staycore lanseringsfest!!!!!!!!!

Kakan 14:26 31 Oct 2014

Mina koola kompisar Ghazal och Cristian Dinamarca har startat ett skivbolag. Både e koola dj's, Cristian är producent, Ghazal är it-girl sen hon var typ 15 år (true), och ja, båda är medelemmar i HAM CITY med Bella Boo och mig. imorn lördag har dom lanseringsfest!!! gå på den you kool clubkid!!

webbflyer_staycore_finalversion.png

Ⓞ STAYCORE LAUNCH PARTY Ⓞ

///\\\\\/////\\\\\\\///\\\\\\//////\\\\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\

• JAMMER (LDN/Boy Better Know)
• J-CUSH (NYC/Lit City Trax)
• KABLAM (Janus)
+
• DINAMARCA (Staycore)
• GHAZAL (Staycore)

////////\\\/////\\\\\\\///////\\\\\\///\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\
OBS OBS OBS OBS OBS
OBS! För att kunna komma in på festen + få adressen måste man osa på ---> http://staycore117.com/

////////\\\/////\\\\\\\///////\\\\\\///\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\

Kom och fira lanseringen av vårt nya skivbolag STAYCORE tillsammans med världens bästa line-up:

• JAMMER (Boy Better Know)
Brittisk grime-MC slash producent slash dj slash legend. Medlem sen flera år tillbaka i kollektivet Boy Better Know bestående av bl.a. Wiley, Skepta och JME. Driver det omåttligt populära battlerap-konceptet Lord of the Mics. 
I höst är Jammer aktuell i en av Londons största musikhändelser; RBMA's culture clash, där Boy Better Know ska möta A$AP MOB i en slutsåld live-clash. 
http://lordofthemics.co.uk/
https://soundcloud.com/litcity/j-cush-skepta-jammer-live-at-lit-city-rave

• J-CUSH (Lit City Trax)
Dj och grundare av den hypade New York-baserade labeln Lit City Trax, som bl.a. uppmärksammats för sina släpp med footwork-kollektivet Teklife. Medlem i det elektroniska all-star-teamet Future Brown där även Fatima Al-Qadiri och Nguzunguzu ingår. 
I somras körde J-Cush tillsammans med Jammer och Skepta ett omtalat surprise-set på MoMA PS1 Warm Up.
https://soundcloud.com/litcity
https://soundcloud.com/future-brown

• KABLAM (Janus)
Resident-dj på den Berlinbaserade klubben (...gone label) Janus tillsammans med Lotic och M.E.S.H. Producent med en stor kärlek för nyskapande global klubbmusik. Spelade nyligen ett hyllat set på Berghain.
https://soundcloud.com/ka-blam
https://soundcloud.com/janusberlin

• DINAMARCA & GHAZAL (Staycore)
Skaparna bakom STAYCORE. Ingår sedan tidigare i dj- och klubbkollektivet Ham City tillsammans med Bella Boo och Kakan Hermansson. Dinamarca är aktuell som första artistsläpp på STAYCORE med en EP-release den 2 dec.
https://soundcloud.com/dinamarca117
https://soundcloud.com/staycore117

////////\\\/////\\\\\\\///////\\\\\\///\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\

100 kr
22-03
18+
Billig bar, endast kontanter!

Glöm inte att osa för att kunna komma in + få adressen -> www.staycore117.com

/Dinamarca & Ghazal

Din ultimata guide till RBMA Weekender 2014

Festivalbloggen 13:34 31 Oct 2014
Se alla artiklar om: 

Förra årets första svenska Boiler Room på ABBA-muséet, under RBMA.

Idag inleds Red Bull Music Academy Weekender på Södra teatern i Stockholm – en helg lyckosamt nog fylld av den mest intressanta svenska och ickesvenska musiken just nu.

Våra bästa dj:s får glädjande gott om speltid, kommande stjärnor intar de sju (!) scenerna, och framtidens r'n'b-hopp visar sitt lovande ansikte. Men schemat är stort och spretigt. Därför tog vi oss friheten att välja ut det allra bästa från helgen på Södran, från Todd Terje till Gnucci.

Nöjesguidenfavoriterna Baba Stiltz, Gnucci och Nadya på Stockholms vackraste teater.

FREDAG

Baba Stiltz
Scen:
Sjuan
Tid: 22-03
Den okrönta prinsen av svensk modernitetsmusik ställer till med releasefest för sin Total, som nyligen fick Nöjesguidens högsta betyg. Med sig har han både ospecificerade "friends", Simon Haydo och bolagskollegorna på Studio Barnhus, Kornél Kovacs och Pedrodollar.

Nadya
Scen: Kägelbanan Östra
Tid: 00.30
Trots att vi inte hört mycket mer av Nadya än hennes debutsingel Refugee ser vi fram emot att se henne inta scenen, med bengaler i händerna (vågar man hoppas?) och budskap från magstödet. 

Gnucci 
Scen: Kägelbanan Västra
Tid: 23.15
Efter att i våras ha förtrollat oss med sin EP Psychohappy i allmänhet, och singeln Finders Keepers i synnerhet, kommer nu Sveriges kanske mest energiska rappare till Södran. (Innan drottningen går på scen spelar även den för Nöjesguiden-fans inte helt okända dj-duon HammerTime.)

Cherrie + Leslie Tay
Scen: Cornelisrummet
Tid: 00.00
Hoppet för svensk r'n'b har visat sig vara långt ifrån ute! I radarparet Cherrie och Leslie hittar vi den musikaliska framtiden, hörni. Innan: Vad Blir Det För Raps musikaliska geni Sanna Berg, efter: RMH:s dito Babak Azarmi.

Jacques, Jin, Todd – lördagen på RBMA.

LÖRDAG

Jin Mustafa, Johanna Knutsson, Maya Lourenco
Scen: Södra Bar
Tid: 22-01.45
Denna trippelbokning av dj-stjärnämnen kommer ej att göra någon danssugen besviken. Gå hit. Njut.

Todd Terje
Scen: Kägelbanan Västra
Tid: 23:45
Norges dansstolthet Terje Olsen tar sig uppför backen till Södra Teatern (och nerför trapporna till Kägelbanan) för att spela sina välkända tunes. Ställ dig framför scenen i tid, det kan bli trångt. (Vid 21 spelar Johanna Schneider, så det är lika bra att bara stanna hela kvällen i detta rum.)

Jacques Greene
Scen:
Kägelbanan Östra
Tid: 00.30
Bra tillfälle att se kanadensaren som gör arketypiskt brittisk elektronisk musik. Och då menar vi inte bara för musiken.

Sandra Mosh
Scen:
Etablissemanget
Tid: 01.30
Sveriges Radios elektroniska genialibi avslutar festivalen på sitt håll. Det kommer inte att bli tråkigt.

betyg: 3 Vågar man vara tveksamt inställd till Timbuktus livestreamade konsert från New York? Om vi är det är det bara för att vi mycket hellre hade sett honom i verkligheten.

RBMA Weekender sker alltså 31 oktober-1 november på Södra Teatern. Mer om festivalen här.

Rösta bort folkomröstarna

Björn Werner 13:11 31 Oct 2014

I vår vann GT det prestigefyllda internationella journalistpriset INVA Awards för ”best social media” efter att tvingat igenom en folkomröstning mot trängselskatten med hjälp av 40.000 göteborgska underskrifter. Jublande överlycklig ringde GTs chefredaktör Frida Boisen hem till redaktionen i Göteborg, skrek i luren till tidningens reportrar:

”Det har varit en viktig kamp för lokal demokrati. Jag hoppats nu att vi har inspirerat andra tidningshus runtom i världen som kan genomföra liknande initiativ”

Fast så var det inte så. Förslag på bättre citat: ”De har kanske varit en viktig kamp för GTs sålda lösnummer”. ”Det har varit en viktig kamp mot en av de viktigaste satsningarna på Västsverige i modern tid”. ”Det har varit en viktig kamp mot ökat politikerförakt”. Men för demokrati? Knappast.

Om du känner dig stolt över vår prisade kvällstidning måste du sluta genast. Faktum är att vi alla borde darra. Senast jag kollade var nämligen vår idé av demokrati att låta folkvalda beslut stå fast. Så är det inte längre, åtminstone inte om man har en stor tidning som är på desperat jakt efter att bli relevant. Den politiska makten ligger nu därför inte bara i händerna på politiker vi faktiskt valt, den tillhör kvällstidningen GT.

För det är som de brukar säga. Har man gjort det en gång kommer man antagligen göra det igen. Varför skulle de inte? Här har tidningen ett framgångsrecept. En stad fylld med politiker som inte lyssnar och medborgare som är rädda för allt som är nytt. 10 % är alltid missnöjda mot något (SD fick ju 9,7%).  Alltså finns alltid tillräckligt med personer för att  tvinga igenom en ny omröstning. Kanske ska vi rösta om nya höghuset på Hisingen? Invandringsnivåerna? Skatterna? Ingen vet. Det är upp till Frida Boisen.

Vi borde alltså darra inför våra nya makthavare. Medan partier utreder frågor och diskuterar politik utifrån sina väljares perspektiv publicerar GT krönikor om att andra långgatan blivit hipp, spanar om att mulliga tjejer är finast, klär ut sig till tiggare på stan och bedriver hetskampanj mot sjukvården. Detta är våra nya herrar, om vi inte gör något åt det.

Men oroa er inte. Jag har en plan i kampen att försvara den lokala demokratin. Man kan säga att jag har blivit ”inspirerad”. Det räcker nämligen med 10 % av Göteborgarna. 40.000 namn på en lista. Ni är allt som behövs för att driva igenom en folkomröstning om att förbjuda GTs att någonsin starta en ny folkomröstning i Göteborg.

Jag lovar att jag ska tacka er när jag tar emot pris i på INVA Awards i New York 2015.

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2014.

 

Jag är Sims

Pelle Tamleht 12:44 31 Oct 2014

Det var egentligen först när Hanna visade den sim hon gjort av mig som jag insåg hur slående lik jag är Kevin Walker. Eller han mej egentligen, jag är ju äldre. Men han är mer känd? 

Mindfucket nu.

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!