Efter bara lite mer än ett år på Fredsgatan 12 löper Atelier Foods kontrakt ut och restaurangen lägger därför ner i maj månad. Anledningen är alltså desto större att ta sig till Konstakademien åtminstone en gång före detta tillfälle. Under resans gång har restaurangen präglats av den kontext i vilken den befinner sig. Det går alldeles utmärkt att bara få sig en riktig bra lunch för en billig peng, även om det för den som önskar utan problem går att betrakta Atelier Food som ett verk i den konstmiljö som utgör omgivningen.
Den extremt kortfattade menyn byts ut från dag till dag och består oftast av en kötträtt och ett vegetariskt alternativ. Smakerna är rustika och enkla med rätter såsom kalvlägg, citronkorv och skogssvamp som varvas med buljonger och råkost. Inga konstigheter, bara vällagade och omsorgsfullt genomarbetade förädlingar för kräsna paletter – dessutom i en miljö så vacker att man dånar. Att matserveringen dessutom kompletteras med idel gästspel av mikrobryggerier får ses som en bonus i sammanhanget. Atelier Food är inte en restaurang med vita dukar, tvärtom är de fyllda med intryck som bör passas på att upplevas innan skylten målas över.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2014.