Foto: Thomas Wal
– Mina föräldrar ringde och berättade att de satt i bilen från Borås för att testa kycklingen på Evergreen i Majorna och undrade om jag ville hänka, förklarar en polare som sa att kinakrogen i Majorna faktiskt levererat. Föräldrarna hade läst om Evergreens kyckling i Faktum och känt suget.
Som barnvakt tänkte jag att det vore ett perfekt tillfälle att ta min treåriga systerdotter på smakresa. Det blev tyvärr inte så, vilket jag i efterhand tackar min lyckliga stjärna för när jag dagen efter går in i lokalen och möts av en fjättrad rottweiler i entrén. Men det sköna med en hund vid ingången är att det håller gnällspikar och tråkmånsar borta.
Med mitt sällskap ser vi ut som ett vilset par på e-dejt som gått till ett ställe där risken att springa på en bekant är minimal. De andra gästerna härjar nämligen som hela havet stormar trots att klockan bara är 18.
Evergreen är inget kinahak utan en taiwanesisk restaurang. Baren accentueras med ett antal spelmaskiner i anslutning till toaletten. Belysningen är skarp och tavlorna ser ut att vara hämtade från Vakttornet.
En charmig servitris menar att vi gjort ett gott val i kyckling i oljeregn och den friterade biffen. Kycklingen tar 25 minuter att laga så vi tar in vårrullar till ölen, de är mastiga, hemgjorda och helt okej. När maten kommer är den omtalade kycklingen alldeles frasig och har sting i sin goda sås med koriander och chili. Biffen är också riktigt fin, men jag hade velat ha den knaprigare.
Vi blir sinnesjukt mätta och om det inte varit konsert på schemat skulle vi lätt tagit en doggybag med resterna. Maten är sämre än vad den bör vara för ett bättre betyg, trots detta är den bättre än man kan vänta sig.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2013.