I bland behöver det verkligen inte vara så svårt. Man tar två saker som är goda – korv och öl – och sammanför dem i en stadsdel som bevisligen gillar korv och öl – Hornstull – och sätter ett fiffigt namn på det. Korvmakarna Taylors och Jones har gjort precis det med sin senaste etablering Taylors & Jones with the Twist. Med en meny bestående av ett tiotal väl utvalda korvar, och lika många öl på fat har det snabbt etablerat sig som ett givet alternativ för snackssugna Hornstullsbor. Att kedjan kan sin korv visste vi såklart redan tidigare. Fabriken är sedan länge en väletablerad tillverkare av delikatessen, med distribution i en stor del av stadens matbutiker. Däremot blev det en trevlig överraskning att se hur pass lyckad etableringen blev som restaurang.
Även om krogen erbjuder mat till avhämtning via sin delidisk känns det som ett givet alternativ att frossa i sin honey roast, welsch dragon eller kimchi pork på plats. Och att inte ta in en ölplanka till detta vore snudd på tjänstefel. Till ”Twisten” återvänder vi mer än gärna på regelbunden basis.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2013.