Stearin har gjort sig känd som stadens finkrog för bohemer. Restaurangen handlar om perfekta råvaror utmärkt hanterade av deras australiensiska kock. Det är lika imponerande att äta av hans mat då han ofta använder sig av svenska råvaror som kantareller, vilt och olika syror på ett sätt som får en att tro att han har bott här i decennier. I själva verket har han bott i vårt land i tre år.
På bara ett par år har den lilla restaurangen fått ett eget liv och en egen identitet och leder nu överlägset krogligan i Linné. Kök som Hos Pelle och 12-52 får se sig förbisprungna. Till detta lysande kök har de också en trevlig bar där de ofta bjuder in till miniklubbar och hög stämning, särskilt under helger. Kanske för hög stämning ibland. Under vissa tider vet man inte om det är restaurang eller klubb på Rivieran. Well, det är charmen med Stearin. Och inte sällan hittar man gäster med tallrikar i baren eller i små hörn på minimala hyllor. Folk äter överallt. Där är spänningen med detta udda kök. Men först och främst, trots allt festande och folkvimmel är Stearin just ett kök med oerhört begåvad personal som är fruktansvärt passionerade och kunniga inom mat, vin och sprit. Inte sällan hittar man dem hemkomna med nya idéer från inspirationsresor till stjärnkök i Spanien och Manhattan. De vet vad de gör på Stearin.
Senaste menyn är strålande. Vi äter halstrad pilgrimsmussla som får smak av en underbar makrill. Fräscht och underbart smakrikt på samma gång. Samma gäller ett hjortinnanlår som har en fin sälta och underbar viltsmak. Som varmrätt äter vi en gnistrande och söt honungsglaserad palsternacka tillsammans med stekt oxrygg. Kort sagt: Stearin är fortfarande kungar i Linné.