Fantastisk vinterdag

Transfrans 20:41 20 Jan 2013

Kolla vad vackert det var utomhus idag här i Stockholm! Jag var som vanligt ute och njöt och förevigade det jag såg. Ett riktigt vinterpanorama och ett perfekt instagrammotiv att blända vänner och bekanta med. 

Gilla:
upp
44 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Aftonbladets påskchatt

Transfrans 09:30 20 Apr 2014
Aftonbladet har naturligtvis en "påskchatt" där deras läsare får "påskprata om precis vad som helst". Jag vet inte vad som skiljer ett påskprat från ett vanligt prat, men det har iallafall varit konstant dålig stämning där varje gång som jag har tittat in. Antingen så har hela familjen legat kräksjuk och spytt i påskäggen eller så är man ensam för att hela släkten är "död eller helt ointresserad av att ses". "Maria" verkar dock ha tagit släktingarnas barn som gisslan och försöker använda det som utpressning för att ses men misslyckas ändå? Typiskt.
Gilla:
upp
15 röster

Dagen då acne blev en sensation

Transfrans 14:28 18 Apr 2014

Jag har inte riktigt hunnit kommentera veckans Blondinbella-inlägg! Alltså den videobloggen där hon ba "Jag har acne!" och alla ba "ÅHHHH BELLA DU ÄR SÅ STARK SOM VÅGAR ERKÄNNA DETTA, HELT OTROLIGT, TÄNK ATT ÄVEN BLOGGARE KAN HA ACNE OCH INTE ÄR PERFEKTA!". Man ba zzzzz.... 

Missförstå mig rätt nu. Jag har också haft acne under i princip hela min tonårstid och får fortfarande finnar lite då och då även om det värsta är över. Det suger och är skitjobbigt och man ville döda alla man kände som ba "Asså jag har ALDRIG haft finnar, eller typ kanske en gång, men den försvann efter en dag:)". Jag känner igen mig i Blondinbella skriver och tycker att det är bra att hon gör det, men det jag inte förstår är varför alla tycker att det är någon sorts revolutionerande upptäckt de inte hade någon aning om tidigare?

Det kan ju inte direkt komma som någon överraskning att även Blondinbella får finnar men att hon sminkar över dem precis som cirka alla andra tjejer i Sverige? Är det verkligen en anledning till att få vara med i Nyhetsmorgon? Man ba BREAKING NEWS, MÅNGA KÄNDISAR HAR FINNAR MEN SMINKAR ÖVER DEM! 

Folk kommenterar hennes blogg och är "galet imponerade" över att hon vågar visa upp ett ansikte med finnar, andra "gråter av lycka" och är "otroligt chockad och enormt glad på samma gång"  och tycker att det är "helt fantastiskt" att hon också har finnar. Är ni dumma i huvudet eller? Hur kan det komma som en ÖVERRASKNING  att en ung person har finnar när det är hur naturligt som helst? Tror folk verkligen att kända personer vaknar upp helt perfekta varje morgon? 

Snart kommer väl någon känd person göra en videoblogg och ba "JAG HAR MENS!" och alla kommer tappa hakan och ba "ÄÄEEH, det här hade jag ALDRIG kunnat drömma om, bloggare och kändisar är som oss vanliga människor, så otroligt starkt av hen att erkänna detta!"

Det är ju sjukt att folk tycker det är "starkt" att erkänna att man har finnar när det är något som ALLA mer eller mindre har haft? Jag förstår inte varför folk höjer Blondinbella till skyarna för att hon erkänner något som är precis lika normalt som att gå på toa eller äta mat. Det är ju det som är det riktiga problemet. Jag är glad över att Blondinbella gjorde inlägget och tror säkert att det hjälper jättemånga, men vi måste sluta behandla ett erkännande om att man har acne som en revolutionerande upptäckt. Typ som om att hon skulle ha uppfunnit ett botemedel mot HIV, löst världens matbrist samt Palestina-frågan på en och samma gång. 

Gilla:
upp
51 röster

Påsk med Transfrans

Transfrans 22:21 17 Apr 2014

Ni kanske undrar vad jag gör i påsk?!?!? Väldigt befogad fråga. Eftersom korset jag beställt via Ellos postorder ännu inte har kommit fram så att jag kan spikas upp en gång för alla, så sitter jag här och nätdejtar lite i skenet från mikrovågsugnen. Många killar som skriver "glad stjärttorsdag" och annat jätteroligt. 

Ska jobba hela påsken. Det är skönt för man tjänar jättemycket OB-pengar PLUS får en ursäkt så att man slipper åka hem och hälsa på "släkt" och "vänner" och annat påfrestande. Ser bara fördelar med detta. Trodde förresten jag mötte ett helt gäng med påskkärringar i tunnelbanan men det var bara några översminkade 14-åringar som skulle på fest i Hjulsta och som skrek jättehögt för att driva djävulen ur varandra. 

Påsken är dock en av mina favorithögtider! Under påsken kan jag vara mig själv och äta precis lika mycket godis som jag gör annars bara det att ingen dömer mig eller tycker att det är oroväckande. Har väl alltid sett påsk lite som ett förstadie till diabetes. 

Har köpt påskgodis för en hel trebarnsfamilj och ska äta upp ALLT själv, men det är det ju ingen som behöver veta. Ville dock gardera mig lite när jag köpte det så jag skojade lite med kassörskan och ba "Ja du vet, BARN äter så himla mycket godis under påsken!" och himlade med ögonen. Tror att hon gick på det. Jag skulle vara SÅ bra i Teen Mom på MTV om jag var med där? 

Gilla:
upp
31 röster

Skäggdöden

Transfrans 10:23 17 Apr 2014

Sitter här och läser i Dagens Industri om skäggdöden och att det snart tydligen är "helt ute" med skägg. Vilken tur att Dagens Industri i egenskap av Nordens största affärstidning tar in artiklar om skägg istället för att fokusera på affärer och sånt som deras läsare köper tidningen för. 

Iallafall så är det så att "forskare vid University of South Wales i Australien" har kommit fram till att om för många människor börjar ha skägg så kommer det sluta vara sexigt. WOW vilken insikt! Nobelpris! Jag hade ju ALDRIG kunnat tro att ju fler personer som har något, desto mindre åtråvärt och prestigefyllt blir det. Banbrytande insikt, Dagens Industri! Den principen borde väl vara grunden för alla sorters affärer, men tydligen inte. 

Är alltid skeptisk när "forskare" har kommit fram till något. Speciellt när det är "forskare" från ett universitet som man aldrig tidigare har hört talas om. Vet vi verkligen att "University of South Wales" finns på riktigt och inte bara är en lögn, och att undersökningen är beställd av Gillette och andra framstående rakbladstillverkare? Det tror jag att det är. 

Gilla:
upp
34 röster

Råttor rekommenderar...

Transfrans 19:39 16 Apr 2014
Blev ju inte direkt mindre rädd för jätteråttan som jag misstänker bor i mitt trapphus nu när jag såg den här lappen fastklistrad utanför porten? Slutar väl med att man kommer hem någon dag och upptäcker att kåta råttan gjort ett hål i dörren med sina starka Colgate-tänder och ätit upp alla mina doftljus. Egentligen så är det ju konstigt att inte råttor får göra mer tandkrämsreklamer med tanke på hur starka deras tänder är? Tänker mig att det kunde ligga någon råtta i en soffa och ba "JAG REKOMMENDERAR SENSODYNE!" sådär som tandläkare brukar säga i reklamen där de blir filmade i osmickrande ljus i något sterilt undersökningsrum. Den tandkrämen hade jag köpt.
Gilla:
upp
25 röster

Caféjobbandets baksida

Transfrans 11:49 16 Apr 2014

Sitter här och försöker "jobba på caféoch det är såå jobbigt? Visste att den här dagen skulle bli en prövning när jag satte på teven och såg att Blondinbellas kompis Elaine var med i Nyhetsmorgon med en PowerPoint som hon gjort och en upphetsad Peter Jihde i hästsvans som bara väntade på att få ställa en irrelevant fråga för att försöka intala sig själv att han är journalist. 

