Virkat: spännband till yogamatta / snygg krage

Hej Sonja 23:26 30 Jul 2014

image-34.jpeg
Jag har alltså börjat med yoga. Därför har jag även köpt en yogamatta, vilket ledde till att jag plötsligt stod med en yogamatta i famnen, men jag hade ingenting att spänna ihop den med. 

Det är inte så kul att ha en yogamatta som rullar ut sig hela tiden.

Jag googlade "spännband yogamatta" och hittade följdaktigen många intressanta alternativ. Det var bara det att det billigaste kostade 150 spänn och såg ut som något man kan köpa på en bensinmack för 29 kronor.

Och då jag bodde hos en pensionär hela förra veckan så frågade jag om det fanns något garn att låna och det gjorde det. Här är resultatet. 

image-33.jpeg

Jag virkade spännbandet frihandamässigt, det vill säga att jag inte hade något mönster utan jag bara virkade och hoppades på det bästa. När jag var klar med själva garnarbetet gick jag till en tygaffär och köpte fyra passande knappar, vilka jag sedan fäste på spännbanden och sedan var det hela klart. 

Spännbandet går även att använda som en snoffsig krage. 

image-34.jpeg

Denna krage kan piffa till nästan vilken outfit som helst. Den outfit ni ser på bilden är ett enkelt svart linne av sk "herrmodell", men kragen får linnet att se ut som något hämtat från en rik medelklassfamilj på 20-talet.

image-35.jpeg

Och eftersom det finns två spännband kan man låna ut den andra till en vän, och så kan man gå armkrok genom bygden och utstråla elegans. 

Den passar även till en mindre hund, och eventuellt till ett lår. Fantasin sätter gränserna. 

Det är kul att virka. Håll utkik efter mer handarbete.

Gilla:
upp
5 röster

Lana Del Reys väg mot altaret skildras i ny musikvideo

Svante Allmungs 18:23 30 Jul 2014

Sångerskan Lana Del Rey tycks alltid med en viss resolut vilja uppnå storslagenhet med sina musikvideos. Därför är det något förvånande att den kanske mest kontroversiella låten från nya albumet Ultraviolence är hennes hittills mest avskalade visuella verk. Detta titelspår har inte blivit plattformen för en kortfilm eller skildringen av ett presidentpars relation. Istället verkar regissören Francesco Corrozzini ha grävt upp en hemmavideo från 60-talet som skildrar Lanas väg mot altaret filmat av hennes förmodade kultledare tillika älskare. 

Jag är smått besviken över det kvalitétsmässiga fallet efter fantastiska West Coast men en sak är i alla fall säker: under detta 4 mintuer långa klipp genererades hundratals nya gifs på tumblr med gangstervärldens Nancy Sinatra

Gilla:
upp
9 röster

Hit the floor

Soraya Hashim 17:37 30 Jul 2014

Någon har som varenda himla sommar badat för mycket och blivit sjuk. Fick i alla fall tag i den sista fläkten på Kjell, en USB-driven sak i min fulaste rosa. Ska aldrig ha en annan relation än denna.

Hörni, nu när vi ändå pratar om att ligga hemma och ha ont i halsen, jag har blivit behsatt av en sån sjuk serie. Den går på HBO nordic och heter Hit the floor. Den handlar om en grupp dansare som heter Devil Girls (jag vet).

De dansar nån form av Pussycat Dolls-dans när basketlaget Devils har matcher. I första avsnittet hinner allt detta hända (spoilervarning här!)

Asha har HELA SITT LIV velat bli en Devil Girl:

Så hon söker in mot sin mammas vilka, som naturligtvis själv en gång i tiden var en Original Devil Girl:

Och i truppen är det en tjej som heter Jelena som är ledare. Hon är en taskmört:

Basketlaget har precis fått en ny tränare som i sin ungdom själv spelade i basketlaget:

Hehe, när han inte var Stålmannen alltså:

I alla fall, Asha kommer naturligtvis med i Devil Girls:

Och av nån anledning är hennes mamma med under sista uttagningen. Då träffar hon på tränarn:

Den här serien är så vedervärdigt kass och jag kan inte sluta titta, det är som en drog! För första gången på flera år längtar jag till en viss veckodag för att ett nytt avsnitt av en serie ska komma. Jag vet inte vad det är med mig. Säkert nån djup kris som gör att jag har suttit igenom 800 minuter av detta. ÅTTAHUNDRA minuter!!!!!!! På riktigt, den här serien är så dålig att jag vrider mig ständigt av skam. Jag skriker rätt ut av alla menande blickar och teatervändningar. Det är så dåligt att detta känns som en bikt. Kan någon stoppa mig eller förlåta mig? Kan nästa tisdag bara komma snart? Eller nej, sista avsnittet kanske var säsongsavslutning, det kändes så... 

NOOOOOOOO!!!!!!!!!

 

Gilla:
upp
12 röster

Minty fresh dressed to impress ready to party

Kristin Zetterlund 15:26 30 Jul 2014

I'm such a sneaky lil fff

Har suttit på ett presentkort på Nelly ett tag och sen väntat in den rejäla rean och sen slog jag till!! Som en jävla................. tillslåare. Har spanat på dessa skor såååå länge, minty fresh 'n all, och äntligen passade jag på och fick dem för en bråkdel av utgångspriset!! Kristin vs Kapitalet 1-0 (hahahahha ISH, ligger rätt under på ganska många andra punkter.......). 

skor som äntligen är mina - Miista (obs slut på Nelly nu men finns kvar på Asos!)

Gilla:
upp
9 röster

"vart e podden?"

HanaPee 13:54 30 Jul 2014
....Martin och jag har bråkat. Han har betett sig mycket illa och gjort ytterst tveksamma grejer. Vill inte lämna ut honom helt men det hela innefattar en bil. Därför blir det ingen pod just denna vecka. Vi får se hur det blir nästa vecka och om det har löst sig mellan oss till dess.... hoppas på det... Vet att han innerst inne är god.... Tråkigt att det blir såhär... Men men, "Life goes on" som Martins underarmstatuering säger.
Gilla:
upp
34 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!