Orange is the New Black-trailern är här!

Elias Björkman 17:12 17 Apr 2014

Den 6 juni är det dags att stänga in sig bakom lås och bom igen då hela den andra säsongen av ”Orange is the New Black” kommer ut på Neftlix. Och nu finns det äntligen riktigt en trailer! Till skillnad mot de korta snuttar vi har sett hittills får vi här en nästan en och en halv minut lång inblick i den nya säsongen, men lämnas med frågor som: vem är Vee och varför är hon så arg på Red? Hur tafatt kommer Piper att vara denna säsong? Vad skålar gänget för? Och vad har Pornstache för agenda? Snart vet vi!

 

 

 

Gilla:

Lykke Li tar dig in i dimman med nya låten "Gunshot"

Svante Allmungs 17:11 17 Apr 2014

Den närmare sig med stormsteg, 5 maj och återkomsten för den svenska proggens dotter Lykke Li. Hennes nya album I Never Learn är den första att släppas sen Wounded Rhymes från 2011. Så att kalla detta för en svensk musikhappening är en underdrift, hela världen väntar på nya musik från Skånes skarpaste röst.

Just nu är alla förälskade i den nya singeln Gunshot som dök upp på internet inatt tillsammans med låtens text. Hennes ambition att göra ett "singer-songwriter album" istället för klassisk pop lyser igenom på detta spår där hon med texten visualiserar en sjö dränkt i dimma, skådeplatsen för en historia om att älska det som skadar. När refrängen väl slår till är det med en kraft likgiltig pistolskottet i låtens intrig och en allsång för sommarens festivaler är säkrad.

Hör låten här och se dess text nedan. Spana även in videon till No Rest For The Wicked med Näääk och ett rekorddjup i blicken.

Gilla:

Hade Esquire satt Lake Bell på omslaget om hon inte även fick fungera som avklätt ögongodis?

Parisa Amiri 16:18 17 Apr 2014

...ja, det vi sa sist. Eller varför inte gången innan det

Det enda som kan etiketteras som det småroliga i sammanhanget, för nu har jag nästan tröttnat på att ens ironisera över det trötta faktumet att kvinnor bara får utrymme om det dels eller framförallt sker i egenskap av sexobjekt, är underrubriken. 

De poängterar att hon mycket väl kan vara sin generations viktigaste skådis/regissör/manusförfattare, men behöver ändå sälja in henne med ett löfte om mer hud. 

WAIT. Är du rättshaverist på väg att trycka Kommentera här nedan för att dra en obegåvad poäng om Tom Hardys parallella omslag?

Hejda dig, jämför bilderna och tänk efter. Min, uttryck, symbolik, pondus. 

Aja. Nu när ni ändå är lediga ett par dagar kräver jag att ni inte kommer in här igen förrän ni unnat er Lake Bells underbara, älskade film "In A World". Är så ledsen för att jag inte kan få se den för första gången igen och att jag kanske aldrig kommer att bli så uppfylld av en film igen.

Gilla:

Hjältinnorna som Spider-Man får oss att längta till

Parisa Amiri 15:21 17 Apr 2014

Okej.

Nivån på humorn i kommande Spider-Man - senaste i raden av en sammantaget löjlig siffra - fastställd! 

Har svårt att föreställa mig att en rebootad Spider-Man glädjer någon annan än familjer och box offices, vad hände med kvinnliga superhjältar?

"Att döma ut Catwomans karaktärskrut och Halle Berrys skådespelartalang utifrån ett enda misslyckande…? Det vore lika orättvist som att låta de styva bröstvårtorna i Batman & Robin illustrera George Clooneys skådespelarkarriär."

Texten om fem hjältinnor - alltifrån cyborgs till undeads - vi hellre ser på bio än ännu en Spider-Man läser ni här!

Medan vi väntar kan vi ju avnjuta fler bilder av Paul Giamattis skurk Rhino. 

...

Gilla:
upp
4 röster

Till mig själv för några veckor sedan:

Brita Zackari 14:09 17 Apr 2014

Hej mig själv för några veckor sedan, när jag tyckte att det verkade helt sjukt jobbigt att springa en halvmara.

