Huvudmeny

100 frågor om Soraya Hashim: Del 4

Soraya Hashim 17:03 18 Dec 2014

Asså jag är så dååååålig just nu, vill bara ha jullov och sova resten av mitt liv. Har utvecklat en extremt obra vana att stänga av alarmet varje morgon och somna om ungefär en timme till och sen vakna med panik. Jag kan börja lipa av tanken på hur gosig min säng är när jag är hemifrån, vill bara borra ner mig 4-ever. Är helt slut. Vi firar att jag har jullov snart med den fjärde delen av det spännande intressebonanzat vi kallar för 100 frågor:

 
31. Vad dricker du till frukost?
Hemma blir det oftast te eller ingenting och sen en kaffe när jag kommer till jobbet pga äger ingen kaffebryggare (liksom orka välja en?)
 
32. Sover du på någon särskild sida? 
Åt det hållet som jag inte nyss har legat på i två timmar och kollat på tv-serier i sängen *fäller ihop datan och vänder mig om zzzz....*
 
33. Kan du spela poker? 
Ja, fast tycker bara om den sortens poker som en spelade innan Texas hold'em-tv kom och fick hela världens sköna killar att hålla korten konstigt och paja kortleken (halvt uppböjda från bordet som om det fanns en kamera på bordskanten som bryr sig om vad du har för kort)
 
34. Tycker du om att mysa/kela? 
Inte så mycket det där när man sitter fast i varandra - får liksom inte luft. Men ryggkli (eller kli på hela kroppen om vi ska vara lite ärliga hära) och pill i håret är värt att dö för. Om nån öppnade en klisalong så skulle jag bränna alla mina pengar där och aldrig träffa en annan människa igen. GLA-DE-LI-GEN!
 
35. Är du en beroendemänniska?
Ja. Snusar som ingen annan och kan äta samma maträtt varje dag i två veckor när jag väl hittat rätt. Men är helt ointresserad av saker som knark, spel och vardagsdrickande.
 
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? 
Har tre bekanta som också fyller år 23 november, men mer intressant är Miley Cyrus och Gabriel Odenhammar aka. original Håkan Bråkan i Sune. Det hade blivit ett så bra gemensamt fir!
 
37. Vill du ha barn? 
Näe, tror faktiskt inte det. Jag tycker jättemycket om barn och är helt tokig i min brorsdotter, men är bara inte intresserad av att ha egna och har aldrig längtat efter att bli nåns morsa. 
 
38. Kan du några andra språk än svenska? 
Engelska, lite persiska och några hundkommandon på tyska.
 
39. Har du någonsin åkt ambulans? 
Ja, två gånger men i framsätet båda gångerna. Sjukt okul upplevelse.
 
40. Föredrar du havet eller en bassäng? 
Riktigt djup bassäng så jag kan dyka 20 000 ggr! Orka deala med allt jag är rädd för på havsbottnar. Typ att slå i tårna eller bli nypt av nåt djur eller uppäten av en manet. 
 
De tre tidigare rafflande delarna hittas här:

Dom jävlarna ska skjutas

Soraya Hashim 00:05 16 Dec 2014

För några år sedan fick jag höra att den låten som fått flest klagomål på P3 var Säkerts Allt som är ditt, ni vet den låten där Annika Norlin sjunger om en våldtäkt och att "dom jävlarna ska skjutas". Det var samma år som Maskinens Alla som inte dansar är våldtäktsmän spelades i radion. Den hade knappt fått några klagomål alls (menar inte att den borde ha fått det). Jag vet inte om Allt som är ditt fortfarande ligger på topp i klagohögen efter hela Kartellens Svarta duvor & vissna liljor-debacle, men det skulle inte förvåna mig. Patriarkala strukturer gör sällan det när det kommer till att fokusera helt åt helvete snett om en säger...

Just nu pågår en Kickstarter-insamling för en tv-serie som heter just Dom jävlarna ska skjutas. Den handlar om ett gäng kvinnor som har fått nog och ja, ni fattar. Rollistan innehåller bland annat Stina Ekblad, Siri Hjorton Wagner, Nanna Blondell och Cissi Forss. En vän sa nyss att hon funderar på att skänka pengar pga "vill myza åt debatten som följer [...] Ska poppa popcorn till".

Här är trailern:

Liksom vsg att missrikta kränkta känslor om vem som är hemskast, våldtäktsmannen eller hon som fiktivt hämnas eller ens sjunger om det.

100 frågor om Soraya Hashim: del 3

Soraya Hashim 10:11 12 Dec 2014

Dags för det brallryckande tredje kapitlet i mitt livs novell (här hittas del ett och del två)

21. Sover du med eller utan kläder på dig? 
Beror på hur kallt det är, växlar mellan näck och som i natt: med mjukisbrallor, flanellskjorta och duntofflor. 
 
22. Hur många kuddar har du i sängen? 
Sex. En mellan knäna, en att krama om, en eller två mot ryggen och resten lite överallt.

23. Hur många landskap har du bott i? 
Två?

24. Vilka städer har du bott i? 
Om vi inte diskriminerar mot orter eller emirater: Dubai, Gimo, Tranås, Tjörn, Göteborg, Brighton, Göteborg igen och Stockholm

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? 
Strumpor på jobbet (pga har alltid vid någon tidpunkt på dagen fötterna på skrivbordet *jobbar kreativt*) barfota i soffan

26. Är du social? 
Ja väldigt, men har också börjat uppskatta att inte alltid *ta ansvar för situationen*

27. Vilken är din favoritglass? 
Häagen-Dazs Cookies & Cream. Äts tvångsmässigt när jag är som allra gladast eller ledsnast. Och ingen får någonsin smaka. Har till och med gömt bägare i fysen från mina bästa vänner för att få hela själv. Är så Ben & Jerry's är ju gött och så, men HD är den enda sanna kärleken i mitt liv. Asså smakerna! SMAKERNA!!!!!

28. Vilken är din favoritefterrätt? 
Glass. Älskar glass så mycket, vill grina nu.

29. Tycker du om kinamat? 
JA! Har haft en craving för KINESISK mat i flera veckor.

30. Tycker du om kaffe?
Ja, jag är väl inte utan mun? Föredrar brygg framför fancy och tycker det är för få som kan uppskatta en go kopp snabbkaffe.

Brigadeiros - igen!

Soraya Hashim 21:58 11 Dec 2014

Jag har precis misslyckats med mitt bästa julgodis vilket är en bragd med tanke på hur aslätt det är att göra. Jag skriver om det varje år och tänker inte ge mig förrän alla har provat. Brigadeiros heter de och är ett brasilianskt godis sänt från himmelriket till min mun.

Receptet är superenkelt:

1 burk sötad kondenserad mjölk

2-3 msk kakao

1 msk smör

Chokladströssel

 

Blanda ihop allt utom strösslet i en kastrull och puttra under omrörning (på 3:an-4:an om ni har en vanlig spis, har ni en ball variant är siffran säkert nåt annat - figure it out!) i ungefär tio minuter.

När smeten börjar lossna från kanten är det klart, koka inte för länge som jag gjorde alldeles nyss, då blir det för segt. Vänd upp smeten på en tallrik och låt kalaset svalna.

Här kommer det svåraste momentet: att inte äta upp allt innan det har svalnat (mvh en som redan ätit upp halva lasset trots misslycko). Ta det som finns kvar på tallriken och rulla till små bollar (lättare om du har smörade händer), täck med strösslet och lägg över i knäckformar. Klart!


*gla' och mätt*

100 frågor om Soraya Hashim: Del 2

Soraya Hashim 11:17 7 Dec 2014

Okej, då kör vi del två i detta äventyr som är jag.

11. Vilken ögonfärg har du? 
Mörkbruna
 
12. När vaknade du i dag? 
Har inte vaknat än pga skrev detta igår hehe
 
13. Vilken är din favoritjulsång? 
O Helga Natt är min bästa klassiska, helst att vråla ut själv tillsammans med en kör i en kyrka pga sån jävla förlösande känsla. Men mer modernt:
 
14. Vilken är din favoritplats?
I passagerarsätet på en bil som ska åka långt tillsammans med någon jag verkligen tycker om och som inte stör sig på att jag insitierar på att vara DJ/kartläsare/medsjungare och som förstår hur kul det är att häckla ortnamn.
 
15. Vilken plats föredrar du minst? 
Nordhemsskolan i Göteborg
 
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? 
Ingen aning. Jag är extremt förvirrad och allmänt angstig om framtiden. Om jag ens ska föreställa mig den är det mest ett stort hål. Men med största sannolikhet bor jag kvar i Stockholm.
 
17. Vad skrämde dig om natten som barn? 
Mörkret och mellanrummet mellan sängen och golvet. Att sätta ner fötterna och att ett par händer skulle rycka tag om mina ben. Är fortfarande rädd för det.
 
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? 
Åh det var efter Slick på Södra Teatern för typ två veckor sedan. Jag fick en skrattattack på Götgatan med Pelle. TJÖT av skratt och det gick inte att få slut på.
 
19. Hur stor är din säng? 
140 cm bred och jättehög. Har drömt om att ha en riktigt hög säng sedan jag var liten och nu när jag har det kan jag ärligt säga att jag är en lyckligare människa.
 
20. Har du stationär eller bärbar dator? 
Eh! Orka släpa en stationär med sig varje gång man ska på toa.
 
Del ett av denna frågekarnival hittas här.
 

Senaste inlägg från Soraya Hashim

Soraya Hashim

Prenumerera: RSS-flöde

Soraya Hashim är en tjôtig, skivspelande göteborgare som gillar att gnida sig mot popkultur och äta mat. Helst samtidigt.

Efter ett par år som som programledare i P3 och en oundviklig livskris tog hon sin sambo, ett gäng flyttlådor och drog till Stockholm och nu... ... ja, det är bland annat det den här bloggen handlar om.

Mail: soraya.hashim@nojesguiden.se

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny