Huvudmeny

Har du spelat bingo någon gång i Colombia?

Soraya Hashim 08:30 30 Oct 2014

Har ni sett det här klippet? Gör det!

Jag vet inte vem eller vilka som ligger bakom användarkontot Saker som är fucked up i media, men tack och plz fortsätt! Älskar detta med internet, alla konton som synliggör rasism, sexism, funkofobi, transfobi, machokultur etc.

Jag har kommit in i en period där jag är så vansinnigt trött på att förklara varför saker är helt dumma i huvudet när det kommer till rasism och sexism (det jag själv har erfarenhet av). Normalt har jag hur mycket tålamod som helst att sätta någon ner och lugnt och pedagogiskt som fuck förklara varför något inte är okej. Liksom visa på bakomliggande strukturer och om och om igen berätta att "när du säger så här så säger du också att detta är normen och att det du pekar på alltså är onormalt, det gör att du skapar klyftor, exkluderar och sårar". Nope, just nu har jag det inte i mig, inte på min egen tid i alla fall (eftersom det ju också är det jag jobbar med all day err day på Rättis). Jag vill bara titta på fluffiga gifar och när nån snackar ur röven går jag från 0 till 100 i ilska och antingen fräser ett lite för hårt svar eller bara lämnar rummet. Vet att det inte är bra, det är inte konstruktivt - men orka vara hela världens tillgängliga pk-pedagog som snällt ska lägga all sin tid på att be folk va lite jävla hyfsade? Nä, jag orkar inte just nu. Jag är bara tacksam för att det finns så många grymma människor som kämpar med detta. Och att internet gör att vi ser varandra och fattar att vi inte är ensamma. Jag hoppas så himla hårt att varje liten text, bild och video gör skillnad, att det kan få ytterligare någon att fatta att det hära *konceptet* att alla är lika mycket värda och ska bli behandlade därefter är rimligare än motsatsen.

Nä nu började jag tänka på hur folk kan vara så priviligerade att de inte ens behöver se det. Måste gå och dunka mitt huvud hårt i väggen en stund. Hejdå.

Halloween

Soraya Hashim 12:07 29 Oct 2014

Hmmm... På fredag ska jag på en hemma-Halloweenfest och vet inte vad jag ska klä ut mig till.. Grejen är (och om nån som ska på den här festen läser detta så ber jag om eventuella ursäkter på förhand, men ni vet att jag har rätt *ler*) att hela den här Mean Girls-monologen om Halloween är ett förebud om vad som kommer hända på festen:

(fram till 0.30)

Det är typ hur jag föreställer mig fredag, att alla är megasnygga (don't even get me started på anvädningen av ordet "slut" i Mean Girls) med ett par kattöron och målade morrhår och säger att de har klätt ut sig till katt. Detta medan jag själv dyker upp så här:

Är just nu inne på att klä ut mig till Främlings-Carola. Alltså kul både för att jag är lite lik Carola enligt envisa rykten och för att metanivån på hela Varför får jag inte klä ut mig till rasistisk nidbild-debatten blir så

Eller så kommer hela grejen kännas mindre

och mer

ÅÅÅÅH JAG ORKAR INTEEEEEEEE!!!! Jag är en överpresterande Duktig Flicka med fett många issues, kan jag inte bara få gå på en jävla fest i fred?

xoxo,

Halloweenhatare

Rimlig vecka

Soraya Hashim 19:04 28 Oct 2014

Den senaste veckan började en massiv felåkning efter en utbildning jag höll på en folkhögskola i Storvik i Gävleborg. Man tänker att man borde ha reagerat när ALLA gick av bussen, men nej. Jag åkte vidare 1,6 mil till.

Vidare till ett panelsamtal om genus i museer där jag, som jag alltid gör när det pratas museer, *talade ut* om min intensiva kärlek till långa informativa skyltar med massamassamassa information pga demokratiskt (detta geekeri är det få som förstår sig på, jag inser det och håller därför oftast tyst pga vill verka "normal").

Sen var det helg med lövkrig, falska medeltida älgsoppa och en miljard hoppbilder i ett svinkallt Tallinn (via extrem båtpanik pga folk är så jävla obehagliga när de dricker och havet är så djupt och mörkt och kallt)

och en söndag på Moderna där bristen på de informativa skyltarna alltid får mig att känna mig lika puckad

Vidare till Zlatans leende i Malmö där vi hängt med jobbet i två dagar och träffat helt fantastiska organisationer och människor som jobbar med att göra samhället så mycket rimligare. Som Yallatrappan som är ett socialt kvinno-kooperativ i Rosengård. De lagade den sjuuukaste lunchen och vi fick cykla runt i stan i grupp som i Provider-videon (eller von Trapp-barnen beroende på hur cool man känner sig) tillsammans med Victoria som jobbar med att utveckla Malmös stadsplanering och berättade om hur de konkret har byggt för att få olika delar av stan (= människor i de olika delarna) att närma sig varandra. SÅ JÄVLA COOLT!

Herregud jag är så jävla slut nu och det är bara TISDAG!!!!

 

Dawit 50

Soraya Hashim 23:00 27 Oct 2014

Idag fyller Dawit Isaak 50 år. Vad mer kan man säga när allt har sagts men man inte har råd att vara tyst eftersom folk glömmer?

Hans bror Isso och dotter Betlehem säger det så bra, så jag tystar min mun och låter dom tala:

Läs här

och här.

Senaste inlägg från Soraya Hashim

Soraya Hashim

Prenumerera: RSS-flöde

Soraya Hashim är en tjôtig, skivspelande göteborgare som gillar att gnida sig mot popkultur och äta mat. Helst samtidigt.

Efter ett par år som som programledare i P3 och en oundviklig livskris tog hon sin sambo, ett gäng flyttlådor och drog till Stockholm och nu... ... ja, det är bland annat det den här bloggen handlar om.

Mail: soraya.hashim@nojesguiden.se

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny