Maharani

Redaktion 17:22 23 Mar 2009

Sverige har inte den starka engelska traditionen av god indisk mat, men vi har haft två krogar som har gått att lita på: Maharani och Bombay. Bombay är dock vansinnigt ojämn numera, så låt oss ge dig ett tips: ät aldrig av förrätterna. Varmrätterna är dock okej och till mycket bra priser.Sverige har inte den starka engelska traditionen av god indisk mat, men vi har haft två krogar som har gått att lita på: Maharani och Bombay. Bombay är dock vansinnigt ojämn numera, så låt oss ge dig ett tips: ät aldrig av förrätterna. Varmrätterna är dock okej och till mycket bra priser. Menyn består av indisk husmanskost och domineras av kyckling och lamm. Restaurangen har naturligtvis förlorat lite av sin kitschiga charm i och med ombyggnaden, men som helhet är Bombay en okej restaurang. De erbjuder även take away och roliga kakdesserter. Och krogen har numera också fått tillbaka sitt alkoholtillstånd. Hurra. Vill du njuta av riktig indisk finmat ska du gå till Maharani. Varför? Well, låt oss börja med en ramsa: Kyckling och lamm. Lamm och kyckling. Finns det några bättre djur? De är människans bästa vän. I alla fall på Maharani.
Restaurangen har nu fått in nya rätter på menyn. Vi pratar om magnifika anrättningar som Jhinga Chatpata (välkryddade räkor på en bädd av saffransris), Potato Chaat (sötsur potatissallad), Makai Shorba (majssoppa med tärnad kyckling, ingefära, vitlök och koriander) och Zafrani Lamb (grillat lamm marinerat i saffran, nötter, rosvatten och lök).
Så, det handlar inte bara om en del av Indien, utan hela landet från nord till syd får plats på menyn. På Maharani finns Indiens greatest hits. Maten är vällagad och frikostigt upplagd till högst rimliga priser. Publikfavoriten Chicken Tandoori är naturligtvis fortfarande en drömlik historia och serveras med en gudomlig sås. Men på Maharani ska man låta sig styras av kockens och ägaren Naems val. Då får man den största och bästa upplevelsen.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.