Sveriges nya musikscen

Hej Sonja 01:17 19 Sep 2014
Det pågår en massa vägarbeten i Kungälv just nu så vi pressas till att ta alternativa vägar som vi aldrig skulle ha gått annars. Det gjorde vi idag och då fann barnen denna lastkaj. Deras spontana reaktion var att det är en scen och så började de sjunga så att det måste ha rivit i platsannonserna på arbetsförmedlingen strax bredvid. Tyvärr fick jag typiskt nog denna dåliga plats längst bak i publikhavet så jag såg knappt något. De avslutade hastigt konserten när det kom två barn som gått vilse. Då hade konserten pågått i kanske femton sekunder.

Upp över mina öron

Kristin Zetterlund 23:18 18 Sep 2014

Throwback Thursday: till igår!!!!!! Då var Hanna rolig på Facebook och noterade att jag barabarabara lyssade på Orups klassiker. Och jag skäms inte gud nej??? Denna svenska jävla popSKATT.

Saken är den att jag värmer the fudge up inför MÅNDAG då jag ska på Orups krogshow!!! Typ mitt mest taggade-inför-happening i år. Jag är ju UPP ÖVER MINA ÖROOOOON så där kändiskär i Orup sedan jag var SEX ÅR GAMMAL usch va sjukt?? Aja alla hans låtar handlar iaf om mig om det var det ni undrade

.............................................................

Känns ändå skönt att ha med mig en som är lika Oruptokig nästa vecka för jag kommer verkligen vara PINSAM. Skrik och flämt och svett - och upprepa. Seriöst är Orup en av de enda personerna som gjort mig så där riktigt starstruck att det manifesterades fysiskt: blev skakis, hyperventilerade, vaggade fram och tillbaka................ Riktigt värdigt :))) Men gick aldrig fram till honom!! För han åt så klart. Och det appselut sista jag skulle vilja var att se honom typ bli lite irriterad på mig i det sårbara tillståndet, tänk så skulle han ba mm jo hej typ inte vilja bli störd i maten?? Cause I sure don't like to be. Nänä det var faktiskt värt att låta honom få sin måltid ifred och leva med lite ånger!

Men på måndag Orup då är det du och jag och jo ok massa andra men tro mig att denna tanty kommer sträcka sig och kraffsa på ditt byxben tills du trillar ner från scen och landar i min famn :))) Eller så kommer det så klart verkligen inte hända utan jag kommer väl som allra tokigast blåsa slängkyssar i din riktning, men låt mig låtsas en stund bara!!

När en talar om Barbie:n vol2

Amanda Mann 21:58 18 Sep 2014

Moschino SS15

För någon minut sedan hörde jag mig själv skrika "AAAAAAAAA" rätt ut i en obekvämt gäll stämma, så obekväm stämma att mitt drinksällskap studsade i stolen och fick lite gåshud (den dåliga sorten). Jeremy Scott uppfyllde idag mina för nuvarande barbiepräglade modedrömmar när han med Moschino SS15 kollektionen tog skräpkulturs-temat ett steg längre och gjorde en faktisk barbiekollektion. EN BARBIEKOLLEKTION. Det har inte dykt upp ordentliga bilder ännu som jag kan publicera, så jag återkommer imorgon med dem och en lite "seriösare" text. Nu ska jag vara en trevlig värdinna igen.

Breaking Bad har en spansk remake och den är bättre än la metanfetamina azul

Svante Allmungs 18:44 18 Sep 2014

Det är lite otacksamt läge att försöka skriva ett inlägg om Breaking Bad och låtsas att ingen känner till Breaking Bad, för visst måste ni väl ändå känna igen historien nu? Walter White, en briljant kemist fast med ett lågbetalat lärarjobb drabbas av cancer och fattar därmed beslutet att börja koka meth tillsammans med en gammal elev. Ett desperat försök att lämna efter något av ett arv till sin gravida fru och frukostälskande son resulterar i att han blir en av världens mest kända drogtillredare - en framgång lik seriens egna. För precis som Walter kämpade Breaking Bad i början, dock inte med cancer utan det var jakten på en publik som tärde på dem. Men kring fjärde säsongen hände något, ryktet hade spridits och helt plötsligt prisade alla serien som en av världens bästa.

Därför - efter en rad Emmy-vinster - ter det sig väl endast logiskt att den latinamerikanska kanalen Univision har gjort sin egen tolkning av Breaking Bad för alla spansktalande amerikaner. Metástasis fick sin premiär i juni med alla de snabbmatsgangsters, exploderande gamlingar och heroinister till comic reliefs vi älskar. Alla beståndsdelarna i en spansktalande såpa går ju inte att försumma därför har Univision bombaderat sina tittare dagligen med äventyr från Walter Blancos turbulenta värld - nog för att vi allt klagade under säsong fems uppehåll men detta är kanske lite väl? Även spanska Reddit måste få ur sig sina teorier kring hur Heisenmontaña väljer sina offer efter vilka jackor de bär.

Serien möter hursomhelst sitt öde denna månad och då kan vi än en gång vinka tårögt ajdö till Walter Blanco - denna gång till toner av narcocorrido-cover av Baby Blue med banjos och allt. Geniet och skaparen Vincento Gallient vet att vi - precis som alla spansktalande amerikaner - längtar efter att få se exakt samma scener som originalet erbjöd fast nu med mera spanska komp i soundtracket! Ta därför del av lite fejkad metanfetamina i jämförelse med den äkta producto nedan. Du lär kunna hans namn efter denna kurs i spanska som gav mig mer än vad sex år av lektioner någonsin kunde la puta!

Här har vi bland annat denna klaustrofobiska klassiker med mästerligt spel från Diego Trujillo. Tyvärr hade inte produktionen råd med utrymme under huset, förmodligen Teds fel.

     

Vem kan glömma när spanska Blues Brothers försökte ha ihjäl Walter Blanco? Oförglömligt.

Tuco var såklart ännu svinigare på spanska.

För mer besök Metástasis Youtube-kanal ... 

Parfym, weekends och Estelle Bernadotte

Frans 18:34 18 Sep 2014

Jag ska börja skriva nöjeskrönikor i Arbetarbladet en gång i månaden. Min gamla morgontidning hemma i Gävle! Ja jag blev intervjuad om det ovan om ni inte fattade det. Jag tänkte att det skulle kunna vara ett bra sätt att få mina gamla lärare att kräkas upp morgonkaffet i ren chock när de slår upp tidningen på morgnarna. De trodde att de blev av med mig en gång för alla, men så kommer jag nu flera år senare och gör comeback som det där döda husdjuret man trodde man hade begravt men som nu återuppstått. Precis som i en Stephen King-roman. 

"Slick" är Gävles absolut TRENDIGASTE nattklubb för er som inte visste om det.  Det finns en (1) annan att välja på också, men Slick är den största. Den är precis som Berghain i Berlin! Eller inte. 

Nu kommer jag väl aldrig att kunna åka hem till Gävle igen. Mamma och pappa kommer väl få gå runt och skämmas på stan över tokerierna jag kommer skriva om. Kanske flytta till annan ort och gå under jorden med skyddad identitet. Vi får se.

Egentligen så vet jag ingen värre personlighet än manlig tidningskrönikör med uppblåst självbild, och nu har jag blivit en sån själv? LIVET HÖRNI!!! 

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!