Dagens Estelle

Transfrans 21:57 15 Apr 2014
Det är uppenbart att det är Estelle som är kungafamiljens överhuvud och som ser till att något blir gjort. Resten står bara passiva bredvid och tittar på, förlamade av skräck och respekt inför deras stora ledare. I bakgrunden ser ni en kuliss av Ockelbo som Estelle har låtit bygga på äkta Nordkorea-manér, och vattnet hon häller ut är tårar från hennes fiender.
Gilla:
upp
19 röster

Transfrans

Prenumerera: RSS-flödeTransfrans
är mest av allt en teenage dirtbag som precis har fått hår
på bröstet. Han är killen som bara "äääeeeh men jag gillar att typ...
sova och kolla på teve" om han får frågan vad han har för
fritidsintressen. Bloggen är dock mest en buffé av tankar, testosteron
och potentiella trauman.

Man kan även hitta honom på Twitter och det är
lugnt om du vill mejla våta parfymindränkta mejl på ditt finaste och
mest homosexuella brevpapper till hejfrans@gmail.com.

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Mikael Persbrandts telefonvanor

Transfrans 11:31 15 Apr 2014

Alldeles nyss så blev det klart att Mikael Persbrandt får fem månaders fängelse för att ha shoppat lite kokain. Oops. Den självklara fortsättningen på detta blir naturligtvis att se vad Aftonbladet och Expressen kommer ha att säga om hur hans SUPERKROPP känd från löpsedlar kommer att utvecklas under tiden som han är i fängelse. Såhär säger Mikael Persbrandts advokat om domen: 

"Om det visar sig att det har gjorts en beställning så är det en annan person som har använt hans mobil. Mikael kom hem från en filminspelning och hade fest. Hans mobil ligger alltid framme och han lånar gärna ut den."

Aha. Så när Mikael Persbrandt har fest så brukar han "alltid" lägga fram mobilen och låta vem som helst använda den? Låter ju rimligt. Brukar han leka SMS-roulette och skicka fylle-SMS till Malou von Sivers också? Dessutom att han "GÄRNA" lånar ut den? Själv mår man ju alltid lite dåligt när någon vill låna ens telefon och tror att hen ska läsa alla SMS och avgrundsdjupa hemligheter man har, men så har aldrig Micke känt! Tvärtom! Han kan inte få nog av främmande fingeravtryck på sin iPhone-skärm!

Stackars Micke! Här försöker han vara en god medmänniska och låna ut sin telefon till folk på fest men så slutar det bara med att någon ringer och beställer knark i hans namn. Det här tycker jag att vi alla kan lära oss något av. Jag ska skriva in till Magdalena Ribbings etikettspalt i DN och fråga vad man borde göra när man lånar ut sin telefon till kompisar som använder den för att beställa knark. 

Personligen så tror jag dock att Micke tycker att det ska bli lite skönt att sitta i fängelse ett tag. Det är ju iallafall en ursäkt till att slippa spendera sommaren med att spela skäggig dvärg i en Hobbit-film. 

Gilla:
upp
28 röster

Den bästa tiden på året

Transfrans 12:23 14 Apr 2014

Sitter här och läser presentationen till årets deltagare i Bonde söker fru, och jag känner på mig att det kommer bli något alldeles speciellt i år. Kossorna står redan nu på gårdarna runtom i Sverige med sina känsliga juvrar och kåtfrustar inför sommaren då deras lugna bondgård kommer förvandlas till ett blodigt slagfält med skrik, folk som blir osams, drar varandra i håret och Linda Isacsson. Såhär kan man läsa i presentationen om en av deltagarna:

"Sebastian har bland annat tagit andraplatsen i Sveriges starkaste man, och det bästa han vet är när kalvningssäsongen sätter igång"

Åh, kalvningssäsongen! Love is in the air! Jag vet inte riktigt vad man ska jämföra det för att ni ska förstå, men jag antar att det är ungefär som Way Out West om man är bonde. Allvarligt talat så var jag lite osäker på exakt hur en kalvning går till, så jag kände mig tvungen att googla upp det och hittade detta på sajten Allt om lantbruk (böndernas motsvarighet till Buzzfeed).

"Under kalvningen så är kon mycket orolig och vandrar omkring och skrapar och bäddar. Bäst är det om det är lugnt i ladugården under förlossningen och även under dessa första timmar. Efter detta öppningsstadie, som kan ta allt mellan några timmar till ett dygn, kommer utdrivningsstadiet. Kon ligger oftast då ner och krystar, men man ska vara på sin vakt eftersom en del kor väljer att stå upp och detta kan innebära att kalven ramlar i golvet när den kommer ut. Det kan ta lång tid innan huvudet kommer ut"

Mmm, härligt med kalvningssäsong hörni. Vad händer sen då? 

Kon brukar nästan genast då kalven kommit ut ställa sig upp och slicka på sin kalv. Många gånger är det bäst om man inte stör ko och kalv direkt efter kalvning. Om man måte hjälpa till så bör man inte dra i kalvens huvud. Bättre är att försöka knuffa fram kalven genom att sätta ett knä bakom bakdelen. Om kon är bråkig och inte vill stå still så måste man binda upp kon. Kon kan ha mycket starka moderskänslor och risken är stor att hon går till avfall. Inom ett dygn bör sedan efterbörden lossna och lämna kon. Till slut kommer den att lossna. Det kan se ganska ohygieniskt ut med en ko som har en efterbörd släpandes efter sig i flera dygn"

Det här ska alltså vara det bästa som Sebastian vet? När det vankas filmmys på gården så antar jag att man får kolla på någon gammal förlossningsvideo från en kalvning. Mysigt! 

Allvarligt talat så är jag dock lite avundsjuk på Sebastian. Vill också lära mig att uppskatta mig de enkla sakerna i livet, som en koförlossning. Jag tror jag hade varit lyckligare då. 

Gilla:
upp
16 röster

Plötsligt händer det

Transfrans 00:48 14 Apr 2014
Plötsligt händer det. Man står bakfull på Hemköp med famnen full av chips och tamponger precis innan de stänger och får syn på den här skylten och inser att inget någonsin kommer att vara roligare. Ska säga upp mitt netflixkonto och stirra på den här skylten i resten av mitt liv eftersom den tillfredsställer alla mina komiska behov jag någonsin känt. Frågade kassörskan om man fick dricksa butiken på grund av deras sinne för humor, men hon förstod mig inte så jag antar hon var ny på jobbet eller anställd av något bemanningsföretag.
Gilla:
upp
55 röster

Mitt danska alter ego

Transfrans 16:21 13 Apr 2014
Hade sån krisartad semesterabstinens igår att jag var tvungen att gå till en hotellbar i Stockholm och låtsas vara rik, dansk turist för en kväll. Det är min livssituation just nu. Älskar när jag får vara mitt danska alter ego Søren för en kväll. Vråla på danska och hallucinera om Jensens Bøfhus för att känna mig levande och låtsas att jag är utomlands! Sen ringde jag till mitt jobb och hälsade att jag "kommer in någon gång efter tolv imorgon", och nu sitter jag här och känner hur danskheten har börjat lämna min kropp.
Gilla:
upp
21 röster

Vad skulle vi göra utan kungen?

Transfrans 17:44 12 Apr 2014

Ibland så undrar jag vad vi skulle ta oss till om vi inte hade någon kung i Sverige? Just nu så läser jag till exempel en intervju med kungen där han ger sina tips på hur föräldrar kan skydda sina barn från nätpedofiler genom att "placera datorn där föräldrarna lätt kan se vad 'ungdomarna' håller på med". GUD vad smart! Bara det tipset tycker jag var värt de 97 miljonerna vi ger honom i veckopeng under ett år. Vi borde ge honom dricks! De flesta problemen blir ju lösta om en förälder följer varje steg som ens barn tar under hela livet!

Kungen själv är väldigt nöjd med sitt tips på hur man undviker nätpedofiler, och säger såhär:

"Det är ett enkelt, enkelt knep som man kan komma väldigt långt med"

Det känns bra att ta emot tips på hur man håller koll på sina barn från en person som vägrade erkänna att hans äldsta dotters gymägande pojkvän inte existerade under de första två åren som de var ett par.

Undrar vad som blir nästa steg nu när kungen har visat prov på sina stora kunskaper om internet och barnuppfostran? Åka runt till skolor och föreläsa om sociala medier? Vi kan ju inte låta alla hans unika kunskaper gå till spillo! Han borde ju rimligtvis veta allt om barnuppfostran och internetvanor på 2000-talet eftersom 1) han har inte haft småbarn sedan 1980-talet, 2) han uppfostrade dem inte ens själv, och 3) internet existerade inte på den tiden.

Gilla:
upp
56 röster

3 dagars landssorg

Transfrans 12:26 12 Apr 2014

Idag så skiner solen utomhus, men mitt hjärta är svart av sorg. Lotta Engberg med tillhörande skitsnygg danspartner tvingades lämna Let's Dance igår 22.38 lokal tid. Jag vill inte leva längre, men jag försöker intala mig själv att det här faktiskt inte är slutet, utan början på vårt liv tillsammans och en chans att få skapa en gemensam tillvaro. Nu pratar jag alltså inte om Lotta Engberg, utan hennes danspartner Alexander. Tänker mig att vi tillsammans dansar en bekymmerslös tango i ljuset av en brinnande kandelaber och att inget annat spelar någon roll förutom faktumet att vi har varandra. 

Varför har inte Fredrik Reinfeldt utlyst landssorg än? Var är alla flaggor som borde vaja på halv stång? Var är barnen som borde lägga blomsterkransar utanför TV4-huset och tända gravljus? Varför är det ingen som bryr sig?

Vet förresten inte vad jag skulle välja av att hugga av mina egna öron eller behöva lyssna på Let's Dance-orkestern med tillhörande sång i resten av mitt liv. Sättet som de "tolkar" låtarna på??? Ba NU GÖR VI EN JAZZVERSION AV EN DAVID GUETTA-LÅT!!! Ryser.

Gilla:
upp
35 röster

Träffa sugardaddy så man slipper plugga?

Transfrans 13:48 11 Apr 2014

Alltså PANIKEN över att man snart måste bestämma sig om man ska plugga i höst och söka till någon "skola"? Jag som sitter här och har ångest i förväg över att behöva välja chips på Ica om någon timme. Hur ska jag kunna ta livsavgörande beslut när jag möter mitt Waterloo vid chipshyllan varje fredag? HUR??? *wailar*. Så otroligt synd om mig som har så otroligt många valmöjligheter i livet och inte kan välja vad som känns "rätt" för just mig och min unika personlighet.

Kollade lite på skolor utomlands. Det fanns en jätterolig italiensk språkkurs kombinerad med olika UPPLEVELSER som hette "La Dolce Vita", och jag tänkte direkt att det var mitt kall i livet ända tills jag fortsatte läsa och ba "Denna kurs passar dig som är 50+". Helvete. Man fick bland annat "göra besök på bondgård med egen osttillverkning". You had me at "egen osttillverkning". Men men.

I och för sig så står det ju inte någonstans att man MÅSTE vara 50+ för att vara med, så jag funderar på att anmäla mig och hoppas på att jag träffar någon sugardaddy där som kan försörja mig resten av livet. Tänker mig att våra blickar möts en stekande het septembereftermiddag i Toscana och att inte ens kossan på bondgården kan stå i vägen för vår omedelbara kärlek. 

Borde kanske välja någon riktig utbildning istället som faktiskt leder någonstans? T.ex något yrke där man får hålla på med "viktiga papper" och prassla sådär hemtrevligt. Allt jag vill ha är ett hörnkontor lika stort som min nuvarande lägenhet och min grannes! Är det verkligen för mycket begärt? 

Ska väl gå till Ica nu. Sitter här hemma nu och låtsas att jag går på mellanstadiet och äter typiskt "mellis" med PRICKIKORV och rostat vitt bröd för att lägga grunden till fetma senare i livet. 

Gilla:
upp
26 röster

Nya svenska exporter

Transfrans 16:52 10 Apr 2014

Sverige har ju alltid varit en framstående exportnation som spridit vårt lands stolthet och kultur genom handel med omvärlden. Hela världen har gått runt och haft cravings efter våra kombibilar från Volvo, bokhyllor från IKEA, musik från ABBA och på senare tid Avicii. Det är basen i vår ekonomi, och något som vi måste fokusera ännu mer på i framtiden för att fortsätta vara konkurrenskraftiga i en globaliserad ekonomi. 

Med anledning av detta, så blev det offentligt häromveckan att Kissie och Gaybloggen-Amir ska resa till Blog Awards i FINLAND i egenskap av "hedersgäster" för att exportera vårt svenska kulturarv till nya marknader! Vi behöver en mer mångsidig ekonomi, och det glädjer mig att Sverige som exportnation nu har hittat ännu en produkt som resten av världen också kommer att kunna få glädje av!

Saab gick ju tyvärr i konkurs, men nu kan vi alltså istället ersätta det med att exportera några av våra mest folkkära bloggare. Man får räkna med att detta kommer innebära ett stort ekonomiskt uppsving för de svenska företag som sysslar med restylane, läppförstoringar och barnmat då detta är självklara delar av det koncept och livsstil som vi nu ska låta ta över världen. Ingen kommer behöva gå arbetslös i våra gamla industristäder, då gamla bilfabriker återigen kommer att sjuda av liv fast med skillnaden att de istället kommer tillverka bröstimplantat i silikon. 

12 april så går finska Blog Awards av stapeln med Kissie och Amir. Ingen vet ännu hur stor påverkan detta kommer att ha på Sveriges bruttonationalprodukt och vår handelsbalans med omvärlden, men det är troligt att vi kommer få se en ökning när exportsiffrorna för det andra kvartalet släpps. Det här är framtiden. Nästa steg blir att dubba Blondinbellas videobloggar till tyska, och om det blir lyckat så kan man sälja hennes Egoboost-böcker till nordkoreanska fångläger. Då får fångarna lära sig att allt blir lättare bara man har en positiv inställning till livet, och att de själva måste ta kontrollen över sin tillvaro och vara sin egen lyckas smed. 

Gilla:
upp
54 röster

Smörj in din fiende med smör

Transfrans 12:51 10 Apr 2014

"Hämnd" kan ju innebära många olika saker. I Danmark så innebär det tydligen att man smörjer in sin fiende med smör? Låter nästan lite sensuellt om du frågar mig. Ba "AAAHHHH JAG ÄR SÅ ARG PÅ DIG ATT JAG TÄNKER MARINERA DIG I SMÖR OCH SMEKA DIN KROPP!". Det är uppenbart att LCHF-hetsen har gått för långt. Typiskt medborgare i i-länder att använda smör till hämndaktioner istället för matlagning nu för tiden? Kossorna skulle skämmas om de visste vad ni gjorde med smöret från deras mjölk. 

Ett mer hälsosamt alternativ hade ju varit att använda olivolja istället. Hämnd med inspiration från Medelhavet! 

Gilla:
upp
34 röster

Match.com och de bisexuella...

Transfrans 21:55 9 Apr 2014

Här sitter jag och funderar på det här det här med att det nyligen uppdagades att dejtingsajten Match.com tar ut en DUBBEL avgift om man råkar vara bisexuell och vill dejta på deras sajt. Man ser ju framför sig hur ledningsgruppen på Match har suttit och svurit och beklagat sig över alla kåta, bisexuella personer därute som minsann inte ska få BLÅSA sajten på pengar och dejta DUBBELT så mycket som alla stackars straighta, och därför tagit beslutet att man ska få betala det dubbla. Man ska fan inte gilla både snopp och snippa och tro att det är fritt fram att blåsa stackars dejtingsajter på pengar! Skämmes!

Efter kritik från media så har Match nu dock ändrat sig, och beslutat att bisexuella ska få betala samma summa som straighta. För att få ta del av denna fantastiska förmån, så måste man dock "ringa in till kundtjänst och intyga att man är bisexuell". Rimligt. Undrar om man får göra ett litet *test* också? Kanske få svara på lite frågor om ens sexliv för att verkligen intyga att man gillar både tjejer OCH killar och att det inte bara är någon fas som man går igenom, och för att säkerställa att det inte rör sig om något ondskefullt bedrägeriförsök mot Match.com.

Det visade sig sedan att man inte ens kan ha ett konto om man är bisexuell, utan att man måste ha två stycken, dvs ett för varje kön som man är intresserad av. Stackars Match.com! Här försöker de skapa en perfekt värld för alla som bara är intresserade av ett kön i taget, men så kommer de bisexuella och förstör allt med sin förmåga att bli kåta på allt som rör sig! Typiskt!

Gilla:
upp
50 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!