Den största logiska luckan i Blå ögon

Greta Thurfjell 17:24 1 Mar 2015

Nej, nu kokar det i undertecknads annars så sansade hjärna.

Här gick man runt och trodde att det allra minst trovärdga i Blå ögon (som jag ligger lite efter i, ja) var att nazisterna håller sig med en historielöst okaraktäristisk kapitalismkritik, som på sätt och vis gör dem marginellt mer sympatiska än nazister i verkligheten är. Förutom att de skyller kapitalismen på "världsjuden", då.

Sen kom jag till scenen där trygghetspartisten har på sig en tröja med Blade Runner-tryck. "Off world colonies"! Att Blå ögon-skaparna har mage att tro att Olle Nordlöf, trygghetspartist med Backstreet Boys-frippa och aggressionsproblem, skulle kunna uppskatta detta mästerverk. Vägrar dessutom acceptera att den gubben och jag skulle dela favoritfilm. Men vill ha tröjan, så hit me up, SVT:s kostymförråd.

P.S. Min kille anser att jag måste sluta tycka att jag är speciell som gillar Blade Runner. Han kan ha rätt. D.S.

lättad

HanaPee 12:10 1 Mar 2015

bild_2015-03-01_kl._11.57_3.jpg

VAR HÄLSAD UNDERSÅTAR!

Igår sände jag Mellosnacket (kommer snart upp på SVTplay!) med Aina Lesse, Daniel Paris och komikern Martin Soneby. Eftersom min och Johannas AW i fredags drog ut på tiden och förvandlades till en utgång så tänkte jag åka raka vägen hem efter sändningen..... men....... det händer ju så mycket kul hela tiden! Så idag är jag trött, IGEN.

Nåväl. Är så glad att sändningen kändes jättebra. Hade fan ångest över att gå in i den där studion igen efter Oscarssändningen. Men det är väl bara att *get back on the horse* eller vad KBT-terapeuter brukar säga. Gick bra och jag är så lättad av det. Puuuuuuuuuuuuuuh.

Nu har jag och Anton bokat hotell i Palma! Vi har ju fått massa tips (TACK!) om lyxiga hotellet Portixol, så nu bokade vi det under de tre sista nätterna av vår vistelse på ön. GAH. Men tänker att det är vi fan värda efter den här hösten och våren. Om två veckor rör vi oss alltså i den här miljön:

9048421.jpg

Mmmmmmmmmmmm kan se mig gå omkring där i *lätta kläder* och njuta

 

Melodifestivalen 2015 - deltävling 4!

Frans 07:58 1 Mar 2015

Igår var det sista delfinalen i Melodifestivalen 2015. Jag firade med att ha på mig en extra urringad jumpsuit på mig i mitt och Hannas mellosnack på SVT Play. Jag kan helt klart vänja mig vid det. Först hade jag fäst en säkerhetsnål för att dölja urringningen, men sen fick jag feeling och slet av den och flashade min fjuninga bringa i public service. Nu kommer väl folk aldrig att vilja ha med med mig i en teveproduktion igen.

Pratade om Jon Henrik från förra veckan och smekte mitt bröst litegrann...

Mello sändes från Örebro den här veckan, och kvällens första artist var Midnight Boy med sin låt "Don't say no". Tyvärr så sa Sverige "No" till hans svettiga raggarsträng eftersom han inte gick vidare. Kanske för att han såg ut som en blandning mellan någon från The Poodles och Kissie, men vad vet jag?

Caroline Wennergren med "Black Swan". En Bond-låt med soulfeeling och en släng av jazz. Så schizofrent som det kan bli. Caroline var med i Melodifestivalen 2005 och har sedan dess jobbat med Christer Sjögren och åkt runt på Diggiloo-turné och behövt stå i Nanne Grönvalls skugga, så det kan inte ha varit lätt. Nu ikväll stod hon på egna ben och åkte ut:(

Sen hade vi JTR med "Building it up"! Ett pojkband från Alingsås som verkligen gillade att ta sig själva på skrevet och stå bredbent och klappa händerna. Killarna beskrev sig själva som "en blandning mellan Dr Bombay och Ed Sheeran", men jag tycker mest att de var rätt bleka och ointressanta. Plus att bandnamnet "JTR" låter som ett rengöringsmedel eller en statlig myndighet. De kommer troligtvis aldrig att få Polarpriset, men de kommer säkert att klara sig ändå genom att vara en blekare kopia av One Direction i brist på annat. Igår så räckte det till en finalplats. Hur många pojkband klarar Sverige av egentligen? Kommunerna måste ta sitt ansvar!