Tänkte att det skulle vara "lyxigt" att inleda dagen med att jobba på café och nu sitter jag här kissnödig med macdatorn omgiven av folk med låtsasyrken. Man hör hur de knappar på tangentbordet men man känner på sig att de bara skriver samma mening om och om igen. Har sett igenom dem för länge sen.

Att vara kissnödig när man caféjobbar måste ju för övrigt vara ett av de största samhällsproblemen som finns i innerstan nu för tiden? Ingen vågar prata om det, men alla upplever det. Det är ju inte som att man vågar lämna datorn på sin plats och ba "nä hejdå jag går och pissar, sno den om ni vill, det är ju bara hela mitt liv som finns i den!". Nä, istället sitter man och plågas i tysthet och känner hur det är större tryck på blåsan än vad det är på biljettförsäljningen till en One Direction-konsert. Det blir ju fel oavsett hur man gör! Man kan ju inte direkt ta med sig datorn in på toa heller och ba "Hehe, långsittning" och stöna lite? Sånt är bara okej när man är hemma tycker jag.

Ska faktiskt lämna min plats nu. Har blivit bitchblickad av en lattemammas tvååriga avkomma lite för länge för att det här ska kännas bra. 

Gilla:
upp
46 röster

Dagens Estelle

Transfrans 21:57 15 Apr 2014
Det är uppenbart att det är Estelle som är kungafamiljens överhuvud och som ser till att något blir gjort. Resten står bara passiva bredvid och tittar på, förlamade av skräck och respekt inför deras stora ledare. I bakgrunden ser ni en kuliss av Ockelbo som Estelle har låtit bygga på äkta Nordkorea-manér, och vattnet hon häller ut är tårar från hennes fiender.
Gilla:
upp
55 röster

Mikael Persbrandts telefonvanor

Transfrans 11:31 15 Apr 2014

Alldeles nyss så blev det klart att Mikael Persbrandt får fem månaders fängelse för att ha shoppat lite kokain. Oops. Den självklara fortsättningen på detta blir naturligtvis att se vad Aftonbladet och Expressen kommer ha att säga om hur hans SUPERKROPP känd från löpsedlar kommer att utvecklas under tiden som han är i fängelse. Såhär säger Mikael Persbrandts advokat om domen: 

"Om det visar sig att det har gjorts en beställning så är det en annan person som har använt hans mobil. Mikael kom hem från en filminspelning och hade fest. Hans mobil ligger alltid framme och han lånar gärna ut den."

Aha. Så när Mikael Persbrandt har fest så brukar han "alltid" lägga fram mobilen och låta vem som helst använda den? Låter ju rimligt. Brukar han leka SMS-roulette och skicka fylle-SMS till Malou von Sivers också? Dessutom att han "GÄRNA" lånar ut den? Själv mår man ju alltid lite dåligt när någon vill låna ens telefon och tror att hen ska läsa alla SMS och avgrundsdjupa hemligheter man har, men så har aldrig Micke känt! Tvärtom! Han kan inte få nog av främmande fingeravtryck på sin iPhone-skärm!

Stackars Micke! Här försöker han vara en god medmänniska och låna ut sin telefon till folk på fest men så slutar det bara med att någon ringer och beställer knark i hans namn. Det här tycker jag att vi alla kan lära oss något av. Jag ska skriva in till Magdalena Ribbings etikettspalt i DN och fråga vad man borde göra när man lånar ut sin telefon till kompisar som använder den för att beställa knark. 

