Peacock

15:03 29 Oct 2009



Vi har tjatat en del om koreanen David Chang och hans amerikanska imperium Momofuku på krogsidorna. Varför? Ja, för att hans mat är världsledande inom den neoasiatiska gastronomin samt att han har en unik talang att skapa en unik atmosfär på sina restauranger, grundad i att han vägrar VIP-kultur och stambord för rika damer med små hundar.

Alla är lika på Momofuku. Och nu, utan att ha tittat åt David Changs håll, har grabbgänget på Peacock, efter sin succé på Hamngatan under sommaren, återigen öppnat matdelen på Peacock. Och maten, stämningen och upplägget är som ett eget litet Momofuku för göteborgaren. Fint, inte sant?
Vi börjar med fantastiska dumplings med havsaborre, sidfläsk, räka, krabba och kräfta. Lätta, spröda små delikatesser att doppa i allsköns såser. Fortsätter med en skål långkokt sidfläskt i barbecuesås. Och en anklever i tacoskal! Roligt och gott. Inte fine dining. Fun dining!
Sushin är downsize, vilket är trevligt för oss som inte har ett gap som en vithaj. Man slipper helt enkelt att bita av sushin. Enkelt, smidigt och smart. Till detta har de tagit in samma saké-urval som Dozo. Så, allt detta sammantaget resulterar i att saknaden av den fantastiska lilla Skårs-restaurangen blir lite mindre.
Vinutbudet kunde dock vara något roligare, det är Peacocks mat värd, men intrycket blir att den vackra påfågeln vi lärt känna genom åren än en gång har lyft.

 

Öppettider: 
tis-ons 18-01, tor18–03, fre 17-04, lör 18–04.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.