Huvudmeny

TEST: Borde du ge ut ditt eget kändisvin?

Frans 11:38 6 Mar 2015

Antar att ni inte har missat att det är trendigt bland kändisar att ge ut sina egna viner. Kanske är du som läser det här en kändis själv och funderar på om just DU ska ge ut ett eget vin? För din skull så har jag knåpat ihop ett test där du kan se om det skulle vara något för dig! Svara ärligt på frågorna nedan.

Har du någon gång varit utomlands? Om svaret är ”Ja” på denna fråga så har du redan nu ett enormt försprång. Det räcker med att ha åkt till Magaluf på charterresa en gång 1995 för att du ska ha en känslosam historia att berätta på din vinetikett om hur mycket Spanien har betytt för dig och din personliga utveckling. Grattis!

Tycker du om vin? Egentligen så spelar det inte roll om du gillar vin eller inte eftersom du ändå bara ska ha ditt namn på etiketten och inte dricka det själv, men det underlättar om du tycker om att ställa upp i ”Pluras kök” på TV3 och bli full på bästa sändningstid för att marknadsföra ditt vin.

Är du insatt i vinproduktion och de utmaningar som finns i form av t.ex. klimat och jordmån? Nä förmodligen inte, men du kanske har druckit en del vin själv genom åren? Oftast så räcker det för att ha bildat sig en uppfattning om hur saker och ting går till. 

Tycker du om att smaka många olika viner och sedan välja ut en egen favorit? Om du instämmer till detta påstående så kommer du älska att ge ut ditt egna kändisvin! Du skulle behöva åka på månadslånga semestrar till Toscana och kalla det för ”research”. Du skulle träffa många lokala vinproducenter som inte förstår dig eller språket du talar men som gärna vill supa ner dig och att du ska köpa så många tunnor som möjligt av deras vin. Troligtvis så är det för äckligt för att lokalbefolkningen ska köpa det själva. 

Skulle det kännas bra att bidra till en allmän försämring av folkhälsan, magpumpningar och alkoholrelaterat våld? Alla vet att saker inte blir så lyckade efter några flaskor vin. Nu har du själv chansen att få vara med och bidra till att folk blir ovänner, börjar slåss eller dör i alkoholförgiftning. Fantastiskt! Om de inte drack just ditt vin så hade de förmodligen druckit någon annans, men nu kan hela svenska folket beskylla dig för samtliga misstag de begår på fyllan. Kul! 

Om du har svarat ja på minst EN fråga i detta test så kan jag gratulera dig! Du borde verkligen ge ut ditt egna kändisvin. Säg upp dig från ditt nuvarande jobb och boka en månadslång research-resa till Cote du Rhone-regionen i Frankrike och drick allt vin du ser. Du måste ju göra research! 

Denna text publicerades även i Arbetarbladet den 6 mars 2015. 

#Duepadrigate

Frans 21:27 5 Mar 2015

Jag ska inte lägga mer kol på elden än vad jag redan har gjort angående det här, men såg att Odd skrev ett blogginlägg om mig idag efter mina inlägg om bland annat hans nya vin Due Padri. Det kan man tycka vad man vill om, men det som jag tycker är intressant är personerna som har kommenterat inlägget. Typ såhär:

"Jag förstår att Frans inte tycker om dig! Hade också velat ha en framgångsrik partner OCH kunna lyckats själv bli framgångsrik. Och ha era pengar, en bostad och ett barn! Frans kan sitta framför sin dator och fantisera om sitt liv han HADE kunnat ha istället för att spy galla över människorna som vågat satsa och dessutom lyckats."

Japp. Precis så är det. Jag är avundsjuk på Odd för att jag inte har några barn! Jag är ju faktiskt 21 år gammal så det känns som ett stort misslyckande att ännu inte vara pappa. Absolut! Sen så är jag jätteledsen över att inte ha "en framgångsrik partner" också.

Jag kan beundra Blondinbella och Odd för att de är så driftiga och har en fin lägenhet de tjänat ihop till själva fast de är så unga, men det är ju inte så att jag sitter här och önskar att jag levde deras liv. Jag vill varken ge ut mitt eget vin eller flänga runt så mycket som Blondinbella gör eftersom det verkar skitjobbigt. Vi lever helt olika liv och värderar olika saker i livet och det tycker jag är trevligt. Jag tycker dock att deras livsstil är väldigt fascinerande och att det är kul att bevaka den, vilket de också får räkna med eftersom de har varsin blogg och mer eller mindre lever på att folk är intresserade av vad de håller på med.

Jag kan förstå att folk blir sura när jag kritiserar andra människors livsval och prioriteringar eftersom jag egentligen inte har något med det att göra, men Blondinbella och Odd är två offentliga personer. Det är inte så att jag slumpmässigt har valt ut ett random ungt par i Stockholms innerstad att dissa några gånger i månaden. DET hade varit elakt.

Tidigare så förväntade jag mig att folk skulle förstå att jag skriver saker "med glimten i ögat", men det gör folk uppenbarligen inte. Vissa verkar ju på allvar tro att jag misstänker att Odds vin smakar som en body lotion från Löwengrip Care & Colour. Det gör det förmodligen inte eftersom vin väldigt sällan smakar som hudvårdsprodukter. Men men!

Jag och Odd borde tacka varandra istället! Jag är glad att Odd bjuder så mycket på sig själv så att jag får material, och Odd borde tacka mig eftersom jag ger honom läsare han aldrig hade fått annars.

Om du läser det här Odd så bjuder jag gärna på pappalatte någon dag. Vi skulle kunna utbyta erfarenheter och säkert lära oss något nytt av varandra. Jag finns på mailen. Vi ses!

Odd Spångbergs nya vin

Frans 22:12 4 Mar 2015

HALLÅ! JAG HAR INTERNET I MIN NYA LÄGENHET! Detta måste firas med att berätta för er att Odd Spångsbergs nya vin "Due Padri", eller "Två pappor" översatt till svenska, nu finns ute i handeln. Såhär säger Odd själv om sitt nya vin; 

"STORY:

Då: mobilen surrar, en snabb dusch, dubbel espresso

– lite pronto.

Nystruken skjorta, putsade skor.

Måste dra – möten, affärslunch, tjänsteresa, hotellbarer,

taxi hem och sedan –

polarna och fotbollen… nätterna.

Nu: två nyblivna fäder.

Barnvagn gata upp och gata ned… parkerna.

Hallå, pappan med barnvagn därborta, en latte kanske?

Strax jollrar bebisarna och farsorna pratar barn och affärer.

Idéer föds och begravs – alla utom en:

Tanken på en egen serie riktigt goda viner som alla

har råd med och som passar till det mesta.

Vad den ska heta? Två Fäder förstås =

Due padri.

Obs, detta inlägg är enbart riktat till dig som är över 25."

Det här talar ju typ för sig själv, men förlåt men alltså vad ÄR det här??? ""En snabb dusch, en dubbel espresso, polarna och fotbollen". Alltså, bara för att man är nöjd med livet och har en pappakompis så behöver man ju inte ge ut ett eget vin? Vad är det för sorts behov egentligen? Jag fattar inte. "Bebisarna jollrar och farsorna pratar barn och affärer". VA??? Alltså, för första gången på länge så är jag mållös. Ja jag vet inte vad jag ska säga.

"Hallå pappan med barnvagn därborta, en latte kanske?". Herregud. Bara för att man båda har barn behöver man ju inte ta en fika. Ungefär som att jag skulle vara bästa kompis med samtliga bögar i hela världen bara för att vi delar samma sexuella läggning. Man behöver inte umgås med alla som man har minsta lilla sak gemensamt med. Man ba zzzzz. 

En annan intressant sak är att inlägget "endast är riktat till dig som är över 25". Får inte alla vi unga vuxna dricka Due Padri? Är vi förpassade till att enbart få dricka Chapel Hill och Tre Apor tills vi har tagit en yrkesexamen? Jag tycker att Odd istället borde ha skrivit "OBS: detta inlägg är enbart riktat till dig som har livskris och bor innanför tullarna" för att nå fram till målgruppen på ett bättre och mer effektivt sätt. Det borde väl Blondinbella ha kunnat lära honom. 

Aja. Idag var jag för första gången på Systembolaget i Hässelby Gård. La en beställning på "Due Padri". Expediten höll på att svimma. Spännande! Recension kommer inom kort om jag inte blir förgiftad och dör. Troligtvis kommer vinet smaka lika gott som om man skulle äta en body lotion från Blondinbellas hudvårdsserie Löwengrip Care & Colour. Man vet ju aldrig med produkter ur beställningssortimentet. 

Jag klarade det!!!!

Frans 21:30 3 Mar 2015
Jag klarade av att flytta. Sitter och sippar på en solig Norrlands Guld i min nya lägenhet. Jag vill tacka Fastighetsbyrån och Swedbank. Det här är det sjukaste jag har varit med om någonsin. Det har dessutom redan kommit en gammal granntant och hälsat på och sagt att jag är SÅ välkommen i bostadsrättsföreningen. Hon hade senaste numret av Allers under armen. Känner på mig redan nu att det här är början på en fantastisk vänskap. Hon kan få låna mina Svensk Dam när jag har läst klart dem. Kram.

Flyttar lite

Frans 22:20 2 Mar 2015
Jag håller på att flytta lite. Tänkte föst bah "Amen jag har inte så mycket grejer" men insåg sen att det var typ tvärtom. Återkommer lite senare. Måste bara ordna upp mitt liv först. Typ om 24 timmar. Hoppas ni förstår.

Senaste inlägg från Frans

Frans

Prenumerera: RSS-flödeFrans är 21 år och bor i Stockholm i en smakfullt inredd etagelägenhet. Not! Förutom att dela med sig av sina tankar om verkligheten, nöje, Magdalena Ribbing och annat livsviktigt så är han även Nöjesguidens inofficiella hovreporter. Dessutom följer han samtliga svenska 40+-kändisars Instagram. 

Frans nås på hejfrans@gmail.com. Han kommer förmodligen tro att ditt mejl är en inbjudan till ett kungligt bröllop.

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny