Wasa Allé

14:39 25 Nov 2009

 

Om det finns någonting vi har tjatar om på Nöjesguidens mat- och dryckessidor så är det den naturliga vintrenden, fantastisk stor i Frankrike och närmast oss här i Danmark. Danmark må vara mindre än oss till ytan men är ett mycket större mat- och vinland än Sverige.

I Danmark kommer ett författarpar i höst ut med en bok om de naturliga viner och champagnerna. Köp den. De naturliga vinerna är inte behandlade med besprutningsmekanismer eller onaturliga konstgjorda tillsatser som många av vinerna från den gamla världen. Som de ”fina” slotten i Bordeaux till exempel. De naturliga vinerna har inga tillsatser och smakar därför vin. Inte socker eller saft. På Noma är denna vintradition naturligtvis standard. I Göteborg har inte mycket hänt på denna front. Tills nu. Sommeliererna på Wasa Allé, Johan och Björn, har slängt ut den nya världen och slängt in den gammelgamla världen. Franska naturviner från den riktiga gamla traditionen. Eliten av viner. 
Till detta har Mats och gänget skapat en ypperlig meny bestående av underbara kött-, fisk- och inälvsrätter. Meny i kombination till dessa viner gör Wasa Allé till den mest intressanta krogen just nu. Ypperliga råvaror tillagat på ett mästerligt sätt. Och du, glöm inte att smaka en delikatess i den nya skaldjursbaren. Och det med ett glas från någon av de 68 olika champagnerna. Vi saluterar deras initiativ.


 

Öppettider: 
tis–tors 17.30–23.00, fre–lörd 17.30–01.00 samt lunch mån–fred 11.30–14.00.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.