Brasserie Kungliga Posten

Redaktion 16:52 5 Dec 2013

brasseriekungligaposten-0019.jpg

Foto: Christian Andersson


Det tidigare gamla posthuset har tagit ny form och utgör sedan i höstas ett franskinspirerat brasserie. Det är klassiska och imponerande lokaler, som skiljer sig från många andra krogar i staden. Och det är stort! Bra mycket större än vad vi hade väntat oss. 

Vi välkomnas av en trevlig kypare som leder oss till ett av de mindre båsen som finns i lokalen. Utöver dessa finns bord som lämpar sig för större sällskap och barplatser för den som bara vill ta en drink eller en förrätt. 

En annan kypare kommer sedan med menyn, stor och något stökig, men full av en massa franska rätter. Vi bestämmer oss för att testa deras Plat de Charcuterie (145 kronor) med ett urval av diverse korvar, skinkor och en egengjord rillette. Med på plankan finns även kökets syltade kvitten som passar fint till det övriga som serveras. Sämre är de friterade sardinerna som serveras kalla och har en smak av pommes frites, som i och för sig är franskt det med men inte särskilt gott i sammanhanget. Vi följer även en tredje kypares rekommendation och smakar på en Toast Skagen (145 kronor) som är fräsch, fin och välkomponerad. 

Redo att ta oss an huvudrätterna njuter vi av ett fint vildandsbröst som serveras med stekt svamp och råraka (265 kronor). De inkokta körsbären gör sig fint till denna höstiga rätt och är ett stort plus. Det vegetariska alternativet som erbjuds är en cannelloni fylld med murklor och spenat (215 kronor). Av de inlagda äpplena och pinjenötterna som rätten sägs innehålla märker vi inte mycket. Vad som däremot märks är vitvinssåsen med persilja som tyvärr tar över hela rätten. 

Vinlistan har av naturliga skäl en tonvikt på franska, lite tyngre, viner men den har en bra bredd och många trevliga viner, som italienska naturvinet Semplicemente Rosso som går att få på glas till ett bra pris.

Väl framme vid desserten är vi nöjda och mätta på goda såser och mastiga rätter men ännu inte särskilt överraskade eller knockade. Vi beslutar oss för att avsluta middagen med en chokladmousse som serveras med kokta päron och en nougatkräm (85 kronor). Så klassiskt och så gott! Vi blir även positivt överraskade av restaurangens Tarte Royale (85 kronor), en mördegskaka med persikor och krämig maräng som serveras med en yoghurtliknande kräm. Två rejäla och fantastiska efterrätter som är ovanliga att få i det samtida minimalistiska tänkandet där en efterätt i vissa fall kan bestå av en jordgubbe och ett glas mjölk.

Kungliga Posten erbjuder det som man förväntar sig. Vi gillar kunnandet, den imponerande vinlistan och menyn som vi ser fram emot att fördjupa oss i framöver. På återseende!

 

Adress: 
Posthusplatsen 4 i Malmö
Telefon: 
040-12 58 55,
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–ons 11.30–00.00, tors 11.30–01.00, fre–lör 11.30–02.00.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2013.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.