Huvudmeny

Ger upp

Soraya Hashim 16:06 14 Oct 2014

För längesen gjorde jag en prestationsångestlista på genilåtar som har skrivits under 15 minuter. Och nu har jag hittat en till. Är ni beredda?

SIA HAR SKRIVIT RIHANNAS DIAMONDS PÅ 14 MINUTER!

Ja, den Chandelier/Titanium/Breathe Me/Zero 7-Sia som jag alltid tjatar om. Fjorton jävla minuter!!!!!

Skjut mig och min fullständiga oduglighet.

För övrigt en superintressant artikel om Sia, hennes låtskrivande, missbruk och ångest.

Spoilerhämnd?

Soraya Hashim 17:16 13 Oct 2014

Jag har sjunkit ner i ett sånt gömma mig i en tv-serie och inte riktigt orka interagera med verkliga människor-mode den senaste veckan (det var en lögn, vi snackar kanske tre veckor). Den här gången är det The Good Wife. Jag har sett till tredje säsongen tre gånger tidigare och sen suttit och ruvat på de senaste säsongerna i över två år för att få se allt i ett streck. Jag fattar att jag kanske är ensam om att göra så, men jag klarar inte av vecka till vecka-tittande. Det blir så... oengagerat. Jag brukar alltid ha två eller tre serier puttrandes så jag kan kötta på när jag känner mig lite låg. Så nu när jag hellre kramar min datorskärm än lever lajf är det på nivån att jag möts av min dator som väntar på hallgolvet när jag kommer hem från jobbet eftersom jag bar med mig den och tittade medan jag knöt skorna på väg ut på morgonen. Jag ställer datorn på diskbänken och tittar medan jag lagar mat och somnar med datorn uppställd i sängen. Ni fattar, det är på DEN nivån.

Så ni fattar känslan när jag träffade en kompis på t-banan förra veckan och nämnde att mitt liv just nu bara handlar om Alicia Florrick och han sa: Åh, jag såg bara fram till *JÄTTEMEGASPOILER!!!!!!*

och jag ba

Jag fortsätter så klart att titta och jag är inte ens arg, men jag känner att jag behöver en sån jävla hämnd. Vet bara inte vad... Nån som har tips?

Seinabo Sey på Dramaten

Soraya Hashim 15:47 7 Oct 2014

Åh herregud. Tack vare någon annans otur och extrema generositet fick jag se Seinabo Sey på Dramaten igår. Vet knappt hur jag ska sätta ord på det som hände, det var alldeles för starka känslor. Det tog henne inte ens en första refräng att få mig att lipa till. Rösten, närvaron, texterna, melodierna, stämningen, känslan, vilka som alltid står på Sveriges kanske mest prestigefulla och vita kulturscen och vilken 24-åring som stod längst fram och ägde den nu. Seinabo har redan hunnit bli hyllad på alla möjliga sätt och jag kan inte annat än att bara kasta upp händerna i luften och

Under konserten igår tog Seinabo upp tre gästartister på scen: Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Oskar Linnros. Det där med vilka gäster artister tar upp på scen är så spännande, ofta drar ju nyare artister upp mer etablerade artister på scen för att liksom få ännu mer credd och visa att de egentligen är större inom musikvärlden än vi i publiken kanske förstår (+ för att det är kul för dem själva gissar jag). Eller så drar en stor artist upp någon nyare kanin ur trollkarlshatten för att visa sitt stöd för den nya förmågan. Och även om Seinabo själv kan verka som den nya artisten i sammanhanget som drar upp "veteranerna", så är det ingen tävling om vem som är störst. Det kan inte vara det, för Seinabo har redan vunnit. Och jag vet inte om det var med flit eller bara (o)tur men något i ljussättningen gjorde att killarna hamnade i skuggan hela tiden och i skuggan ska vi alla förbli. Så gör er själva en tjänst innan det kostar guldtackor och förstfödda barn att se Seinabo på en scen - kolla upp hennes kommande datum och ta dig dit. Bara gör det.

Alice Bah Kuhnke och hennes man

Soraya Hashim 12:07 3 Oct 2014

Kära media och allmänna åsiktspersoner.

Jag fattar skrällen och jag älskar den. Så ballt, så bra, så coolt, så värt att snacka om! Men kan vi bara vara vettiga i huvudet nog, oavsett vad vi tycker partipolitiskt, att inte sätta rubriker som:

Eller när vi diskuterar hennes kompetens som ny kulturminister inte bara en, utan TVÅ gånger prata om hennes man istället för hennes egna erfarenhet och kunskap i analysprogrammen:

Att i första hand kanske inte prata om henne som fd. barnprogramledare (inget ont i att vara det) utan att nämna att hon även har varit generaldirektör för Ungdomsstyrelsen, generalsekreterare för Rättvisemärkt, suttit i styrelsen för Dramaten och varit miljö- och corporate social responsibility-chef på ÅF.

BARA ETT FÖRSLAG FÖR ATT MINSKA ALLMÄNT DOUCHERI HÖRNI!!!

Senaste inlägg från Soraya Hashim

Soraya Hashim

Prenumerera: RSS-flöde

Soraya Hashim är en tjôtig, skivspelande göteborgare som gillar att gnida sig mot popkultur och äta mat. Helst samtidigt.

Efter ett par år som som programledare i P3 och en oundviklig livskris tog hon sin sambo, ett gäng flyttlådor och drog till Stockholm och nu... ... ja, det är bland annat det den här bloggen handlar om.

Mail: soraya.hashim@nojesguiden.se

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny