Eatery Social Taqueria

Redaktion 07:00 21 May 2015
 
Det mediala pådraget inför öppningen av Clarion Hotel i Malmö Live har varit massivt. En ganska stor del av det har handlat om de två restauranger som öppnat i byggnaden, båda signerade stjärnkocken Marcus Samuelsson. Några dagar efter öppning kunde vi inte hålla oss längre och prövade lyckan utan bokat bord på Eatery Social Taqueria på bottenplanet.
 
Det är fullsmockat i den stora lokalen, men vi har tur, det finns ett bord ledigt om trettio minuter. Vi slår oss ner i baren och väntar. På en lekfullt utformad barmeny finner vi förutom öl och vin olika varianter av tequila, mezcal och sydamerikanska cocktails. Bakom baren är stressen påtaglig. Alla i personalen har sin första, andra eller tredje dag. Det skyndas fram och tillbaka, någon ropar att ölglasen är slut. Vi har stora svårigheter att få bartenderns uppmärksamhet, och efter en mindre evighet förflutit utan att vi lyckats med vårt dryckesbeställarprojekt dyker hovmästaren upp och visar oss till vårt bord. Vi vadar törstiga fram bland färgglada piñatas, mexikanska cyklar och kostymklädda konferensdeltagare.
 
Av den mycket trevliga servitrisen får vi tyvärr ingen introduktion till hur menyn är upplagd, men vi misstänker att det är tänkt att man ska dela friskt då det inte är något överflöd av sammansatta huvudrätter. Vi bestämmer oss för ett par mindre varianter och en större rätt som ska delas på två, och ber att få in alla rätter samtidigt  trots att en av dem går under kategorin förrätt. Vi får höra att maten kommer in huller om buller vartefter den är klar. Jahaja, okej. Vi väntar återigen länge på att maten ska dyka upp och fyller väntan med vin. Till slut får vi in biffen för två som lagats i tjugofyra timmar (345 kr). Presentationen är ett levande och färgglatt virrvarr av grillränder, korianderblad och rejäla grillade grönsaker. Vid sidan om får vi små goda tortillabröd med tillhörande såser och en mycket intetsägande bönsallad. Köttet är mört och saftigt men saknar det lilla extra. Vi älskar den grillade romansalladen med sin kolrökiga beska, men lämnar de enorma nästan råa bitarna grillad lök kvar på tallriken. Tjugo minuter efter den första rätten dyker till sist smårätterna upp. Cevichen (110 kr) är en höjdare med sina sötaktiga skaldjurssmaker parat med frisk och syrlig grapefrukt, och fisktacosen på friterad torsk (75 kr) är även de välkomponerade och smakrika. 
 
När det närmar sig dessertdags har de flesta gästerna gått hem, men trots det väntar vi närmare trettio minuter på våra churros med chokladdipp (89 kr). Vi har hela kvällen haft överseende med att allt tar så långt tid då det är nyöppnat, men när churrosen dyker upp kalla och sladdriga tryter tålamodet. Efterrätten är en besvikelse, och det är synd att gå hem med en besvikelse som eftersmak. Det finns en massproducerad känsla över Eatery Social Taqueria som är svår att skaka av sig. Ambitionen att skapa en social och "spontan" atmosfär irriterar mest när maten tar så lång tid och saknar den avgörande finessen. Churros ska vara varma, grillad lök ska vara grillad, och drinkar ska beställas utan trettio minuters maniskt sökande efter bartenderns blick. Med tid kommer det säkert att sätta sig, konceptet och smakerna finns långt där inne, men till dess håller vi oss undan.
Adress: 
Dag Hammarskjölds torg 2
Telefon: 
040-20 75 00
Hemsida: 
Öppettider: 
Mån-lör 11-23
Stad: 
Lokal: 
Typ av ställe: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.