Huvudmeny

Scrolla ner för att komma till sajten

Ta ert ansvar TV4!

Frans 08:29 20 Oct 2014

Jag har hunnit med att skriva en till krönika för Arbetarbladet! Såhär löd den i sin helhet:

"Jag har varit ute och rest lite sedan senast jag skrev här. Madrid och Barcelona bland annat! Förutom att ha blivit inlåst i ett mörkt trapphus och druckit spanskt kranvatten för att känna mig levande, så har jag försökt passa på att lära mig en del om den lokala kulturen. Därför så spenderade jag flera timmar på hotellrummet för att inspektera det spanska teveutbudet, och hittade ett guldkorn bland alla importerade mexikanska dramaserier där alla heter Pedro och ligger med borgmästarens dotter.

”Salvame” (direktöversatt till ”Rädda mig!”) är ett program som varje eftermiddag sänds under fyra (!) timmar, och som helt och hållet är tillägnat skvallerpressen och spanska kändisar. Det här innebär alltså 240 minuters livesänd pajkastning om dagen, där ingen sak är för liten eller banal att debattera och bli osams om. 10-15 personer, mest plastikopererade kändisfruar som tävlar tillsammans med bögar om vem som kan vråla högst, sitter i en tevestudio och bråkar om till exempel kända tjurfäktares kärleksliv. Andra typiska samtalsämnen är förminskande av drogmissbruk, bagatelliserande av prostitution och fokus på sex, skandaler och våld. En helt vanlig eftermiddag på en av Spaniens största tevekanaler!

När de blir osams och någon stormar ut från studion (vilket händer ungefär en gång i halvtimmen) så finns det kameror uppsatta överallt i tevehuset så att man kan följa den flyende personen tills hen har lugnat ner sig och återvänder till studion så att debatten kan fortsätta. Till och med på toaletterna filmas det! Samtliga panelister i programmet tjänar mer än en genomsnittlig svensk riksdagspolitiker, och det enda de gör är att bli osams och göra dramatiska gester och vråla ”SKÄMMES!!!” till varandra.

Nu kanske ni trodde att det räckte med fyra timmars direktsänd ”Salvame” varje dag, men nej. På fredagarna så sänds även ”Salvame deluxe” mellan 22.00-02.00 där man diskuterar allt det som man inte hann med under de ordinarie 20 timmarnas sändningstid man haft tidigare under veckan. Skillnaden är att deltagarna är finklädda och har druckit lite vin. Det tar aldrig slut.

Nu undrar jag bara när Salvame-formatet ska komma till svensk teve? Jag tror det skulle bli så bra! Lill-Babs skulle till exempel kunna vara där och attackera Lasse Berghagen, Helena Bergström skulle gråta teatraliskt och Gunilla Persson kan storma ut och skrika att hennes dotter visst är bra på att sjunga. Vem är med mig på detta? TV4, ta ert ansvar och ge oss det här! Det räcker med "Let’s dance" nu."

Anna Book och Så Mycket Bättre

Frans 17:35 19 Oct 2014
Se alla artiklar om: 

Igår så var det premiär för Så Mycket Bättre, som Pelle redan har recenserat. En annan som också kollade på Så Mycket Bättre var Anna Book, som ivrigt instagrammade första avsnittet och lite passivt aggressivt konstaterade att "jaha då var det igång igen, men Ola var fin iallafall". Anna Books trogna fan "Katarina" var snabb med att kommentera att hon hoppades att Anna Book snart skulle få vara med i programmet, och fick medhåll av många andra fans som t.ex Susanne och Britt-Marie. Sen så brakade tyvärr helvetet loss när någon ifrågasatte Anna Books lämlighet för programmet. Såhär svarar Anna: 

Japp. Anna Book har ju faktiskt jobbat med "killarna från Redfly Music i Örebro", Ari Lehtonen och Anders Dannvik. Om inte DET kvalificerar en till att vara med i Så Mycket Bättre så vet jag inte VAD som skulle göra det? Detta betyder alltså att det finns MINST 31 låtar att välja på, samt även 8 stycken låtar som Anna Book har skrivit själv men som ingen någonsin har hört. MINST 31 HÖRNI!!! Detta är alltså utöver hennes stora hits ""Killsnack" och "Det finns en morgondag", som vi alla kan utantill och som alltid kommer ha sin plats i den svenska musikhistorien. Precis som Främling och The Ark!  

