Gänget bakom den exklusiva restaurangen Lux har med B.A.R öppnat sin tredje krog. Som namnet antyder är den något inriktad på havets frukter men även nötkreatur och andra charkuterier finns att tillgå.
Ett stort akvarium där humrar lyckligt ovetande simmar omkring möter dig, lägligt placerad intill den stora baren där du med fördel intar din aperitif. Även de andra råvarorna är välexponerade och du pekar själv ut vilken kött- eller fiskbit du vill ha lagd på grillen, vänligt ledsagad av en urtrevlig personal.
I väntan på köttet inleder vi, efter rekommendation, med sill på tre sätt. De två första, smaksatta med senap respektive lök, passerar utan annan anmärkning än att den riviga löksillen är en klar favorit. Men currysillen som smakar halvfabrikat och bananpizza känns helt malplacerad. För att vårda smaklökarna efter nederlaget pekar vi ut varsina köttbitar och beställer till dessa ett större antal tillbehör. Varken entrecôten eller gödkalven visar sig tyvärr vara något att höja på ögon-brynen för, då båda exemplaren är både smaklösa och aning torra. Tillbehören i form av avokadosallad, haricots verts, potatisgratäng och ett lite udda Café de Paris-smör är dock överlag mycket prisvärda. Med tanke på vilka som ligger bakom krogen och deras tidigare förehavanden hade vi högre, kanske något för höga, förväntningar på B.A.R. I dagsläget känns restaurangen mer turistvänligt effektsökande än lyxigt genomtänkt. Hit tar du dina småstadsföräldrar för att imponera på dem när de hälsar på i huvudstaden. Inte för att det är något fel med det.