Fantastisk vinterdag

Frans 20:41 20 Jan 2013

Kolla vad vackert det var utomhus idag här i Stockholm! Jag var som vanligt ute och njöt och förevigade det jag såg. Ett riktigt vinterpanorama och ett perfekt instagrammotiv att blända vänner och bekanta med. 

Gilla:
upp
44 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Spoilervarning

Frans 09:00 31 Jul 2014
Här är bilderna vi alla väntat på! Exklusivt material från nya IKEA-katalogen har läckt ut och Aftonbladet lägger in en "spoilervarning". Troligtvis så innehåller katalogen all information om hur det kommer gå i Game of Thrones och ALLA andra serier på teve just nu. Man undrar ju vilka andra spoilers som kommer avslöjas i katalogen? Hur kommer det gå för bokhyllan Billy och hans romans med Klippan-soffan, och hur ska det egentligen bli med Sultan-madrassen och dess olyckliga äktenskap med sängstommen? Snart vet vi!
Gilla:
upp
16 röster

Mitt danska alterego del 2

Frans 07:19 30 Jul 2014

Blir inte ens förvånad längre över mejlen jag får. Att jag hade ett danskt alterego som heter Sören kom som en överraskning även för mig till en början, men det är ju alltid kul att hitta någon ny sida av sig själv.

Hade verkligen ingen aning om vad de menade först så jag var tvungen att fråga, och då drog de fram ett gammalt blogginlägg på fem rader som jag skrev i mars. Hur ska jag kunna ha koll på allt skit jag spyr ur mig på daglig basis? Kan knappt hålla koll på vad jag skrev förra veckan, och nu måste jag dessutom oroa mig för vad mitt danska alterego Sören har ställt till med. Vem vet vad han får för sig efter lite pølse och några burkar Tuborg?

Sören valde att inte vara med i Karlavagnen igår. Han krävde att "Fly on the wings of love" med Olsen Brothers skulle spelas, men det ville P4 inte gå med på.

Mitt främsta danska alterego är dock drottningen själv. Bästa Margrethe! Hon tackar aldrig nej till en korv med bröd, och det gör inte jag heller.

Gilla:
upp
28 röster

SevenEleven-kapellet

Frans 11:24 29 Jul 2014

Läste att SevenEleven har ett eget kapell på Pride där man kan bli vigd. Spännande! Med tanke på hur dyrt det är att typ köpa med sig en fika därifrån så vill jag inte ens tänka på hur mycket det skulle kosta att gifta sig . Kanske man man få någon sorts kombinationsmeny med både vigsel, korv, och aloe vera-dryck att skåla i efter vigseln till ett förmånligt pris? Eller kanske en läskande slush? Kanske en "2 vigslar till priset av 1"-rabatt, där man får en helt främmande kille på köpet.

Det bästa skulle vara om man kunde få någon form av stämpelkort för alla äktenskap ungefär som de har med kaffet. Om man gift sig sex gånger så blir den sjunde vigseln gratis! Det blir ju faktiskt en hel del pengar när man räknar på det. 

Frågan är ju varför man skulle vilja gifta sig på SevenEleven över huvud taget? Personligen så hade jag helt klart valt Pressbyrån istället eftersom de har ett bättre tidningsutbud.

Gilla:
upp
32 röster

Hängmattemysteriet

Frans 22:55 27 Jul 2014

Har tänkt på en sak. Är det inte ett jävla tjat om hängmattor på somrarna? Vart man än går någonstans så är det någon som pratar om hur härligt det är att kasta ner sig i en hängmatta. Vissa hinner knappt gå upp på morgnarna innan de får en spasm och tvångsmässigt slänger ner sig själva i en sån. Man kan knappt öppna upp en tidning längre utan att någon tipsar om "skön sommarläsning till hängmattan". Så härligt är det faktiskt inte. '

Kvinnan på bilden ovan verkar till exempel ligga riktigt obekvämt. Med den där hållningen kommer hon bli sjukskriven för ryggskott under hela hösten. Huvudet ligger på en så låg höjd att en vild grävling skulle kunna attackera ansiktet med kort varsel. Handen har somnat av för längesen. Vet vi ens om kvinnan lever över huvud taget eller om hon är huvudperson i en sommardeckare och precis har blivit utsatt för ett brutalt mord i idyllisk miljö? Nä, precis! 

Vem har ens en hängmatta? Till att börja med så måste man ju äga inte bara ett, utan TVÅ träd för att ens ha förutsättningarna att köpa en? Så himla småborgerligt. Man kan lika gärna börja kalla altanen för "uterum" på en gång eller döpa om växthuset till orangeri när man ändå håller på. 

Hur bekvämt är det här egentligen? Ni har en skitstor trädgård men ändå så envisas ni med att sitta och trängas på ett litet tygstycke? Inte ens hunden slipper undan, och kan inte göra annat än att ropa på hjälp ut i tomma intet. Usch! 

Bild från mitt badrum. Nä jag bara skojar! Här har det spårat ur fullständigt. Komplettera med lite abstrakt konst också. 

Tittut! Kolla vad spexig och avslappnad jag är som ligger här mitt på blanka eftermiddagen! 

Vet inte vad ni känner, men är inte den här hängmattan lite FÖR smal för att någon ska tycka det är bekvämt? Hängmattetillverkarna måste sluta uppmuntra till anorexia och andra ätstörningar. Size zero-hängmattorna måste bort innan de förstör fler unga tjejers liv! 

Gilla:
upp
53 röster

Chipskonspiration

Frans 14:30 27 Jul 2014
Är lite nervös över OLW och deras slogan "Precis som Sourcream & Onion-chips ska smaka". Vad ska det annars smaka om man köper en sån påse? Man börjar ju undra. Känns som att OLW har börjat sälja falska Sourcream & Onion-chips? En otränad tunga känner inte skillnad, så det är möjligt att du den senaste månaden har ätit ett falskt chips utan att ens veta om det. Om man inte ens kan lita på att Sourcream & Onion-chips smakar Sourcream & Onion, vem kan man då lita på? Jag vet ingenting längre.
Gilla:
upp
24 röster

Aftonbladets sommarchatt

Frans 19:51 25 Jul 2014

Aftonbladet har haft en härlig "sommarchatt hela dagen där läsarna har fått skriva in och rådfråga landets skarpaste experter om allt som hör sommaren till! Dvs bråk med partnern, borrelia och det bästa vinet för under 100 kronor. Här kommer ett axplock av de bästa frågorna!

"Är så oerhört trött på min sambo och mitt familjeliv. Gör jag rätt i att lämna dem efter en gemensam resa? Som typ vår sista stora grej tillsammans? Funderat länge på att fly fältet men varje gång vi tvistat om det är det jag som vill vara kvar."

Hmmm... Ja, om ni trots allt har bokat en resa så är det ju tråkigt att göra slut innan ni åkt på den. Kanske du kan fly under själva resan istället? Säga att du ska gå på toa och sen aldrig komma tillbaka. Eller så kan du sluta vara en tönt och ha en dialog med din partner eller någon professionell utomstående istället för att ställa frågan till Eva Rusz i Aftonbladets sommarchatt. Men det är ju bara ett förslag från min sida! Kul ändå att du ser semesterresan som "vår sista stora grej" ungefär som att din familj är Rolling Stones på avskedsturné.

"Hej Eva, har du något bra tips om hur jag kan hjälpa till så min sambos sexlust ökar såhär under semestern? Har provat med middagar, blommor och städat. MVH Peter"

Vad förväntar du dig att få för svar här egentligen Peter? Antingen så har man väl lust att ha sex eller inte? Men vad fint av dig att du till och med har bemödat dig med att städa! Tjejer brukar bli jättekåta av att du utför grundläggande skyldigheter i hemmet.

"Perfekta festival vinet? Alltså ska vara gott när det legat i ett varmt tält i ett par dagar"

Varför skulle NÅGOT vin må bra av att ligga och koka i ett svettigt tält i ett par dagar? Amatör!

"Har alltid fascinerats av kräldjur likt krokodil. Hur grillar jag detta ovanliga kött?"

Eh...

"På min tid band man en burk Bullens pilsnerkorv runt grenröret på jänkarn. Då behövde man ingen grill"

TACK för detta ovärderliga raggartips!

Gilla:
upp
64 röster

Vi måste våga prata om Kettle

Frans 18:37 24 Jul 2014

Måste dela med mig av det trauma jag utsattes för idag på Ica. Jag blev vittne till att en 10-årig kille köpte en påse Kettle-chips. KETTLE!!! För er som inte vet vad det är så är det typ de dyraste chipsen i hela affären. De är så pretentiösa att de bara har "Sourcream & Chive" istället för Sourcream & Onion, och varje chips har blivit handkokat av någon skotsk alkoholiserad gubbe. Dess naturliga habitat är matvarubutiker i Stockholms innerstad, men går ibland även att hitta utanför tullarna på platser där folk tycker det är rimligt att betala ungefär 30 kronor för 150 gram chips.

Det är den sortens chips man köper om man är dollarmiljonär och behöver ett effektivt sätt att sätta sprätt på en förmögenhet, ungefär som att investera i fastigheter i London. Inget man köper om man är tio år gammal.

Inte för att vara sån, men när JAG var 10 år gammal så köpte jag Euroshoppers stora chokladkaka för 3.90:- på daglig basis. Grävde länge i byxfickorna med mina tjocka fingrar för att hitta några småmynt och slängde upp chokladkakan på rullbandet för att hetsäta den bakom en grusplan två minuter senare. Det var en kär gammal vana jag tyvärr var tvungen att sluta med när mitt ansikte förvandlades till en finnig krater, men jag är glad och tacksam över all den glädje som EuroShopper gav mig under uppväxten.

Vart är världen på väg någonstans egentligen? Vem kommer 10-åringen som köpte Kettle-chips att växa upp till när han blir äldre? Det är hemskt! Ville bara rycka påsen ur händerna på honom och slänga något från Ica Basic-sortimentet i hans ansikte.

Gilla:
upp
64 röster

Kramkalas

Frans 15:42 23 Jul 2014
Detta händer just nu på Facebook. Typisk sak som man hittar i vuxnas Facebook-flöden. Passar på att dela detta viktiga och inspirerande budskap till alla jag känner. Nu jäklar ska vi krama loss! Gilla sidan eller sk*t i det! "Cyberkram" osv!
Gilla:
upp
44 röster

Niclas Wahlgrens VitaePro-reklam

Frans 17:35 22 Jul 2014

Ni som sitter och flåsar bakom nerdragna persienner och kollar på TV i sommar som jag har förmodligen inte missat att Niclas Wahlgren har gjort en reklamfilm för VitaePro. Den går i princip ut på att alla tjejer vill ha honom för att han äter VitaePro. En väldigt realistisk reklam! Vi är många som har tröttnat på den kosttillskotthets som finns i dejtingvärlden! Alla tjejer har blivit så himla kosttillskottfixerade på sistone? Alla de män som inte äter kosttillskott har knappt någon chans på dansgolven längre:( Det är brutalt därute nu när Niclas Wahlgren har tagit alla tjejer tack vare sina häftiga tabletter. 

Jag vet inte...VitaePro känns ju först och främst som ett läkemedel man äter när man har gett upp på livet och är en sån person som får "sveda och värk" och inte längre kan leka med barnbarnen. Exempel på tidigare VitaePro-ambassadörer är den pensionerade slalomåkaren Stig Strand och den inte längre aktiva finska landslagssimmerskan Hanna-Maria Seppälä. Två av mina största förebilder i livet! Nu är alltså även Niclas Wahlgren en del av denna prestigefulla klubb. 

Tyvärr så har reklamfilmen nu blivit anmäld eftersom tabletten påstås göra Niclas Wahlgren sexig. Frågan är om man över huvud taget vill äta en tablett som gör att man riskerar att förvandlas till någon i familjen Wahlgren? Vad finns det för bieffekter kopplade till konsumtion av VitaePro? Svåra anfall av spex, tvångsmässigt showande och grillmiddagar med Laila Bagge? Går det att läsa på bipacksedeln för tablettförpackningen? Den här frågan behöver lyftas direkt innan någon råkar illa ut! 

Gilla:
upp
84 röster

Hål i strumpan

Frans 20:03 21 Jul 2014
Fortsätter med min hållbara livsstil! Bara för att det var ett enormt hål på strumpan vid tån så behöver man ju inte slänga den. Den kostade ju trots allt 59 kronor på den exklusiva klädbutiken "MQ". Tur att mormor kan sy ihop den med lite snyggt stilrent grått garn och förvandla den till smakfull vintage. Skulle kunna sälja den för SKITMYCKET pengar i en Beyond Retro-butik nu. Som ni märker är det mest spännande i mitt liv just nu mina strumpor. Om det hade varit möjligt så hade jag önskat att ni kunde vara här och känt hur äckligt de luktar för att få helhetsupplevelsen.
Gilla:
upp
43 röster