Förtidsröstning MUF-style

Frans 11:30 27 Aug 2014

Från och med idag så går det att förtidsrösta i riksdagsvalet! Jag berättar detta för er eftersom jag antar att ni som medborgare får merparten av er viktiga samhällsinformation genom mig och min blogg.

Tydligen så TÄLTADE flera medlemmar av Moderata Ungdomsförbundet i Nyköping utanför vallokalen natten till idag för att försäkra sig om att första rösten skulle bli en röst på Moderaterna. Någon borde kanske berätta för dem att det inte är den som röstar först som vinner, utan att det i slutändan faktiskt handlar om den som får flest röster sammanlagt. Riksdagsvalet är ju tyvärr inte som mellandagsrean eller en Lady Gaga-konsert.

Jag tycker så synd om ungdomarna som tältade utanför vallokalen i Nyköping i natt. Har de verkligen inget roligare för sig än att tälta för än en förtidsröstning? Går de inte på några konserter eller har några andra intressen? Det är jättefint att vara politiskt engagerad och det är beundransvärt på många sätt att folk över huvud taget orkar stå ute i valstugor ideellt, men att tälta för att förtidsrösta tycker jag är att gå till överdrift. Det är ju inte som att deras röst räknas mer bara för att den råkade komma in först.

Varför ställde de bara inte klockan tidigt på morgonen och åkte dit någon timme innan vallokalen öppnade istället? Var de rädda att någon annan skulle hinna före? Trodde de att kön skulle ringla lång till Nyköpings förtidsröstningslokal en kall onsdagsmorgon i slutet av augusti? Lyssnade de på Moderaternas vallåt "Vi och framtiden" hela natten? Så många frågor, så lite svar.

Gilla:
upp
25 röster

Brevfilmen

Frans 15:24 26 Aug 2014

I helgen var det premiär för "Brevfilmen" på SVT. SVT beskriver programmet som "Bullen fast för vuxna" , vilket inte säger mig speciellt mycket eftersom jag knappt kunde sitta upprätt då det sändes för tusen år sen. För er som också är födda efter 1890 så var iallafall Bullen ett ungdomsprogram med små filmer som handlade om ungdomars relationer och annat som hörde tonårslivet till där folk fick skriva in om sina problem. Breven dramatiserades sedan och blev små filmer som sedan diskuterades av en panel.

Jag har iallafall sett på första avsnittet av Brevfilmen, där det handlade om brännande relationsproblem så som: "Jag fes min partner på låret!" och "Jag har börjat hitta på saker för att kunna fly hemifrån". Samt att Carin da Silva måste gömma alla skor hon köper så att hennes kille inte ska se dem och bli sur. Ett typiskt Sex and the City-problem som jag är säker på att vi alla kan relatera till, jag menar vem har inte x antal Jimmy Choo-skor som ligger och skräpar i något skrymsle så att någon kille inte ska få syn på dem! Många äktenskap har krossats på grund av det!

Jag gillar faktiskt ändå programmet. Många lider i det tysta av partners som pruttar och det är bra att det diskuteras, men tycker att man lika gärna skulle kunna strunta i filmdelen och enbart kalla programmet för "Brev" istället. Det hade räckt med att enbart läsa upp breven eftersom det ändå bara blir buskis med en tre minuter lång pruttsketch. Det borde ju faktiskt gå att prata om mänskliga relationer på ett lättsamt och humoristiskt sätt utan att ha en lång pruttfilm först. Just nu känns programmet som en mix mellan humoristisk familjeunderhållning och barnförbjudet Fråga Olle-snusk, och jag vet inte vilken av de två stilarna som de är ute efter.

Nästa vecka är iallafall Linda Bengtzing gäst. Då blir det förmodligen mer buskis och härliga fräckisar som vi alla älskar.

Gilla:
upp
142 röster

Utskick från Kristdemokraterna

Frans 23:36 25 Aug 2014
Bjuder här på en present till alla er fotfetischister som tittar in och läser bloggen! Snart har jag mer hår på fötterna än vad jag har på huvudet. Jaja, sitter här på toa och löser ett härligt korsord som Kristdemokraterna har skickat ut till alla i kommunen. En riktigt bra valstrategi om ni frågar mig, för alla vet ju att en katastrofal opinionssiffra på bästa sätt räddas med ett korsordsutskick till samtliga väljare. Känner mig SÅ utvald när Göran pekar och ler med sin nya signaturpose. Förmodligen så säger han "Du kommer brinna i helvetet". Jag har ägnat hela kvällen till att leta efter dolda politiska budskap i korsordet, men utan resultat. Undrar mest vad det är för kokbok man vinner? Kanske en med Alliansens egna favoritrecept? Om den politiska karriären går åt helvete efter valet så kan man ju alltid bli kändiskock. Kanske är det det som Göran Hägglund har velat bli hela tiden?
Gilla:
upp
24 röster

Bildspecial: Estelles första dag på förskola

Frans 11:58 25 Aug 2014

För några timmar sedan så började prinsessan Estelle på förskola! Här kommer bilderna från denna minnesvärda dag. Just nu sitter hon förmodligen och äter en smakfullt komponerad trerättersmiddag tillsammans med de andra barnen på äkta Nobelfest-manér.

Estelle anländer till förskolan med stil iklädd höstens färger. En väldigt casual outfit, som hon kompenserar genom att i princip bli buren av sina föräldrar hela vägen fram till dörren som den diva hon är. Naturligtvis så bär hon inte heller sin Fjällräven-ryggsäck själv, då det inte är värdigt en framtida drottning att kånka runt på massa packning. På det sättet är Estelle en mer konservativ regent än Victoria.

Estelle är PRECIS som Ylva i Paradise Hotel på det sättet att hon har alla killar "wrapped around my finger", och i synnerhet pappa Daniel som vi ser här på bilden. Vem vet om hon gillar honom på riktigt eller om hon bara spelar spelet? Förr i tiden var det vanligt att kungligheter dödade varandra, tex. Nyköpings gästabud 1317 då kung Birger Magnusson fängslade sina bröder och lämnade dem till att svälta ihjäl i ett torn. Kommer något liknande att hända svenska kungafamiljen i framtiden?

Presskonferens första dagen på förskolan. Suck, aldrig en lugn stund. Estelle speglar sig i solljuset medan Victoria sköter kommunikationen med fansen. Det är i skrivande stund oklart vad ryggsäcken innehåller, men det är troligtvis partydroger och annat som kan behövas för att bli populär första dagen bland lekkamraterna.

Här har vi en bild på förskolan. Som ni ser på bilden så är det Sveriges första barnfria förskola! Härligt! Stentrappan som leder upp till dörren är perfekt att ramla ner för och slå ut en och annan framtand.

Gilla:
upp
63 röster

Veckans event

Frans 18:05 24 Aug 2014

Sitter här och går igenom den kommande veckans eventinbjudningar i vanlig ordning. Måste ju rensa i brevinkastet med tanke på alla formella inbjudningskort från hela världen som ramlar in där. Prinsessan Estelle tjatar och vill att jag ska komma första dagen på hennes dagis imorgon och agera mental coach, men jag vet inte om jag har tid? Vi får se hur jag gör. Tror att det är bra för henne att göra något på egen hand också, för jag kan ju inte vara med hela tiden. 

Jaja. Vill iallafall tacka mina bästa tjejer för en superrolig kväll igår! Charlotte, Pernilla och inte minst Kristin. Vilken kväll det blev! Synd att det går så långt mellan gångerna vi ses, men vi har sett exakt likadana ut i tjugo år nu så det känns som att tiden står still mellan gångerna vi ses. 

Avslutar det här inlägget med några inspirerande ord och budskap på vägen (eller nej jag menar väggen). Min personliga favorit är den längst ner. Tycker verkligen att jag fick till det när jag skrev "Think outside the box" i en kvadrat. Hahaha! Tokigt! Ni kan köpa allihopa på Cervera för 2000:- kronor styck och pengarna går oavkortat till en stödfond för vuxna människor som särskriver på Facebook. Det är oftast såna människor som har citat på väggen därhemma, så jag tycker att det var passande. 

Gilla:
upp
75 röster

Frans

Prenumerera: RSS-flöde



Transfrans
är mest av allt en teenage dirtbag som precis har fått hår
på bröstet. Han är killen som bara "äääeeeh men jag gillar att typ...
sova och kolla på teve" om han får frågan vad han har för
fritidsintressen. Bloggen är dock mest en buffé av tankar, testosteron
och potentiella trauman.

Man kan även hitta honom på Twitter och det är
lugnt om du vill mejla våta parfymindränkta mejl på ditt finaste och
mest homosexuella brevpapper till hejfrans@gmail.com.

Arkiv

Visa hela arkivet eller…



Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!