Huvudmeny

Sista #WUA

Frans 12:17 28 Nov 2014

Igår var jag med i What's up allihop för sista gången! Iallafall för den här säsongen. Vem vet vad som händer nästa år! Härliga Daniel Paris var också med i studion. Han kom ihåg att jag hade dissat hans kokbok för några år sedan, men det gick bra ändå och det blev ingen väpnad konflikt mellan oss. Känns skönt! 

Den här veckan så fick Gillis Löwengrip äran att spela huvudrollen i min programpunkt "Veckans kändisbarn"! Och nu menar jag alltså bebisen, och inte Blondinbellas hund som OCKSÅ heter Gillis (!).

Gillis själv var tyvärr inte på plats och kunde inte försvara sig eftersom sändningen krockade med årsstämman för Unga Aktieägare. Trist, men det kommer fler gånger! Vi hade roligt ändå. 

HÄR kan ni se veckans avsnitt. 

Redo inför 2015

Frans 10:20 28 Nov 2014
Jag är så redo inför 2015 nu! Med denna smakfulla kalender direkt från New York. Ni vet ju sedan gammalt att jag alltid har gillat snygga killar och arkitektur i stor stil, och nu får jag båda två i en härlig kombination. Älskar brandmän! Det är nästan så att man vill tända eld på sig själv som de gjorde i den där Ica-reklamen, men då kommer väl typ brännskadades riksförbund att bli sura.

Modellflickor

Frans 13:31 27 Nov 2014

Mina ÄLSKADE Modellpojkar (de som vrålade "den här mackan kommer kosta mig jobb!") har fått en uppföljare i Modellflickor. Som jag har väntat! 

Modellflickorna har ungefär samma existensiella dilemman som sina manliga motsvarigheter. En av tjejerna konstaterar att hon tjänar "100.000 om dagen", men säger samtidigt att hennes karriär kanske "bara" håller i tjugo år och att det därför gäller att vända på slantarna.

100.000 om dagen i ett år blir ju trots allt bara 36,5 miljoner, och om man bara har tjugo år på sig med motsvarande lön så är det klart att man måste börja tänka på pensionen redan nu. Det är nog en känsla som vi alla kan känna igen oss i. Själv så gillar jag AMF och sparar hos dem. 

Annars så har de flesta av modellerna samma historia. De har "svårt för jantelagen" och tycker att "Sverige är för litet" och "kan inte andas när de är hemma". Det är ju också helt förståeligt, och knappast något som man behöver vara modell för att hålla med om. 

Samtliga av tjejerna våndas också såklart över den obeskrivliga skräcken att tvingas jobba på ett "kontor" när deras modellkarriär är över, ungefär som att det är det enda alternativet till att vara modell. Det finns ju faktiskt andra saker att göra också, men det tror jag att de själva också kommer att inse när dagen kommer. Man kan ju till exempel bli konstnär och sälja sina egna glas på Cervera som Carolina Gynning eller skapa en härlig skönhetsserie för "mogna kvinnor" som Emma Wiklund. Jag lovar att det inte kommer gå någon nöd på er även när modellkarriären är över, tjejer! 

Jag har sett på de första två avsnitten nu på SVT Flow och vill ha MER! I trailern till nästa avsnitt så var det en tjej som stod med ett måttband och sa "fem centimeter kvar, det är det som krävs för att jag ska nå mina perfekta mått". Ja ni hör ju själva! Kommer stirra in i väggen och svälta mig själv tills avsnitt 3 släpps nästa vecka. 

Senaste fyndet

Frans 16:30 26 Nov 2014
Här är mitt senaste fynd! En fräck reflex med tillhörande snöre från det finska mejeriföretaget Valio. Vinterns mest stilsäkra accessoar. Passar till allt, och kommer ge dig den där naturliga lystern vi alla trånar efter. Det är viktigt att ha reflex så att Elite models, Mikas eller någon annan modellagentur kan upptäcka dig på gatan trots att det är mörkt ute. Tänk vad dåligt du syns annars! Du kommer aldrig bli upptäckt isåfall.

Thailand rensat på solstolar

Frans 11:56 26 Nov 2014

Något fruktansvärt har inträffat i Thailand. Någon har rensat landets stränder på solstolar. Helgerån! Såhär rapporterar Expressen från frontlinjen:

Stränderna i Phuket har blivit rensade på solstolar och parasoll. Nu får man sitta på en handduk på den heta stranden och grillas i solen. 'Jag tycker det är skit', säger Lena från Kalmar. 

Bertil från Lund har redan bokat en resa till Phuket, men med nyheten att det inte finns någon organiserad uthyrning av parasoll och solstolar så tvekar han att åka." 

Ja man blir ju upprörd. Får man verkligen göra såhär? Nu måste man LIGGA PÅ STRANDEN med massa SAND och bli grillad som en bränd focaccia hela dagarna. Skit! Man förväntar ju sig ändå en högkvalitativ semester när man väljer att resa till ett land där en brakmiddag på restaurang går loss på tio kronor. 

Vad är egentligen svenska regeringens roll i det här? Krävs det en flodvåg för att någon ska reagera? Skicka er bästa personal till Thailand nu och styr upp det här. Afghanistan kan vänta. Klart att Lena inte ska behöva få sand innanför bikinitrosan. 

Det mest bisarra i den här historien tycker jag ändå är faktumet att Expressen har fått "flera läsarmejl" angående solstolsrensningen. Vad förväntar sig dessa läsare att Expressen ska göra åt det? Tror de att militärjuntan som styr Thailand sedan maj (och som tagit rensningsbeslutet) läser svenska kvällstidningar? Kämpar militärjuntans ledare också med sudokun? Är de också rädda för Janne Josefsson och Uppdrag Granskning?

Mitt tips om man vill slippa en semester utan obehagliga överraskningar är att man åker till ett land där det INTE är en militärjunta som styr. Det finns flera exempel på såna länder där det går bra att semestra.  

Senaste inlägg från Frans

Frans

Prenumerera: RSS-flödeFrans är 21 år och bor i Stockholm i en smakfullt inredd etagelägenhet. Not! Förutom att dela med sig av sina tankar om verkligheten, nöje, Magdalena Ribbing och annat livsviktigt så är han även Nöjesguidens inofficiella hovreporter. Dessutom följer han samtliga svenska 40+-kändisars Instagram. 

Frans nås på hejfrans@gmail.com. Han kommer förmodligen tro att ditt mejl är en inbjudan till ett kungligt bröllop.

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny