Macy Gray - Covered

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 00:37 9 Apr 2012
Skivbolag: 
Artist: 

Coverskivor är alltid mer intressanta för att de säger något om artistens musiksmak än för sina kvaliteter som album i sig. Frågan om hur relevant det är om en artist har bra smak eller inte ställs därför på sin spets i dessa sammanhang; artisten blottar strupen, och dennes musiksmak sätter gränsen för hur intressant eller bra coverskivan kan bli. Macy Gray, den råkonservativa soulrocksångerskan med den kraxiga rösten som hade en hit i slutet av 90-talet med I Try, har inte världens roligaste smak – vare sig det gäller val av låtar (Radioheads Creep, Metallicas Nothing Else Matters) eller hur musiken ska låta (trist proffsig studiorock). Det är synd att hon inte utnyttjar sin röst till att sjunga rena soullåtar – den passar verkligen inte covers av Yeah Yeah Yeahs och My Chemical Romance. En känslig tolkning av Eurythmics Here Comes the Rain Again räddar skivan från ett bottenbetyg.

Bäst just nu: Musik

Kendrick Lamar – To Pimp a Butterfly

Lika samhällskritisk som excentrisk flexar Kendrick Lamar sina rapmuskler och visar prov på en flowmässig arsenal som i nuvarande generation nog saknar motstycke.

The Very Best – Makes a King

En soundmässig mix mellan Londons klubbliv och malawisk folkmusik.

Jonathan Johansson - Lebensraum

Jonathan Johansson river musikaliska murar och kombinerar sin tidigare dramatiska åttiotalspop både med rytmer som Kaah skulle vara stolt över och med hitvänlig attraktionskraft lika vass som någonsin.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler musikrecensioner

Grillat & Grändy - Kör vi tills att dör vi

camila astorga diaz 00:00 28 May 2015
Stad: 

 

Det kan inte nog understrykas hur viktiga Grillat & Grändy, eller Sabo och Fille som de också kallar sig, är för det svenska musiklandskapet. Bland gästerna bör nämnas Rosh, vars verser bränner solkatter i huden. Där andra står och stampar stelt, där andra väger orden mot varandra som om det var tyngden som var avgörande, så väljer Grillat & Grändy att hitta en ton som varken är mjuk eller tillmötesgående. Det finns ett allvar som inte bara är lekfullt men som också tillåter sig att vara längtande och tramsigt.

 


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!