Huvudmeny

Inför melodifestivalen - deltävling fyra

Pelle Tamleht 15:29 27 Feb 2015

Bild: Svt

Imorgon är det äntligen dags för den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen. Jag hade egentligen tänkt sätta en slant på Måns, men vid närmare eftertanke känns det en aning meningslöst då oddsen ger cirka pengarna tillbaka. Vi får helt enkelt luta oss tillbaka och vänta på finalen för lite spänning. Då skulle jag snarare sätta en peng på JTR, som jag tror kan skrälla imorgon. Här är samtliga odds. 

Måns Zelmerlöw: 1.10

Hasse Andersson: 2.10

Annika Herlitz: 2.85

Dinah Nah: 3.00

JTR: 4.00

Caroline Wennergren: 4.00

Midnight Boy: 15.00

Lördag om två veckor smäller det på riktigt hörni, hör ni det? Nu: helg. 

Joy var för stor för internet, så vi byggde ett nytt

Pelle Tamleht 14:47 26 Feb 2015

Till detta nummer har vi ingen mindre än Joy M'batha som omslagsperson och vi valde att ta tillfället i akt att kliva ur vår vanliga kostym för att göra något lite fetare. Istället för att klämma in alla bilder, video och text i den trevliga - men aningen begränsande - kostymen vi kallar nojesguiden.se så lät vi istället innehållet få styra formen.

Det plattformsagnostiska resultatet hittar du här, och det är fanimej det finaste jag sett sedan jag googlade katter på internet. Mycket nöje!

Best of Grammisgalan

Pelle Tamleht 11:29 26 Feb 2015

Kröp ner i musikbranschens ormgrop igår och bevittnade Grammisgalan på plats, en meter från parkett. Det var överlag en trevlig tillställning, som jag brukar säga. Habilt programledarskap av Gina, en rätt kul scenografi med Lorem Ipsum á la Bob Hund samt rätt personer som vann.

Bäst av allt var emellertid utan tvekan Sabina Ddumba som totalägde med sin show. Herregud vad bra. 

Kolla in mer från vår grammisbevakning i vår nya Galablogg

Alligatorkorv och Kreolsk Gumbo

Pelle Tamleht 10:29 25 Feb 2015

Invigningskäkade på Vassa Eggens Mardi Gras-vecka under gårdagskvällen. Allt som allt var det en festlig tillställning. Men hur var maten då? Ungefär såhär. 

Tre olika korvar med alligator, fläsk respektive crayfish. Den sistnämnda var den klara smakfavoriten, medan alligatorvarianten kanske framstod som mest intressant. 

Kreolsk Gumbo, som en mer rustik variant av paella med korvar, kycklingar, vildris och en rad andra ingredienser. Ingen favorit bland rätterna, men mer på grund av subjektiva orsaker kring rätten i sig än något annat. 

De friterade grodlåren med jalapeñomajonnäs var dock klart roligast. Serveras på sedvanligt junkvis i hink och sväljs med fördel ner med svinkall öl. Allt som allt en trevlig tillställning, som sagt!

En lördagslunch på Zink Grill

Pelle Tamleht 17:24 23 Feb 2015

Tillbringade lördagen på Zink Grill som har gjort comeback efter branden. Det var fullt med folk, maten var faktiskt jättebra och vi hade alltigenom en trevlig krogupplevelse sett till restaurangens insats. Även om det givetvis var mycket att göra, fortfarande lite barnsjukdomar och personen som valt musiken aldrig mer borde få välja musik. So far, pretty good. Men det här inlägget handlar inte om det. 

Det handlar istället om paret som satt bredvid oss och gnällde, och gnällde. Och gnällde. De var missnöjda med exakt allt, inklusive livet. Detta trots att de, precis som oss, såg att lokalen var fylld till bristningsgränsen. Att personalen gjorde vad de kunde. Och att de faktiskt fick vad de beställde efter en inte alls särskilt lång tid. Anklevern var för torr, den ena hamburgaren för varm och den andra för kall, och vattnet hade för lite bubblor. Personalen fick givetvis detta förklarat för sig, på samma sätt som en hund förklarar för en katt att den borde springa upp i närmaste träd om den vill behålla livhanken. 

Det här är ett öppet brev till er, paret som satt bredvid oss i lördags. Det är inte livet det är fel på, det är er. 

Senaste inlägg från Pelle Tamleht

Pelle Tamleht

Prenumerera: RSS-flöde

Pelle är ungefär 33 år gammal. Förutom jobbet som webbchef på Nöjesguiden.se är han tidningens krogredaktör i Stockholm.

Här rättshavererar han om mat, dumheter i sociala medier, lokaltidningsscoop och annat som kittlar intressesmurfar under hakan.

Du kontaktar honom på pelle.tamleht@nojesguiden.se eller på twitter som @pelletamleht.

Har du feedback på innehållet? Säg det med respektfull ton i kommentarsfältet.

Sugen på att RSS:a Pelles blogg? Klicka här.

Pelle på Instagram:

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny