Markus Krunegård - Mänsklig värme

Holly Astera 00:20 27 Mar 2012
Skivbolag: 
Artist: 

Stackars Markus Krunegård, han kan inte ha haft det lätt. Han har ångest. Han blir kär lite för snabbt. Han är rädd för att bli som sin far. Han känner skam. Han tampas med sin dåliga självkänsla. Han är precis som alla andra, precis som vi. På sitt fjärde album blir Markus Krunegård mänskligheten personifierad. Men vad som skiljer oss vanliga dödliga från Sveriges bästa låtskrivare är hans förmåga att förvandla bittra livserfarenheter till poplåtar att dansa till. Eller gråta till, om man skulle känna för det. Och det är vi vanliga dödliga oändligt tacksamma för. 

Bäst just nu: Musik

Kendrick Lamar – To Pimp a Butterfly

Lika samhällskritisk som excentrisk flexar Kendrick Lamar sina rapmuskler och visar prov på en flowmässig arsenal som i nuvarande generation nog saknar motstycke.

The Very Best – Makes a King

En soundmässig mix mellan Londons klubbliv och malawisk folkmusik.

Jonathan Johansson - Lebensraum

Jonathan Johansson river musikaliska murar och kombinerar sin tidigare dramatiska åttiotalspop både med rytmer som Kaah skulle vara stolt över och med hitvänlig attraktionskraft lika vass som någonsin.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler musikrecensioner

MG - MG

Christoffer Reichenberg Andersson 00:00 27 Apr 2015
Stad: 

Bakom det intetsägande artist- och albumnamnet MG finns Martin Gore från det mindre intetsägande Depeche Mode. Att han skapar musik utanför bandet är ingen nyhet, men det är på denna skiva han på riktigt tar ut de experimentella svängar han hintat om på sina tidigare soloarbeten. Varför har han hållit inne på detta så länge? Det enda dåliga med skivan är att låtarna tar slut så snabbt, precis när det är på väg att lyfta så är låten slut. Som att lyssna på 16 snippets ungefär.


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!