Tempo

Redaktion 12:12 1 Aug 2008

 Christian Andersson

Det slår mig varje gång. Det är något oförklarligt och mycket speciellt med just brödet. Är det den lite för hårda skorpan och det perfekt mjuka innanmätet som doftar vagt av kanske kummin? Eller...Det slår mig varje gång. Det är något oförklarligt och mycket speciellt med just brödet. Är det den lite för hårda skorpan och det perfekt mjuka innanmätet som doftar vagt av kanske kummin? Eller den mjuka skivan smör som också dukas fram? När jag sedan sekunden efteråt hör ljudet av den lilla stålkannan med vatten sättas ner framför mig på uteserveringens bord, då vet jag vad det är: smaken, doften och ljudet av inre lugn och trygghet.
Kvällarna på Tempo är som en favoritdikt. Eller nej, som en surdeg. Jag tar med mig en liten bit av Tempokänslan hem varje gång, för att sedan återvända några dagar senare — med känslan framkallad till ett vykort, som hamnat någonstans innanför min vänstra bröstficka. Ladies and gentlemen, honoured members of the jury, yes I plead guilty, men tillåt mig för ett ögonblick att få vara lite sentimental. För Tempo behöver inga närmare presentationer för dig och dina vänner. Jag behöver inte i detalj beskriva alla fantastiska rätter som både du och jag har ätit här fler gånger än vi sett soluppgångar.
Bartallriken. Roger, Björn och deras krogfamilj. Den oändligt flödande ölen. Champagnehinkarna med sina fåniga men charmiga pappersservetter. Lamporna under markisen. Stammisarna. Ja, det har blivit dyrare på senaste, och man får inte ens beställa sin mat när det är lite för mycket folk samtidigt, något som frusterande nog kallas Matstopp. Men Tempo ÄR excentriskt, hemmasnickrat och lite svårbegripligt. Skulle Tempo av någon anledning få för sig att, säg, stänga på helgerna — ”för mycket folk då”, så skulle vi konstigt nog säkert acceptera det också. För vår kärlek är näst intill kravlös. Om det en dag dyker upp en konsult som vill måla om, ställa in nya möbler och ändra bland personalen, ja, då kommer vi gemensamt att jaga ut honom ur stan, iklädd endast tjära och fjädrar.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.