Vi har tjatat en del om koreanen David Chang och hans amerikanska imperium Momofuku på krogsidorna. Varför? Ja, för att hans mat är världsledande inom den neoasiatiska gastronomin samt att han har en unik talang att skapa en unik atmosfär på sina restauranger, grundad i att han vägrar VIP-kultur och stambord för rika damer med små hundar.
Alla är lika på Momofuku. Och nu, utan att ha tittat åt David Changs håll, har grabbgänget på Peacock, efter sin succé på Hamngatan under sommaren, återigen öppnat matdelen på Peacock. Och maten, stämningen och upplägget är som ett eget litet Momofuku för göteborgaren. Fint, inte sant?
Vi börjar med fantastiska dumplings med havsaborre, sidfläsk, räka, krabba och kräfta. Lätta, spröda små delikatesser att doppa i allsköns såser. Fortsätter med en skål långkokt sidfläskt i barbecuesås. Och en anklever i tacoskal! Roligt och gott. Inte fine dining. Fun dining!
Sushin är downsize, vilket är trevligt för oss som inte har ett gap som en vithaj. Man slipper helt enkelt att bita av sushin. Enkelt, smidigt och smart. Till detta har de tagit in samma saké-urval som Dozo. Så, allt detta sammantaget resulterar i att saknaden av den fantastiska lilla Skårs-restaurangen blir lite mindre.
Vinutbudet kunde dock vara något roligare, det är Peacocks mat värd, men intrycket blir att den vackra påfågeln vi lärt känna genom åren än en gång har lyft.