RANDOM BLOGGFRÅGOR DÅRÅ!!!

HanaPee 17:17 25 May 2015

Vad handlade din senaste dröm om?
FAN. Kommer verkligen inte ihåg. Men min första sexdröm var om Elvis Presley i en pool, men det har jag nog berättat om va? Var typ 11 och i chock då jag vaknade. Inte kunnat kolla på en Elvis-bild utan att bli skamsen sen den natten.

Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Morsan har ju städmani på orimliga nivåer så det mesta är slängt, men nån kartong ska vi nog ha kvar. HOPPAS min lila basker med myror är kvar. Lila var (och är) verkligen min färg.

Vilken är din sämsta egenskap?
"Alldeles för nogrann och tar mitt jobb lite för seriöst" ....HAHAHAHA skoja, va bah en vidrig människa i arbetsintervju. Men min sämsta egenskap som drabbar andra än mig själv är väl kanske att jag är lite... rakt på??? Kanske???

Hur många kuddar har du i sängen?
ZZzzzz noll *vill inte skada fontanellen*

Föredrar du havet eller poolen?
Pool som precis är städad 

Vad gör du när ingen ser på?
Hehe

Vem ringer du när du är arg/ledsen?
Anton eller morsan eller polare

Vilket är ditt drömjobb?
Mitt nuvarande tror jag fan??? Kul att jobba med tv och väldigt kul att programleda och producera!!!! Tjoooooo

Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?
Nagelbanden

Vad gör dig lycklig?
Sol, the sims, bra serier, få beröm........, folk jag älskar, en bra eyeliner, skratt (åt mig), vin, knark närå

Vild fest eller romantisk hemmakväll?
"Vild fest" tänker jag mig en helt hysterisk person som slänger med håret och ser ut såhär ->betyg: 6, Men ok, jag gillar ju fest. Det KAN jag ju inte neka till. Fan.

Samlade du på något när du var liten?
Snorkråkor under sängramen och glasspinnar

Har du några smeknamn?
Jojje kallar mig för "HP" jämt, det gillar jag, då kurrar jag. "Master" är inte heller fel. Drömmen när folk har skrikit det till mig på stan "maaaaster!!! är det duuuu?!" man bah :-))))))))))) "Jepp!!!!"

Föredrar du kramar eller blöta kyssar?
Blöta kramar mmmmm juicy

Om du fick förändra dig själv på något sätt, vad skulle du göra då?
Operera bort halsmandlarna och kanske bli lite starkare

Favoritprogram på TV?
"Gills" Netflix och sånt? (hur många läste Gillis och tänkte på BB's barn nu???) Isf är det Girls, House of Cards, OITNB, Game of Thrones, Transparent, Arrested development och det här förstås.

Rabarber

Julia Gummesson 16:06 25 May 2015
 
Rabarber. Det är verkligen inget jag tänker på hela tiden. Men jag läste något om dom idag som jag tyckte var spännande. Så jag började tänka lite mer.
 
Uppenbarligen namngavs rabarbern av “de gamla grekerna” när växten kom till Grekland från Kina. Grekerna beslutade kalla växten för rha barbaron, en sammansättning av två ord vars betydelse är ungefär “inte härifrån”. Barbaron är dessutom samma ord som ordet barbar härstammar från. Känslan är ju kort sagt att grekerna inte alls verkade haja vad det var för jädra växt de kommit i kontakt med. Någonting får mig att känna att det är fallet även idag med rabarber. Vi envisas att stoppa den i sockriga sällskap som efterrätter, krämer, sylter, chutneys och så vidare, av gammal vana eller helt enkelt av förvirring över att komma i kontakt med något så färglatt och syrligt.
 
Hos min farmor i Västerbotten växer de största rabarber jag sett i hela mitt liv. De har dessutom bara blivit större med åren. Man kan räkna med att få tag i hur många meterhöga stjälkar som helst och att kunna äta så många rabarberpajer att man glatt fräter sönder gomen av all askorbinsyra då rabarberna ju har något förtrollande över sig. För mig osar de av en tid då något oskyldigt och ljust försiggick. En tid när det var hur enkelt som helst att springa över gräsmattan och kasta sig in under ett enormt rabarberblad för att undkomma regnet alternativt en rovdjurslik storebror i full färd med en kurragörralek (ja, detta har hänt).
 