Personligen så tror jag dock att Micke tycker att det ska bli lite skönt att sitta i fängelse ett tag. Det är ju iallafall en ursäkt till att slippa spendera sommaren med att spela skäggig dvärg i en Hobbit-film. 

Gilla:
upp
47 röster

Den bästa tiden på året

Transfrans 12:23 14 Apr 2014

Sitter här och läser presentationen till årets deltagare i Bonde söker fru, och jag känner på mig att det kommer bli något alldeles speciellt i år. Kossorna står redan nu på gårdarna runtom i Sverige med sina känsliga juvrar och kåtfrustar inför sommaren då deras lugna bondgård kommer förvandlas till ett blodigt slagfält med skrik, folk som blir osams, drar varandra i håret och Linda Isacsson. Såhär kan man läsa i presentationen om en av deltagarna:

"Sebastian har bland annat tagit andraplatsen i Sveriges starkaste man, och det bästa han vet är när kalvningssäsongen sätter igång"

Åh, kalvningssäsongen! Love is in the air! Jag vet inte riktigt vad man ska jämföra det för att ni ska förstå, men jag antar att det är ungefär som Way Out West om man är bonde. Allvarligt talat så var jag lite osäker på exakt hur en kalvning går till, så jag kände mig tvungen att googla upp det och hittade detta på sajten Allt om lantbruk (böndernas motsvarighet till Buzzfeed).

"Under kalvningen så är kon mycket orolig och vandrar omkring och skrapar och bäddar. Bäst är det om det är lugnt i ladugården under förlossningen och även under dessa första timmar. Efter detta öppningsstadie, som kan ta allt mellan några timmar till ett dygn, kommer utdrivningsstadiet. Kon ligger oftast då ner och krystar, men man ska vara på sin vakt eftersom en del kor väljer att stå upp och detta kan innebära att kalven ramlar i golvet när den kommer ut. Det kan ta lång tid innan huvudet kommer ut"

Mmm, härligt med kalvningssäsong hörni. Vad händer sen då? 

Kon brukar nästan genast då kalven kommit ut ställa sig upp och slicka på sin kalv. Många gånger är det bäst om man inte stör ko och kalv direkt efter kalvning. Om man måte hjälpa till så bör man inte dra i kalvens huvud. Bättre är att försöka knuffa fram kalven genom att sätta ett knä bakom bakdelen. Om kon är bråkig och inte vill stå still så måste man binda upp kon. Kon kan ha mycket starka moderskänslor och risken är stor att hon går till avfall. Inom ett dygn bör sedan efterbörden lossna och lämna kon. Till slut kommer den att lossna. Det kan se ganska ohygieniskt ut med en ko som har en efterbörd släpandes efter sig i flera dygn"

Det här ska alltså vara det bästa som Sebastian vet? När det vankas filmmys på gården så antar jag att man får kolla på någon gammal förlossningsvideo från en kalvning. Mysigt! 

Allvarligt talat så är jag dock lite avundsjuk på Sebastian. Vill också lära mig att uppskatta mig de enkla sakerna i livet, som en koförlossning. Jag tror jag hade varit lyckligare då. 

Gilla:
upp
29 röster

Plötsligt händer det

Transfrans 00:48 14 Apr 2014
Plötsligt händer det. Man står bakfull på Hemköp med famnen full av chips och tamponger precis innan de stänger och får syn på den här skylten och inser att inget någonsin kommer att vara roligare. Ska säga upp mitt netflixkonto och stirra på den här skylten i resten av mitt liv eftersom den tillfredsställer alla mina komiska behov jag någonsin känt. Frågade kassörskan om man fick dricksa butiken på grund av deras sinne för humor, men hon förstod mig inte så jag antar hon var ny på jobbet eller anställd av något bemanningsföretag.
Gilla:
upp
78 röster