Sjömagasinet

Carl Reinholdtzon Belfrage 13:46 27 Jun 2006
Foto Thomas Wal Sommaren är Sjömagasinets tid. Av alla årstider man besöker Sjömagasinet så är det sena sommarmiddagar på utomhusdäcket man minns mest. Inte bara för den fantastiska utsikten och den vackra trä-/segel-/patio-utsidan, utan för att hela stället lever upp. Det är kräftornas tid. Och hela restaurangen blommar upp till sin maximala kapacitet. Under vinterhalvåret, då det är glest gällande middagssällskapen, och servicen får tampas med ojämn volym, är det svårare, både mentalt och reellt att hålla kvalitén alla förutsätter. Ingen klappar Sjömagasinet och dess kockar på axeln och berömmer extra för en hummers fina textur och tuggmotstånd. Sådant goes without saying här. Men nu, med fullplottrade bokningskalendrar, går, kanske lite paradoxalt, allt smidigt och maten håller hög och jämn kvalité. En ny spännande nyhet på förrättssidan är färskrökt lax från Östermalmshallen (!). Den är, måste vi tillstå, ett underbart samarbete Stockholm och Göteborg emellan. Rätten är som en len utsträckt hand till huvudstaden. Löjromsbriochen finns naturligtvis kvar, men vi brukar unna oss en liten förrättsblandning av Grebbestad-ostron, räkor, havskräftor och hummer istället. Dofterna, färgerna, blandningen är himmelsk. Varmrätterna domineras än mer av fisk än vanligtvis. Det svämmar över av sjötungor, makrillar och hälleflundra. Jag förvånas ständigt av de generösa portionerna, de perfekta sammansättningarna och den naturliga sältan. Allt är i perfekt symbios och valen handlar mer om personlig, och för dagen, smak och preferens. Som det ska vara en sen sommarkväll på en av landets bästa restauranger.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.