Det verkar inte så jobbigt längre! Det är säkert svettigt och slitigt, men inte för jobbigt för att jag inte ska klara det. Att TRÄNA inför en halvmara har visat sig vara ganska lätt. När man hittar tid för det och inte behöver jiddra med dubbeljobbande och stulna pass i Costa Rica (mer om det sedan), det vill säga. Ber om ursäkt till alla löpexperter om jag uttrycker min inkorrekt, men enligt mitt träningsschema så så tränar man inte på att springa jättejättelångt jättefort. Man tränar dels på att springa snabbt (men då springer man inte så långt) och dels på att springa långt (men då springer man inte så snabbt). Sen när det är dags för själva halvmaran så sätter man ihop dom två olika grejerna, och då är man ju så full av stämning att vara på tävling och pepp osv att det mer eller mindre går av sig själv.

Och eftersom jag nu är utan pass i Costa Rica så kanske alla mina träningspass kommer se ut så här, att jag kör t ex "20 min allmänstyrka" på stranden, och tar ett litet dopp sen efteråt. Det är helt ok, slipper ju hon som nakenstretchar i bastun på Sats Odenplan i alla fall.

Det ser litegrann ut som att jag håller på att falla bakåt men det är en råsnygg squat, jag lovar.

Älskar att klicka i pass! Obs gjorde måndags-intervallerna sen! Det får man tydligen, enligt löpcoach.

Gilla:
upp
4 röster

Tre serier att streama i påsk

Elias Björkman 14:01 17 Apr 2014

Tre tv-tips att fylla påsken med – samtliga serier går att se gratis online.

High Maintenance” 
Webbserie av äkta paret Ben Sinclair och Katja Blichfeld – Sinclair har mest gjort mindre roller, bland annat finns han listad som ”Brooklyn Idiot” i ”30 Rock” på Imdb, Blichfeld  har bland annat jobbat som rollsättare åt just ”30 Rock”. I ”High Maintenance” spelar Ben Sinclair en namnlös langare där varje avsnitt kretsar kring olika excentrisk Brooklynbor som behöver marijuana. Inte en serie fylld av skratta-högt-ögonblick men extremt kompetent  – fotot är supersnyggt! – och med en hel del bekanta skådespelare i rollistan. Den tänkande hipsterns alternativ till Cheech och Chong eller Harold och Kumar.

Broad City” 
En vårens mer hajpade New York-komedier hade premiär redan 2010, men då som webbserie och där varje avsnitt är mellan 2–5 minuter. Passa på att mata igenom de två säsongerna – finns på Youtube – av Ilana Glazers och Abbi Jacobsons utsökta serie innan ni ger er på den Amy Poehler-producerade varianten som hade premiär på Comedy central i januari i år.

Transparent
Det har surrats en hel del kring denna dramaserie skapad av Jill Soloway som bland annat annat har skrivit manus till ”Six Feet Under”, ”United States of Tara” och  ”How to Make It in America”. ”Transparent” är en Amazon-producerad, Jeff Bezos ska ju som bekant ta över tv-världen nu, tv-serie som precis fått klartecken för en hel säsong. Huvudrollen görs av Jeffrey Tambor som i piloten samlar sina vuxna barn för att berätta sin stora sanning, se seriens namn, utan att förmå sig själv till att göra det. Otroligt välskriven pilot som går att se gratis på Amazons hemsida (men till exempel Proxmate kan behövas). Medverkar gör även bland andra Jay Duplass och fantastiska Gaby Hoffmann (Adams syster i ”Girls”).

Gilla:
upp
2 röster

Let's get social

Pelle Tamleht 12:28 17 Apr 2014

Tänkte bara meddela att påskhelgen börjar om cirka 30 minuter, kul. Ikväll spelar jag återigen musik för vuxna öron på Strandvägen 1, tillsammans med Devi faktiskt. 

Imorgon är det dags för Vassa Eggen och sånt. Let's get social. 

I helgen? I helgen tänkte jag fiska.

Gilla:
upp
3 röster

Avsnitt 60!

Vad blir det för rap 11:11 17 Apr 2014

Halloj!

