Lagerhuset

Redaktion 14:08 11 Apr 2012


Ljudvolymen på Lagerhuset är öronbedövande. I ena hörnet fyller någon år och en i sällskapet skrålar och spelar gitarr. Det låter så där. Sedan de öppnade förra sommaren har Lagerhuset varit samlingsplats för gammal som ung. Hit går man för att äta frukost, lunch och/eller middag. Eller bara dricka något av målen.

Menyn ser vid en första anblick aningen spretig och ängslig ut. Öst och väst, Asien, Europa och Sydamerika på en och samma meny, men det är ett högst medvetet val. Stekt, fläskfärsfylld potato dumpling, franska ostron och långbakat stekt eko-ägg samsas med enklare förrätter som charkuteritallrik, tre sorters bröd och oliver. Vi kommer överens om det långbakade eko-ägget och den fläskfärsfyllda potato dumplingen. Förväntningarna på ägget infrias aldrig riktigt, det är ett stekt ägg, inte så mycket mer. Potatisdumplingen däremot – nu snackar vi mat. Picklad gurka, stekt shitake och fläskfond. Legendariskt. 1-0, Asien. 

Som varmrätt beställer vi en bogbladsstek, serveras medium rare, ackompanjerad av onion bahji, vitlökssmör och en persiljesallad. Svennigt, tänker du. Inte alls. Bortsett från att bogbladssteken är lite för done, smakar allt väldigt bra. Varmrätt nummer två är snarare en lunchmacka, men vi kommer snabbt överens om att vi skulle äta den som middag alla dagar i veckan. Banh-mi, heter på Lagerhuset binh-ma men det handlar om en vietnamesisk baguette, som i vårt fall innehåller krispigt fläsk, picklad gurka samt morot, majonnäs, hoisinsås och koriander. Här stannar allt upp, tacket och de tre översta våningarna på Lagerhuset lyfts upp och ner tittar gastro-Gud och gör tummen upp. Vi besvarar hen med totalt fyra tummar upp och fortsätter. Matchen är avgjord och Asien är helt klart kvällens vinnare. Lagerhuset är något riktigt bra på spåren. Deras binh-ma kommer att hålla oss mätta och belåtna under lång tid framöver. 

 

Öppettider: 
mån–tors 11.30–23.00, fre 11.30–00.00, lör 16–00, sön 12–16.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!