Enoteca Maglia

14:01 17 Oct 2012

enoteca_maglia_gbg_twal_1.jpg
Foto: Thomas Wal

Att öppna en restaurang i Majorna är en chansning. Stadsdelen har aldrig varit något matmekka och de restauranger som ligger i området raggar inte nytt klientel aktivt. Här förlitar sig krögarna på att stamgästerna sprider ordet om deras existens. Men under det senaste året har Majorna, och i synnerhet Mariaplan, alltmer blivit en stadsdel vi reser till för att äta. Det senaste tillskottet heter Enoteca Maglia. En italienare som ritar om Göteborgs restaurangkarta en gång för alla.
De majbor vi har talat med säger sig vara både stolta glada över nytillskottet. Och det märks när vi besöker restaurangen en solig fredagskväll. Majornas bästa ute-servering bågnar av gäster och i restaurangen är vartenda bord fullt. Robert Maglias ambition är att Enoteca Maglia ska vara en kvalitativ kvarterskrog där det inte kompromissas med någonting.
I fokus står den italienska maten och den får bästa möjliga behandling. Menyn är enkel som sig bör på en enkel italiensk restaurang. Stämningen är uppsluppen och serveringspersonalen känner verkligen sina gäster och ser till att vi känner oss väl omhändertagna. Ibland händer det att vi får vänta lite för länge, men när vi väl får hjälp är det väl värt väntan.
Menyn varierar från dag till dag och råvarorna bestämmer, helt enligt praxis och precis som det ska vara. Brödpåsen är ett skickligt grepp och innehållet gör ingen besviken. Under hela middagen lyckas vi sätta i oss två brödpåsar och en halv flaska av deras fantastiska olivolja. När det är dags att äta tar vi oss an klassikerna. Till förrätt, klassisk Caprese på buffelmozzarella – naturligtvis – och en överjordiskt krämig svamprisotto. Till varmrätt går vi alla griglia och testar entrecôten som ackompanjeras av en parmesanpuré. Dessa två får även sällskap av grillade rotsaker. Det är enkelt och opretentiöst, och vi fullkomligen slickar tallrikarna rena efter varje rätt. Ett mycket gott betyg i vår bok. Vår utflykt till arbetarstadsdelen i väster är en succé och vi rekommenderar starkt att du sätter dig på en trea eller elva snarast och besöker Göteborgs just nu bästa italienare.
 

Öppettider: 
tis–fre från 17, lör–sön från 14.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.