Hasse Kvinnaböske Andersson med "Guld och gröna skogar"! Lås in era kvinnor Örebro, Kvinnaböske har blivit utsläppt! Hasse har tidigare blivit tillfrågad att ställa upp i Mello men har alltid tackat nej med motiveringen att tre minuter är för kort för att han ska få med allt han vill säga. Typiskt män att aldrig vilja sluta prata! Om tre minuter räckte åt Björn Ranelid häromåret så räcker det garanterat till för alla oss andra också. Hasses scenshow var i huvudsak inspirerad av Sverigedemokraternas kulturpolitik, med en dansbana, björkar, fiol och lite folkdans. Precis så härligt som det var förr i tiden då samtliga kvinnor hade på sig blommiga kjolar och alltid skrattade och log och drack jättemycket mjölk.

Därefter hade vi Dinah Nah med "Make me la la la". En låt som handlade om ingenting alls. Troligtvis så förstår man bara budskapet om man har druckit tio shots i Ayia Napa och dansar på en bardisk i väntan på magpumpning. Inte det mest spännande jag har sett, men det räckte till Andra Chansen iallafall. Sedan tidigare så är Dinah Nah känd som medlem i 90-talsgruppen Caramell, med hits som "Om du var min" och "Efter plugget". Därefter sadlade hon om och blev hudterapeut. Det kanske var lika bra.

Annika Herlitz är sedan tidigare musikalartist och ställde upp med låten "Ett andetag".  En låt som handlar om hur nära hon ibland är att få psykbryt på Charlotte Perrelli när hon körar bakom henne i Evita på Göta Lejon. Nä jag bara skojar!  Låten hade fungerat perfekt i en Disney-film 1995, men nu är det kanske dags att gå vidare och komma på något nytt. Trots att hon hade både fläkt, galen frireligiös blick och svävade på en platta ovanför scenen så räckte det inte ens till den andra röstningsomgången.

Måns Zelmerlöw med "We could be heroes". Måns behöver väl egentligen inte någon presentation eftersom han varit med i i princip varje underhållningsprogram som någonsin har sänts i svensk teve, men nu är han alltså tillbaka i Melodifestivalen igen. Han valde därför att ha på sig en instoppad sweatshirt eftersom det ändå inte spelar någon roll vad han har på sig eller hur låten var eftersom han ändå visste att det skulle bli en finalplats. På scenen hade han en 3D-animerad scenshow med massa streckgubbar. Det är precis det här som forskare varnar om när de säger att vartannat jobb kommer att vara borta inom 30 år. Snart behövs det inte ens dansare till Melodifestivalen längre. Mycket alarmerande utveckling.

Det här var alltså samtliga låtar i Melodifestivalen 2015. Nästa vecka väntar Andra Chansen med Andreas Weise, Linus Svenning, Hasse Kvinnaböske, Kristin Amparo, Dolly Style, Dinah Nah, Behrang Miri och Samir & Viktor. Det känns ungefär lika svårt att förutspå som Anders Borgs och Dominika Peczynskis förhållande, men det ser vi fram emot!

HÄR kan ni kolla på mitt och Hannas mellosnack också, där vi gästades av soliga Daniel Paris, Aina Lesse och Martin Soneby. Jag svettade ner min jumpsuit under programmets gång och bjöd även på en och annan nipslip. Nästa vecka är jag och Hanna tillbaka igen, och det bör ni se som ett hot.

Melodifestivalen deltävling 4: Kladdiga hår och psyktomtar #melfest

Hej Sonja 22:31 28 Feb 2015

deltavling_4.jpg

Okej nu är fjärde deltävlingen i Örebro äntligen över. Nu är det bara andrachansen kvar och efter det kan den här tävlingen äntligen bli något värt att leva för.

Här är sammanfattning på startfältet 

Midnight Boy - Don't say no (åkte ut) 

dont_say_no.jpg

Han ba "don't say no!" och Svenska folket ba "NO" för det är så trots fungerar. Jag tyckte att hans nummer var ganska dansant men tyvärr blev det lite för perverst med alla dom ansiktslösa dockorna i bakgrunden som bara stod där och satte gallrer i huvudet på alla som vill leva ett anständigt liv.

Caroline Wennergren - Black Swan (åkte ut) 

black_swan.jpg

En bombastisk powerballad som hade kunnat va med i en svensk version av James Bond, nämligen Jönssonligan. Fattar inte hur den kunde åka ut! Skandal!

