inte sangrian, men frukten. Nu har jag börjat mitt nya, hälsosamma liv! Måste erkänna att det är väldigt praktiskt att få all frukt och grönt man behöver i en behändig drink för hur ska man annars hitta tid till att sitta och tugga på något äpple i ens stressade storstadsliv? Man vill ju inte vara något freak på tunnelbanan som sitter med ryggsäck och ett äpple i käften. Då är det bättre med en kanna sangria lite då och då tycker jag. Vissa dricker smoothies och proteinshakes, men jag föredrar sangria för att få i mig alla näringsämnen jag behöver.
Gilla:
upp
5 röster

Dagens höjdpunkt: När Rocky III kom till liv

Amat Levin 19:45 23 Apr 2014

Har i vanlig ordning lite för mycket att göra med det kommande numret av Nöjesguiden (som vi skickar till tryckeriet imorgon bitti) för att hinna uppdatera den här bloggen. MEN. Sånt här hinner jag alltid med.Wladimir Klitschko har dominerat tungviktsboxningen i en herrans massa år och är tråkigt överlägsen i de flesta av sina matcher. Så även i hans kommande som han förväntas vinna enkelt. Därför uppskattade jag extra mycket att den 42-årige forne världsmästaren Shannon Briggs, i sjukt bra form, crashade presskonferensen inför Klitschkos fajt och krävde en egen match mot världsmästaren.  I bar överkropp öste han förelämpningar mot Klitschko och hans motståndare Alex Leapai. Bland annat ska han ha kallat Klitschko för ”feigling” (typ ”yngkrygg”).

Klitschko såg mest road ut. Kanske för att hans storebror Vitali för några år sedan skickade Briggs in i pensionen. Fattas bara att Briggs skulle ha förolämpat Klitschkos fru för att det skulle bli en 2014-tolkning av Rocky III

Gilla:
upp
3 röster

Centern vet vad politik smakar

Björn Werner 18:04 23 Apr 2014

I både Göteborg och Stockholm har alliansen faktiskt gjort en helt okej grej. De har kört över lite truliga sossar och snarkig trafikförvaltning och sett till att food trucks ska få vara verksamma. Det var väl trevligt för innerstadsbor med lunchpengar som bränner i fickan och ett stort behov att känna sig lite mer som att de bor i en härlig och fri stad som New York eller åtminstone Helsingör. Kan, i egenskap av exakt denna person, sympatisera med detta. Men tycker det säger mer om Centerns totala brist på all form av politisk identitet att de så till den mildra grad identifierar denna politiska framgång som en valfråga att den ska upp på valaffischer. Det väcker också frågor.

1) Det är inte ens valfråga - det är ett faktum. Vad är det Centern lovar? FLER food trucks? En liten matbil driven av besjälade livsnjutare som varit en månad i utomlands och fyllts av inspiration till alla personer som har bostadsrätt?

2) Varför har just Centern fått food trucks som sin selling point? Hur har snacket gått i alliansens lokala strategimöten? "Okej, Moderaterna, ni får ansvar för välfärden! Kristdemokraterna, ni tar snacket om moralfrågor! Folkpartiet - ni snackar skola och invandring. Centern... ja... ehh... Var ni inte typ bönder.... Kanske ni kan ta food trucks?"

3) Just det. I Göteborg har Centern inte ens något mandat i kommunfullmäktige och i Stockholm har de... tre... Så atte... Heja heja... Bra jobbat... Centerpartiet...!

Men jag vill ju inte bara klaga. Det finns så mycket mer Centerpartiet kan lova om de nu tagit på sig hatten som den självförverkligande medelklassens livsförbättrare. Här är några kvalificerade reformer som inte heller kommer ge några röster om man sätter dem på en affisch och försöker bygga image:

1) "Politik smakar Tuborg". Alla borde få dricka starköl på lunchen, det är en härlig grej, precis som i Danmark. 

2) "Politik smakar baguette". Skattesubventioner till små härliga franska boulangerier som lagar Pain Chocolat och baguetter till dig för en billig slant varje morgon - precis som i Paris! 

3) "Politik smakar kuk". Legalisering av sexköp - precis som i resten av världen!

Gilla:
upp
4 röster

MVH reder ut begrepp!

HanaPee 18:04 23 Apr 2014

Äh. Vafan. Ledsen att jag spammar från "mitt" program nu. Men jag tyckte det här blev rätt så grymt idag! När rättvisekämparna Margret Atladottir och Barakat Ghebrehawariat reder ut vanliga begrepp som jag tror många går omkring och funderar över. TJOHO!


"TOLKNINGSFÖRETRÄDE"

 

"VITHETSNORM"


"RASIFIERING""CIS""PATRIARKAT"

Gilla:
upp
8 röster

Drakes töntighet regerar vidare

Parisa Amiri 16:52 23 Apr 2014

Samtidigt som han är så uppslukad av matchen, som pågår någon halv meter ifrån honom där han sitter på en absurt dyr klappstol courtside, att han knappt kan slita blicken ifrån spelarna finner han tid för det här:

 - dra upp en liten, medhavd klisterborste. 

 - använda borsten för dess främsta användningsområde: rulla den noggrant upp och ner över klädesplagg i hopp om att fånga upp oönskade dammpartiklar. 

Han slår ena dagen rekord i töntighet. För att sen få oss att älska honom. Om och om igen. Min kluvna relation till Drake fortsätter för nu känner jag faktiskt att det här var så ängsligt och töntigt att det nästan var gulligt?

Föreställer mig och hoppas nu att han alltid tar med sig ett litet kit när han går hemifrån. Kanske som han t.o.m. fäster i bältet? Liknande det J Lo briljerade med i min favoritfilm The Wedding Planner, minns ni? Där hade hon något acetonliknande, bomull, sax och sykit. Tänker mig att han har nagelbandsolja och en sån liten gummibit man fäster på pekfingret för att kunna bläddra motståndslöst när man läser böcker.

Gilla:
upp
4 röster

The Mindy Project – hoppet inte ute för Mindy och Danny

Elias Björkman 15:38 23 Apr 2014


Alla som har ett hjärta älskar som bekant ”The Mindy Project”, Mindy Kalings Fox-serie som är ett sorts destillat av alla New York-romkoms som någonsin gjorts, men betydligt smartare och roligare.

I det smärtsamma uppehållet mitt i den andra säsongen i vintras hade Mindy och Danny äntligen gett efter för sina känslor för varandra. (För övrigt ett av få will they/won't they-par som inte är extremt frustrerande utan fungerar mer än som ett sätt för manusförfattarna att hålla kvar tittarna: Mindy och Danny känns, tja, äkta! Förutom kanske Tim och Dawn i brittiska ”The office” som är det bästa will they/won’t they-paret någonsin).

Den fånige men älskvärde Danny Castellano spelas av tv-världens meste charmknutt, Chris Messina. Men det är det fina manuset som ger Messinas karaktär en sällsynt mångtydighet: en förvirrad 2010-tals man som inte riktigt vet hur han ska närma sig sin känslor, gärna framstår som klassiskt manstrubbig men som i stället tenderar att ge uttryck för hela sitt känsloregister mer ofta än sällan. Precis som människor är som mest, alltså. Det kanske låter kladdigt på pappret men fungerar förvånansvärt bra omsatt i tv-romkom.

När ”The Mindy Project” kom tillbaka den 1 april och vi kunde andas ut fick vi endast tre fina avsnitt med den nya premissen att Mindy och Danny börjat dejta. Om serien lider av något är det de snabba omställningarna hos karaktärerna som ibland är svåra att acceptera när de inte känns tillräckligt underbyggda. I ett kanske väl geggigt avsnitt gör Danny likte plötsligt som märkligt slut med Mindy och antiklimaxet är ett faktum: å ena sidan är ”The Mindy Project” förmodligen en bättre serie om Mindy inte har hittat sitt livs kärlek, å andra sidan blev fansen mycket upprörda.

Nu försvar Messina brytningen, samtidigt som han hintar om att  säsongsfinalen är väl värd att vänta på:  "There is a payoff that I think is worth sticking around for. We just shot the finale and I think it’s our best episode. It’s very romantic”, säger han till Vulture.

 

Snart vet vi: avsnittet – det heter ”Danny and Mindy”! – sänds den 6 maj.

 

Gilla:
upp
2 röster

Colbert och Letterman tar en selfie

Svante Allmungs 14:17 23 Apr 2014

Bl4SYxHIYAA2IcX

Stephan Colberts resa mot The Late Show börjar bli lite av en följetong här på bloggen. Jag har mailat och frågat ifall jag kan skifta fokus och göra om detta till valbloggen för den ständige vinnaren Colbert, vi får se hur det blir. Inatt besökte han i alla fall David Letterman för att kolla närmare på den tron han snart skall överta. De diskuterade bland annat hur Colbert fick en praktikplats hos dem under sin ungdom (och tackade nej) och en gammal Topp 10 som han själv skrev. Gulligast blir det dock när Letterman insiterar på att de ska ta en selfie tillsammans, "is it still what people do?".

Jag börjar känna mig mer och mer trygg inför detta, gör inte ni?


Gilla:
upp
5 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!