Jag tror att jag skulle få jobba ganska hårt dessa dagar för att få plats under ett sånt där blad, speciellt som de rabarber jag köper i mataffären på sommaren saknar blad över huvud taget. Det får mig också att tänka att nog måste man väl kunna känna sig öppen för att utvidga rabarbernas användningsområde. Till en sötaktig kolgrillad köttbit? Inte vet jag. Men vi kan väl prova.

Jag hatar att grilla

skrivbent 14:06 25 May 2015

The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world att det är kul och gott att grilla. Om vi snackar de där klassiska spontanuppstyrda grillsessionerna med kompisar i en park alltså. De som alltid består av: engångsgrill, halloumi, korv och potatissallad från Eldorado. Varför låtsas vi att det här skitjobbiga sättet att fixa ihop den absolut sunkigaste snabbmaten på är okej? Det går aldrig att njuta fullt ut av sommaren eftersom ett hot om parkgrillning alltid ligger ett sms bort. När som helst kan det komma: ”Grilla ikväll! Tar du med ketchup och korvbröd?” 

När sommaren når augusti brukar jag alltid ha minst fem nästan fulla ketchupflaskor i min kyl på grund av alla det spontana okynnesgrillandet. Köksluckorna går knappt att stänga för alla överblivna plastbestick och papperstallrikar.

 

Det är naturligtvis även alltid en överambitiös fucker i sällskapet som inte nöjt sig med något färdigmarinerat från köttdiskens skamhörna, utan har slängt ihop små foliepaket fyllda med lax, vårlök, citron och grön sparris. Så måste man sitta där och hata dem samtidigt som man försöker hata sig själv och sin svartbrända halloumi, vilket är ett enormt utmattande jongleringsarbete. 

 

Ibland hoppas jag i smyg att grillning på allmän plats ska förbjudas. Den dagen det mot förmodan händer tänker jag fejka upprördhet över "vårt vansinniga förmyndarsamhälle" samtidigt som jag ler i mjugg och njuter av tanken på att aldrig mer behöva tända en engångsgrill.

En ledarsida som handlar om mig!

Frans 10:49 25 May 2015

Igår när jag satt och googlade mig själv (perfekt upplägg för söndagsångest!) så gjorde jag ett fynd. Jag hittade en arg ledartext från Ystads Allehanda som handlade om mig och min text om Mikaela Bleys livsstilsreportage i Svenska Dagbladet! Jag trodde ALDRIG att jag skulle få en ledartext tillägnad mig själv (jag är ju trots allt inte en folkvald politiker), men plötsligt så händer det!

Jag vet att de flesta av er säkert har släppt det där livsstilsreportaget nu, men jag bara måste få bemöta det här. Sen lovar jag att gå vidare i livet mot nya utmaningar. Såhär låter det iallafall: 

"Visst, den familj som skildrades valde att äta köttbullar på Riche istället för att värma frysta. Men det kunde de sannolikt göra för att de en gång valt att ta studielån och plugga, tagit risker med eget företag eller satsat lite extra på jobbet. Jag bara spekulerar, men hög inkomst brukar vara konsekvensen av ambition och drivkraft." 

Alltså jag tycker inte att det är fel att äta köttbullar på Riche? Jag har gjort det själv flera gånger och det är jättegott (samt typ det billigaste på hela menyn!). Det var aldrig det som jag reagerade på med det reportaget. Jag skiter helt och hållet i vad folk gör med sina egna pengar (och hur de har fått dem), men det jag tyckte var komiskt med reportaget var att det inte fanns någon hejd på hur idylliskt och perfekt allt var? Aja. 

"Hur dessa människor väljer att spendera sin helg borde vara deras ensak - inget som 21-åriga besserwissrar har rätt att nedvärdera eller lägga sig i, sprida. Låt folk leva som de vill! Jag handlar själv på Lidl men om andra vill lägga tusenlappar på ostar tänker jag inte med väsande snorkig ton missunna dem det. Jag har mitt eget liv att leva. Det har Frans också". 

Ställer man upp i en tidning och berättar om sin helg så borde det ju rimligtvis inte vara så konstigt att folk "lägger sig i" vad som står eller "sprider" det? Jag är ju inte journalist så jag kanske har fel nu, men är inte själva SYFTET med en modern tidning att artiklarna ska få så stor spridning som möjligt och att folk ska lägga sig i? 

Tro mig, jag missunnar ingen att köpa en dyr ost. Själv köpte jag en Tom Ford-parfym för 1685 kronor förra veckan. Det var jätteonödigt. Jag menar verkligen inte att min egen livsstil och mina val är bättre än någon annans. Besserwisser är det sista jag är. Sorry om det framstod som så. 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!