Foto: Hugo Ewald

Café Proviant

Redaktion 14:47 28 Oct 2014

Precis innan sommaren utökade Proviant sin verksamhet med ytterligare en restaurang. Baronens stekhus på Arbetargatan 33 fick lämna plats för Café Proviant, en bistro med tillhörande mikrobryggeri med kapacitet för 200 liter öl i veckan. Och nyetableringen har visat sig bli ett lyft, inte bara för Arbetargatan 33 utan för hela kvarteret. Med en kortfattad men väl avvägd meny och en desto längre men lika väl avvägd öllista faller krogen oss på läppen.

Vi börjar med en runda idel välsmakande smårätter i form av lätt grillade majsspett med parmesan- och tryffelsmör där det senare är så farligt välsmakande att det är lätt att föräta sig på ett tidigt stadium. Mindre dominant, men med lika träffsäker smaksättning, är skogsvampen som serveras med grillat surdegsbröd, kålkräm och lingon direkt i panna. En flört med norrlänningen i oss som landar väl. Den enda rätten som kanske inte får helt full pott är de pulled pork fritters som gärna fått vara en aning mer vågade i smaken. Menyns löfte om “bbq-style” infrias inte riktigt och lämnar våra nyvattnade munnar med ett sug efter något med lite mer drag. Till maten dricker vi med fördel krogens eget flasköl, då det hembryggda ölet på tapp kvällen till ära är en något mindre allroundbärs i form av en visserligen välsmakande chokladporter. 

Varmrätten blir slutligen en väldigt habil fiskburgare med coleslaw piffad med feferoni, krossade ärtor samt gyllengula pommes frites. En prisvärd och förvånansvärt fräsch kreation. Café Proviant har utan tvekan allt du kan begära av den perfekta kvarters-krogen, och kommer garanterat att hamna på listan av restauranger vi återkommer till på regelbunden basis. 

Bonusinfo: Det roligaste av allt är att ölen på restaurangen bongas in som ”Café Bärs”. Vi utgår ifrån att vitsen är avsiktlig.

Adress: 
Arbetargatan 33
Telefon: 
650 33 22
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: mån–fre 11.30–15.00, 17–00, lör 17–00.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!