Sjömagasinet

Redaktion 15:10 26 Aug 2009

 

Jag har förstått att många luras att tro att räkor är räkor, hummer är hummer och att havskräftor är havskräftor. Ingenting kunde vara mer fel. Det är lika fel som att bara gå in på en restaurang och ospecificerat beställa ”ett glas rött”.

På Sjömagasinet smakar kräftorna, räkorna, musslorna, ostronen eller hummern inte som på andra ställen. Det här är det bästa ur havet. Havs-bandens elit. Det finns inte plats för några mjuka saker med ett ben för lite. Här samlas havets FC Barcelona om man så vill. Under sommaren är restaurangens uteservering det mest naturliga valet. Sjömagasinet har stadens vackraste sådan och det är en plats att minnas i generationer.
Servicen är erfaren och kunnig. Vi diskuterar deras senaste val av vininköp och landar i något så fint som sancerre och bourgogne. Här finns naturligtvis vinklassikerna, men det roliga med en lyxkrog som Sjömagasinet är att de vågar gå utanför ramarna och satsa på små avantgardeproducenter som tar mineralrika viner från Bourgogne, Sancerre och Loire till en helt ny nivå. Att dela dessa flaskor med Sjömagasinets rätter är en välsignelse. Förutom skaldjurstallrikarna rekommenderar jag sjötungan och kalixlöjrommen. Men huvudrollerna här är hummern och hans skaldjursvänner. Och vinlistan. Och läget.
Någonstans mellan dessa njutningar vill man ringa hem till farmor och berätta att det finns fisk i himlen. Det kostar att besöka Sjömagasinet, men det är ett minne för livet.

Adress: 
Klippans Kulturreservat
Telefon: 
775 59 20
Hemsida: 
Öppettider: 
tis–fre 18-22, lör 17-22
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.