Min kringla

Soraya Hashim 16:51 11 Jun 2012

Igår var jag alltså på utflykt med Malmen på våra cyklar (a.k.a. hingstarna med asagudsnamn jag aldrig minns). Vi promenerade först hela vägen till Djurgården pga jag hade så mycket jag behövde lufta. Ibland är det så skönt att ha en bästis, någon som har känt en i många många år och kan alla vändor redan så att man inte behöver förklara. Sen är det så bra med Malmen att oavsett vad man säger så kan hon alltid se den andra sidan av saken. Det ger perspektiv på problemen och löser upp knutar i ens tankar. Och ja, ibland sätter det en känslomässigt i skiten när man inser att konflikter och problem man har inte alltid är ensidiga, men det handlar ju bara om egoism och stolthet.

Vi hamnade i alla fall på Skansen och tittade på sovande björnar, lodjur, vargar och järvar som gömde sig. Vi åt himmelska vetekringlor som var så fluffiga att någon borde ha förbjudit dem för länge sedan! Vi cyklade bort mot Rosedals trädgård och undrade vem tusan som har råd att bo i området, vi köpte lakrits som som såg ut som småstenar och tittade på utsikter. Sen kom vi hem till Kungsholmen och åt traditionsenlig middag på Mamas and Tapas.

Gilla:
upp
14 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Risk!

Soraya Hashim 18:08 24 Apr 2014

Jag är skitkass på att lyssna på podcasts. Eller så här: jag är skitkass på att lyssna på svenska podcasts. Jag vet inte varför. Kanske att jag hamnar i att sönderanalysera form, ordval, upplägg, frågeställningar, intervjuer och allt sånt efter mina 6 år med att själv göra radio att jag bara hör "jobb". Det blir inte bara kul och spännande utan lite störigt nästan. Hjärnan är för påslagen.

Men det finns några få poddar som jag ändå kan försvinna in i och de är uteslutande amerikanska storytellingpoddar. En av mina favvosar heter Risk!. Folk som vet hur man berättar saker berättar helt enkelt saker. Det kan handla om vad som helst men ofta efter ett visst tema. Ett berättelse kan vara så roligt att jag skrattar som en galning på bussen medan nästa kan vara så sorgsen att jag på fullaste allvar börjar lipa (hänt ca 1000 ggr). Så nu när jag låg som en utslagen säl på en solstol på Mallis i fem dagar så klämde jag avsnitt efter avsnitt. Så himla mysigt att dyka i och ur människors liv på det där sättet. Fyra av avsnitten var specialavsnitt där programledaren Kevin Allison åker på Kink Camp. Ja alltså "läger" där man håller på med BDSM. Och vanligtvis så gör inte Kevin mer än att bara påa och ava de som ska berätta avsnittets historier. Han inleder alla avsnitt med sitt "Hey there folks!" och avslutar med "Today's the day, take a risk!". Ja, ni fattar ju att jag stör mig på människan. Plus att han alltid skrattar åt sina egna skämt. Alltså jag gör ju också det, men det är något annat ..ehm. Så hur som, i de här fyra avsnitten kom man så himla mycket närmre honom. Jag började äntligen tycka om honom, han blev liksom mänsklig istället för bara gapig.

Men ni vet hur man föreställer sig någons ansikte när man lyssnar på radio eller poddar? Att man målar upp en bild av hur någon ser ut om man inte vet det sen innan? Okej, min bild av Kevin var ungefär det här:

(men mindre Hugh Jackman än så)

I två år har jag lyssnat på den här rösten och föreställt mig ungefär den här snubben, jag har hört massvis om honom och hans liv. Jag hört honom berätta om när han blev uppvirad i en gunga från taket och påsatt av en kvinna med strap-on och jag har hört honom grina när han berättar om superkänsliga saker.

Så kom jag hem från resan och fick för mig att till slut googla människan. Så ser han ut så här???

Alltså min poäng handlar ingenting om nånslags värdering av hans utseende, det skiter jag i. Men jag blev så chockad! Så kom jag att tänka på vad himla längesen det var det där hände. Alltså vad längesen jag inte visste hur nån såg ut som jag lyssnade på på radio. Just radioröster kan ju komma en så extremt nära. Senast var när jag träffade P3-Christer i radiohuset i Göteborg 2008. Jag hade precis börjat jobba där och hörde hans röst snett bakom mig. Jag visste precis vem det var från alla gånger jag hört honom i mitt kök när jag lagat mat. Jag vände mig om och där stod nån helt annan än den jag hade föreställt mig. Nån annan hade kapat Christers röst! Jag saknar den där grejen, att inte alltid redan veta. Aja. Vet inte var jag ville komma med det här. Men lyssna på Risk!, det är en skitbra podd om man gillar sånt som jag gillar.

