Fire! - You Liked Me Five Minutes Ago

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 15:00 8 Nov 2009
Skivbolag: 
Artist: 

Om du får en chans att se trion Fire! live så måste du ta den. Det är den mest intensiva, kompromisslösa, katarsiska och vackra musikupplevelse som man kan tänka sig. På denna skiva är de nästan, men bara nästan, lika bra – de spelar lite mer försiktigt och tar inte ut svängarna lika mycket. Trots detta: en fantastisk debut från en mycket fascinerande grupp. 

Bäst just nu: Musik

Kendrick Lamar – To Pimp a Butterfly

Lika samhällskritisk som excentrisk flexar Kendrick Lamar sina rapmuskler och visar prov på en flowmässig arsenal som i nuvarande generation nog saknar motstycke.

The Very Best – Makes a King

En soundmässig mix mellan Londons klubbliv och malawisk folkmusik.

Jonathan Johansson - Lebensraum

Jonathan Johansson river musikaliska murar och kombinerar sin tidigare dramatiska åttiotalspop både med rytmer som Kaah skulle vara stolt över och med hitvänlig attraktionskraft lika vass som någonsin.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler musikrecensioner

Grillat & Grändy - Kör vi tills att dör vi

camila astorga diaz 00:00 28 May 2015
Stad: 

 

Det kan inte nog understrykas hur viktiga Grillat & Grändy, eller Sabo och Fille som de också kallar sig, är för det svenska musiklandskapet. Bland gästerna bör nämnas Rosh, vars verser bränner solkatter i huden. Där andra står och stampar stelt, där andra väger orden mot varandra som om det var tyngden som var avgörande, så väljer Grillat & Grändy att hitta en ton som varken är mjuk eller tillmötesgående. Det finns ett allvar som inte bara är lekfullt men som också tillåter sig att vara längtande och tramsigt.

 


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!