Huvudmeny

TomTato – en jävla geniplanta

Pelle Tamleht 20:50 24 May 2015

Det är sällan, faktiskt alldeles för sällan, jag skriver om smarta plantor här på bloggen. Å andra sidan blir det desto slagkraftigare när jag väl gör det. 

Nu är det nämligen dags att bokstavligt talat ta bladet från munnen, och rapportera om TomTato. Det är precis vad det låter som, en kombination av tomat och potatis på en och samma planta. Ovan jord växer körsbärstomater och under jord bildas potatisarna. Den är inte genmanipulerad heller, utan utvecklad med hjälp av ympning (när man skär av grenar och sätter ihop dem igen, som naturens svar på en human centipede). Eller som min kollega sa: 

"DET ÄR FÖR FAN SOM POMMES FRITES OCH KETCHUP I EN OCH SAMMA PLANTA!"

Växten ska enligt uppgift också vara "lika lättskött som en tomatplanta", så nu ska jag bara ta reda på hur lättskött en tomatplanta är. 

Låt mig pulla själv för fan!

Pelle Tamleht 18:33 24 May 2015

Igår besökte jag inte mindre än tre olika matbutiker på Södermalm i min jakt på antingen högrev eller fläskkarré. Jag skulle som ni förstår laga "långkok" (pulled something) till Eurovision. 

Varken butik ett eller två hade någon av dessa råvaror. Även butik nummer tre saknade såväl högrev som karré i bit, men erbjöd lyckligtvis skivad karré. 

Samtliga butiker erbjöd dock såväl pulled pork, som pulled beef och pulled chicken. Ja, till och med pulled turkey. Färdiglagad och bara att värma. 

Det får mig att undra vart fan vi är på väg. 

Krögare som krigar

Pelle Tamleht 17:09 23 May 2015

Om det är någon yrkeskategori som har ett rykte om sig att vara hetlevrade, så är det krögare. Gillar också hur nivån är ömsom hög, ömsom låg. La Netas facebookattack på Taco Bar tillhör ett av de mer seriösa, även om det uppenbart är skrivet i affekt. 

Restaurang Augusta i Sundsvall antar en något mer skämtsam ton när de eldar på "hamburgerkriget" i stan. APA är alltså en relativt nyöppnad öl- och burgarkrog i samma stad. 

Ingen krögarlista med färgstarka uttryck utan Crespi. Här en klassiker från första numret av Fokus Krog, med en passning till den beryktat välhängde konkurrenten. 

Läs även om "Get the fuck out of my kitchen"-krögaren som anmäldes för olaga hot under en matlagningsfestival i Malmö. 

Fler tips på krögarbeefs? Hit me. 

Åbo - supersnabb recap

Pelle Tamleht 23:41 22 May 2015

Kom PRECIS hem från Åbo där jag har haft en strålande tid (drygt ett dygn) tillsammans med (den forna kollegan) Michaela Forni. En lång och rörlig utläggning om detta kommer inom ganska kort, men en av de solklara höjdpunkterna var när vi fick hänga med den lokala politikern Li Andersson. Med över 15 000 (!) personröster har hon som 28-åring tagit sig in i Riksdagen. Och hon har (nästan) lika många följare i sina sociala medier som Michaela. 

Imponerad var jag. Im. Po. Nerad. 

På bilden är vi i Åbos saluhall, och provar goda grejer. Bland annat gravad sik. Superfinskt.

Senaste inlägg från Pelle Tamleht

Pelle Tamleht

Prenumerera: RSS-flöde

Pelle är ungefär 33 år gammal. Förutom jobbet som webbchef på Nöjesguiden.se är han tidningens krogredaktör i Stockholm.

Här rättshavererar han om mat, dumheter i sociala medier, lokaltidningsscoop och annat som kittlar intressesmurfar under hakan.

Du kontaktar honom på pelle.tamleht@nojesguiden.se eller på twitter som @pelletamleht.

Har du feedback på innehållet? Säg det med respektfull ton i kommentarsfältet.

Sugen på att RSS:a Pelles blogg? Klicka här.

Pelle på Instagram:

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny