Huvudmeny

Regina Lunds debattartikel om andlighet

Frans 08:09 30 Jan 2015

Det är drama i kändis-Sverige igen. Alex Schulman och Regina Lund bråkar på kvällstidningarnas debattsidor om ANDLIGHET och REINKARNATION. Två stora livsfrågor som ingen har svar på. Allt började med att Alex Schulman skrev en kolumn i Aftonbladet där han läst Hänt Extras andliga spalt, där Regina Lund ljuger och berättar för folk att deras döda föräldrar finns i himlen. Nu har Regina Lund svarat på SVT Opinion, och jag har läst texten och har lite reflektioner kring innehållet. Vi kör!

"Jag har framgångsrikt arbetat som clairvoyant, clairsentient, clairaudient, andlig vägledare, tarotläsare och healer/medium i snart över sju år, utan att få ett enda klagomål från en enda av mina klienter."

Inte så konstigt att Regina inte har fått några klagomål från sina andliga kunder eftersom hon förmodligen bara säger det de själva vill höra? Om en kund hör av sig till Regina Lund och frågar hur hennes döda syster har det i himlen, så känns det inte så troligt att Regina skulle svara "Hon brinner i helvetet och är uttråkad, och hälsar att hon tyckte du var skitdryg". Nää, Regina svarar ju så klart att den döda systern har blivit den "vackraste ängeln av alla" och att hon sitter och vakar över oss alla från en gyllene tron och äter vindruvor hela dagarna. Kunden blir jättenöjd!

"I över 25 år har jag hållit på med andlig utveckling helt under radarn för media. Det är mitt intresse, min passion, min livsåskådning och min tro. Jag började ta emot klienter för sju år sedan för folk bad mig."

Japp, det var inte Regina Lund själv som kom på att hon skulle börja ta emot kunder. Folk BÖNADE OCH BAD henne på sina bara knän om att bli avlästa! Det är inte lätt att vara medial och sitta inne på samtliga svar om vår existens. Regina hade inget annat val än att börja ta emot folk och få sin egen spalt i Hänt Extra.

"När Hänt Extra för ett år sedan frågade om jag ville ha en frågespalt hos dom så tackade jag ja. Dels för att det kändes skönt att vara i en icke andlig tidning och nå dom människor som inte vanligtvis läser om andlighet och dels för att min mycket välutbildade och kloka farmor, bibliotekarien och fembarnsmamman Brita, alltid älskade att som avkoppling och sitt slags lördagsgodis läsa just Hänt Extra."

Regina Lunds farmor var inte bara farmor, hon var dessutom välutbildad, bibliotekarie och fembarnsmamma och älskade att läsa Hänt Extra! Relevant information i sammanhanget! Regina Lunds farmor blir ju SÅ mycket trovärdigare bara för att hon var "högutbildad bibliotekarie".

"Alex Schulman är den första som någonsin haft något att klaga på i mina svar eller i mina readings. Han har aldrig ens varit min klient och mig veterligen inte heller skrivit in till min spalt. Jag dömer inte Alex Schulman, men jag ber honom respektera mitt arbete, min tro och min och andras livsåskådning. Sluta häxjaga mig och oss, vi som har en annan livsåskådning. Att Alex Schulman startat en häxjakt på mig det hälper varken mig eller mina kunder".

Alex Schulman är alltså DEN FÖRSTA PERSONEN NÅGONSIN (?) som haft något att klaga på i Regina Lunds svar. Det säger väl egentligen det mesta? INGEN ANNAN har någonsin yttrat något negativt angående Regina Lunds readings! Regina Lund har alltid rätt, och att ens ifrågasätta hennes astrala förmågor är samma sak som att starta en "häxjakt" efter henne. 

Personligen bryr jag mig inte så mycket om att folk skriver in till Regina Lunds spalt i Hänt Extra. Tycker inte att den är samhällsfarlig och att Regina Lund måste tystas. Jag tycker snarare att det är underhållande. Folk får väl göra vad de vill och tro på det som känns bäst. De är vuxna människor och de kan säkert bedöma själva vad de vill tro på.

Det som känns skevt är väl snarare att Regina Lund aldrig har blivit ifrågasatt. Oavsett vilket sammanhang det handlar om så tycker jag att det är osunt att bara omge sig av ja-sägare och folk som tycker exakt samma sak som en själv. Jag tycker att den här debatten har varit en frisk fläkt, och tycker att det är bra att Regina blir ifrågasatt för första gången!

Vinjettinspelning!

Frans 13:50 29 Jan 2015

Glömde bort att dela med mig av denna goding från igår när jag och Hanna spelade in en vinjett till vårt melodifestivalprogram. Om någon hade sagt till mig för några år sen att jag skulle bli dragen genom SVT-husets korridorer på en kärra med en discokula så hade jag förmodligen inte trott att det varit sant, men sånt är livet! Plötsligt så ligger man på en kärra iklädd en 80-talsoutfit och undrar vad fan som hände. Hanna gick runt tv-huset i Carola-dräkten och var rädd för att folk skulle tro att det var hennes vardagsoutfit, men jag tycker att den var snygg! Själv så fick jag dock sneda blickar från en del metereologer vi mötte längs vägen.

Idag har jag lite ont i lederna på grund av allt poserande, men det var det värt. Det måste ha varit såhär det känns att vara med i Modellpojkar! Äntligen så har jag lärt mig att relatera!

Det nya hårda Sverige

Frans 17:23 28 Jan 2015

Ingen kan väl ha missat att gymnasisterna på Bromma Gymnasium numera inte får ha skolbal på Operaterassen för skattepengar längre. SÅ dåligt! Typiskt det nya hårda Stefan Löfvén-Sverige att förbjuda allt som är lite roligt och förknippat med fest. Är ni nöjda nu? Nu får man inte ens supa för skolans pengar längre. Vad ska skolpengen gå till nu istället? Böcker? Höjda lärarlöner? Det går utför med den svenska skolan. 

Har till och med fått höra om tonåringar som får köpa sina balklänningar på Asos istället för att få den specialsydd hos skräddare. På andra ställen så skippar man trerätters och blir endast serverad två rätter. Något har verkligen gått sönder i Sverige. 

Frågan är ju bara vad som menas med citatet "Ibland måste man igenom skärselden för att det ska bli bättre" som rektorn säger. Vad är det egentligen som "skärselden" är i det här sammanhanget? Att inte få arrangera bal för skolans pengar på Operaterrassen? Well, det finns grader i helvetet antar jag. Personligen kan jag tänka på saker som spontant känns värre än så. Typ som igår när Anna Book fick Förintelsens årsdag att handla om henne själv. 

Magdalena Ribbing - återkomsten!

Frans 10:59 27 Jan 2015

Några av er tyckte att det var dags att jag skrev om Magdalena Ribbing och hennes etikettspalt igen. Det tycker jag också, så jag gick in på hennes spalt och här är vad jag hittade:

"Mitt problem är följande: jag ska ha fest med tilltugg för mina vänner då jag fyller 20 år om ett par veckor. Jag är själv semi-vegetarian och knappt hälften av mina vänner jag ska bjuda är vegetarianer (8 av 20). Jag tänker laga något enkelt och vegetariskt typ gratinerade smörgåsar eller wraps av något slag. Min farmor hävdar dock att det är oartigt att även bjuda köttätarna på detta goda vegetariska tilltugg. Vad är rätt här?"

Okej, så om jag har förstått det här rätt så är du 19 år och ber din farmor om råd när du ska ha fest? Herregud! Gör om, gör rätt. Att dessutom sedan höra av sig till Magdalena Ribbing när du inte får svaret som du vill ha är ju ännu värre. Låter som en skittråkig fest! Vi fortsätter med nästa fråga.

"Jag och min man ska snart gifta oss i vår och har bett gäster att ange allergier osv. inför den trerättersmiddag vi ska servera på festen. Nu har en gäst angett att denna ”ogärna äter kött från djur som inte är vilda eller kravmärkta”. Hur hanterar vi detta? Allergier meddelar vi givetvis vår cateringfirma men den här typen av krav skulle tvinga oss att ändra hela vår meny och antagligen att byta till en specialinriktad cateringfirma. Vi tycker KRAV-märkning är eftersträvansvärt vid matinköp, men det rör sig om en måltid för 93 personer så det är svårt att kontrollera hela menyns ursprung. Vi kan ju inte göra en egen måltid för bara en gäst med särskilt kontrollerade ingredienser?"

Förlåt men VEM går på ett bröllop och förväntar sig att få kött som kommer från "vilda djur" som aldrig befunnit sig i fångenskap? Då tycker jag faktiskt att man kan gå och hitta en naturligt död oxe själv och släpa med den till bröllopet. Alternativt stanna hemma och äta något KRAV-märkt. Vi går vidare:

Jag är en besviken generös gratulant som undrar hur lång tidsintervall som är comme il faut (som det bör vara) från erhållandet av en gåva till dess att tackbrevet anländer?

Jadu, inte för att jag är den som brukar säga vad som är comme il faut, men om du väntar på ett "tackbrev" 2015 så väntar du förmodligen förgäves. Såg du inte Instagram-bilden som mottagaren la upp på gåvan?

"Jag startade för drygt två år sedan en enskild firma för att förverkliga min dröm om att jobba som medial spirituell coach. Jag har stött på problem och svårigheter längs vägen och har därför nu också en anställning för att kunna försörja mig. Jag tycker det är jättejobbigt när mina vänner, kollegor med flera frågar hur det går eller refererar till mitt jobb som om det vore den anställning jag har. Detta är känsligt för mig eftersom det fortfarande finns mycket tvivel kring det andliga. Hur ska jag svara på ett neutralt sätt utan att berätta hur det egentligen är?"

Om du planerar att jobba som medial spirituell coach så är det väl lika bra att du börjar ljuga redan nu? Det är ju faktiskt en väldigt stor del av jobbet, kanske den allra viktigaste arbetsuppgiften till och med? Ljug på så mycket som du kan!

"Från vår uppväxt i Bromma har jag och min fru fått lära oss att det är artigt och väluppfostrat vid middagar att bjuda om av den goda maten. I vår bekantskapskrets verkar den sedvänjan fortfarande gälla. Den stammar naturligtvis från gamla tider då man inte vill låta gästen gå hem hungrig och man inte vill verka snål. Nyligen hörde jag på radion att en tredjedel av jordens befolkning är överviktig eller fet och att den siffran snart väntas stiga till hälften. Mot den bakgrunden verkar vår etikett som värdinna och värd vara direkt hälsofarlig. Stephan Rössner jämförde världens fetmaepidemi med rökning vad beträffar hälsorisker. Min fråga är därför: vad är artigt  vid dagens middagsbjudningar beträffande ombjudning av maten?"

För det första: relevant att påpeka att du är uppväxt i Bromma! För det andra: ska du verkligen inte låta dina middagsgäster ta en till portion mat och hänvisa till "världens fetmaepidemi" om de frågar varför? Det är ju jättekonstigt. Med den logiken så kan man strunta i att bjuda folk på mat över huvud taget och motivera det med att en annan tredjedel av världens befolkning går hungriga. Jag tycker att ni ska utgå från hur ni har det i Bromma istället!

Tidigare Magdalena Ribbing-inlägg av mig kan ni hitta här, här och här.

Agneta Sjödin och Tom Cruise

Frans 13:46 26 Jan 2015

I förra inlägget så läste jag senaste numret av Hänt Extra. Det gör jag fortfarande. Undrar om Tom Cruise har kommit över Agneta Sjödin än? Det kanske rentav var på grund av Agneta Sjödin som hans förhållande med Katie Holmes tog slut? Men men. Agneta Sjödin kan ju iallafall trösta sig med att hon får leda "Fångarna på fortet" med hunkiga Gunde Svan.

Det hade dock varit väldigt kul om Agneta Sjödin blivit Suri Cruises nya låtsasmamma. Vilken solig duo! Suri hade förmodligen hatat henne och gjort allt för att förstöra äktenskapet.

Senaste inlägg från Frans

Frans

Prenumerera: RSS-flödeFrans är 21 år och bor i Stockholm i en smakfullt inredd etagelägenhet. Not! Förutom att dela med sig av sina tankar om verkligheten, nöje, Magdalena Ribbing och annat livsviktigt så är han även Nöjesguidens inofficiella hovreporter. Dessutom följer han samtliga svenska 40+-kändisars Instagram. 

Frans nås på hejfrans@gmail.com. Han kommer förmodligen tro att ditt mejl är en inbjudan till ett kungligt bröllop.

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny