Fiskekrogen

admin-kollegorna 11:16 5 Mar 2003
Som vanligt slår vi oss först ner vid Fiskekrogens kvadratiska bar, beställer drinkar och försöker få grepp om den mastiga menyn. Det är en ganska bra idé. Här kan man i lugn och ro bestämma sig för både mat och vin. Miljön är dock löjligt stel - bartendern, och personalen i övrigt, är reserverad och mer intresserad av att pilla ner vaniljstänger i vodkaflaskor än att konversera med sina gäster. Fiskekrogen har en nästan charmig slagsida åt snobbism, är snarare rädda för sina gäster än passar på att skryta med sitt stora vin- eller matkunnande. Trist. De magnifika lokalerna, gamla redarfamiljs-lokaler som nog ska ses som Kroggöteborgs vackraste, blir dock lätt tunga och skräckinjagande om bemötandet inte sker med större finess. Glada miner och dov bakgrundsmusik skulle förändra mycket. För tänk om vi skulle slappna av lite grann? Var inte rädda. Även affärsmän gillar ett asgarv. Titta bara hur de beter sig när det är dags för calvados. Annars är Fiskekrogen lysande. Köket vet hur man rensar en fisk. Råvarorna är Haute Couture. Vi rekommenderar de luxuösa kräftplatåerna. Slår alltid de mer klassiska fiskrätterna som tenderar att variera i kvalité. Platåerna sviker aldrig. Är alltid en upplevelse utöver det vanliga. Vinlistan är som på många andra finkrogar tjock som en bok och kräver dagar av förberedelser, men strunta i årgångarna (det säger sällan något om vinets egenskaper) och leta istället efter kända producenter till lägst pris.
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.