Anna Book forsätter sedan att spåra ur i sitt eget kommentarsfält utan att någon har ställt några ytterligare följdfrågor, och konstaterar att hon blev "poppis i Finland & i Japan" tack vare storsäljaren "Anna Album" , som är ungefär lika vanlig som bokhyllan Billy. Anna Book kan knappt åka till Tokyo för att hon blir så igenkänd! Alla japanska turister i Stockholm är egentligen här enbart för att få se en skymt av Anna Book. Några minuter senare så inser dock Anna Book att hon inte behöver försvara sig, och konstaterar istället att "de som vet vet". Det räcker för henne! Det är lugnt att hon inte får äta trerätters med Carola på Gotland, för hennes 31 hits kommer ALLTID vara en del av den svenska folksjälen ändå! 

Här kommer till sist slutklämmen på Anna Books starka brandtal i sitt eget kommentarsfält. Det måste ha känts fantastiskt att jobba med Lotta Engberg ("då Pedersen som ogift") och Ankie Bagger. Anna Book medger visserligen att hon hade kunnat göra mer saker i sin karriär, men konstaterar samtidigt att hon kunde fått göra "så mycket mindre och färre saker". Hon nöjer sig med att veta vem Anna Toledano Book är till "1.000%", och det tycker jag är bra! Sedan avslutar hon med lite härliga hashtags som #ödmjukhet #stoppamobbing samt min favorit #annabook.  

Stå på dig Anna! Ingen kommer komma ihåg Främling och It takes a fool to remain sane om 100 år. Snart kommer Sverige (samt Finland och Japan) inse att ABC är den mest ikoniska hiten som någonsin har skrivits, och då kommer din tid att komma. Jag lovar! Om någon ifrågasätter din lämplighet för Så Mycket Bättre så är det ingenting annat än ren och skär MOBBNING och ren avundsjuka som måste stoppas!!! Typiskt jantelags-Sverige. 

Tour de Frans - Facit

Frans 21:25 18 Oct 2014

Jag älskade Nice. Såklart. Som ni märker så älskar mitt semesterjag att vara med på hoppbilder. Det är så jag vill minnas hela resan. Egentligen så ville jag bara hitta en fransk sugardaddy och stanna kvar där resten av livet, men jag var ju där med min familj och de hade väl förmodligen undrat var jag tog vägen någonstans. Eller? Kan iallafall rekommendera Nice till VEM SOM HELST som gillar utsikter, pensionärer, gamla stadskärnor och dyrt vin. Har aldrig sett så många incheckade gångkäppar på ett och samma plan som när jag åkte dit! Trodde att vi skulle behöva nödlanda för att någon fick en stroke minst en gång i timmen.

Nu har jag sett Nice, Madrid och Barcelona på tre veckor under min Tour de Frans och känner såhär:

Barcelona: SÅ bra stad! Förmodligen min favorit eftersom *allt* finns. Skulle SÅ kunna flytta dit och hitta mig själv och ragla runt i gränderna under iallafall några månader. 

Nice: Bortsett från Florens så är det förmodligen den finaste platsen jag varit på. Jag fick feeling! Dock dyrt och lite tråkigt om man jämför med Barcelona. Det är ju inte direkt en storstad, men om man åker dit för snygg utsikt och vill leka nyrik så är det bästa platsen på jorden. Själv så hyrde jag en solstol och låg på stranden och lyssnade på Mamma Mia och drack vin i sex timmar om dagen och är nu helt sönderbränd. 

Madrid: BÄsta gayresemålet NÅGONSIN! Billigt som fan, mycket mer avslappnat än andra huvudstäder och SÅ mycket snygga killar! Har ingen aning hur det skulle vara att åka dit som straight eftersom jag knappt hann gå på ett enda museum (eller vad straighta personer egentligen håller på med när de är utomlands, jag har ingen aning), men om man är gay så kan man ha HUR roligt som helst.