JTR - Building it up (final) 

buidling_it_up.jpg

Visserligen hade deras låt det exeptionellt unika budskapet att "man ska bygga upp och inte riva ned", men deras frisyrer saknade den spänst och naturliga lyster som vi har fått se i bland andra Danny Saucedos och Eric Saades hår. Det syntes att JTR hade hårprodukter i, vaxet hade klumpat sig på flera ställen i quiffet. Anade samma tendenser i Sanna Nielssens lugg men henne hade jag inte samma förväningar på. Jag förväntar mig mer än så av ett pojkband, hur kunde dom komma till final med detta?

Hasse Andersson - Guld och gröna skogar (andra chansen) 

sol_o_var.jpg

Den här låten, som handlar om att vara sol-och-vårare, väckte minnen om dans i folkets park nån gång för länge sen när man fortfarande var tvungen att betala skatt för hundar. 

Dinah Nah - Make me (la la la) (andra chansen) 

na_na_na.jpg

Det fanns en sekvens i numret då kameran började skaka, då kändes det som att man satt bak på en snöskoter, men mycket mer spänning än så fanns det inte i numret. 

Annika Herlitz - Ett andetag (åkte ut) 

frost.jpg

Herlitz sa att låten handlar om hennes egna dysfunktionella och krackilerade förhållande med nån tråkmåns som hon funderar på att dumpa. Dottern hade suttit beredd med telefonen hela kvällen för hon ville verkligen rösta på "Elsa från Frost". Men när Herlitz öppnade munnen och började sjunga la dottern bort telefonen.

Måns Zelmelöf - Heroes (final) 

mansgnomer.jpg

Förutom sin läskiga dammsugarblick hade han en LSD-skärm bakom sig med massa vidriga små äckeltomtar på, så det var klart att han vann. Folk älskar sånt som ser ut att kunna förtära själen.  "Nu har jag nåt att drömma mardrömmar om senare" sa dottern och det är hon nog inte ensam om. Låten var i övrigt medryckande och sådär roligt glattig som bara schlager kan va. När jag hörde den ville jag ba resa mig upp och dansa i rök och strobe-lights, slita av mig tröjan och göra en astral resa till Österrike.

Programledarna har börjat bli mer bekväma tror jag för dom blir bättre och bättre per avsnitt. Jag tror att jag kommer att skippa andrachansen, nu vill jag bara ha final! 

Vilka favoriter hade ni? Tyckte ni att rätt låtar kom till final?

 

Röda mattan: Brit Awards 2015

Kristin Zetterlund 22:09 28 Feb 2015

 

Har ju helt glömt att skriva om Brit Awards!! Fan va bra game överlag i år, vi kikar:

FKA Twigs är nästan overklig, finns hon?? Som en övernaturligt begåvad varelse som jag inte fattar hur hon kan vara så bra, snygg o cool!!! Här i en pärlkjol-grej över byxor och jag tyckte det var skitsnyggt.

Rita Ora måste vara helt slut för känns som hon är på precis varenda röda matta i hela världen just nu?? Mjölka gumman, det är bara att smida medan järnet är glödhett i feel u. Svårt att få till tiopoängare varje gång kanske eftersom hon kör så ofta men just detta gillade jag!! Vet inte om det är en byxdress eller klänning men oavsett är färgen skitsnygg, lite halterringning och överlag discokänsla som jag gillar!

Grace Chatto har jag inte den blekaste om vem hon är men jag googlade och såg en bild på henne med någon slags "fiol" eller nåt sånt, så hon är artist av något slag iaf. Men hur fett var inte detta då!!! Det rosa håret mot en helvit outfit + röda läppar ba ger en LAGOM vårlängtan jeeeeez. Och capen. Alltid cape. Kommer nog aldrig kunna neka någon med cape en plats bland best dressed :))

Taylor Swifts klänning ger uttrycket "business in the front, party in the back" som vanligtvis används för hockeyfrillor en helt ny innebörd. Ääääälskar att det är något slags Millenium möter Game of Thrones going on. Känns inte lika "happy go lucky" som Taylor kan köra ofta och det är ju skoj att hon testar nytt!!

Janelle Monae var per use flawless!!! Så jävla fuqing snyggt med sammetsmönstret på kostymen, vill bara klä av na och sno den rakt av men känns taskigt att hon skulle få gå naken så jag låter den va då. 

Melanie Chisholm och Emma Bunton kanske egentligen inte var BÄST bäst klädda men hur fan ska jag inte kunna ta med den här bilden tror ni?????? Nä just det *smälter till en pöl*

Kim Kardashians outfit tror jag inte ens knappt att jag måste kommentera vid det här laget om ni känner mig. Ok kanske med ett "ord": GNNEEEHEHHHHGGG. Om det är Janelles outfit jag vill sno för dagtid är det most def denna jag vill sno för kvällsäventyr!!!!!

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!