Heaven 23

15:08 26 Aug 2009



Hotellbarer är alltid kul ställen där man träffar en salig blandning människor. Lusekoftsklädda norska affärsmän, en colombiansk salsadrottning eller varför inte en amerikansk fiske-utrustningsförsäljare? Uppfriskande.

Dessutom känner man sig lite kosmopolitisk när man blickar ut över stan, den ser liksom annorlunda ut ovanifrån. Stans bästa utsikt. Om du kisar eller har tur med dimman kan du tro att du är någon annanstans långt bort. Taipei kanske. I vilket fall som helst är Heaven 23 inte bara en turistfälla för personer med förkärlek för hustak och känslan av att vara en jätte som blickar ner mot en större by, nej baren är värd mer än så. Här finns duktiga bartenders som njuter av att blanda riktiga drinkar som inte bara innehåller vodka och tonic. Servicen är alert och effektiv, även en infekterad lördag under Gothia Cup-veckan då människor i färgglada overaller springer ut och in genom dörrarna. Denna fotbollsvecka måste vara ett eldprov för vilken restaurang som helst. Det är lätt att tro att restaurangen bara serverar stora brödbitar med räkor på (hotellet är mer eller mindre legendariskt för sina räkmackor och säljer mer av dessa än det säljs öl på Avenyn). Men, det finns mer godbitar än så.

 

Öppettider: 
mån–tors 11.30–01.00, fre 11.30–02.00, lör 12–02 samt sön 12–01.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.