Man ska inte tro att man är något

Upfrombelow 15:19 22 May 2015

Ni vet hur såna antivirusprogram en gång i månaden skickar en svinjobbig och påträngande påminnelse om att uppdatera programvaran?

Lite så funkar min kropp, fast pop-uprutan är i det här fallet mens, och istället för att paniskt hetsa om att jag SNART ÄR HELT OSKYDDAD FRÅN VIRUS!!!!!! vill den bara surt påminna mig om att jag inte ska tro att jag är något annat än ett dumt trädgårdsland för nån idiotsnubbes himla gener.


Jag går runt i flera veckor och tänker att kroppen är till för att göra helt normala saker, som att gå ut med Alexanders hund, käka rostmackor, och googla nail art. Och så får jag mens och inser att den inte alls bryr sig om mitt liv, det enda den vill är att föra vidare de pissiga jävla dagisteckningar som är mina geners tekniska ritning. Den ger bara helt och hållet upp att anstränga sig för att vara tilltalande SEKUNDEN jag inte går att befrukta längre.

Stripigt och oljigt hår?
Jag skiter väl i om du omsorgsfullt detoxat håret med något dyrt och illaluktande schampo för att det är dåligt att tvätta så ofta.

Vätskesvullen överallt? Och? Du får väl gå omkring och känna dig som en hudkostym fylld med vatten i en vecka.

Dålig hy? KOM NER PÅ JORDEN OCH SLUTA TRO ATT DU ÄR NÅGOT.
 

Visst känns det lite ovärdigt att på månatlig basis bli satt på plats av något som “får ont i magen av mat”, “mår dåligt av damm”, och “blir sjuk av kattungar”, men jag blir faktiskt hellre nedtagen på jorden än sätter någon till den.

Badum-tss.

Fy fan, förlåt.

Eurovision Song Contest - Semifinal 2!

Frans 14:27 22 May 2015

Hade en riktigt stressig dag igår och flängde runt halva stan för att prata om Eurovision. Tur att någon vill ha mina åsikter om aktuella händelser under iallafall EN av årets 52 veckor. Först så besökte jag Radiohuset och P3 Nyheter, och därefter gästade jag Nöjesguidens egen podcast NG-Punkten och trendspanade lite. Jag kom t.e.x fram till att årets trend i Eurovision-sammanhang är att vara funktionshindrad! Både Finland och Polen skickade artister med någon form av funktionshinder till tävlingen i år, så det tycker jag ändå får ses som någon form av trend. Iallafall på andra sidan Östersjön. Om förra årets Eurovision tillägnades den falska transkvinnan, så känns i år helt klart som de funktionshindrades år!

Pojkvänströjan är en succé, menar Expressens Emma Malmlöf

Måns Zelmerlöw är dock inte funktionshindrad, men det gick bra för honom igår ändå i och med att han gick vidare! Antar att ingen av er hade missat det, men jag förutsätter ju alltid att min blogg är er enda nyhetskälla. Jag var lite sur på Måns när han vann Melodifestivalen i vintras eftersom jag tyckte att det kändes så förutsägbart och väntat (och för att jag crushade stenhårt på Jon Henrik heheheheeeeee), men jag har kommit över det nu och kan unna Måns framgång! Antar att detta innebär att jag har gått igenom de fem olika stegen av sorg och att jag inte längre är förälskad i Jon Henrik. Skönt för mig!

Kan dessutom erkänna att jag fick lite gåshud igår när Måns sjöng. Känner sån hatkärlek till honom! Han är ju typ den smådryga killen från parallellklassen som var bra på allt och som visste lite för bra att han var snygg, men som alla gillade ändå eftersom han var så snäll och redan jobbade med åttans mattebok fast han bara gick i sjuan! Ni vet den sortens kille?

Han är dock inte ens hälften så bra som när Charlotte Perrelli sjöng "Hero" 2008. Om man måste välja Heroes eller Hero så väljer jag naturligtvis Charlotte alla dagar i veckan.

Bästa Charlotte 2008! Tråkigt bara att hela Europa hatade henne:(

Resten av tävlingen igår då? Jo det var inget nytt. Som vanligt när det gäller Eurovision så fanns det ingen röd tråd över huvud taget, men det bjöds på en hel del klena duetter och bristfällig engelsk grammatik. Inget direkt nämnvärt.

Nu är det iallafall snart dags för finalen på lördag, och jag hejar på Ryssland, Albanien, Spanien och Montenegro (min största favorit!), men det får man väl inte säga i det här landet! Lovar iallafall att komma med en bättre Eurovision-rapport efter lördagens final. Igår var jag så besatt av Måns att jag glömde bort samtliga övriga artister. Efter imorgon kommer jag förhoppningsvis ha samlat mig.

Jobbsituation

HanaPee 11:18 22 May 2015

hanna_i_buren.jpg

Rensar jobbdatorn inför sommaren och hittar detta mystiska dokument.... är ett gammal programförslag........ skrivet av...... mig.....? Kanske? Eller? Psykiskt i alla fall. Aja, mejlar väl över det till vd:n Hanna Stjärne och hoppas på miljonbudget 8-)

Annars då? Jo rent jobbmässigt är det bara två veckor kvar och sen går mitt kontrakt ut. Den 3:e juni är min sista dag och fram till den 17:e augusti är jag *ledig*, den 17:e augusti börjar jag alltså jobba på SVT igen. MEN det innebär alltså 2,5 månader av...? Ja? Av vad? Jag har ju bloggen, podden och skriver krönikor. Ska även gästa lite grejer och spela skivor på några ställen etc. Men risken är att jag bli rastlös? Älskar att ha ett kontor att gå till, har ju en hjärna som kräver struktur i någon form. Obehagligt att skapa den själv, saknar inte alls mitt frilansår.

 

Men! Efter Knausgård i DN är jag lite sugen på att skriva 1500 sidor om mina mest omoraliska tankar och ge en ordentlig "smärtpunkt" istället för de gamla visorna om att ligga med "oskuldsfulla tjejer". HUR kan det ses som något utmanande inom litteratur eller populärkultur? Läs en jävla Strindberg-text eller slå på valfritt CSI-avsnitt på teven och förklara sen att det finns något normbrytande i att utnyttja kvinnokroppar. Kvinnokroppar utan åsikter och personlighet.

Visst ska en får skildra omoraliska grejer, problemet är ju när dessa skildringar ständigt kommer från ett och samma håll (vita män) och skildrar ungefär samma "omoraliska" grejer (utnyttjande av kvinnokroppen på olika sätt).

Nä. Nu blev jag arg. Får väl gå och skriva den där boken nudå.

Adjö.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!