Huvudmeny

100 frågor - Del 5

Frans 23:09 19 Dec 2014

Vad spenderar du helst pengar på?

Resor, resor och RESOR! Finns inget som ger så mycket tillbaka som det i *livskvalité* och minnen osv. Är så glad över allt jag har fått se och mår psykiskt dåligt om jag inte har någon resa inbokad att se fram emot. Typ som nu. 2015 tänker jag mig att jag ska lära mig att resa ENSAM??? Känns som något man borde ha gjort. Typ *sitta på restaurang med en god bok som enda sällskap och vara en stark person*. 

Äger du dyrbara smycken?

Eh, ni pratar alltså med killen som brukar trä på jordnötsringar på fingrarna och låtsas att det är vigselringar. Så nej...

Vilket är ditt favoritprogram på tv?

Vad är INTE mitt favoritprogram på teve? Nä men kollar på det mesta. Paradise Hotel, På Spåret, Vem vet mest, Hela Kändissverige bakar, Gó kväll. Ni fattar. Plus massa grejer på Netflix. Just nu plöjer jag igenom samtliga säsonger av New Girl eftersom jag inte orkat göra det innan för att jag stört mig så mycket på Zooey Deschanel. Jag kämpar på. 

Vem är den roligaste människan du känner? 

Amen GUD skulle aldrig kunna välja??? Är mest glad över att folk vill umgås med mig över huvud taget och har inte riktigt reflekterat över vem som är roligast. Umgås oftast med en eller två personer i taget och typ aldrig i några större gäng, och har min egen jargong med de flesta av mina nära vänner. Det som jag skrattar åt med vissa av mina vänner skulle jag aldrig skratta åt om jag var med någon annan osv. 

Sover du med gosedjur?

Har börjat få hår på bröstet. Känns lite gosigt ibland. 

Vad har du för ringsignal?

Jag hatar ju typ att prata i telefon privat så det enda jag tänker på när jag ser att någon ringer är "NEEEEEEJ". Har därför inte hunnit reflektera över vad det är för signal. Vem gör ens det?

Har du kvar klädesplagg från när du var liten? 

Alltså det här är helt sant men jag har fortfarande kvar Björn Borg-kalsonger som jag minns att jag fick i åttan och ANVÄNDER dem fortfarande flera gånger i månaden dessutom? Mmm fräscht, men det tar ju emot att slänga ett par märkeskalsonger. Det gör man bara inte!

Vad har du närmast dig just nu som är rött? 

En smakfull oxblodsröd fondvägg i andrahandslägenheten jag bor i två månader till. Det var inte jag som valde färg.

Flirtar du mycket?

Har fan ingen aning hur man flirtar. Tänker mig att det är sådär "TJENA KEXET STÅRU HÄR OCH SMULAR" och så kan man ju inte göra. Så jag antar att svaret är nej? Förutom på Wordfeud-chatten. Där är jag superflirtig. 

Julmys med Estelle

Frans 12:25 19 Dec 2014

Hej hörni! Igår var det julstök på Haga Slott hela dagen och det var därför det inte blev något bloggande. Nedan kommer iallafall en liten bildserie på allt som vi gjorde. 

Först så var det dags att hämta granen. Mamma får sköta kontakten med granutlämnaren medan Estelle håller ett vakande öga i bakgrunden för att försäkra att allt går rätt till. Estelle kollar in i kameran och fnissar åt grankvinnans konstiga outfit. 

Äntligen hemma! I vanlig ordning så är det Estelle som sköter pyntandet, och så är det även i år. Estelle jobbar mycket med guld för att få till den där extra lyxiga touchen på granen. Snyggt! Än så länge så tar inte Estelle betalt för sina inredningstjänster, men det är förmodligen bara en tidsfråga innan en faktura dimper ner på hovets ekonomiavdelning. 

Här vet jag inte riktigt vad Estelle håller på med, men att döma av hennes fokuserade blick så är det säkert något väldigt meningsfullt och viktigt för Sverige.

Härliga Estelle! Tyvärr så verkar det som att hon har snott min planerade julaftons-outfit. Jag tänkte också satsa på rosett i håret och något stickat. Fan! 

För det mesta så var det dock kaos igår. Estelle sprang omkring och löpte amok och Daniel och Victoria satt bredvid helt passiva som vanligt. Jag vet inte vad Estelles ur- och skur-förskola har gjort med henne men det känns som att man har tappat kontrollen fullständigt. 

Elisabet Höglund har fått sparken - del 2

Frans 16:44 17 Dec 2014

Vi är många som fortfarande känner chock och ilska angående Aftonbladets beslut att inte förlänga Elisabet Höglunds kontrakt som kolumnist efter årsskiftet, som jag rapporterat om tidigare. Mest upprörd är Elisabet själv, som har börjat påpeka sin egen förträfflighet och känsla för det svenska språket i sina egna krönikor. Såhär avslutade hon t.ex sin senaste text

Ja kan ni tänka er!!! Elisabet har ju såklart aldrig gjort högskoleprovet eftersom man fortfarande skrev på runor när hon gick på journalisthögskolan, men så gjorde hon ett quiz på internet och fick 20 RÄTT AV 20 MÖJLIGA! Förstår inte Aftonbladet vilken supertalang som de gör sig av med? Hon tillhör ju trots allt en del av de mest begåvade 14 procenten av de 271.000 personerna som gjorde testet. Nu ångrar ni er va? Alla vet ju att en journalists skicklighet bedöms efter huruvida journalisten vet vad "chiffonjé" betyder eller inte. 

Men men. Är glad för Elisabet Höglunds skull och förstår att hon måste hitta nya glädjeämnen nu när hon snart inte kommer vara kvar på Aftonbladet. Jag unnar henne toppresultatet som hon delar med ungefär 35.000 andra och är nog bara avundsjuk. Hon borde kanske börja plugga igen efter sin succé på DN:s webbaserade quiz? Annars så kommer ju Förkväll tillbaka i vår, och det är också ett karriäralternativ. 

För övrigt så är jag förmodligen är den enda bloggaren som skriver inlägg om både Paradise Hotel och Elisabet Höglund på en och samma dag. Allt för att ni inte ska behöva välja! Perfekt för er som både gillar tanter OCH kåta killar. 

Paradise Hotel - FINALEN!!!

Frans 10:52 17 Dec 2014

Ikväll är det final i Paradise Hotel??? Kan knappt ta in det här. Regeringar har fallit och världen har känts mer osäker än någonsin, och det enda man har kunnat lita på är att någon straight kille har stått på ett bord och sjungit "Är det här det är party?" varje kväll klockan 22 på TV3. Från och med imorgon kommer inte den tryggheten att finnas kvar heller. Allt känns så tomt och meningslöst. Det enda som finns att se fram emot är premiären av "Robinson Love Edition" nästa vår. Vill typ dö nu. Nedan kommer lite olika förslag på vad de olika deltagarna skulle kunna hitta på nu när Paradise Hotel är över.

1: Saga blir programledare för Ring P1. Ingen älskar att gnälla om allt och alla mer än Saga, och om det är NÅGOT som folk gör i Ring P1 så är det ju att gnälla oprovocerat. Med Saga som programledare skulle programmet dessutom få en yngre publik och klara av generationsskiftet och nå den viktiga målgruppen "tonåringar som klagar på läxor istället för att vara tacksamma för att de får gratis utbildning och studiebidrag".

2: Smail blir sexualupplysare för RFSU och börjar föreläsa för skolungdomar. "Hörni grabbar, själv har jag legat med 450 tjejer och det är helt normalt."

3: Kristian ställer upp i Idol. Jodå Kristian, vi vet om dina ambitioner. Ställ upp i Idol. Vi behöver verkligen en till mysig gitarrkille. Nä förlåt jag KAN verkligen inte vara elak mot Kristian eftersom jag älskar honom mer än livet:(((( Vill att han ska bli min personliga slav efter att Paradise Hotel är över och pilla på mitt hår och vara lika klängig som han var mot Saga.

4: Calle går om mellanstadiet. Ja, det är dags nu.

5: Ylva blir svensk ambassadör i USA. Vad vet ni om den nuvarande svenska ambassadören i USA? INGENTING!!! Väldigt dåligt spenderade skattepengar om ni frågar mig! Med Ylva som ambassadör skulle vi få en betydligt bättre representation på andra sidan Atlanten. Ylva kan både språket och kulturen och kan föra sig i de allra flesta sammanhangen och skulle passa perfekt för jobbet.

100 frågor - Del 4

Frans 22:53 16 Dec 2014

Vad dricker du till frukost?

Börjar varje dag med två stora glas vatten för att bättra på förbränningen. OBS är tyvärr seriös. Drack *lyxig* Tropicana-juice förr men det blev så JÄVLA tungt att bära hem de där förpackningarna från affären så jag slutade. Önskar jag kunde svara att jag inleder dagen med ett lätt glas bubbel, men man vill ju inte väcka grannarna genom att poppa champagneflaskor så tidigt på morgonen. 

Sover du på någon särskild sida?

Nä jag brer ut mig lika mycket som smält ost på en toast. 

Kan du spela poker?

Alltså, vet inte om det är något fel på mig men kan inte "spela kort"??? När fick man lära sig det? Hamnade utanför under hela första året på gymnasiet för att jag inte visste hur man gjorde. Skulle aldrig komma på tanken att lära mig!   Helt sjukt hur normaliserat det har blivit med kortspel i Sverige. 

Tycker du om att mysa/kela?

Eh ja. Orkar knappt göra något annat. Slutar oftast med att jag somnar och killen ba *jaha*. 

Är du en beroendemänniska?

Alltså ja verkligen! Måste lägga band på mig själv för det mesta. Har alldeles för många laster, men har iallafall inte börjat röka. Mina lungor är lika vita som Solanges bröllop var. 

Känner du någon med samma födelsedag som dig?

Nä tack och lov, men tyvärr så har ju "Anna" namnsdag samma dag (9 december) så det har alltid funnits någon störig tjej i närheten som har velat sno min glans. Senast så var det Anna Book. 

Vill du ha barn?

Aldrig! Tycker bara att de verkar gå runt och kosta pengar och hindrar en från att åka på weekends två gånger i månaden som jag planerat att mitt framtidsjag ska göra. 

Kan du några andra språk än svenska och engelska? 

Min spanska är bra. Eller en gång lyckades jag iallafall ragga upp en spansk kille som inte kunde engelska så jag kan ju inte ha varit SÅ dålig??? Plus fick stipendium varje år på gymnasiet av min skola för att ingen annan brydde sig om tredjespråk och bara ville hålla på med spice hela tiden. Sen så kan jag lite italienska (raggade upp en kille i Rom också!). Ni förstår ju nu varför jag faktiskt la ner tid på språklektionerna, dvs såg min chans till att få hångla vid Fontana di Trevi med lokalbefolkningen om jag bara lärde mig böja några verb på rätt sätt. Det var helt klart värt det. 

Har du någonsin åkt ambulans?

Nä. *blessed*. Man får ju inte ens välja musik när man åker den. Tänk att ligga där efter en stroke och så lyssnar ambulansföraren på Takida? Skräcken! 

Föredrar du havet eller en bassäng?

Gillar egentligen inte att "bada" över huvud taget, men helt klart bassäng. Har ni SETT vad som finns på en genomsnittlig havsbotten? Blev dock traumatiserad av bassänger också efter den gången då barnpoolen på Gävles badhus fick evakueras efter att en bajskorv flutit upp. Hade kunnat sluta riktigt illa. 

Senaste inlägg från Frans

Frans

Prenumerera: RSS-flödeFrans är 21 år och bor i Stockholm i en smakfullt inredd etagelägenhet. Not! Förutom att dela med sig av sina tankar om verkligheten, nöje, Magdalena Ribbing och annat livsviktigt så är han även Nöjesguidens inofficiella hovreporter. Dessutom följer han samtliga svenska 40+-kändisars Instagram. 

Frans nås på hejfrans@gmail.com. Han kommer förmodligen tro att ditt mejl är en inbjudan till ett kungligt bröllop.

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny