Huvudmeny

Saker man inte bör blogga om

Frans 09:46 28 May 2015

Ibland så har jag ångest över att jag kanske är lite för privat och personlig när jag skriver här. Den typen av ångest brukar dock snabbt gå över när jag går in och läser andra bloggar som är betydligt värre. Ett bra exempel från veckan som har gått kommer från Odd Spångbergs blogg. 

Redan här började jag känna mig lite olustig. Det var dock bara början på något ännu värre. 

ODD!!! Hahahaha. 

Alltså, jag förstår ju att det är helt naturligt att barn "nyper tag därnere" på sina pappor och att de inte vet bättre, men....ja.... 

Ska man avleda sitt barn från att ta en på pungen eller ska man uppmuntra det? Ja alltså jag är ju ingen uppfostringsexpert och har inga barn själv, men jag skulle nog inte göra det till en vana. Förmodligen så är det inget som ska uppmuntras allt för mycket. Det sista man vill ha är ju en tvååring som går runt och tar alla på pungen. Jag hoppas och tror dock att detta bara är en fas som Gillis kommer att komma över rätt snabbt. Vill dock poängtera att jag tycker det är BRA att man utforskar sin egen kropp osv osv och att det är en självklar del av att växa upp. 

Tycker ändå det är intressant att Bella och Odd vägrar visa bilder på Gillis med motiveringen att han ska få "välja själv", men att det är helt lugnt att dela med sig av sånthär. Aja, det kanske bara är jag som har gått och blivit pryd! Ha en trevlig dag och tänk på det här, allihopa! 

Chris O'Neills livspussel

Frans 11:32 27 May 2015

Stoppa pressarna - Chris O'Neill har återigen offentliggjort att han inte kommer att närvara vid ett kungligt högtidsfirande! Den här gången så är det nationaldagsfirandet 6 juni, som han nu väljer att "hoppa av" enligt Expressen

"Chris O'Neill har ett så hektiskt arbetsschema med många långa resor att han inte kan delta. Han är ledsen att han inte kan vara med vid nationaldagsfirandet. 

Redan 2012 när han var nyförlovad med Madeleine valde han att inte gå på nobelfesten och hävdade att han hade 'jobb i New York'. Även året efter uteblev han också på nobelfesten och när kungen på valborgsmässoafton fyllde 69 år uteblev han och valde att inte heller vara med när det var svensexa för blivande svågern Carl Philip."

SKANDAL! Nä jag bara skoja. Jag tycker det är BRA och befriande att Chris har ett eget liv även utanför kungahuset. Han är självständig! Det finns inget mer tröttsamt än personer som gifter sig och sen ger upp sitt eget sociala liv helt och hållet för att bara umgås med sin partner och dennes familj. Det är ju skittråkigt. 

Jag förstår faktiskt Chris till fullo. Man har väl roligare saker för sig en valborgsmässoafton än att fira någon 69-årig gubbe man bara känt i något år? Nobelfesten likaså, vem har egentligen tid att gå på den i december, mitt uppe i alla förberedelser inför julen? Kan faktiskt relatera till Chris O'Neill just nu. 

Nationaldagen är nästan ännu värre. Det är ju knappt så att svenskarna själva firar den, så varför skulle då CHRIS göra det när han inte ens kommer härifrån? Det tycker jag är för mycket begärt. 

Chris O'Neill är ju faktiskt den enda i kungafamiljen som tar någon form av ekonomiskt ansvar istället för att bara festa och äta middagar hela tiden. Han förstår ju att iallafall NÅGON i familjen måste jobba för att det ska gå runt. Han borde hyllas! Vi borde vara glada över att han inte lever på våra apanage-pengar och istället har en egen inkomst som en sann economista. 

Jag hade inte heller orkat gå på prins Carl Philips svensexa. Hur kul kan det egentligen vara att vara den enda icke svenskspråkiga personen på en Baksmällan-svensexa tillsammans med Carl Philip och hans närmaste vänner? Det låter jättejobbigt.  

Men aja. Jag förstår att kungafamiljen tycker att det är konstigt att Chris inte kan vara med på allting hela tiden. Antar att det är svårt att förstå om man själv aldrig har haft ett riktigt jobb. 

Är det en spindel som lagt ägg i mitt ansikte?

Frans 11:48 26 May 2015

Det är mycket poddar nu. Typ så många att jag knappt kommer ihåg att jag har en själv tillsammans med Juicegustav, där vi för det mesta bara sitter och gnäller. I senaste avsnittet så recenserade vi till exempel olika vårdcentraler och svarade på en enkät från Underbara Claras blogg. Ja ni hör ju själva! 

Anledningen till varför vi recenserade olika vårdcentraler var för att jag FORTFARANDE kämpar med BÖLDEN jag har på min kind sedan typ tre veckor tillbaka??? Någon som har haft något liknande? Det är liksom inte en finne eftersom den sitter så djupt inne i huden, utan snarare bara typ som en...blåsa??? Läkaren ba "eeeh ja det där har jag inte sett förr i någons ansikte" och jag ba mmm tack precis det som jag ville höra. Är fan övertygad om att det är en spindel som har lagt ett ägg därinne.

Jag är inne på min andra vecka av antibiotika (tre tabletter om dagen, inget jag rekommenderar) och den har gått ner lite grann men är fortfarande kvar, plus att det är en del asdryga finnar runtomkring. Läkaren ville först inte skriva ut antibiotika för en vecka till, men så tjatade jag litegrann och förklarade att jag faktiskt nästan har 3000 följare på Instagram och behöver lägga upp selfies, och då förstod han och gav mig för en vecka till. Alltid skönt när läkare förstår ens problem! 

Jag är ju tyvärr en manisk hypokondriker och har trott att bölden kan vara TYP det mesta. Har googlat så många olika åkommor att jag är chockad över att jag fortfarande lever. Herpes i ansiktet, cancer, spindel som lagt ägg, tidigt stadium av HIV osv. Läkarna på vårdcentralen verkar inte direkt ha någon aning dem heller, men de säger att det är "nån infektion" och att den förmodligen kommer att försvinna av sig själv bara man ger den tid, men jag ORKAR inte gå runt och se ut som ett trafikljus??? Jag tycker det är helt okej att det t.ex. tar tid att komma över en kille, men att vänta ut en finne är mer än vad jag klarar av att hantera.

Aja. Vi får väl se hur det här utvecklar sig, men det har iallafall blivit lite bättre. En enorm ansiktsinfektion är det väl ingen som har dött av:( 

En ledarsida som handlar om mig!

Frans 10:49 25 May 2015

Igår när jag satt och googlade mig själv (perfekt upplägg för söndagsångest!) så gjorde jag ett fynd. Jag hittade en arg ledartext från Ystads Allehanda som handlade om mig och min text om Mikaela Bleys livsstilsreportage i Svenska Dagbladet! Jag trodde ALDRIG att jag skulle få en ledartext tillägnad mig själv (jag är ju trots allt inte en folkvald politiker), men plötsligt så händer det!

Jag vet att de flesta av er säkert har släppt det där livsstilsreportaget nu, men jag bara måste få bemöta det här. Sen lovar jag att gå vidare i livet mot nya utmaningar. Såhär låter det iallafall: 

"Visst, den familj som skildrades valde att äta köttbullar på Riche istället för att värma frysta. Men det kunde de sannolikt göra för att de en gång valt att ta studielån och plugga, tagit risker med eget företag eller satsat lite extra på jobbet. Jag bara spekulerar, men hög inkomst brukar vara konsekvensen av ambition och drivkraft." 

Alltså jag tycker inte att det är fel att äta köttbullar på Riche? Jag har gjort det själv flera gånger och det är jättegott (samt typ det billigaste på hela menyn!). Det var aldrig det som jag reagerade på med det reportaget. Jag skiter helt och hållet i vad folk gör med sina egna pengar (och hur de har fått dem), men det jag tyckte var komiskt med reportaget var att det inte fanns någon hejd på hur idylliskt och perfekt allt var? Aja. 

"Hur dessa människor väljer att spendera sin helg borde vara deras ensak - inget som 21-åriga besserwissrar har rätt att nedvärdera eller lägga sig i, sprida. Låt folk leva som de vill! Jag handlar själv på Lidl men om andra vill lägga tusenlappar på ostar tänker jag inte med väsande snorkig ton missunna dem det. Jag har mitt eget liv att leva. Det har Frans också". 

Ställer man upp i en tidning och berättar om sin helg så borde det ju rimligtvis inte vara så konstigt att folk "lägger sig i" vad som står eller "sprider" det? Jag är ju inte journalist så jag kanske har fel nu, men är inte själva SYFTET med en modern tidning att artiklarna ska få så stor spridning som möjligt och att folk ska lägga sig i? 

Tro mig, jag missunnar ingen att köpa en dyr ost. Själv köpte jag en Tom Ford-parfym för 1685 kronor förra veckan. Det var jätteonödigt. Jag menar verkligen inte att min egen livsstil och mina val är bättre än någon annans. Besserwisser är det sista jag är. Sorry om det framstod som så. 

Eurovision Song Contest 2015 - LE GRAND FINALE!

Frans 12:16 24 May 2015

Okej, jag har typ varit i upplösningstillstånd sedan 23.30 igår kväll men jag ska försöka sammanfatta det här på ett vettigt sätt. Måns vann Eurovision? Han är ju inte direkt en kille som hatar sig själv, så den här gödningen av hans ego kan bli intressant. Förmodligen så känns det här ännu större än den gången då Måns slog ut Anna Book i Let's Dance-finalen 2006. 

Aja. Här kommer som utlovat en ordentlig summering av kvällen: 

Conchita Wurst var naturligtvis på plats igen. Det enda jag kan tänka på när en österrikisk person försöker prata engelska är Sacha Baron Cohens karaktär Brüno, och det hände ju rätt många gånger igår om vi säger så. 

Litauen ställde upp med falska Anders Lundin klädd i det allra senaste från en Brothers-butik. Det är inte ofta man får se en litauisk person le och vara glad, men ibland händer det och då känns det alltid lite speciellt! 

Serbien ställde upp med låten "Beauty never lies". Den låttiteln känns dock som en direkt lögn. Alla som följt någon på Instagram jättelänge och sedan sett personen IRL och blivit besviken vet att skönhet handlar om filter och olika vinklar. Det trodde jag var självklart? 

Sen så hade vi Israel med "Golden boy". som mest gick ut på att sångaren vrålade "I'M THE KING OF FUN" och sjöng den numera klassiska textraden "But before you leave let me show you Tel Aviv". De där killarna skulle gärna få ge mig en privat guidning, om vi säger så. 

I början av sändningen så förklarade programledarna stolt att Eurovision var "a green event" som tog hänsyn till miljön. Sen så fick värdlandet Österrike  elda upp ett piano under sitt liveframträdande :( 

Här har vi, helt seriöst, mitt favoritframträdande igår. Montenegro! Tror dock att man måste vara ett äkta Eurovision-fan för att till fullo kunna FÖRSTÅ storheten i en riktig Balkan-ballad. Det är inte något för nybörjare, om vi säger så. Det här var nästan lika bra som Lane Moje med Zeljko Joksimovic 2004, men bara nästan. 

Belgien var också med! Det är ju ärligt talat ett land man ofta glömmer bort att det existerar (de har ju inte levererat något bra sedan J'et adore med Kate Ryan), men i år så lyckades dem! Belgiens sångare igår med lite smör på.... Mmmm. Synd bara att han är född 1996 :( 

Jag saknar faktiskt ord. 

Ryssland var faktiskt det största hotet mot Sverige, och då pratar jag om ESC och inte utrikespolitiskt. Igår kväll var jag mer rädd än någonsin för ryssen, men Måns Zelmerlöw räddade oss tack och lov från att behöva besöka Moskva nästa år. 

Il Volo - ring mig när ni ser det här! Eller iallafall du längst till vänster. Du har mitt nummer. 

Blev så upphetsad av Il Volo att jag tappade ett chips i min prosecco:( 

Frankrike valde att framträda i en ruin. Kanske symboliserar det landets Eurovision-historia, för det var ärligt talat väldigt längesen som de skickade något av värde. 

Såhär såg den svenska delegationen ut när de insåg att vi vunnit. Hon tjejen till höger har förmodligen någon form av ekonomiskt ansvar eftersom hon ser så bedrövad ut. Det här kommer inte att bli billigt. 

Är SÅÅ spänd nu över vad som kommer hända nästa år? Var i Sverige ska Eurovision arrangeras egentligen? Kanske på Taverna Brillo? Jag har iallafall lovat alla semesterflirtar som jag träffat på resor nere i Europa att de får bo hos mig i maj nästa år. Ingen av dem vet om varandra så det kan bli en spännande vecka. 

Vet inte exakt vad jag svarade "SIIIIII" på igår natt på chatten, men jag tror jag lovade sovplats till typ 20 stycken spanska bögar? Aja det blir säkert kul! 

Det största som hände igår kväll var dock att Ebba von Sydow började följa mig på Instagram. ÄNTLIGEN! Kollade imorse också, och hon är fortfarande kvar. 

Senaste inlägg från Frans

Frans

Prenumerera: RSS-flödeFrans är 21 år och bor i Stockholm i en smakfullt inredd etagelägenhet. Not! Förutom att dela med sig av sina tankar om verkligheten, nöje, Magdalena Ribbing och annat livsviktigt så är han även Nöjesguidens inofficiella hovreporter. Dessutom följer han samtliga svenska 40+-kändisars Instagram. 

Frans nås på hejfrans@gmail.com. Han kommer förmodligen tro att ditt mejl är en inbjudan till ett kungligt bröllop.

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny