Ljudvolymen på Lagerhuset är öronbedövande. I ena hörnet fyller någon år och en i sällskapet skrålar och spelar gitarr. Det låter så där. Sedan de öppnade förra sommaren har Lagerhuset varit samlingsplats för gammal som ung. Hit går man för att äta frukost, lunch och/eller middag. Eller bara dricka något av målen.
Menyn ser vid en första anblick aningen spretig och ängslig ut. Öst och väst, Asien, Europa och Sydamerika på en och samma meny, men det är ett högst medvetet val. Stekt, fläskfärsfylld potato dumpling, franska ostron och långbakat stekt eko-ägg samsas med enklare förrätter som charkuteritallrik, tre sorters bröd och oliver. Vi kommer överens om det långbakade eko-ägget och den fläskfärsfyllda potato dumplingen. Förväntningarna på ägget infrias aldrig riktigt, det är ett stekt ägg, inte så mycket mer. Potatisdumplingen däremot – nu snackar vi mat. Picklad gurka, stekt shitake och fläskfond. Legendariskt. 1-0, Asien.
Som varmrätt beställer vi en bogbladsstek, serveras medium rare, ackompanjerad av onion bahji, vitlökssmör och en persiljesallad. Svennigt, tänker du. Inte alls. Bortsett från att bogbladssteken är lite för done, smakar allt väldigt bra. Varmrätt nummer två är snarare en lunchmacka, men vi kommer snabbt överens om att vi skulle äta den som middag alla dagar i veckan. Banh-mi, heter på Lagerhuset binh-ma men det handlar om en vietnamesisk baguette, som i vårt fall innehåller krispigt fläsk, picklad gurka samt morot, majonnäs, hoisinsås och koriander. Här stannar allt upp, tacket och de tre översta våningarna på Lagerhuset lyfts upp och ner tittar gastro-Gud och gör tummen upp. Vi besvarar hen med totalt fyra tummar upp och fortsätter. Matchen är avgjord och Asien är helt klart kvällens vinnare. Lagerhuset är något riktigt bra på spåren. Deras binh-ma kommer att hålla oss mätta och belåtna under lång tid framöver.