Maharani

Redaktion 17:38 7 Apr 2008

Maharani är den indiska restaurangen i stan med högst ambitioner. Det står klart sedan år tillbaka. Ingen indisk restaurang är i närheten. Nu siktarna ägarna på en stjärna i Guide Michelin. Det blir svårt

Maharani är den indiska restaurangen i stan med högst ambitioner. Det står klart sedan år tillbaka. Ingen indisk restaurang är i närheten. Nu siktarna ägarna på en stjärna i Guide Michelin. Det blir svårt. Det är bara att acceptera – vi kommer aldrig att bli lika duktiga på indisk mat som engelsmännen. Där är indisk mat kultur.Där är indiska restauranger riktigt fina med riktiga vinmenyer. Där är indisk mat i många fall synonymt Guide Michelin. I Sverige dricker inte svenskarna vin till indiskt. De dricker öl.

Men Maharani är på god väg. Maharanis mat ligger närmast en stjärna. De siktar inte in sig på en del av Indien utan erbjuder smakupplevelser från hela det komplexa matlandet i öster. Det tyder på självförtroende och en vilja att lära upp sina gäster. Och när alla stadens menyer ser likadana ut så vågar Maharani bygga nya indiska rätter, testa nya kryddblandningar och överraska.

Nu har krogen ny meny. De gör fortfarande fantastiska saker med lamm och kyckling. Särskilt en Sarson wala Lamb, grillat lamm marinerad i senap, enbär, ingefära och lök. Totalt oemotståndlig. Så är även kycklingbrösten, Dak Bungalow Murgh, i rostad kokos, lök, kanel och stjärnanis. Men stjärnrätten är en indisk tomatsoppa. Den är en upplevelse i sig. Bättre mat till dessa priser får du inte.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!