"Jag har hår på mina vårtgårdar"

HanaPee 10:28 25 Jul 2014

OJ vad jag bah slänger upp klipp från projektet "Tänk till" (med UR och P3) men det finns ju så mkt härligt material att dela! Som det här. Här snackar vi om behåring. Jag busringer en laserklinik och snackar om benhår. 

Jävligt intressant med kroppsbehåring. En kvinna som arbetade på en laserklinik jag ringde blev fly förbannad av busringningen. "Det här med behåring är ett riktigt problem! Ni tar upp min tid! Kvinnor från mellanöstern har stora problem med generande hårväxt och det här är ett riktigt problem!" skällde hon på oss.

Kände då att: 

1. Att kvinnor från mellanöstern har problem med det du kallar "generande" hårväxt pga att normen är att alla kvinnor ska vara hårlösa på kroppen.

2. Ni på er klink tjänar miljontals kronor på att kvinnor tycker att denna hårväxt är "generande", ett begrepp som kommer från den branch du jobbar i.

3. Kroppsbehåring är något som hela tiden måste AVDRAMATISERAS och PROBLEMATISERAS så att kvinnor någon jävla gång kan bli fria i sina kroppar och göra precis som de själva vill, inte som de yttre faktorerna säger att de bör göra. Något som varje laserklinik har ansvar i. 

Aja. Här lyssnar ni på programmet och busringningen <3 <3 <3 ...och om mina långa svarta strån på vårtgårdarna (obs det var alltså inte busringingen).

Gilla:
upp
3 röster

En lektion i framgången bakom Iggy Azaleas Fancy

Svante Allmungs 09:33 25 Jul 2014

Vare sig du gillar Iggy Azalea eller ej så går det knappast och bestrida faktumet att Fancy är en av sommarens mest framgångsrika sommarplågor. Denna bubbelgumspop med Charli XCX på refrängen har även fört med sig en viss kontrovers och det står klart att Iggy kanske inte är den populäraste artisten i alla hiphopläger. Detta är dock inte fokuset när den supergemytliga producenten, pianisten samt rapparen Chilly Gonzales slår sig ner i 1LIVE:s studio för att reda ut just vad som gör Fancy till en enorm succé. Det blir en lärorik genomgång av låtens komposition samt basgångens rytm med exempel från musikhistorien likt Prince. Säg vad du vill om Iggy men hennes producenter visste exakt vad de gjorde.

Se även när Chilly lägger landsmannen Drakes ballad Hold On We're Going Homeoperationsbordet. Passande då Drake samplade ett Gonzales stycke under karriärens början och de både samarbetade med låten From Time.

Gilla:
upp
4 röster

Way Out West Sessions: Teddybears

Festivalbloggen 09:00 25 Jul 2014
Se alla artiklar om: 

I det första avsnittet av webbtv-serien Way Out West Sessions, som produceras i samarbete med Norrlands Guld, talar ett björnhövdat Teddybears ut om sin inblandning i kultfilmen Stockholmsnatt.

De klargör även skillnaden på dockor, muppar och människomuppar. Dessutom får vi se senaste singeln Sunshine live från en hemlig garagespelning på Hisingen – tillägnad F!:s Soraya Post.

I nästa fredags avsnitt möter vi Hurula. Alla avsnitt finns att se här.

Gilla:
upp
5 röster

Kul att ni postar bilder på snö men..

Hej Sonja 00:27 25 Jul 2014

Den här värmen gör att jag känner mig sju månader in i en graviditet. Jag sväller upp, samlar på mig vätska, mår illa och får huvudvärk. 

Jag kan inte vara ute mellan ca klockan 9-17. Eller det är klart att jag kan, men helst inte.

Och jag vet att jag inte är den enda. Jag vet att det finns en hel hop av ej dedikerade solbadare som ligger inomhus på parketten nu med tungan flåsande utanför munnen (och läser och livsnjuter!! - till dagen blivit sval). 

Och så postar folk bilder på snö för att "uppmuntra" folk till att inte klaga på värmen nu eftersom det "snart är vinter". Ja det är ju hemskt omtänksamt gjort men vet ni vad mer som "snart" händer, om man vill sia in i framtiden? Världsfred. Det är slut på allt krigande och lejon vilar med lamm och spädbarn leker med huggormar.

Och vet ni vad som inte är så hemskt såvida man inte bor i 20-talets Småland och råkar få blodförgiftning? En kall vinter. 

När det är vinter drar kärlen ihop sig i min kropp och jag blir pigg och på alerten. För mig är snö = helt okej väder och stekande sol = rätt tungt. 

Jag kan röra mig utomhus i ett vinterlandskap. I stekande het sol kan jag röra mig 20 meter i taget innan jag måste vila.

Dessa vinterbilder... det funkar inte för de som sväller upp likt första steget av förruttelse när termometern når över 25. Det är bara infantilt att utgå från att sol = alltid bra :) och snö = alltid trist :(

"Lev i nuet" heter det och det gör man ju sannerligen inte om man sitter och vinterhetsar i juli månad.

snowsnow.jpg

Här kan ni hitta vinterbilderna (länk expressen). 

 

Gilla:
upp
17 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!