Gilla:
upp
4 röster

Varenda himla gång

Soraya Hashim 12:16 16 Apr 2014

Den när man i två dagar känt sig megasvullen, hatat alla sina kläder, avskytt sin kropp och varit helt säker på att man är på väg in i en djup depression och nånstans börjat accepterat att det kommer bli riktigt tufft ett par månader fram över och sen ba:

och sen:

Gilla:
upp
18 röster

Disneykaraktärer att ligga med

Soraya Hashim 10:23 15 Apr 2014

Döm mig inte nu, men en fråga som jag ständigt återkommer till är vilken Disneykaraktär man helst vill ligga med. Alltså egentligen är det en helt rimlig fråga, ni kanske bara inte ha fattat det ännu. Kolla bara:

Eller:

Eller:

Fast ännu bättre, kanske allra bäst:

Jag tycker huvudkaraktärerna är lite... eh inte min smak. Så min topp 5-lista är:

 

Plats nr 5:

Pongo/ Roger. Alltså egentligen inte, speciellt inte tråk-Roger, men de är så brittiska att jag tänker att detta är det närmsta jag kommer att få ligga med Sherlock Holmes sååå... Eh okej då?

 

Plats nr 4:

Behöver jag ens förklara? Denna mäktiga, förbannade, dubbelspelande, jävliga, hämndlystna, snikna ankhäxa MED MAGISKA KRAFTER. Magica de Hex, om jag vore anka skulle jag göra allt för att vara som hon. I andra hand göra allt för att ligga med henne.

 

Plats 3:

Pocahontas och Jasmine: Här går jag visserligen emot min egen idé om hur trista huvudkaraktärerna är, men.. Vad ska man säga. Jag behöver inte säga nåt va? Nä okej. *swoon*

 

Plats 2:

Ursula är allt det Magica De Hex är fast bara ännu elakare, ondare och farligare. Kan knappt föreställa mig ett one night stand med den här galningen. En skulle ha tappat rösten, förnedrats till småbitar och ändå vara rätt nöjd på sin walk of shame hem på stranden tänker jag?

 

På första plats:

Han har alltid och kommer alltid vara min nummer ett på ligglistan över Disneykaraktärer. Vet inte om det är de gröna ögonen, den svarta manen, attitydproblemen, Rikard Wolffs röst (med största sannolikhet, jag menar OMG!), kränkta syskonet-grejen eller vad. Men ja, där har ni det. Det ultimata beviset på hur trista jag tycker huvudkaraktärerna är: Jag vill ligga med Scar.

 

Okej så don't leave me hanging här efter att jag outat att jag vill ligga med lejon, bläckfiskar, hundar och ankor (när jag skrev ut nu det blev det.. eh.. ja). Vilken Disneykaraktär vill ni ligga med?

Gilla:
upp
28 röster

Världens bästa tips någonsin. NÅGONSIN!

Soraya Hashim 10:22 13 Apr 2014

Såg att Expressen gjort en Så här hittar du balla "dolda" funktioner på din iPhone-artikel:

 

Asså, No hate på Caps lock-knappen eller så men.. Jag kände inte att jag pinkade på mig av pepp direkt. SÅ här kommer istället ett iphone-knep jag kom på för några dagar sedan (ja alldeles själv!) som kommer förändra era liv, hehe:

 

MAN KAN KOPIERA IN GIFAR I SMS-KONVERSATIONER!!!!!!!!!!

betyg: 6 betyg: 6

Jag veeeeeeet!!! Det här fick mig på riktigt att skrika, hoppa, kissa på mig och dö i några sekunder!

Jag vet inte om det måste vara just iMessage-konversationer, men whatever - det funkar när det funkar och det är så kul! Som igår när jag pratade med Pauline om att jag ska till Mallis och frågade henne hur det gick hos frisören:

Ja, nu är ju det här en skärmdump så ni ser inte att de rörde sig:

Iiiih, så kul!!! Okej, hur gör man då? Jo, för att inte råka ut för detta (jättevanliga):


 

Så måste man (efter att man hittat gifen man vill ha på google bilder i telefonen) klicka på bilden så många ggr att man kommer till platsen där den ligger från början. Alltså tills du har de här två alternativen att välja på när du ska kopiera den:

Då väljer du kopiera och kopierar in gifen i din konversation:

 

TADAAA! och Varså himla goda för livsförändrande tips!

 

Gilla:
upp
33 röster

A-märkt filmhelg

Soraya Hashim 10:43 12 Apr 2014

Håll i er nu för här kommer helgens bästa tips:

Bio Rio (i Stockholm) har en liden filmfestival i helgen där de bara visar A-märkta filmer. A-märkta filmer är alltså filmer som klarar Bechdeltestet (filmen innehåller minst två namngivna kvinnliga karaktärer som vid minst ett tillfälle i filmen pratar med varandra om något annat än män <--- mer sällsynt än man kan tro!).

Den började såklart redan igår, men även om du ser det här nu så finns det mycket kvar att ta del av:

Lördag den 12 april

15.00 Film & samtal: Tusenstjärnorna och samtal med Feministisk Filmfasta - Zita
18.00 Film & samtal: The Battle of the Sexes i samarbete med Rättviseförmedlingen - Salong 4
20.00 Klubb & festligt: Femtastic  - Salong 4

Söndag den 13 april

11.00 Filmfrukost: The Virgin Suicides och samtal kring - Vad hade hon på sig? Arrangeras av Beyond Retro - Bio Rio
15.00 Paneldiskussion: Making Room for Women in Film - Bio Rio
18.00 Film: The Quiet Roar - Zita

 

Idag kommer jag vara där från Rättis och snacka lite kl 18 (<-- kom och säg hej!) och imorgon tänkte jag gå på filmfrukosten innan jag armbågar mig fram (med kärlek) på Vårloppisen.

Gilla:
upp
10 röster