Magnus och Magnus

13:04 24 Feb 2010

Om Sverige hade varit Frankrike, om Göteborg hade varit… låt oss säga Lyon, så hade Magnus och Magnus haft en stjärna i Guide Michelin.

Utan tvekan. Vi har ätit på ett flertal små enstjärniga restauranger på franska landsbygden som inte skulle klara sig en sekund i en jämförelse med Magnus och Magnus. Well, vi lever inte i en perfekt värld och det är egentligen ingenting vi behöver gråta för; det är inte stjärnan vi äter. Utan maten.
Maten på Magnus och Magnus är fenomenal. Kock och Vin och Magnus och Magnus är våra favoriter i stan just nu. En kycklingleverterrine med betor och griskind är en upplevelse. Vi åt en liknande på Fat Duck och den här är up there. Griskinden och torsken likaså. Splendid. Men. Det riktigt stora utropstecknet är vinerna. Vinpaketen i stan (28+ undantaget) är oftast väldigt, väldigt tråkiga. Inte på Magnus. Här dricker vi en Dominus 01, en Puligny Montrachet från Alain Chavy, 07 och ett fantastiskt vin från österrikaren Willi Opitz, mästare på vita viner, också den en 07:a. Eller vad sägs om ett eiswein från Babl? Roligt, inte sant?
Vin är något av en tradition vi inte talar om i Sverige. Kunskapen bland gäster är låg. Kanske är det därför restaurangerna över lag bara ”pyntar” med bra producenter och trevliga hus, för att sedan servera och sälja ganska mediokra andra- och tredjeviner från stora kooperativ. Inte på Magnus. Här styr passion och intresse. Det tackar vi för.
                       

 

Öppettider: 
mån–sön 18–sent.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.