Dubbel Dubbel

Redaktion 14:53 1 Oct 2013

dubbel-dubbel-7892.jpg
Foto: Christian Andersson

Dubbel Dubbel, denna omedelbara favorit hos Möllanpubliken, har precis klarat sig genom sin första sommar. Hur restaurangen mår? Bra, men med potential att bli ännu bättre.
Maten på Dubbel Dubbel är ett möte mellan sydkinesisk dim sum och nord-kinesiska dumplings. Matsedeln är utformad med fem setmenyer beroende på hur hungrig man är och sidokategorier uppdelade i dumplings, smårätter och tillbehör. Vi går på den näst största setmenyn Zhudi med ett antal extra smårätter och tillbehör vid sidan av.
De dumplings vi får in håller mycket hög kvalitet. Framförallt utmärker sig deras lammwontons som har en ypperlig balans mellan kryddig kanelsmak och hetta från såsen den serveras i. Funrullarna, som innehåller friterad deg och ångat rispapper, är även de värda att komma tillbaka till. Balansen mellan konsistenserna är väldigt fin och vi föredrar den vegetariska med ägg och ostronskivling.
Mantao, en kinesisk liten hamburgare med ångat bröd, kommer antingen med anka eller det vegetariska alternativet tempeh och är stjärnan i kategorin smårätter. Balansen mellan mayon, gräslöken samt hoisin- och chilisåsen är fantastisk och vi vill genast beställa in fler. Betydligt bättre än den torra lammsalladen som serveras med allt för mycket rostad chili och rödlök, där inte ens det trevliga inslaget av mynta räddar.
Av smårätterna är algsalladen en bra smakrensare, med sin behagliga sesamsmak och den krispiga potatissalladen med chili och stjärnanis blir den ett trevligt avbrott från koriander och hetta. Dock saknar vi den stickande smaken av jästa grönsaker i den koreanska gurksalladen och riset känns en aning torrt.
Vid tiden för vårt besök har restaurangens egna öl ”Åkrar och Himmel”, som de bryggt tillsammans med det lokala bryggeriet South Plains Brewing Company, tagit slut för stunden vilket gör dryckeslistan till lite tråkig läsning. Vi ser gärna större fokus på både roligare viner och ett mer spännande ölutbud. Dock ska krogen ha en eloge för bra alkoholfria alternativ.
Överlag finns det ett stort kunnande i köket på Dubbel Dubbel och serveringspersonalen är vänliga och duktiga på att sätta ihop en meny åt gästerna. Men vi önskar en större variation på rätterna i framtiden och några fler rätter som får oss att tappa hakan.
 

Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: tis–lör 17–01
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2013.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.