Det är en konst att äta sakta. Vem gillar att tugga samma mat så många gånger som dietisten föreslår för att undvika ballongmage. Maten växer i gommen och till slut nödspottar du hellre i en servett.
Med en lunch på 30 minuter, en bio som väntar eller en hunger som suger i magen likt en kloakpump är det inte heller läge att lägga ner besticken mellan varje tugga. Vad är lösningen förutom mer tid? Pinnar och en klumpig hand? Ja visst. Pinnar är inget som Asien tagit patent på och du kan ge dig på vilken mat som helst med redskapen. Det är Plocke-pinns koncept. Många luras att tro att den svarta restaurangen med skyhög takhöjd, som blir en del av nattklubben Inkonst sena nätter, serverar sushi och sjögräs. Men här är pinnarna verktyg för att äta underbara små tapas. Rätterna hör inte hemma i någon speciell kontinent och Plocke-pinn skiljer sig från den uppsjö av tapasställen som finns i stan. Här är alla tapas påhittiga och bedårande små verk som avslöjar att kocken gillar sitt jobb. Det borde vara kö för att få sitta här där priserna är lika små som tapasen och funkar lika bra som en hel middag som tillbehör till fredagsölen. Quesadillan fylld av färsk koriander för 30 kronor och gösen med sidfläskvinägrett för 50 älskar att klämmas fast mellan våra pinnar. Vi föreslår att du tar dig in i gränden och gör Plocke-pinn till en första anhalt på en lång kväll. När det börjar dunka i väggarna stannar du kvar och festar på en av stadens största och bästa klubbar. Men förvänta dig inga stordåd på drinkmenyn trots den långa baren. Här är det Plocke-pinns kök och Inkonsts dj-bokningar som regerar.