Fantastisk vinterdag

Frans 20:41 20 Jan 2013

Kolla vad vackert det var utomhus idag här i Stockholm! Jag var som vanligt ute och njöt och förevigade det jag såg. Ett riktigt vinterpanorama och ett perfekt instagrammotiv att blända vänner och bekanta med. 

Gilla:
upp
44 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

En kväll på Kristallen

Frans 13:19 30 Aug 2014

Igår så var jag som sagt på KRISTALLEN med Greta, Hanna och Parisa!!! Nedan kommer en sammanfattning av min kväll.

18.00. Anländer till pressrummet ensam på Stockholmsmässan i Härliga Älvsjö. Tar för mig av vinet och hugger in på gratismaten. Vill inte slösa på mobilbatteriet så sitter med mitt vinglas och stirrar ut i tomma intet.

18.30. Pressansvarig hälsar välkommen och ba "Ser att ni alla tagit för er av mat och dryck!" och slänger en blick på mig.

18.50. Kenodragning på storbildsskärmen. Varken Hanna, Parisa eller Greta har dykt upp. Häller upp ännu ett glas vin.

19.15. Äntligen så dyker gummorna upp! Vi minglar med en reporter från gratismagasinet "Älskade Östermalm" som undrar om vi känner till några pristagare som bor på Östermalm?

20.00. Galan börjar. Agneta Sjödin spelar trummor och någon jojkar. Tveksam inledning på kvällen.

20.35. Lisa Kudrow dissar Alexander Bard via Skype. Nätmobbning på bästa sändningstid. Dålig stämning.

21.05. Vi bondar motvilligt med en pensionerad (?) reporter från tidningen Land som också befinner sig i pressrummet.

21.23. Petra Mede gör en Ice Bucket Challenge på Jenny Strömstedt. Jag konstaterar att detta måste vara höstens motsvarighet till Oscarsgalan-selfien i våras.

22.15. Tevesändningen är slut. Jag följer med Greta ut för att hon ska röka. Jag upptäcker att någon har fimpat på röda mattan och blir uppriktigt beklämd. Folk har verkligen ingen respekt för röda mattan längre.

22.45. Inne på efterfesten!! Alla tevekanaler har en egen bar. Till och med UR!!!

23.33. Efter att ha sett på Instagram att Edward Blom också är på plats på efterfesten så springer jag runt hela lokalen och letar. Allt jag vill är att ta en selfie med en kändis och sen åka hem.

00.01. Hittar Malin Åkerman. Hon får duga.

01.10. Har druckit lite för länge på Kanal5:s bekostnad.

01.25. Springer till sista pendeltåget hem. Jag var förmodligen den enda på hela Kristallen som inte tog taxi.

Gilla:
upp
22 röster

Inför Kristallen

Frans 14:57 29 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Ikväll ska jag på Kristallen! Vet fan inte hur det gick till men jag ska inte ifrågasätta något när det äntligen börjar gå bra. Ska visserligen dit i egenskap av press, men det är ingenting som jag talar högt om. Faktumet att jag inte blev inbjuden till Guldknappen i lördags är fortfarande ett öppet sår och något jag helst inte pratar om, så jag ska ta igen det ikväll istället. Tänkte sitta i pressrummet och twittra surt om Renée Nyberg och sen gå fram och kindpussas och säga att jag verkligen uppskattar TV3:s brännande samhällsjournalistik.

Kommer bli skitsur om Jessica Almenäs och jag dyker upp i en likadan klänning? Alltid ska hon envisas med att härmas. Hatar när det händer!

Hoppas på mycket härligt mingel ikväll, men vet inte vad jag ska förvänta mig? Mest känns ju Kristallen som en gala för folk som antingen är höga på kokain eller på sig själva, men jag ska gå dit med öppet sinne och komma med en avslöjande rapport sen med många osmickrande mobilbilder tagna med blixt.

Här är en bild på härliga Jessica som jag tog senast som vi sågs! Hon lånade min vardagsoutfit då som ni kan se. Ikväll är det äntligen dags igen!

Gilla:
upp
32 röster

Kikki Danielssons omvända karriärresa

Frans 22:03 28 Aug 2014

Ständigt aktuella och alltid lika härliga Kikki Danielsson har äntligen blivit klar för ett nytt teveprogram på TV4! Säger ni hiphop så säger jag Kikki Danielsson. Kanske kommer Kikki att göra en omvänd artistkarriär nu?

Det finns många exempel på hiphopare som gjort karriärresor och i viss mån bytt image och gått och blivit respekterade i bredare kretsar. Petter öppnar hamburgerresturang i Hornstull, Dogge Doggelito skriver krönikor om välfärd i Aftonbladet och Ken Ring blev folkkär (well, nästan iallafall) i Så Mycket Bättre. Kommer Kikki göra något liknande nu fast tvärtom? Från folkkär schlagersångerska boende i natursköna Bollnäs till hiphopare i Hässelby? Det är helt klart dags att någon gör en omvänd karriärresa för att balansera utvecklingen, och jag kan inte tänka mig någon bättre än Kikki!  

Jag tror att Kikki kommer få smak för en mer alternativ livs- och musikstil än den hon haft hittills, och då finns det ingenting som kan stoppa henne. Det är aldrig för sent att byta riktning i karriären, och hiphop känns faktiskt mer som en framtidsbransch än vad dragspelsschlager gör. Helt rätt Kikki! 

 

 

Gilla:
upp
34 röster

Paradise Hotel-Calle med en berguv

Frans 12:42 28 Aug 2014

Den här nyheten vaknade jag upp till imorse. Paradise Hotel-Calle krockade tydligen med en sällsynt "berguv" i Jönköping igår natt. Kort därefter passade han på att ta en bild med den döda berguven, för det är ju precis det man tänker på när man har varit med om en trafikolycka. Såhär såg den ut: 

Smakfull bild gubben! Märks att du har gjort en hel del modell för en dag-jobb med den där härliga posen. Du borde ha klätt av dig också och visat din vältränade kropp när du ändå höll på! I en intervju med GT förklarar Calle bilden såhär: 

"Jag ångrar inte bilden, men jag vill folk ska förstå att jag inte ler för att jag tycker det är roligt utan att jag är tagen av situationen. I obehagliga situationer kan jag skratta, jag hoppas att folk förstår det." 

Okej. Antar att vi alla hanterar obehagliga situationer på olika sätt, men jag är tveksam kring om det är sunt att ens krishantering består av att bränna av det bredaste leendet man har och ta en skön bild med något djur man precis har kört över med bilen. Jag vågar nog fastställa att det inte är sunt över huvud taget. "I obehagliga situationer kan jag skratta" är också ett citat som förmodligen hamnar på min lista över saker som inte är sunda. 

Man förväntar sig visserligen inte att Paradise Hotel-deltagare ska ta mogna beslut och agera förebilder för oss andra, men det här var så bisarrt att det inte ens skulle gå att ljuga ihop om man försökte. "Berguv" och "Paradise Hotel-deltagare" är ju inte direkt två ord man ser i samma mening speciellt ofta. 

Aja. Den folkkära berguven (Dalarnas landskapsdjur) har nu blivit förd till Stockholm för eventuell obduktion. Paradise Hotel har slukat sitt första dödsoffer. 

Gilla:
upp
47 röster

Förtidsröstning MUF-style

Frans 11:30 27 Aug 2014

Från och med idag så går det att förtidsrösta i riksdagsvalet! Jag berättar detta för er eftersom jag antar att ni som medborgare får merparten av er viktiga samhällsinformation genom mig och min blogg.

Tydligen så TÄLTADE flera medlemmar av Moderata Ungdomsförbundet i Nyköping utanför vallokalen natten till idag för att försäkra sig om att första rösten skulle bli en röst på Moderaterna. Någon borde kanske berätta för dem att det inte är den som röstar först som vinner, utan att det i slutändan faktiskt handlar om den som får flest röster sammanlagt. Riksdagsvalet är ju tyvärr inte som mellandagsrean eller en Lady Gaga-konsert.

Jag tycker så synd om ungdomarna som tältade utanför vallokalen i Nyköping i natt. Har de verkligen inget roligare för sig än att tälta för än en förtidsröstning? Går de inte på några konserter eller har några andra intressen? Det är jättefint att vara politiskt engagerad och det är beundransvärt på många sätt att folk över huvud taget orkar stå ute i valstugor ideellt, men att tälta för att förtidsrösta tycker jag är att gå till överdrift. Det är ju inte som att deras röst räknas mer bara för att den råkade komma in först.

Varför ställde de bara inte klockan tidigt på morgonen och åkte dit någon timme innan vallokalen öppnade istället? Var de rädda att någon annan skulle hinna före? Trodde de att kön skulle ringla lång till Nyköpings förtidsröstningslokal en kall onsdagsmorgon i slutet av augusti? Lyssnade de på Moderaternas vallåt "Vi och framtiden" hela natten? Så många frågor, så lite svar.

Gilla:
upp
41 röster

Brevfilmen

Frans 15:24 26 Aug 2014

I helgen var det premiär för "Brevfilmen" på SVT. SVT beskriver programmet som "Bullen fast för vuxna" , vilket inte säger mig speciellt mycket eftersom jag knappt kunde sitta upprätt då det sändes för tusen år sen. För er som också är födda efter 1890 så var iallafall Bullen ett ungdomsprogram med små filmer som handlade om ungdomars relationer och annat som hörde tonårslivet till där folk fick skriva in om sina problem. Breven dramatiserades sedan och blev små filmer som sedan diskuterades av en panel.

Jag har iallafall sett på första avsnittet av Brevfilmen, där det handlade om brännande relationsproblem så som: "Jag fes min partner på låret!" och "Jag har börjat hitta på saker för att kunna fly hemifrån". Samt att Carin da Silva måste gömma alla skor hon köper så att hennes kille inte ska se dem och bli sur. Ett typiskt Sex and the City-problem som jag är säker på att vi alla kan relatera till, jag menar vem har inte x antal Jimmy Choo-skor som ligger och skräpar i något skrymsle så att någon kille inte ska få syn på dem! Många äktenskap har krossats på grund av det!

Jag gillar faktiskt ändå programmet. Många lider i det tysta av partners som pruttar och det är bra att det diskuteras, men tycker att man lika gärna skulle kunna strunta i filmdelen och enbart kalla programmet för "Brev" istället. Det hade räckt med att enbart läsa upp breven eftersom det ändå bara blir buskis med en tre minuter lång pruttsketch. Det borde ju faktiskt gå att prata om mänskliga relationer på ett lättsamt och humoristiskt sätt utan att ha en lång pruttfilm först. Just nu känns programmet som en mix mellan humoristisk familjeunderhållning och barnförbjudet Fråga Olle-snusk, och jag vet inte vilken av de två stilarna som de är ute efter.

Nästa vecka är iallafall Linda Bengtzing gäst. Då blir det förmodligen mer buskis och härliga fräckisar som vi alla älskar.

Gilla:
upp
157 röster

Utskick från Kristdemokraterna

Frans 23:36 25 Aug 2014
Bjuder här på en present till alla er fotfetischister som tittar in och läser bloggen! Snart har jag mer hår på fötterna än vad jag har på huvudet. Jaja, sitter här på toa och löser ett härligt korsord som Kristdemokraterna har skickat ut till alla i kommunen. En riktigt bra valstrategi om ni frågar mig, för alla vet ju att en katastrofal opinionssiffra på bästa sätt räddas med ett korsordsutskick till samtliga väljare. Känner mig SÅ utvald när Göran pekar och ler med sin nya signaturpose. Förmodligen så säger han "Du kommer brinna i helvetet". Jag har ägnat hela kvällen till att leta efter dolda politiska budskap i korsordet, men utan resultat. Undrar mest vad det är för kokbok man vinner? Kanske en med Alliansens egna favoritrecept? Om den politiska karriären går åt helvete efter valet så kan man ju alltid bli kändiskock. Kanske är det det som Göran Hägglund har velat bli hela tiden?
Gilla:
upp
34 röster

Bildspecial: Estelles första dag på förskola

Frans 11:58 25 Aug 2014

För några timmar sedan så började prinsessan Estelle på förskola! Här kommer bilderna från denna minnesvärda dag. Just nu sitter hon förmodligen och äter en smakfullt komponerad trerättersmiddag tillsammans med de andra barnen på äkta Nobelfest-manér.

Estelle anländer till förskolan med stil iklädd höstens färger. En väldigt casual outfit, som hon kompenserar genom att i princip bli buren av sina föräldrar hela vägen fram till dörren som den diva hon är. Naturligtvis så bär hon inte heller sin Fjällräven-ryggsäck själv, då det inte är värdigt en framtida drottning att kånka runt på massa packning. På det sättet är Estelle en mer konservativ regent än Victoria.

Estelle är PRECIS som Ylva i Paradise Hotel på det sättet att hon har alla killar "wrapped around my finger", och i synnerhet pappa Daniel som vi ser här på bilden. Vem vet om hon gillar honom på riktigt eller om hon bara spelar spelet? Förr i tiden var det vanligt att kungligheter dödade varandra, tex. Nyköpings gästabud 1317 då kung Birger Magnusson fängslade sina bröder och lämnade dem till att svälta ihjäl i ett torn. Kommer något liknande att hända svenska kungafamiljen i framtiden?

Presskonferens första dagen på förskolan. Suck, aldrig en lugn stund. Estelle speglar sig i solljuset medan Victoria sköter kommunikationen med fansen. Det är i skrivande stund oklart vad ryggsäcken innehåller, men det är troligtvis partydroger och annat som kan behövas för att bli populär första dagen bland lekkamraterna.

Här har vi en bild på förskolan. Som ni ser på bilden så är det Sveriges första barnfria förskola! Härligt! Stentrappan som leder upp till dörren är perfekt att ramla ner för och slå ut en och annan framtand.

Gilla:
upp
68 röster

Veckans event

Frans 18:05 24 Aug 2014

Sitter här och går igenom den kommande veckans eventinbjudningar i vanlig ordning. Måste ju rensa i brevinkastet med tanke på alla formella inbjudningskort från hela världen som ramlar in där. Prinsessan Estelle tjatar och vill att jag ska komma första dagen på hennes dagis imorgon och agera mental coach, men jag vet inte om jag har tid? Vi får se hur jag gör. Tror att det är bra för henne att göra något på egen hand också, för jag kan ju inte vara med hela tiden. 

Jaja. Vill iallafall tacka mina bästa tjejer för en superrolig kväll igår! Charlotte, Pernilla och inte minst Kristin. Vilken kväll det blev! Synd att det går så långt mellan gångerna vi ses, men vi har sett exakt likadana ut i tjugo år nu så det känns som att tiden står still mellan gångerna vi ses. 

Avslutar det här inlägget med några inspirerande ord och budskap på vägen (eller nej jag menar väggen). Min personliga favorit är den längst ner. Tycker verkligen att jag fick till det när jag skrev "Think outside the box" i en kvadrat. Hahaha! Tokigt! Ni kan köpa allihopa på Cervera för 2000:- kronor styck och pengarna går oavkortat till en stödfond för vuxna människor som särskriver på Facebook. Det är oftast såna människor som har citat på väggen därhemma, så jag tycker att det var passande. 

Gilla:
upp
83 röster

Utomjordisk rakning

Frans 12:48 24 Aug 2014

Allt jag vill är att raka mig, men det får man ju knappt göra längre i det här landet utan att få en föreläsning om att rakhyveln minsann är gjord med "samma kraftfulla atomkraftsmikroskop som används för att skicka astronauter till rymden".

HUR hjälper det mig när jag står där med en gles mopedmustach? Vad ska man göra med all kraft? Kommer ju inte ha något ansikte kvar när den där rakhyveln är klar med mig. Hudslamsorna kommer hyvlas snabbare än ost på en hotellfrukost. 

VEM förutom Leif Pagrotsky kan behöva energin från ett atomkraftsmikroskop för att raka bort fjunet? Okej att man har kraftig skäggväxt, men jag tycker man går till överdrift när man blandar in utomjordiska krafter i sin rakningsrutin. 

VARFÖR vill man att ens rakhyvel ska bygga på rymdteknik? Mitt ansikte såg visserligen ut som ett svart hål imorse när jag vaknade så det hade kanske passat, men ändå. 

Nä jag förstår inte. Det kanske är något manligt bara? Har aldrig sett någon tampong som bygger på rymdteknik, men det kanske också kan vara en affärsidé? Jag tycker att t.ex. Libresse borde lansera en tampong med teknik från rymden. 

Libresse Fusion Ultra3000 - för Dig som behöver en tampong med samma uppsugningsförmåga som ett svart hål. 

Snart i en butik nära dig! 

Gilla:
upp
71 röster