Mat och destillat

Redaktion 16:09 21 Dec 2011


Foto: Christian Andersson

Mat och destillat har fått rum i anrika, men nedlagda Conditori Lundagårds lokaler. Det är svindlande högt i tak och de tunga kristallkronorna sätter standarden för hela kvällen. Det är hög nivå på samtliga moment under kvällen och stämningen är relativt avslappnad för en fredagskväll. Direkt när man stiger in i lokalen finner man en mysig barsektion där man gärna inleder eller avslutar sin kväll. I mitten står de vackert dukade borden tätt. I bakrummet kan större sällskap få plats tillsammans med de som föredrar en mer privat afton. Vi blir placerade mittemellan en julfestande mäklarfirma och två juridikstudenter.
Köket ligger rätt i tiden, men kan inte anklagas för att vara särskilt originellt. Det är säsongsanpassat och med stort fokus på den enskilda råvaran, som självklart har nordiska rötter. Vi upprörs inte över detta, det är ett koncept som väl utfört är i världsklass. Och vi blir inte besvikna. En av våra rätter är komponerad utifrån jordiga smaker och en uppstickare är rödbetan som presenteras i fyra olika texturer. Upplägget är bländande vackert och en världsmästare på andra sidan sundet dyker upp i närminnet. Allt är harmonierat till fulländning på tallriken och det är inte bara texturen som är varierad, även kulörerna och smakerna. När köksmästaren lotsat oss igenom rätten får vi påhälsning av en servitör som kvarnar lite peppar på vår tallrik. Under hela kvällen får vi service i toppklass. När vi tappar en servett på golvet är de genast där med en ny. När vi ätit färdigt ber vi om ett bord i baren och det ordnas på momangen. Man blir väl omhändertagen helt enkelt.
Som avrundning på kvällen ögnar vi igenom listan med klassiska cocktails som är välsvängda och värda att testa. Mat och destillat levererar en fläckfri upplevelse på alla plan och även plånboken är nöjd efteråt.

Öppettider: 
mån-tor 11.30–00.00, fre 11.30–01.00, lör 13–01, sön stängt.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.