The More Bistro

Redaktion 14:14 10 Mar 2014

 

themorebistro-1329.jpg

Att komma till The More Bistro
är ett besök fyllt av nostalgi. Vi minns kvällarna i källaren då lokalen huserade några av stadens bättre alternativa klubbar och hänget i rökrutan för fem-sex år sedan. Men sedan i höstas huserar inte längre en klubb, utan en restaurang med höga ambitioner, i lokalerna. Vi slår oss ner och serveras innan förrätterna en aptitretare i form av tunt skivad melon och fina bitar anka. Vällagat och bra balans, men vi anar oråd då vi inser hur pass mycket råvaror från andra delar av världen köket förlitar sig på.

Till förrätt väljer vi den ”bruléeade” fröjalaxen med hallon, fänkål och pepparrot (125 kronor). En rätt som domineras allt för mycket av det senare. Roligare är terrinen på gårdsgris som serveras med gurkketchup och sesamolja (115 kronor). Rätten smakar tydligt av sesam och har en fin balans. Dock är den importerade gurkan inte direkt fylld av smak. Terinnen är däremot fin och len. 

Efter förrätterna får vi också känna av gastronomisk nostalgi, av det sämre slaget. Det är en tripp tio år tillbaka, då köttiga rätter och balsamicoreduktioner dominerade Malmökrogarna. Vi serveras en hängmörad entrecôte med blomkålspuré och en tryffelsky (160 kronor), som påminner oss allt för mycket om dessa år. Köttet är väl tillagat, men skyn smakar för starkt av salt fond och de grönsaker som serveras till, kokta broccolibuketter, påminner närmast om skolbespisningens kök. Skreitorsken som kommer med savoykål och mandel (145 kronor) har en frisk smak av citron och smakar bra, men lämnar inget större avtryck. Det gör istället ankbröstet (155 kronor) som serveras med strimlad och stekt mangold – det smakar nämligen inte alls bra. Päronbitarna vi får till är alldeles för mjuka och såsen påminner om den vi fick till entrecôten.

Kan kanske desserterna rädda det hela? Tyvärr inte. Vi beställer en frisk äppelterrine, serverad med en glass på tonkabönor och kristalliserad choklad (85 kronor). Smakerna är bra, men som med alla rätter vi får under kvällen glider smakerna in i varandra alldeles för mycket och skapar till slut ett ganska obehagligt kaos. Än värre är vår andra dessert med citrus, italiensk maräng och hasselnöt. Hasselnöten är svår att identifiera, lemoncurden är blek och apelsinen smakar som om den har delat skärbräda med lök (85 kronor).

I dagsläget serverar The More Bistro mellanrätter som är lite dyrare och lite sämre än de du kan få på en handfull andra krogar i staden. Ska de nå toppen behöver de skippa nostalgin och jobba med bättre råvaror och renare smaker. 

 

 
Adress: 
Norra Skolgatan 24 i Malmö
Telefon: 
040-236250
Hemsida: 
Öppettider: 
tis–lör 17–22.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.