 

I måndags spelade VBDFR in sitt sextionde avsnitt någonsin. Snart pensionsålder. Avsnitt 60 består av mängder med bra musik valt av Sanna och Hugo. Petter arbetade med annat arbete så han hör ni tyvärr inte. Däremot får ni höra två sånger från Petter och VBDFRs nya favorit från Hässelby: PAAP!! Paaps nya tape Riksgatan är exremt tungt och vi skulle vilja spela hela men får nöja oss med två sånger för vi har bara en timme.

 

Och självklart sände vi inte en timme VBDFR utan att Sanna spelat några nya hits från Young Thug och några av hans samarbetspartners som t ex Yakki Divioshi, Lotto, Skippa Da Flippa och Figg Panamera. Hugo berättar lite för Sanna och lyssnarna om vem den där Figg Panamera är. Hur han debuterade för chock-länge sedan (folk som är födda när han debuterade kunde rösta i förra valet!) och bland annat hunnit med att: tjäna pengar på Messy Marv i smyg och vara den första som köpt ett Zaytoven-beat. Det var innan han flyttade till Atlanta och började jobba med Migos, Future och andra stjärnor. Vi får även höra fantastisk sång på Dj Mustard-beats, mer skränig och underbar Baton Rouge-rap av Danja och en Atlanta-låtande TC Gambino.

 

Hoppas ni gillar musiken och ursäkta teknikstrulet en gång. Inspelningen är från Radio Skanstull där vi sände live i måndags på radioskanstull.fm.

 

Whatever?! xoxo

 

 

 


Klicka här för att lyssna på Soundcloud.
Klicka här för att lyssna i iTunes.
Klicka här för att nå RSS-feeden.
Klicka här för att komma åt vår Spotify-lista med alla sånger (som finns på Spotify) från alla våra avsnitt.

Avsnittet är precis som de tre senaste inspelat på Radio Skanstull och vi kommer spela in där igen hela hösten. Det är samma tid som gäller varje måndag, 19-20. Ungefär varannan måndag sänds ett gammalt avsnitt ut och varannan måndag spelar vi in nytt, ni får reda på det i förväg via vår IG eller twitter eller nåt sånt. Lyssna live 19-20 varje måndag hursomhelst! Alla lyssnare är hemskt välkomna att komma dit och lyssna live och ta sig nåt att dricka och äta, det är mycket trevligt och gott, kolla på radioskanstull.fm.

 

Sånger från avsnittet:

1. PAAP - Salam
2. PAAP - Väst
3. San Quinn - Sumthin 4 Da Sucka's (ft JT The Bigga Figga)
4. JT The Bigga Figga - Differences (Remix)(ft RHQ)
5. Figg Panamera & Migos - Pocket Watchin'
6. Lotto - Juiced (ft Young Thug & Fat Trel)
7. Yakki Divioshi - Juug Music (ft Young Thug)
8. Danja - Vibe'n
9. Skippa Da Flippa - How Fast Can You Count
10. TC Gambino - Wanna
11. TeeFlii & 2Chainz - 24Hours


Nästan all musik finns strömbar på youtube.com!

Kontaktinfo till oss osv finns i högermenyn. Vi har snygga tröjor och sånt här: vbdfr.tictail.com och de ser ut så här:Gilla:
upp
0 röster

Dreaming girl på räls

HanaPee 10:54 17 Apr 2014
Nu är jag på räls mot Sundsvall. Ska fira(?) påsk där och i Åre. Som vanligt när jag åker tåg hamnar jag i en musikvideo i mitt egna huvud... Kom nästan en tår när jag levde mig in riktigt... Gud, vem är jag? Det är Cardigans bästa platta som jag lyssnar på medan jag tänker mig själv som huvudpersonen i musikvideon. Men vilka är de bästa låtarna på skivan undrar ni? Jo! You're the storm och 03:45: No sleep. SÅ BRA!!! Är du kanske på ett tåg eller i en bil? Lyssna, titta drömmande ut genom fönstret och bli huvudpersonen i din musikvideo! PUSS!!
Gilla:
upp
8 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!