Avslutar med denna härliga bild på en medresenär som blev lite FÖR bekväm på resan hem. Man ba ja absolut, ta av dig alltihop och sitt barfota, superfräscht!  

Nu lovar jag att inte lämna er igen för att resa under ett tag framöver. Hädanefter så blir det bara blogginlägg om Anna Book och Charlotte Perrelli. 

Svensk Dams läsartävling

Frans 15:30 18 Oct 2014
Nu är jag hemma från Franska Rivieran! Befinner mig just nu i härliga Märsta. Det är norra Stockholms motsvarighet till Monaco eftersom det finns så många spelautomater på pubarna här. Jag ska berätta ALLT om Nice när jag kommer hem till min lägenhet, men först måste jag bara meddela att jag vann en kvartalsprenumeration av Svensk Dam! Blev förmodligen inkvoterad, men jag är så lycklig ändå! Helst vill jag ju jobba för dem, men jag får ta det steg för steg och arbeta mig inåt. Är säker på att jag skulle kunna charma till mig en praktikplats på redaktionen om jag dyker upp där och tar med mig prinsesstårta och Amelia Adamos nya prosecco, men vi får se!

Tour de Frans 2014 - Nice!

Frans 17:38 14 Oct 2014

Det börjar bli kallt på riktigt nu. Därför så ÅKER JAG TILL NICE IMORGON!!! Så himla HÄRLIGT! Har ju faktiskt varit i Sverige i en hel vecka nu sedan jag kom hem från Madrid, och så kan jag ju inte ha det? Därför så drar jag imorgon och kommer hem på lördag igen. Tyvärr så blir Nice det sista stoppet på min killsemester Tour de Frans det här året. Det får räcka med tre weekends på fyra veckor. Tråkigt, men jag är ju tyvärr inte Charlotte Perrelli och hennes smekmånadsbudget. 

Dock så ska jag dit med min familj??? Jag har inte träffat dem sedan i somras så det känns "kul" just nu men kommer förmodligen att få ett pubertalt anfall och vråla "ÅHHH GUUUD NI FÖRSTÅR MIG INTE ALLS!"  redan på Arlanda. Senast jag spenderade mer än två dagar i sträck med dem var typ...i julas? Kommer förmodligen att behöva en semester efter semestern, men det vill jag inte tänka på just nu. Nu vill jag bara knäcka 06.30-ölen med pappa på Arlanda och NJUTA av livet. 

Har aldrig varit i Nice så vill ha ALLA tips som jag kan få! Allt måste vara anpassat för permobil och rullstol. Skoja! Vill ha så otillgängliga och krångliga tips som möjligt. Gärna mörka gränder.  

Nu kommer det säkert visa sig att INGEN av er har några tips, men jag antar att man inte kan ha tråkigt i Nice. Så kul att jag ska åka till den enda platsen runt Medelhavet som är DYRARE än Sverige??? 

Tror redan nu att jag har fått någon sorts psykos pga funderar på att packa ner "badbyxor". MVH har inte badat sedan 2011. Jag känner mig så fri och lössläppt när jag är utomlands! Tar långa salta dopp i havet, knäpper upp gylfen på restauranger för att göra plats för mer mat och solar utan skydd samt åker moped. Det är precis som den där reklamfilmen för hepatitvaccin! 

AU REVOIR!!! 

(det där avslutet var typ så töntigt att jag måste fly landet redan ikväll)

Senaste inlägg från Frans

Frans

Prenumerera: RSS-flödeTransfrans
är mest av allt en teenage dirtbag som precis har fått hår
på bröstet. Han är killen som bara "äääeeeh men jag gillar att typ...
sova och kolla på teve" om han får frågan vad han har för
fritidsintressen. Bloggen är dock mest en buffé av tankar, testosteron
och potentiella trauman.

Man kan även hitta honom på Twitter och det är
lugnt om du vill mejla våta parfymindränkta mejl på ditt finaste och
mest homosexuella brevpapper till hejfrans@gmail.com.

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny